معرفی و دانلود کتاب علم داده از تئوری تا عمل
برای دانلود قانونی کتاب علم داده از تئوری تا عمل و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب علم داده از تئوری تا عمل
کتاب علم داده از تئوری تا عمل نوشتهی محمدجواد جعفری و پرمان محمد علیزاده، یک راهنمای جامع و کاربردی برای یادگیری علم داده است. در این کتاب این علم نوظهور که دانستن آن کمکم و در سالهای آینده به یک ضرورت تبدیل میشود، توسط متخصصین این حوزه به شما آموزش داده شده است.
دربارهی کتاب علم داده از تئوری تا عمل
کتاب علم داده از تئوری تا عمل به تالیف مهندس محمدجواد جعفری و مهندس پرمان محمد علیزاده در 6 بخش و 21 فصل به تفصیل به موضوعات مختلف علم داده میپردازد. این کتاب با استفاده از مثالها و تصاویر گویا و واضح توانسته حتی سختترین مباحث علم داده را به خوانندگان با زبانی ساده آموزش دهد.
علم داده (Data Science) علمی میانرشتهای است که از اصول و تکنیکهای آماری، ریاضی و علوم کامپیوتر برای استخراج بینشها و اطلاعات ارزشمند از دادههای خام استفاده میکند. در عصر دیجیتال، حجم وسیعی از دادهها بهطور مداوم تولید و نیاز به تحلیل این دادهها برای اتخاذ تصمیمات آگاهانه در کسبوکارها، صنایع و حتی زندگی روزمره بیشتر از همیشه احساس میشود. یادگیری علم داده به افراد امکان میدهد تا دادهها را به درستی تحلیل و تفسیر کرده و از آنها برای بهبود فرآیندها، پیشبینیها و نوآوریها استفاده کند.
همانطورکه گفته شد کتاب علم داده از تئوری تا عمل از 21 فصل تشکیل شده که برخی از مهمترین فصلها را در ادامه توضیح خواهیم داد. فصل اول کتاب به معرفی و بررسی زیرساختهای فنی و مهندسی داده میپردازد. در این فصل زیرساختهای دادهای از قبیل پایگاههای داده، سیستمهای مدیریت داده، و ابزارهای مورد استفاده در مهندسی داده بررسی میشوند. در فصل دوم، نویسندگان به چگونگی استفاده از علم داده در صنایع مختلف و کسبوکارها میپردازند. در این فصل مثالهای واقعی و کاربردی از چگونگی استفاده از دادهها برای بهبود عملکرد در صنایع مختلف ارائه میشوند. محمدجواد جعفری و پرمان محمد علیزاده در فصل بعدی به روشهای مختلف استخراج بینشها و اطلاعات مفید از دادهها میپردازند. تکنیکهای تحلیل داده و ابزارهای مورد استفاده برای این منظور در این فصل توضیح داده شدهاند.
در یکی دیگر از بخشهای کتاب علم داده از تئوری تا عمل، مدلسازی دادههای فضایی و استفاده از آمار برای تحلیل این نوع دادهها مورد بررسی قرار میگیرد. کاربردهای مدلسازی فضایی در زمینههای مختلف مانند جغرافیا، حمل و نقل و برنامهریزی شهری از جمله مواردی هستند که در این فصل مورد بحث قرار میگیرد.
در بخش چهارم این کتاب به تکنیکهای محاسباتی در علم داده میپردازد. الگوریتمها و روشهای محاسباتی برای تحلیل دادههای بزرگ و پیچیده در این بخش توضیح داده میشوند. همچنین زبان برنامهنویسی پایتون بهعنوان یک ابزار قدرتمند برای علم داده معرفی میگردد. تکنیکها و کتابخانههای مختلف پایتون که برای تحلیل دادهها استفاده میشوند، در این فصل مورد بررسی قرار گرفتهاند.
کتاب علم داده از تئوری تا عمل نوشتهی محمدجواد جعفری و پرمان محمد علیزاده که در موسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران منتشر شده، یک راهنمای جامع و کامل برای یادگیری علم داده است. این کتاب با استفاده از مثالها و تصاویر واضح، به خوانندگان کمک میکند تا مفاهیم پیچیده را به خوبی درک کنند و مهارتهای لازم برای تحلیل دادهها را کسب کنند. برای هر کسی که به دنبال یادگیری علم داده و استفاده از آن در زمینههای مختلف است، این کتاب یک منبع ارزشمند و ضروری تلقی میشود.
