معرفی و دانلود کتاب چگونه داستان بنویسیم؟

عکس جلد کتاب چگونه داستان بنویسیم؟
قیمت:
۱۵,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب چگونه داستان بنویسیم؟ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب چگونه داستان بنویسیم؟ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب چگونه داستان بنویسیم؟

زهرا جمالی در کتاب چگونه داستان بنویسیم؟ به کمک راهکارهایی که ارائه می‌دهد، شما را با مبانی ساختاری و شیوه نگارش داستان آشنا می‌کند.

اکثر نوقلم‌ها و بیشتر نویسندگان حرفه‌ای با مشکل کمبود ایده‌های داستانی یا (فکرهای اولیه) مواجه‌اند و با وجود عطش وافری که برای نوشتن دارند، ایده یا فکر قابل توجهی بر ذهن‌شان تلنگر نمی‌زند تا انگیزه‌ی آفرینش و پدید‌ آوردن را در آن‌ها بیدار کند، لذا اغلب آن‌ها با تکرار جمله‌ی «چیزی برای نوشتن در چنته ندارم» قلم را زمین گذاشته و فرصت‌های طلایی را در اننتظار یافتن ایده‌های داستانی بیهوده از کف می‌دهند.

ایده‌هایی که به وفور در محیط زندگی‌شان یافت می‌شود اما ذهن‌شان یارای درک و هضم آن‌ها را ندارد و همواره به دنبال دریافت حس‌های تازه و بدیع و ایده‌های به زعم خود بزرگ و اصیل‌اند، بی‌توجه به اینکه اینگونه ایده‌ها تنها به ذهن افرادی مجرب که از بلوغ فکری بالایی برخوردارند، خطور می‌کند.

اما یک نویسنده‌ی نوقلم با ذهنیت و ادراکی معمولی تا کی باید در انتظار مجرب شدن و به بلوغ فکری رسیدن بماند؟ آیا وقتی که پا به میانسالی گذاشت؛ همچنان از توانایی لازم هنری برای بیان این ایده‌ها برخوردار خواهد بود؟ اغلب نویسندگان میانسالی که شناسنامه‌ی ادبی ندارند، در پاسخ به این سژال که چرا تا به حال موفق به دریافت ایده‌های داستانی و خلق اثری نشده‌اند؟

کتاب چگونه داستان بنویسیم؟ به این سوالات پاسخ داده و شما را از ابتدای راه تا رسیدن به پایان نگارش یک داستان خوب یاری می‌دهد.

در بخشی از کتاب چگونه داستان بنویسیم؟ می‌خوانیم:

قانون و قاعده‌ای در دست نیست که نشان دهد چه مواقعی باید و یا نباید از گفتگو استفاده کرد، اما نویسنده باید فرض را بر این بگذارد که آیا آدم غریبه‌ای که در کنار شخصیت‌های داستان اوست سعی می‌کند با علاقه به صحبت‌های آن‌ها گوش کند؟ اگر جواب منفی است نباید از گفتگو استفاده کند و اگر جواب مثبت است، استفاده از آن ضرورت دارد.

گفتگو ابزاری است در دست نویسنده که به واسطه‌ی آن می‌تواند از پیچیدگی ماجراها و توصیفات یکنواخت داستان که خواندنش برای خواننده کسالت‌آور است، کاسته و فضایی نشاط‌انگیز و سرزنده به داستان بدهد. گفتگو عامل گسترش طرح و نمایش درونمایه و معرفی اشخاص داستان و یکی از عوامل پیش‌برنده‌ی آن است.

نویسنده‌ای که به این عنصر بهای لازم را ندهد، اغلب خالق اثری است نه چندان سازگار به ذائقه‌ی خواننده که ترجیح می‌دهد به جای توصیف و تعریف مشاجره‌ی آدم‌های داستان از زان نویسنده، خود شاهد تماشای صحنه‌ی مشاجره‌ی آن‌ها باشد. نحوه‌ی صحبت آدم‌های داستان ما را متوجه شخصیت آن‌ها می‌کند. قطعاً یک پزشک مانند یک راننده‌ی تاکسی حرف نمی‌زند و نحوه‌ی صحبت‌کردن یک معلم با کارگر ساختمان متفاوت است.

کاربرد و اصطلاحات و تعبیرات و لحن ادای کلمات، آن‌ها را از هم متمایز می‌کند. گونه‌های مختلف، معرف تیپ آدم‌های داستان است که اغلب سه خصوصیت فیزیکی- روانی و اجتماعی اشخاص داستان را به نمایش می‌گذارند و لذا برای واقعی جلوه دادن اشخاص داستان لزوماً باید صحبت‌های آن‌ها با ویژگی‌های شخصیتی‌شان همخوانی داشته باشد.

