معرفی و دانلود کتاب چرا زمان مثل برق و باد میگذرد؟
برای دانلود قانونی کتاب چرا زمان مثل برق و باد میگذرد؟ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب چرا زمان مثل برق و باد میگذرد؟
کتاب چرا زمان مثل برق و باد میگذرد؟ نوشتهی آلن بوردیک، پژوهشی علمی، هیجانانگیز و فهمیدنی در باب درک مفهوم زمان است که از منظر علم فلسفه، فیزیک و زیستشناسی به آن میپردازد و زمان را مورد کندوکاو قرار میدهد و مباحثی را با شما مطرح میکند که برایتان جذاب خواهد بود.
دربارهی کتاب چرا زمان مثل برق و باد میگذرد:
شاید بتوان «زمان» را پرکاربردترین واژه در هر زبانی دانست. مفاهیم مرتبط با زمان همواره در ذهن ما انسانها غوطهورند و در تکتک لحظههای زندگی جریان دارد. اما پرسش بنیادی این است که زمان دقیقاً چیست؟ آیا کودکان درست مانند بزرگسالان زمان را تجربه میکنند؟ چرا وقتی حوصلهمان سر میرود، زمان به نظر کندتر میگذرد و هر چه پا به سن میگذاریم سرعتش بیشتر میشود؟
در کاوش ریزبینانه و پرمغز حاضر، آلن بوردیک برنده جایزههای معتبر دانشگاهی و ستوننویس نشریه نیویورکر با این کتاب ما خوانندگان را به سفری ماجراجویانه میبرد تا درک کنیم زمان چطور بر ما تأثیر میگذارد و اصلاً چرا زمان اینگونه که هست تصور میشود.
بوردیک با همراهی جرگهای از دانشمندان نامآوازه به ملاقات دقیقترین ساعت موجود جهان میرود (که البته تنها بر روی کاغذ وجود دارد). آنها درمییابند که "اکنون" در حقیقت کسری از ثانیهی پیش بود که رخ داد و تمام شد. آنها بیست و پنج ساعت را در طول یک روز پیدا میکنند، مدتی در قطب جنوب زندگی میکنند تا حس زمان را از دست بدهند و تنها برای یک لحظهی گذرا در آزمایشگاه علوم اعصاب و روان، حتی کاری میکنند که زمان به عقب بازگردد.
کتاب چرا زمان مثل برق و باد میگذرد؟ (Why time flies) را میتوان یک شاهکار کلاسیک قلمداد کرد، کندوکاوی روشن و نزدیک درباره عقربههای زیستی که درون همه ما انسانها تیکتاک میکنند.
نکوداشتهای کتاب چرا زمان مثل برق و باد میگذرد:
- کتاب چرا زمان مثل برق و باد میگذرد؟ اثری سرشار از شگفتیهاست، چون دروازهای از جستجوهای ماجراجویانه به رویمان میگشاید و نیمنگاهی فراهم میکند به سوی پدیدهای که به رازی ژرف برای دانش بشری تبدیل شده: زمان. (The New York Times)
- کتابی بینهایت آموزنده و سرگرمکننده، صندوقچهای لبریز از گنجهای دانش. (Science)
- مراقبهای روشنگر در مورد ماهیت کنجکاو زمان. (Kirkus Reviews)
- این کتاب ذهنم را به هم ریخت. (Charles Duhigg)
- آلن بوردیک گزارشی جذاب و جستجوگر از نحوه درک ما از گذشت زمان ارائه می دهد. این کتاب طرز فکر شما را در مورد گذشته و همچنین حال تغییر خواهد داد. (Elizabeth Kolbert)
کتاب چرا زمان مثل برق و باد میگذرد برای چه کسانی مناسب است؟
علاقهمندان به علم فلسفه و فیزیک از کتاب چرا زمان مثل برق و باد میگذرد؟ لذت خواهند برد.
