معرفی و دانلود کتاب چرخش انگلیسی: داستان گذار بریتانیا از اقتصاد شبه سوسیالیستی به اقتصاد آزاد
برای دانلود قانونی کتاب چرخش انگلیسی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب چرخش انگلیسی: داستان گذار بریتانیا از اقتصاد شبه سوسیالیستی به اقتصاد آزاد
اسکات نیوتون نویسنده و اقتصاددان برجسته در کتاب چرخش انگلیسی، به تحلیل و بررسی تحولات اقتصادی بریتانیای معاصر میپردازد و مسیر تغییرات آن را از سال 1960 تا 2016 پی میگیرد و مهمترین عناصری را که موجب این تغییرات استراتژیک شده است، معرفی میکند.
دربارهی کتاب چرخش انگلیسی:
کتابی که پیش روی شما قرار دارد، در زمرهی جدیدترین و به روزترین منابع علمی و پژوهشی در حوزهی تاریخ اقتصادی و سیاسی بریتانیاست و هماکنون بهعنوان یکی از منابع درسی در دانشگاههای بریتانیا تدریس میشود؛ هرچند بنا به گفتهی اسکات نیوتون (Scott Newton)، کتاب چرخش انگلیسی (The reinvention of Britain 1960-2016) در قفسه کتابخانههای خوانندگان عمومی و غیردانشگاهی نیز قرار گرفته است. روایت روان تاریخی کتاب در کنار نگاه غیرجانبدارانه و علمی نویسنده به مسئله تاریخ معاصر سیاسی و اقتصادی بریتانیا به گسترش دامنهی خوانندگان این کتاب در بریتانیا و احتمالاً در دیگر کشورهای جهان افزوده است.
این کتاب به تحول نظام سیاسی و اقتصادی معاصر بریتانیا پرداخته و نحوه تکامل بریتانیای معاصر از دولت رفاه در دوران پس از جنگجهانی دوم به سوسیال دموکراسی در دهههای 1960 و 1970 میلادی و درنهایت به نظام بازار آزاد (تاچریسم) از ابتدای دهه 1980 تا سال 2016 میلادی را مورد مطالعه قرار داده است. در میان خطور کتاب حاضر که نزدیک به 60 سال از تاریخ بریتانیا را به تصویر میکشد، تحولات سیاسی و اجتماعی در این کشور و تأثیرات چنین دگرگونیهایی بر سیاستگذاریشان، بدون هیچ طرفداری یا سوگیری علمی ارزیابی شده و میتوان مدعی بود که خروجی این کتاب به مثابه چراغ روشناییبخشی برای فهم تغییرات در راهبرد کلان بریتانیا و پشت سرگذاشتن سه دوره تاریخی حساس در این کشور عمل کرده است.
کتاب پیش رو به شناسایی عوامل تأثیرگذار و مهم در تغییر و دگرگونی بینشها در ساختار دولت و نهادهای رأس برای تعیین بهترین استراتژیِ سیاسی - اقتصادی برای بریتانیا میپردازد. این کتاب را میتوان یک اثر تاریخی، سیاسی و اقتصادی دانست که تحولات بریتانیا را از لحاظ بازابداعات اقتصاد سیاسی این کشور مورد تحلیل و ارزیابی قرار میدهد.
نکوداشتهای کتاب چرخش انگلیسی:
- من فکر میکنم این بهترین، مدرنترین، متعادلترین و دقیقترین تاریخ بریتانیای معاصر است. (مارتین فار)
- اثر اسکات نیوتون یک تاریخ محرک محسوب میشود که به دلیل جزئیات و وضوح آن قابل توجه است. (جان مور)
- این یک کتاب عالی است، به طور فشرده و با یک خط روایی قوی. هدیهای ایدهآل برای هر کسی که به تاریخ اقتصادی اخیر بریتانیا علاقهمند است. (دن اتکینسون)
کتاب چرخش انگلیسی برای چه کسانی مناسب است؟
اگر به مسائل اقتصادی، سیاسی و تاریخی کشورها علاقهمند هستید و دوست دارید از سیر پیشرفت بریتانیا بیشتر بدانید، این کتاب برای شماست.
با اسکات نیوتون بیشتر آشنا شویم:
این نویسنده و استاد دانشگاه برجسته بریتانیایی، 33 سال پیش از بازنشستگی در دانشگاه کاردیف به تدریس تاریخ مدرن انگلیس و تاریخ بینالمللی میپرداخت. او دربارهی تاریخ و سیاستهای اقتصادی بریتانیا و ارتباط میان تغییرات اجتماعی - اقتصادی و روابط بینالملل مینویسد و مقالات خود را در مجلاتی مانند Diplomacy and Statecraft The Economic History Review و English Historical Review منتشر میکند.
