معرفی و دانلود کتاب صوتی مدار صفر درجه (مجموعه سه جلدی)
برای دانلود قانونی کتاب صوتی مدار صفر درجه (مجموعه سه جلدی) و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی مدار صفر درجه (مجموعه سه جلدی)
احمد محمود، با هنرمندیهایی که خاص خود اوست، در کتاب صوتی مدار صفر درجه (مجموعه سه جلدی)، شما را به گرماگرم مبارزات سیاسی مردم در سالهای حکومت پهلوی میبرد. ماجراهای این رمان اجتماعی در شهر اهواز رخ میدهند و نویسنده نیز به زیبایی هرچه تمامتر از عناصر بومی فرهنگی، اجتماعی و حتی موقعیتهای مکانی این شهر در اثر خود بهره برده. اثر حاضر از بهترین داستانهای رئالیستی ایرانی است که با قهرمانی شخصیتی به نام «باران» روایت میشود.
دربارهی کتاب صوتی مدار صفر درجه (مجموعه سه جلدی)
کلیهی وقایع داستان از مرداد 1332 آغاز میشوند و تا بهمن 1357 ادامه پیدا میکنند. در این بازهی زمانی پرالتهاب، همچنان که جریانهای سیاسی و معترضین پا به میدان مبارزه میگذارند، باران نیز رفتهرفته به دنیای سیاست وارد میشود. کتاب صوتی مدار صفر درجه را میتوان نوعی داستان نمادین دانست. با بیداری و آگاهی باران نسبت به اوضاع زمانهاش، در حقیقت ایرانی را میبینیم که بهتدریج به آگاهی و بینش جمعی میرسد.
احمد محمود همزمان با ایران آشفتهی پهلوی، خانوادهی نابهسامان باران را نیز برایمان ترسیم میکند. «بابان»، «نوروز»، «برزو»، «خاور»، «بیبی سلطنت»، «بلقیس» و «نوذر» خانوادهی فقیر و پرآشوب باران را تشکیل میدهند؛ در خانهای قدیمی که نداری و بیپولی از سرتاپای آن میبارد. پدری که در راه مبارزه با حکومت کشته شده، برادری ناخلف، خواهری که در حسرت داشتن کودک است و برادری که طعمهی کوسهها شده، همه نشان از خانوادهای روبهزوال دارند که برای بهبود اوضاع دستوپا میزند.
در این بین، باران با والدین، خواهران و برادرانش یک تفاوت اساسی دارد و آن هم احساس مسئولیتپذیری اوست. در این حین که همه نگران وضع و زندگی خود هستند، او دغدغهی تمام اعضای خانواده، و البته مردم کشورش را دارد. شخصیت باران به نسل سختکوشی اشاره میکند که با وجود ناملایمات زندگی، برای ساخت جامعهای بهتر میکوشند. نقطهی مقابل او نوذر است؛ همسر بلقیس و شوهر خواهر باران که با سادهدلیها و زودباوریهایش، خانواده را در دام گرفتاریهای جدید میاندازد. نوذر نشانی از اکثریت مردم است که پختگی و آگاهی لازم را برای ساخت ایرانی بهتر نداشتند.
نویسنده در خلق روایتها از راوی سومشخص و دانای کل بهره گرفته اما مهارت او در بیان گویش و لحن خاص هر شخصیت، به خواننده اجازه میدهد نگاهی دقیق به انگیزهها و درونیات شخصیتها داشته باشد.
برای برخی از مخاطبان، رمان حاضر، سریال تلویزیونی مدار صفر درجه را به یاد میآورد. اثری که به کارگردانی حسن فتحی، در دههی شصت از شبکهی یک سیما، مهمان خانهی ایرانیها میشد. اما خوب است بدانید که ارتباطی بین کتاب صوتی مدار صفر درجه و این مجموعهی تلویزیونی وجود دارد، تنها یک شباهت اسمیست، و گرنه درمورد محتوا و مضمون هیچ نسبتی با یکدیگر ندارند.
کتابی که پیش رو دارید، هر سه جلد رمان مدار صفر درجه را دربرمیگیرد. رمانی که احمد محمود در سال 1372به چاپ رساند و قرار بود در سال 1376، در جشنوارهی بیست سال ادبیات داستانی در ایران، بهعنوان اثر برگزیده معرفی شود که میسر نشد. با این وجود، هم از دیدگاه منتقدان و صاحبنظران و هم به زعم علاقهمندان ادبیات معاصر، همواره از بهترینهای ادبیات داستانی فارسی شمرده میشود.
انتشارات معین چاپ اثر حاضر را به انجام رسانده و نشر صوتی ماه آوا نسخهی گویای آن را ارائه کرده است. کتاب صوتی مدار صفر درجه را با صدای رضا عمرانی میشنوید.
در نکوداشت کتاب مدار صفر درجه (مجموعه سه جلدی)
- نویسنده در این رمان همچون گزارشگری دقیق به تمامی زوایای زندگی مردمان سر میکشد و همهچیز را بهدقت گزارش میدهد و دوربیناش همهچیز را به تصویر میکشد. (شهرام عدیلیپور)
کتاب صوتی مدار صفر درجه (مجموعه سه جلدی) برای چه کسانی مناسب است؟
اگر دلبستهی رمانهای فاخر ایرانی هستید که از نوع آثار ضدجنگ نیز باشند، کتاب صوتی مدار صفر درجه بهترین انتخاب شما خواهد بود.