با آلن بوردیک بیشتر آشنا شویم:
آلن بوردیک (Alan Burdick)، نویسنده و سردبیر سابق نیویورکر و از همکاران وبلاگ علم و فناوری این مجله است. نوشتههای او در مجلاتی چون نیویورکتایمز، هارپر، جیکیو، دیسکاور، علم و طبیعت آمریکا و ... منتشر شده. او نامزد دریافت جایزهی ملی کتاب آمریکا شد و اولین کتاب او با عنوان «خارج از بهشت: تراژدی از تهاجم زیستمحیطی»، موفق به دریافت جایزهی باشگاه مطبوعات برای گزارش زیستمحیطی شد.
در بخشی از کتاب چرا زمان مثل برق و باد میگذرد میخوانیم:
میخواهیم بدانیم ساعت چند است. نگاهی به ساعت کنار تخت میاندازیم، از ساعت میپرسیم، میتوانی به من بگویی ساعت چند است؟ تا وقتی به یک ساعت دیگر، که معمولاً با ساعت اول هماهنگ نیست رجوع نکنیم، همه چیز خوب خواهد بود. کدام را باید باور کنیم؟ بنابراین باید به ساعت دیگری مراجعه کنیم تا بتوانیم یک حدوسط پیدا کنیم: شاید نگاهی به ساعت برج وسط میدان شهر بیاندازیم، یا ساعت آیفون ورودی، ساعت روی میز دفتر کارمان که با تمام شدن ساعت کاری زنگ میزند. اگر قرارست همۀ ما به موقع هرجایی حاضر شویم، باید همگی در مورد اینکه زمان هماهنگ چیست به توافق برسیم تا بتوانیم ساعتهایمان را با هم هماهنگ کنیم. باید ساعتهایمان را همگامسازی کنیم. زندگی نتیجۀ هماهنگی عالی با زمان دیگران است.
این موضوع در مورد سلولهای بدن ما نیز صادق است. در 1970، مشخص شد ساعت زیستی اصلی در پستانداران یک ساختار مغزی به نام هسته سوپراکیاسماتیک، مجموعهای که شامل بیست هزار نورون ویژه در هیپوتالاموس، در نزدیکی مرکز مغز است، که باعث برانگیخته شدن هماهنگی میشود و یک ضرباهنگ بیست و چهارساعته دارد. نام خود را از این واقعیت گرفته که دقیقاً بالای کیاسمای بینایی قرار دارد، جایی که اعصاب بینایی از چشم راست و چپ با هم برخورد میکنند (مکانی مناسب برای دریافت اطلاعات دنیای خارج)، و افزایش و کاهش روزانۀ دمای بدن، فشارخون، میزان تقسیم سلولی و سایر موارد مربوط به فعالیتهای حیاتی بدن را کنترل میکند. با روشن شدن روز مجدداً تنظیم میشود، اما با سرعت خودش پیش میرود، فرقی ندارد در غاری تاریک باشد یا در نور زیاد غرق شود، به طور متوسط طی هر 24.2 ساعت روند کار خود را تکرار میکند، به طور تقریبی اما نه کامل با ضرباهنگ بیست و چهار ساعتۀ روز و شب هماهنگ است.
فهرست مطالب کتاب
سخن ناشر
گزیدهای از نکوداشتها
دربارۀ نویسنده
پیشگفتار
ساعتها
روزها
زمان حال
چرا زمان مثل برق و باد میگذرد؟
سپاسگزاری
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب چرا زمان مثل برق و باد میگذرد؟ |
نویسنده | آلن بوردیک |
مترجم | فاطمه رضایی |
ناشر چاپی | انتشارات راوشید |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 177 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-7458-99-2 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه |
این کتابی است که بسوی قلب متافیزیک و فیزیک نشانه رفته و بسیاری حرفهای نو دارد، حرفهایی که در دیگر ترجمههای این موضوع دیده نمیشود.
به خانم فاطمه رضایی برای این انتخاب خوب تبریک میگویم.
لطفاً دیگر مفاهیم بنیادی دانش همچون انرژی، را حرکت، جرم، ماده، مغناطیس، نور و... نیز مورد ترجمه قرار دهید
با بهترین آرزوها برای سرکار خانم فاطمه رضایی