در بخشی از کتاب چرخش انگلیسی میخوانیم:
از اوایل دهۀ 1950، وزارت خزانهداری، بانک مرکزی بریتانیا و سیتی لندن شروع به مخالفت با این قوانین کردند. این تمایل در تمامی این سازمانها وجود داشت که استرلینگ به همان وضعیت پیش از سال 1939 بازگردد و نقش ارزی بینالمللی را ایفا کند که جذابیت آن از اتکاپذیریاش به مثابه یک دارایی و سرمایه و نبود محدودیتهایی برای استفاده از آن ناشی شود.
حزب کارگر از ترس اینکه از کنترل خارج کردن استرلینگ ممکن است اقتصاد داخلی را در معرض ریسکهایی جدی قرار دهد عجلۀ چندانی برای در پیش گرفتن این خطمشی که بازتابدهندۀ اولویتهای مد نظر «مصرفکنندگان بریتانیا» بود، به خرج نداد. جای شگفتی نیست که محافظهکاران با توجه به پیوندهای تاریخی خود با سیتی با این دیدگاه مخالفت میکردند، اما درعینحال میدانستند که توازن نیروهای سیاسی در بریتانیای پس از جنگ به نفع سرعت بخشیدن به لیبرالیسم نیست و نتیجتاً از رویکردی محافظهکارانه پیروی میکردند که در نهایت به خروجشان از برنامۀ «روبوت» برای سرعت بخشیدن به تبدیلپذیر شدن استرلینگ در خلال سالهای 1951 تا 1952 منجر شد.
بعدتر آنها مدافع فرایندی آهستهتر و در پارهای اوقات ناپیوستهتر برای لغو کنترل استرلینگ شدند. بنابراین، فروشهای ناشی از ترس و وحشت سپتامبر سال 1957 بسیار ناخوشایند مینمود زیرا که خطری برای بازگشت استرلینگ به دوران شکوه و جبروت پیش از جنگ را با خود به همراه میآورد. بانک مرکزی بریتانیا و سیتی لندن این تحول احساسی در بازار را به نفع مارک آلمان میدیدند و آن را نیز به مثابه یک بیآبرویی ملی دیگر بلافاصله پس از رسوایی کانال سوئز و هم به منزله سندی واضح مبنی بر ضرورت کنترل فشارهای تورمی بریتانیا به همان شیوۀ کارآمد مورد استفادۀ آلمان غربی میپنداشتند.
واکنش تورنیکرافت به این بحران عبارت بود از بالا بردن نرخ بهرۀ بانکی تا 7 درصد و شروع یک برنامۀ انقباضی برای اعتبارات در کنار کاهش سهم بودجه برای برنامههای عمومی. منطق حاکم بر این تدابیر، دیدگاهی مشترک در میان تورنیکرافت و معاونان وی، نایجل برچ و انوک پاول، مبنی بر آن بود که تورم جدیترین مشکل اقتصاد است و تنها شیوه برای رفع آن، پایین آوردن تقاضا است، حتی در شرایطی که این امر به معنای بالا رفتن بیکاری و ایجاد وقفه در توسعۀ خروجیها و تولیدات باشد.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار مترجم
مقدمه: چرا تاریخ سیاسی و اقتصادی؟
پیشدرآمد: بازابداعات بریتانیا
حکومتی چندپاره
بریتانیای پس از جنگ: تغییر و استمرار
بخش اول: ظهور و سقوط بریتانیای سوسیال دموکراتیک
فصل اول: سوسیال دموکراسی محافظهکاران (1961-1964)
سقوط
چرخش به اروپا
برنامهریزی نوسازی
پیش بهسوی رشد
فصل دوم: بریتانیای جدید حزب کارگر (1964-1970)
برنامۀ ملی
برای همیشه غیرقابل اشاره
صندوقهای بیقیدوبند
بحران استرلینگ
تقلای سخت
بریتانیای ویلسون
فصل سوم: انقلاب آرام (1970-1974)
ترک مداخله
دوربرگردان
گرداب
فروپاشی
فصل چهارم: بحران قرارداد پساجنگ (1974-1979)
مرد بیمار
جهان متخاصم
راهبرد جایگزین
مکتب قدیمی
اعلان طغیان
آخرین سنگر
سیبزمینیهای گندیده
بخش دوم: بریتانیای نولیبرال
فصل پنجم: انقلاب تاچر (1979-1990)
زمین موات
تاچریسم
پول
میدان جنگ
دوربرگردان
گریز
سقوط
فصل ششم: میان پرده میجر (1990-1997)
«در خود قلب اروپا»
بحران استرلینگ
سیاست اقتصادی جدید
ایستگاه آخر
فصل هفتم: حزب کارگر جدید بر مسند قدرت (1997-2010)
حزب کارگر جدید
راه سوم
بریتانیای بلر
شکاف
ورشکستگی
رجعت
فصل هشتم: فرجام سخن
منبعشناسی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب چرخش انگلیسی: داستان گذار بریتانیا از اقتصاد شبه سوسیالیستی به اقتصاد آزاد |
نویسنده | اسکات نیوتون |
مترجم | محمود جوادی |
ناشر چاپی | انتشارات دنیای اقتصاد |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 484 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-497-094-5 |
موضوع کتاب | کتابهای اقتصاد سیاسی |