کتاب علم داده از تئوری تا عمل برای چه کسانی مناسب است؟
کتاب علم داده برای افرادی که میخواهند مبانی و اصول علم داده را فرا بگیرند یا مهارتهای خودشان را در این زمینه ارتقا دهند بسیار مناسب است. همچنین مدیران و تصمیمگیران کسبوکار که میخواهند با استفاده از دادهها، تصمیمات بهتری بگیرند و عملکرد سازمان خود را بهبود بخشند میتوانند از مباحث آموزش داده شده در این کتاب استفاده کنند.
در بخشی از کتاب علم داده از تئوری تا عمل میخوانیم
سریهای زمانی الگوهای خاصی را نمایش میدهند. سریهای زمانی در دو دسته کلی مانا و نامانا میگنجند. سری زمانی مانا، سری زمانی است که میانگین و واریانس دادههای آن در طی زمان ثابت باقی بماند. در صورتی که هر یک از میانگین یا واریانس و یا هر دوی آنها در طول زمان تغییر بکنند دیگر سری مانایی خود را از دست میدهد و نامانا خواهد شد. مدلهای سری زمانی دستخوش یک سری خطاهای تصادفی است.
سریهای زمانی چه به صورت مانا باشند چه نامانا، گاهی اوقات ممکن است دارای تغییرات فصلی باشند (نوسانات چرخشی و تقریباً مشابه که در فصول مثلاً سالانه اتفاق میافتند). بهعنوان مثال در خیلی از مشاغل، آمار حراج در فصول تعطیلات افزایش پیدا میکند و این روند طی چندین سال پیاپی تکرار میشود.
جهت مدل کردن و پیشبینی سریهای زمانی نامانا در صورت امکان جهت سهولت کار میتوان با انجام تبدیلاتی این نوع از سریهای زمانی را به سریهای زمانی مانا تبدیل نمود.
فهرست مطالب کتاب
بخش اول: شروع کار با علم داده
فصل اول: نگاهی اجمالی بر علم دادهها
فصل دوم: بررسی زیرساختهای مهندسی داده
فصل سوم: کاربرد علم داده در صنعت کسبوکار
بخش دوم: استفاده از علم داده در راستای استخراج بینش از دادهها
فصل چهارم: معرفی آمار و احتمالات
فصل پنجم: خوشهبندی و طبقهبندی
فصل ششم: خوشهبندی و طبقهبندی با استفاده از الگوریتم نزدیکترین همسایه
فصل هفتم: مدلسازی دادههای فضایی با آمار
بخش سوم: ایجاد بصریسازیهای معنادار از دادهها
فصل هشتم: بهکارگیری اصول طراحی بصریسازی داده
فصل نهم: استفاده از D3.js برای بصریسازی داده
فصل دهم: اپلیکیشن مبتنی بر وب برای طراحی بصریسازی
فصل یازدهم: بررسی بهترین روشها در طراحی داشبورد
فصل دوازدهم: ساخت نقشه با استفاده از دادههای فضایی
بخش چهارم: محاسبات در علم داده
فصل سیزدهم: استفاده از PYTHON برای علم داده
فصل چهاردهم: استفاده از زبان R در علم داده
فصل پانزدهم: استفاده از SQL در علم داده
فصل شانزدهم: نرمافزارهای متناسب با علم داده
بخش پنجم: اعمال مهارتهای حوزههای خاص
فصل هفدهم: بررسی تأثیر علم داده در خبرنگاری
فصل هجدهم: نگاهی به علم داده محیطی
فصل نوزدهم: استفاده از علم داده برای رشد تجارت الکترونیکی
فصل بیستم: استفاده از علم داده برای توصیف و پیشبینی اعمال مجرمانه
بخش ششم: آشنایی با ابزار 10
فصل بیستویکم: ده منبع پدیده برای دادههای باز
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب علم داده از تئوری تا عمل |
نویسنده | محمدجواد جعفری، پرمان محمدعلیزاده |
ناشر چاپی | موسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 371 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-1245-80-0 |
موضوع کتاب | کتابهای تحلیل داده |