معرفی و دانلود کتاب صوتی داش آکل
برای دانلود قانونی کتاب صوتی داش آکل و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی داش آکل
کتاب صوتی داش آکل نوشتهی صادق هدایت، یکی از مشهورترین و محبوبترین داستانهای کوتاه ایرانی به شمار میرود که در دهه بیست شمسی نوشته شده و به خوبی حال و هوای مردم آن دوران را توصیف کرده است. داستان این کتاب درباره مردی لوطی منش است که عاشق دختری جوان به نام مرجان میشود.
درباره کتاب صوتی داش آکل:
مجموعه داستان سه قطره خون دربردارندهی یازده داستان کوتاه بود که در سال 1311 به چاپ رسید و یکی از آنها داش آکل نام داشت. در آن هنگام هدایت 30 ساله بود، اما از همان دوران تا به امروز داستان داش آکل در ذهن نویسندگان و کتابخوانهای بسیاری خوش درخشید. مسعود کیمیایی کارگردان برجسته و مشهور ایرانی در سال 1350 از این داستان جذاب و شنیدنی نیز فیلمی سینمایی به همین نام ساخته است.
داش آکل یکی از داستانهای برجسته و درخشان ادبیات فارسی به شمار میرود که تا به امروز هر کسی که شنیده یا خوانده از آن لذت برده و از این قلم توانای صادق هدایت حیرت کرده است. شاید یکی از دلایل محبوبیت این داستان این است که هدایت علاقهی ما را به وجود قهرمانهای اجتماعی به درستی درک کرده و با بهرهگیری از شخصیتی لوتیمنش از زندگی معمول آن زمان صحبت کرده است. داش آکل حکایتی ساده نیست، بلکه اثری پیچیده به حساب میآید؛ در ظاهر روال منطقی و خطی دارد، اما حرفهای مخفیاش را از بین همان روایت خطی مطرح میکند.
خلاصهی داستان کتاب صوتی داش آکل:
داستان کتاب داش آکل درباره مردی بامعرفت و لوطی منش به نام داش آکل است که در شهر شیراز زندگی میکند و در میان مردم شهرت و محبوبیت بالایی دارد. همه او را به خاطر ویژگیهای جوانمردانهاش یک پهلوان میدانند و بارها نیز به مردم فقیر و ضعیف شهر کمکهای مالی کرده و حقشان را از زورگویان گرفته است.
اما شخصیت دوم داستان کاکارستم نام دارد؛ کسی که با داش آکل دشمن خونیست و همه او را به گردن کلفتی و ناجوانمردی میشناسند. به همین خاطر کاکارستم دل خوشی از لوطی شهر ندارد و منتظر است که تا در فرصتی مناسب انتقامش را بگیرد.
در این بین با مرگ یکی از اهالی معتبر شیراز به نام حاجی صمد، زندگی داش آکل زیر و رو میشود. حاجی صمد به خاطر اعتمادی که به داش آکل دارد، به او وصیت میکند که هوای مرجان دختر چهارده سالهاش را داشته باشد اما داش آکل با دیدن مرجان دل به او میبازد ولی چون ابراز علاقه را خلاف ادب و وظیفه خود میداند، این عشق را مخفی نگه میدارد تا اینکه...
کتاب صوتی داش آکل به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
اگر به داستان کوتاه ایرانی با حال و هوایی عاشقانه علاقهمند هستید، این کتاب برای شما مناسب است.
صادق هدایت را بیشتر بشناسیم:
یکی از تاثیرگذارترین نویسندگان و روشنفکران دوران معاصر، صادق هدایت (Sadegh Hedayat) است. او یکی از درخشانترین نویسندگان و مترجمان ایرانی بود که همراه با محمدعلی جمال زاده، صادق چوبک و بزرگ علوی به عنوان یکی از پدران داستاننویسی نوین شناخته میشود.
او آثار متنوعی در سبکها و موضوعات مختلف از خود برجای گذاشته اما همواره نام هدایت با رمان بوف کور گره خورده است؛ رمانی که آن را یکی از درخشانترین داستانهای معاصر ایرانی میدانند. به غیر از آن حجم مقالات، ترجمهها و نوشتههای این نویسنده چنان زیاد است که توانسته تاثیر عمیقی روی جریان روشنفکری ایرانیها بگذارد؛ افرادی چون بهرام بیضایی، هوشنگ گلشیری، عباس معروفی، غلامحسین ساعدی و... از جمله هنرمندانی بودند که به نوعی از زندگی هدایت تاثیر گرفتهاند.
این داستاننویس مشهور در سال 1281 خورشیدی در شهر تهران به دنیا آمد. او سالهای کودکی و نوجوانی خود را در مدرسه علمیه و دارالفنون گذراند و پس از آن برای ادامه تحصیلات راهی کشور فرانسه شد. در آنجا بود که با فرهنگ و ادبیات غربی آشنایی بیشتری پیدا کرد و برای مجلات فرانسوی مینوشت.