فهرست مطالب کتاب

ایده یا فکر اولیه
چند توصیه‌ برای نوقلم‌ها
داشتن دفتر یادداشت و پرونده‌ی ویژه
مطالعه‌ی مستمر و پی‌گیر
خود را روایت کنید
توجه به سوژه‌های قابل دسترس
نویسندگان الگو
ویژگی‌های فکر اولیه‌ی خوب
طرح داستانی
پیش‌گفتار
موضوع طرح
طرح و خرد داستانی
پیرنگ روایت، و روایت‌شناسی داستان
روایت‌شناسی در طرح داستان از دیدگاه چهار نظریه‌پرداز داستانی
اثر میرداس گرماس متولد 1917 لیتوانی
طرح و ارزش داستانی از دیدگاه فرمالیست‌های روسی
فکر و طرح داستان
ساختمان طرح
پیشرفت به سوی بحران
عزم
سرانجام داستان
روش‌های ساختن طرح
شگفت‌انگیزی داستان
شخصیت و طرح داستانی
مراحل خلق شخصیت
شخصیت، طرح و داستان
ویژگی‌های طرح
طبقه‌بندی طرح‌ها
شخصیت‌پردازی
شخصیت‌پردازی و نقش شخصیت‌های فرعی در داستان
3-‌ القای درونمایه
4-‌ شخصیت‌های پس‌زمینه (سیاهی‌لشکر)
شخصیت از زوایا و دیدگاه‌های مختلف
زاویه دید
تعریف زاویه دید
انواع زاویه دید
مزیت استفاده از این شیوه
مشکل این شیوه‌ی روایت
مزایای زاویه دید عینی- نمایشی
شیوه‌های تک‌گویی من راوی: تک‌گویی درونی- تک‌گویی نمایشی
یادداشت یا روایت یادداشت گونه
زاویه دید متغیر یا جا‌به‌جا کننده
راوی و روایت
نظریه‌هایی درباره‌ی راوی
راوی و دیدگاه
انواع دیدگاه
گفتگو
ترکیب گفتگو با روایت
خلق شخصیت با استفاده از گفتگو
رویکردهای گفتگو
خلق گفتگوهای واقعی
درک گفتگو
کاربردهای گفتگو
کاشتن اطلاعات در گفتگو
گفتگوهای باور کردنی
ویژگی‌های یک گفتگوی خوب
منابع

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب چگونه داستان بنویسیم؟
نویسنده
ناشر چاپیانتشارات همداد
سال انتشار۱۳۹۸
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات172
زبانفارسی
شابک978-600-7972-45-8
موضوع کتابکتاب‌های نویسندگی
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب چگونه داستان بنویسیم؟

آرش امینیان
۱۳۹۹/۰۳/۱۷
شاید کتاب خوبی باشد برای کسانی که در مورد داستان و داستان‌نویسی تحقیق می‌کنند یا داستان‌نویس هستند و می‌خواهند دایرهٔ آگاهی خود را افزایش دهند، اما به درد کسی که بخواهد داستان‌نویسی را شروع کند نمی‌خورد.
mohammad azarpeyvand
۱۴۰۰/۱۰/۲۲
نکات آموزنده و ظریفی داخل این کتاب بود و من که مطالب خوب و مفیدی از آن یاد گرفتم قدرت نوشتن خیلی بهتر شد و بهتر می‌توانم کار نویسندگی را انجام بدهم
Yaghoob Fooladi
۱۴۰۰/۱۱/۲۸
کتاب خوبیه....، ولی...
کتاب کاملی نیست...... برای کسانی که بخواهند... همه علم ومهارت داستان نویسی، را یاد بگیرند.......
زهرا باقرپور
۱۴۰۰/۰۵/۳۱
اصلا روان و ساده نبود نکته‌های خوب‌اش خیلی کم بود در واقع کمکی به نوشتن نمی‌کردن از نظرمن جمال میر صادقی خیلی بهتره کتاباش
لعیا مهدوی
۱۴۰۱/۰۷/۱۶
بسیار ضعیف بود. مطالب کپی شده و گیج کننده. حیف وقت و هزینه‌ای که بابت این کتاب گذاشتم
مشاهده همه نظرات 5

راهنمای مطالعه کتاب چگونه داستان بنویسیم؟

برای دریافت کتاب چگونه داستان بنویسیم؟ و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.