با احمد محمود بیشتر آشنا شویم
احمد محمود (Ahmad Mahmoud)، با نام اصلی احمد عطا (1310-1381) نویسندهی مشهور و بلندآوازهی ایرانی بود که با آثار ارزشمند خود، بهترین نمونههای رئالیسم اجتماعی را به ادبیات معاصر فارسی پیشکش نمود. احمد محمود زندگی پرفرازونشیبی داشت. در جوانی به نیروهای ارتش پیوست اما در جریان وقایع 28 مرداد 1332، همراه خیلی از همقطارانش روانهی زندان شد. مدت حبسش اما به خاطر مخالف با شاه بیش از دیگر افسران بود که در نتیجهی آن، به مشکل ریوی دچار شد. مشکلی که تا پای مرگ رهایش نکرد.
احمد محمود نویسندگی را با نگارش داستانهای کوتاه، از سال 1333 آغاز کرد. از ویژگیهای قابلتوجه آثار او، توجه به بافت بومی و زندگی مردم جنوب است، بدون اینکه خواندن و درک داستانهایش برای اهالی دیگر نقاط ایران دشوار باشد. مجموعه داستانهای «دریا هنوز آرام است»، «از مسافر تا تبخال»، «پسرکی بومی» و رمانهای «همسایهها»، «درخت انجیر معابد» (برندهی جایزهی گلشیری) و «زمین سوخته» شماری از آثار احمد محمود هستند که شناخت سیر داستاننویسی معاصر ایران بدون مطالعهی آنها هرگز میسر نخواهد شد.
در بخشی از کتاب صوتی مدار صفر درجه (مجموعه سه جلدی) میشنویم
قبل از ظهر روز پنجشنبه، جمعیت انبوهی از مردم در خیابان باغ شیخ تظاهرات کردند. براتعلی عکس میگرفت. حاج آقا بزرگعطار پیشاپیش همه بود. مبارک با دوچرخه رو پیادهرو بود. حاج ابوتراب کنار عطار بود. شعار میداد. حاج شامرادی و رضا بنا هم بودند. یوسف، پسر حاج شامرادی پیشاپیش پدرش میرفت و مشت را بالا گرفته بود. عکس خواهرش که تیرباران شده بود رو سینهاش بود. چشم باران تو جمعیت افتاد به جمیل چمانی. پشت سر جمیل، حقگو بود که عینک دودی زده بود.
یار ولی، رو پیادهرو با حسن پنجهسفید بود. هر دو بارانی پوشیده بودند و هر دو سیگار میکشیدند. پنجشنبه، از صبح، بیشتر دکانها و بازار بسته بودند. گروه کثیری از خیابان گشتاسب کج کردند تو باغ شیخ. سیفپور صف اول بود. بچههای دبیرستان شاپور بودند. باران دوید به طرفشان. رسید به سیفپور. دو گروه درهم شدند و شعارها اوج گرفت. صدای انفجار آمد. همه برگشتند طرف صدا. دیدند که چند کامیون ارتشی از طرف خیابان پهلوی میآید.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی مدار صفر درجه (مجموعه سه جلدی) |
نویسنده | احمد محمود |
راوی | رضا عمرانی |
ناشر چاپی | انتشارات معین |
ناشر صوتی | نشر ماه آوا |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۵۰ ساعت و ۳۵ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای صوتی داستان و رمان سیاسی ایرانی، کتابهای صوتی داستان و رمان اجتماعی ایرانی |
نمیتونم بگم ازش لذت نبردم، اما هر کسی این لذت رو نخواهد برد و به پایان رسوندنش یک مقدار حوصله میخواد
به ویژه در یک پنجم ابتدایی مجموعه، پیشروی داستان خیلی کند صورت میگیره و ممکنه خیلیها رو مجاب کنه مطالعهاش رو کنار بذارن
جملههای بسیار کوتاه در نوع خودش برام بیمانند بود و رو و مطالعه روون میکرد بهش شتاب میبخشید، اما از طرف دیگه واژهها و گویش اهالی داستان، زحمت مضاعفی جهت فهم جمله به شما تحمیل میکنه
برای همین اکیدا نسخه صوتی رو بجای نوشتاری توصیه میکنم
اگه میخواستم خودم بخونم، حداقل ۵ برابر زمان و چند برابر پشتکار بیشتر لازم داشتم تا تموم کنم داستان رو، و خیلی جاها معانی عبارات رو نمیتونستم خودم بفهمم اما تلفظ صحیح کلمه و جمله، معنای اون رو به ذهن متبادر میکرد
نمیتونم تصور کنم چه زحمت زیادی کشیده شده برای صوتی کردن اثر، و چقدر بر ارزشش افزوده!
و اما اوج زیبایی کتاب برای من، نمادهای به کار رفته و دیالوگهای استفاده شده توسط هر یک از این نمادهاست
توصیه میکنم حتما کتاب رو با این دید گوش بدید
هریک از شخصیتهای کتاب نماد گروه، طبقه یا صنفی از مردم بودن که در پیش از انقلاب و حین انقلاب، اون نظرها، اعتقادات، داستان و سرگذشتها رو بطور میانگین داشتن
مثلاً از نظر من، آقابزرگ عطار نماد بازار، محراب نماد قشر فرهیخته و متفکر، اوستا چسکی افراد منفعت طلب خودخواه و سودجو، و شهروز افراد زرنگ و فرصت طلب بودن، و نهایتا باران نماد قشر جوان معلول وقایع در حال اتفاق بود که بیشتر به جوانان آینده مثلاً دهه شصتی میموند که در آینده قرار بود متاثر بشن از انقلاب ۵۷.
کتاب سعی کرده منصفانه از هر سویی داستان رو تعریف کنه که بجز برخی اغراقها، بنظرم موفق هم بوده با کمترین خودسانسوری