معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب زندگی در غبار
- نویسنده: لیلا اسکندریان
کتاب زندگی در غبار، نوشتهی لیلا اسکندریان داستانی اجتماعی، غمانگیز و تأثیرگذار است. این رمان، روایتگر سرنوشت پرفرازونشیب دختری تنها و سرخورده به نام گلی است که ناچار شده به خاطر کودکهمسری دست از رؤیاهای شیرین خود بکشد و به زندگی راکد و خاکستریای روی آوَرَد که از آن متنفر است. آیا او موفق خواهد شد خود را از این منجلاب بیرون بکشد؟ دربارهی کتاب زندگی در غبار زندگی در غبار نوشتهی لیلا... ادامه ›
کتاب صوتی تلخون
- نویسنده: صمد بهرنگی
کتاب صوتی تلخون مجموعهقصهای به گردآوری و تدوین صمد بهرنگی، مترجم، پژوهشگر، فعال سیاسی و نویسندهی ایرانی است. بهرنگی در این کتاب تلاش کرده است تا بخشی از ادبیات شفاهی و قصههای عامیانهی ایران بهویژه خطهی آذربایجان را جمعآوری و تدوین نماید؛ تلاشی که در جهت معرفی فرهنگ و آداب و رسوم پیشینیان و همینطور نگهداری از این میراث و انتقال آن به نسلهای بعدی گامی تحسینشده به شمار میآید. دربارهی... ادامه ›
کتاب به من نگاه کن
- نویسنده: الهام فلاح
یکی از نخستین رمانهای ایرانیای که در آن به اختلال اوتیسم پرداخته میشود، کتاب به من نگاه کن نام دارد. الهام فلاح در این رمان، داستان خانوادهای را پیش و پس از تولد دخترشان، نگاه، روایت میکند. زن و شوهر که هر دو درگیر آرزوهای خود هستند، هر کدام به شکلی متفاوت با خبر بیماری فرزندشان روبهرو میشوند و در این میان، هر یک دیگری را مقصر این اتفاق میدانند. تحت این شرایط، اطرافیان هم نمکی میشوند بر... ادامه ›
کتاب میکائیل
- نویسنده: مریم بیژنی
کتاب میکائیل به قلم مریم بیژنی، رمانی است دربارهی زندگی زنی جوان به نام نیکی که به همراه فرزند شیرخوارش مجبور است به تنهایی زندگی کند چرا که همسرش به زندان افتاده. حالا او در تنهایی و دلتنگی برای همسر و معشوقش، خاطرات خود را از زندگی پرماجرایش روایت میکند. دربارهی کتاب میکائیل همهی ما در زندگی تصمیماتی میگیریم که ممکن است مسیر زندگیمان را به کلی عوض کند. گاهی این تصمیمات از روی میل و... ادامه ›
کتاب سامار
- نویسنده: الهام فلاح
کتاب سامار دومین رمان الهام فلاح، نویسندهی ایرانی، است. این کتاب به صورت موازی به داستان زندگی دو زن در دوران فعلی و روزگار حکومت رضاشاه میپردازد که درگیر مسئلهی مادر شدن و نازایی هستند و با تبعات اجتماعی و خانوادگی این مسئله، در دو بستر تاریخی و اجتماعی متفاوت دستوپنجه نرم میکنند. دربارهی کتاب سامار زنی بر بلندای یک ساختمان بیستطبقه ایستاده و به شهر زیر پایش خیره شده است. آدمها میآیند... ادامه ›
کتاب کوک محکمتری به دکمهات بزن
- نویسنده: مهرنوش رستم پور
کتاب کوک محکمتری به دکمهات بزن نوشتهی مهرنوش رستم پور، روایتی از زندگی دختری بهنام شادآفرید هامون است که همه او را شادی صدا میزنند. شادی مدت شش سال در آلمان درس خوانده و کار کرده و حالا پس از کشمکشهای درونی فراروان با خودش، تصمیم به مهاجرت معکوس و بازگشت به ایران گرفته است. با برگشتنش به ایران، تصمیم میگیرد کار کند و بهدنبال استقلال مالیست تا پساندازی را که از اروپا با خود آورده، خرج... ادامه ›