صادق هدایت تا به حال چندین خودکشی ناموفق در زندگیاش داشته که اولین بار در شهر پاریس اتفاق افتاد و میخواست خودش را در رودخانهای غرق کند و براساس گفتههای دوستانش، دلیل آن شکست عاطفیاش بوده است.
پس از آن به ایران بازگشت و نویسندگی را به طور جدیتر ادامه داد و ملاقات و آشنایی با بزرگ علوی، مجتبی مینوی و مسعود فرزاد، سبب تشکیل گروهی به نام ربعه شد که میزبان روشنفکران و ادبیان بزرگ ایرانی بود. درواقع بیشتر آثار منتشر شده از هدایت، در دهه بیست شمسی بوده و کتابهای ارزشمندی را نیز به فارسی ترجمه کرده و حتی او اولین فردی به شمار میرود که متونی را که به زبان پهلوی (پارسی میانه) نوشته شده بودند، به فارسی امروزی برگردانده است.
او در همان دوران به خاطر نوشتن داستانهایی انتقادی که مسائل اجتماعی و اقتصادی را هدف گرفته بود، در سال 1314 به عنوان یکی از نخستین ممنوع القلمهای ایران لقب گرفت و پس از فشارها و سانسورهای داخلی، مدتی به کشور هندوستان سفر کرد و با ادبیات و فرهنگ شرقی آشنا شد و این سفر تاثیر زیادی بر روی افکار و نوشتههای این نویسنده گذاشت.
سرانجام هدایت دوباره در سال 1326 به فرانسه رفت و چهار سال بعد در اوج بحران روحی خود، تمامی نوشتههایش را سوزاند و در سن 48 سالگی خودکشی کرد.
برخی از آثار این داستان نویس و روشنفکر مشهور ایرانی عبارتند از: «سه قطره خون، حاجی آقا، بوف کور، زنده به گور، فواید گیاهخواری، فولکور یا فرهنگ توده، ترانههای خیام، اصفهان نصف جهان و... »
ویژگیهای ساختاری و محتوایی نوشتههای صادق هدایت:
- طنز قوی و انتقادی در آثار داستانیاش به وفور دیده میشود.
- نوشتههای او اغلب ساده، رئالیستی و بدون دشوار نویسی است.
- هدایت یک ناسیونالیست بود و به عناصر ملی و ایرانی اهمیت فراوانی میداد.
- درون مایه و محتوای بیشتر داستانهای این نویسنده، ضدیت با خرافه پرستی، استبداد، انتقاد از فضای جامعه و مرگ اندیشی است.
- صادق هدایت همواره به جنبههای درونی شخصیتهای داستانش میپردازد و به ظاهر محدود نمیشود و از منظر روانشناختی آنها را بررسی میکند.
در بخشی از کتاب صوتی داش آکل میشنویم:
همه اهل شیراز میدانستند که داش آکل و کاکارستم سایهی یکدیگر را با تیر میزدند. یک روز داش آکل روی سکوی قهوه خانه دو میل چندک زده بود؛ همانجا که پاتوق قدیمیش بود.
قفس کرکی که رویش چله سرخ کشیده بود، پهلویش گذاشته بود و با سرانگشتش یخ را در کاسه آبی میگرداند. ناگاه کاکا رستم از در درآمد؛ نگاه تحقیرآمیزی به او انداخت و همینطور که دستش پر شالش بود، رفت روی سکوی مقابل نشست. بعد رو کرد به شاگرد قهوهچی و گفت: بچه یه چایی بیار ببینم! داش آکل نگاه پرمعنی به شاگرد قهوهچی انداخت، به طوریکه او ماستها را کیسه کرد و فرمان کاکا را نشنیده گرفت.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی داش آکل |
نویسنده | صادق هدایت |
راوی | بهروز رضوی |
ناشر صوتی | واوخوان |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۳۴ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای داستان و رمان عاشقانه ایرانی |
و اینکه در این داستان سعی شده که به منش و خصلتهای ایرانی و نژاد آریایی و تکیه کند آن را به تصویر بکشد تا به غیرت و روح جوانمردی گریزی بزند.
براساس شخصیت توصیف شده داش اکل او تصمیم میگیرد که تنها به عشق مرجان بها دهد و فکر عشق دیگری را در سر نپروراند که در واقع پایبندی به عشق مرجان را به تصویر میکشد.
شخصیت کاکا رستم نمود شخصیست که سعی داره، ناجوانمردانه و به هر قیمتی خودش، پیروز میدان نبرد با داش آکل باشد، از لحاظ دیدگاه اخلاقی، کاکا رستم در مرحلهایست که اخلاقش بر پایه تنبیه و اطاعت هست، چون برای منافع و حقوق دیگران ارزش قائل نیست.
اما شخصیت داش آکل دارای خصلتهای اخلاقی مثبتی هستش که صادف هدایت به خوبی، آن را به صورت خیلی ملموس جلوه داده.