کتاب نگران نباش
- نویسنده: مهسا محب علی
کتاب نگران نباش به درون لایههای پنهان نسلهای مختلف میرود و شهر تهران را بههنگام وقوع یک زلزله مورد بررسی قرار میدهد. مهسا محبعلی در این رمان مشهور خود که بارها به تجدید چاپ رسیده، نمایهای منحصربهفرد و چالشبرانگیز از شهر تهران ارائه داده است. او در این کتاب به نبردهای درونی میان نسلهای مختلف و همچنین مصائب معتاد بودن پرداخته است. تمام شخصیتهای رمان نمادی از یک نسل و دوره در بستر زیست... ادامه ›
کتاب متهم
- نویسنده: مجتبی رئیسی
گاهی بررسی پروندههای قضایی و رسیدگی به مشکلات موکل، زمینهای برای خلق داستانهای تلخ میشود. کتاب متهم نوشتهی مجتبی رئیسی از جملهی این وقایع اجتماعی است که از نگاه یکی از وکلای دادگستری به موقعیتی داستانی تبدیل میشود. دربارهی کتاب متهم زنان در جوامع سنتی همواره دچار مشکلاتی بیپایان هستند که زندگی آنها را متاثر میکند. شخصیت اصلی کتاب متهم دختر جوانی است که در محیطی سنتی زندگی میکند و... ادامه ›
کتاب آسمان خانه پدری
- نویسنده: رویا خاکسار
به خاطراتتان رجوع و سعی کنید تا روزهای معمولی گذشته را به یاد بیاورید. به سراغ تصویرهایی که مغزتان کاملاً اتفاقی آنها را در خود ذخیره کرده است بروید. اگر این یادآوری برایتان سخت است، کتاب آسمان خانه پدری با شیوهی روایتگری خود، به شما کمک میکند تا همهچیز را شفاف بهخاطر آورید، بهخصوص اگر زندگی ساده و صمیمیای داشتهاید. رویا خاکسار خاطرات دختری را که دوران نوجوانی و جوانیاش با سالهای... ادامه ›
کتاب قلب گاو
- نویسنده: هانیه سلطان پور
کتاب قلب گاو بهقلم هانیه سلطان پور، رمانی دربارهی معنای زندگی، عشق و قیام علیه نقشهای تحمیلی جامعه است. عطا دوران، مرد جوانیست که در سلاخخانهای در اطراف تهران کار میکند. زندگی او سرشار از ناامیدی و یأس است و به گفتهی خودش بوی خون میدهد! هیچ چیز، مطلقاً هیچ چیز در اطراف عطا وجود ندارد که برایش امیدبخش باشد و انگیزهی ادامهی زندگی را در او ایجاد کند، تا اینکه یک روز، دختری زیبا بهنام... ادامه ›
کتاب رستگاری در تکیه دولت
- نویسنده: امیرحسین شربیانی
کتاب رستگاری در تکیه دولت به قلم امیرحسین شربیانی سرنوشت یازده شخصیت را در هیاهوی اعتراضات آبان 98 در کوچهی تکیه دولت، مکانی شلوغ و پررفتوآمد در بازار تهران، روایت میکند. او هر فصل از رمانش را از زاویهدید یکی از شخصیتهای داستان به تصویر میکشد و پازلش را رفتهرفته کامل میکند. دربارهی کتاب رستگاری در تکیه دولت کتاب رستگاری در تکیه دولت نوشتهی امیرحسین شربیانی روی یکی از حساسترین مقاطع... ادامه ›
کتاب صوتی حتی وقتی میخندیم
- نویسنده: فریبا وفی
کتاب صوتی حتی وقتی میخندیم بیستودو داستان کوتاه از فریبا وفی، نویسندهی معاصر ایرانی و برندهی جوایز متعدد ادبی را در بر دارد. فریبا وفی در این کتاب، روزمرگیها، دغدغهها، نگرانیها و دنیای زنانِ طبقات مختلف اقتصادی و اجتماعی را به تصویر کشیده است. دربارهی کتاب صوتی حتی وقتی میخندیم فریبا وفی در کتاب صوتی حتی وقتی میخندیم از زنان و دنیای زنانه میگوید. روزمرگیها، احساسات سرکوبشده،... ادامه ›
کتاب صوتی فرصت دوباره
- نویسنده: گلی ترقی
کتاب صوتی فرصت دوباره اثری از گلی ترقی، نویسندهی چیرهدست و پرآوازهی ادبیات معاصر ایران است. ترقی در داستانهای کوتاه این کتاب، راوی ماجراها و فراز و نشیبهای زندگی انسانهایی است که در پیچیدگی، شتاب و تنهایی دنیای مدرن گرفتار شدهاند. دربارهی کتاب صوتی فرصت دوباره گلی ترقی (Goli Taraghi) در کتاب صوتی فرصت دوباره از زندگی انسان مدرن در دنیای امروز میگوید. ترقی در نُه داستان کوتاه این کتاب... ادامه ›
کتاب آملستان
- نویسنده: بهاره یارمحمدی
کتاب آملستان نوشتهی بهاره یارمحمدی روایتی است که دنیای دخترانهی شخصی را برای مخاطب به تصویر میکشد که داستانش با قبول شدن در دانشگاهی در یک شهر دیگر آغاز شده. روایتی که نویسنده آن را بر اساس شخصیتها و اتفاقات واقعی و با نحوهی بیانی رئالیستی نگاشته است. دربارهی کتاب آملستان بهاره یارمحمدی در کتاب آملستان، وقایع و شخصیتهای واقعی را به صحنهی روایت داستانی کشانده و تصویر روشنی و جذابی از یک... ادامه ›
کتاب صورتی مایل به خاکستری
- نویسنده: محمدعلی قجه
کتاب صورتی مایل به خاکستری، داستانی خواندنی و تاثیرگذار دربارهی روابط پیچیدهی احساسی، مهاجرت و تلاش برای حل مشکلات مالی و خانوادگی را در بر گرفته است. محمدعلی قجه، نویسندهی کتاب، داستان مرد جوانی با نام امیر را در این اثر روایت میکند که در مسیر مهاجرت با فرازوفرودهای مهمی روبهرو میشود. با مطالعهی داستان صورتی مایل به خاکستری، با عاشقانههای شخصیتهای کتاب، دلشکستگیها و تنهاییهای آنها... ادامه ›
کتاب برگ هیچ درختی
- نویسنده: صمد طاهری
صمد طاهری در رمان کوتاه برگ هیچ درختی، داستان پسری به نام سیامک را روایت میکند. این داستان که فضایی رئالیستیِ دارد، در دههی پنجاه خورشیدی در جنوب کشور و از زبان سیامک روایت میشود. نویسنده خاطراتی را از شخصیت اولِ داستان در نُه بخش مجزا ذکر کرده که خواندنشان نیازمند رعایت ترتیب خاصی نیست و خوانندگان میتوانند هر کدام را در هر زمانی که دوست دارند بخوانند. دربارهی کتاب برگ هیچ درختی داستان و... ادامه ›
کتاب خزنده منطقی
- نویسنده: امیرحسین امیرپور
کتاب خزنده منطقی، رمانی با درونمایهی اجتماعی و روانشناسی، نوشتهی امیرحسین امیرپور است که ماجرای آن در شهری کوچک در انگلستان میگذرد. این رمان، داستان مردی را روایت میکند که علاوه بر دستوپنجهنرمکردن با مشکلات شغلی و خانوادگی، با خود و جهان پیرامونش هم درگیر جنگ سختی شده است. او دنیا را جور دیگری میبیند و سؤالات بزرگی دارد که یافتن جوابشان کلافهاش کرده. آیا میتواند خود را نجات دهد؟!... ادامه ›
کتاب عروس ورزشگاه ژرلان
- نویسنده: نسرین میرزایی
کتاب عروس ورزشگاه ژرلان یک مجموعه داستان کوتاه از نسرین میرزایی است که تمام داستانهای آن بر محوریت یک درونمایه و دورهی زمانی مشخص برپا شده. داستانهای این مجموعه در مورد منافقیان یا مجاهدان خلق است که نویسنده آنها را به پدرش تقدیم کرده. او در نثر روایی و داستانپردازی خود در این مجموعهداستان از سبک رئالیسم بهره برده است. دربارهی کتاب عروس ورزشگاه ژرلان داستان کوتاه یک مدیوم ادبی است که در... ادامه ›
کتاب رویای استانبول
- نویسنده: مریم خانی
یک زنگ تلفن میتواند همه چیز را تغییر دهد! کتاب رویای استانبول در مورد چنین تماسی است. کتاب پیشِ رو اثری از نویسندهی ایرانی مریم خانی است که داستان واقعی یکی از دوستان نزدیکش را تعریف میکند. داستان کسی که روزی راهی یک سفر شد و برای همیشه زندگیاش رو به ویرانی رفت. سفر کردن همیشه با زیبایی و رهایی همراه نیست و میتواند تلخ و غافلگیرانه باشد. دربارهی کتاب رویای استانبول گاهی داستانهای واقعی... ادامه ›
رمان چشمهایش
- نویسنده: بزرگ علوی
عاشقانهای پرشور و ممنوعه، با نگاهی عمیق به جامعهی ایران در دوران استبداد رضاشاه پهلوی؛ بزرگ علوی در رمان چشمهایش، تصویری هنرمندانه از زندگی نقاشی برجسته ملقب به استاد ماکان را ارائه میدهد که در تقابل با حکومت دیکتاتوری پهلوی اول قرار میگیرد. روایتی پرکشش از عشق، هنر و مبارزه که خواننده را با چالشهای اخلاقی و اجتماعی آن دوران درگیر میکند. دربارهی کتاب چشمهایش تصور کنید در خیابانهای... ادامه ›
کتاب صوتی سال بلوا
- نویسنده: عباس معروفی
کتاب صوتی سال بلوا اثر عباس معروفی روایتی از هفت شب است که شما را سالها عقب برده و تداعیگر کل تاریخ ایران و زندگی غمانگیز نوشافرین است. نوشافرینی که خود نمادی از مظلومیت تمامی زنان و دختران رنج کشیده است. کتاب سال بلوا (Sal-e- Balva) به سبک سیال ذهن نگاشته شده است. خانوادهای که با امید و آرزو نقل مکان میکنند اما بلوایی از جانب مردم، نقشههایشان را نقش بر آب میکند. داستانی که به صورت اول... ادامه ›
کتاب صوتی چشمهایش
- نویسنده: بزرگ علوی
کتاب صوتی چشمهایش معروفترین اثر بزرگ علوی یکی از جریانسازترین و تاثیرگذارترین رمانهای ایرانی است که با صدای گویا و دلنشین آرمان سلطان زاده روایت شده است. رمان چشمهایش برای نخستین بار در سال 1331 خورشیدی منتشر شد و باعث شد که علوی به یکباره در بین نویسندگان معاصر نامدار و زبانزد شود. از همان سطر آغازین رمان نویسنده سعی دارد ما را با فضای سیاسی زمان خود آشنا سازد و به خواننده بفهماند که با... ادامه ›
کتاب صوتی شوهر آهو خانم
- نویسنده: علی محمد افغانی
کتاب صوتی شوهر آهو خانم نوشتهی علی محمد افغانی، یکی از بهترین رمانهای خانوادگی در پنجاه سال اخیر به شمار میرود و قصه زندگی زنی را به تصویر میکشد که مجبور به زندگی با هووی خود در یک خانه میشود و در تلاش است تا زندگی خود را نجات دهد. این کتاب جایزه بهترین رمان سال 1340 را از آن خود کرده است. درباره کتاب صوتی شوهر آهو خانم: یکی از مشهورترین و محبوبترین رمانهای ایرانی که دهه چهل شمسی به چاپ... ادامه ›
کتاب صوتی سگ ولگرد
- نویسنده: صادق هدایت
کتاب صوتی سگ ولگرد نوشتهی صادق هدایت، داستان زندگی سگی تنها و سرگردان را به تصویر میکشد که صاحب خود را گم کرده و در دنیایی تاریک و سخت گرفتار شده است. هدایت به عنوان پدر داستاننویسی نوین ایرانی، موفق شد با نوشتن این اثر مورد توجه بسیاری از منتقدان داخلی و خارجی قرار بگیرد. درباره کتاب صوتی سگ ولگرد: یکی از داستانهای کوتاه صادق هدایت که به چندین زبان دنیا ترجمه شده و فضایی نمادین و تاریک گونه... ادامه ›