معرفی و دانلود کتاب خواب
برای دانلود قانونی کتاب خواب و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب خواب
کتاب خواب نوشته ربابه سلیمانی، فرشید سعادت و معصومه الهی، به جنبههای فیزیولوژیک و روانشناسی خواب میپردازد و انواع اختلال خواب و نحوه درمان آن را شرح میدهد. همچنین نیازهای خواب در طول چرخه زندگی را مطرح میکند.
خواب جزئی از ساختار آفرینش است که بخش اعظم عمر انسان را شامل میشود. وضعیت ذهنی خودآگاهی که موجب ارتباط شما با محیط واقعی میشود به هنگام خواب از بین میرود و شرایطی رویاگونه تجربه میشود. این وضعیت همیشه به یاد نمیماند و یا تنها بخشی از آن، زمانی که از خواب بیدار میشوید، در خاطر باقی خواهد ماند.
اغلب به خوابیدن فکر نمیکنید، چون بخشی از زندگی عادی شماست؛ اما خواب نامناسب و آشفته شما را به اندیشه در مورد خواب وامیدارد. در واقع اکثریت افراد در طول زندگی بهطور موقت به هنگام ناراحتی و هیجان، چند باری در خوابیدن دچار مشکل شدهاند که پس از چند روز که اوضاع به حالت عادی برگشت، خود به خود رفع گردیده است. در هر صورت، انسان برای استراحت، سلامت فکری و جسمی به خواب احتیاج دارد و اگر اختلالات خواب ادامه یابند به تدریج متوجه عوارض آن خواهد شد.
همه خوابیدن را دوست دارند؛ اما آیا تا به حال به خواص مفید خواب فکر کردهاید؟ آیا میدانید که چه عواملی سبب مشکلات خواب میشوند. آیا با راهکارهای مقابله با این مشکلات آشنا هستید؟ آرمیدن در لحظههای خستگی، خواب را در هزارتوی افکار شبانه جستجو کردن و نیافتن آن و توجه به اثرات غیرقابل انکار و غافل ماندن از آن و سؤالاتی از این دست، نویسندگان این اثر را بر آن داشت تا از منظر علمی جهت پاسخ به این سوالات، کتاب پیش رو را گردآوری نمایند.
این کتاب در چهار فصل تنظیم شده است. در فصل اول به کلیات خواب اشاره میشود. مراحل خواب، کارکردهای خواب، مقدار خواب مورد نیاز و عقاید رایج و نادرست درباره خواب از عمده مسائل مورد بحث در این فصل هستند. فصل دوم به نیازهای خواب در طول چرخه زندگی (از کودکان تازه متولد شده تا دوره سالمندی) و توصیههایی برای خواب بهتر در هر مرحله از زندگی پرداخته است. فصل سوم، به اختلالات شایع خواب و فصل چهارم به تشخیص و درمان این اختلالات اختصاص یافته است. برای روشن شدن بهتر انواع اختلالات، در انتهای کتاب چندین مورد از بیماریها معرفی شدهاند.
با مطالعه این کتاب، با عقاید متداول در خصوص خواب، نصایح کاربردی برای خواب کافی، غلبه بر پای بیقرار، کار در نوبت شب و پرهیز از خطرات رانندگی ناشی از خوابآلودگی و... آشنا خواهید شد. بسیاری از اختلالات متداول خواب ناشناخته بوده و درمان نمیشوند. کتاب خواب تازهترین اطلاعات مرتبط به اختلالات خواب نظیر بیخوابی (اشکال در به خواب رفتن یا در خواب ماندن)، آپنه خواب (وقفه تنفسی در خواب)، سندرم پاهای بیقرار، نارکولپسی (خوابآلودگی فوقالعاده در روز) و پاراسومنیا (رفتارهای غیرطبیعی در خواب) را در اختیار شما میگذارد.
در بخشی از کتاب خواب میخوانیم:
خروپف به عنوان موضوعی رایج برای شوخی، پذیرفته شده است. هر چند در برخی موارد خروپف، بزرگسالان را به ستوه میآورد اما آن را به عنوان یک عامل نگرانکننده فرض نمیکنند. با این وجود، خروپف، موضوع خندهداری نیست. خروپف با صدای بلند و به کرات، اغلب نشانه آپنه خواب (وقفهی تنفسی هنگام خواب) است و ممکن است خطر پیشرفت بیماری قلبی - عروقی و دیابت را افزایش دهد. (به مبحث اختلالات خواب مراجعه نمایید) همچنین خروپف منجر به خوابآلودگی در روز و نقصان در عملکرد میگردد.
خروپف با انسداد جزئی و باریک شدن راههای هوایی در پشت دهان، گلو یا بینی ایجاد میشود. این انسداد موجب افزایش اغتشاش هوا در زمان تنفس شده، در نتیجه بافتهای نرم در راههای هوایی فوقانی دچار لرزش میگردند.
نتیجه نهایی، خروپف صداداری است که میتواند خواب همسر شما را مختل نماید. تنگی راه هوایی به طور معمول به دلیل شلی سقف نرم دهان، زبان و گلو در زمان خواب است، لیکن حساسیت و یا مشکلات سینوسی نیز میتوانند به دلیل اضافه وزن بافت نرم اطراف راههای هوایی فوقانی در این تنگی اثر بگذارند. به احتمال زیاد بزرگی بافتهای سقف نرم دهان، باعث خروپف در حال خواب میشود. مصرف الکل و یا خوابآورها بلافاصله پیش از خواب، خروپف را افزایش میدهد. این داروها سبب بیشتر شل شدن بافتها، در گلو و دهان میشوند. در یک مطالعه مشخص شده که حدود نیمی از بزرگسالان خروپف میکنند و 50 درصد این بزرگسالان با صدای بلند و به کرات این کار را انجام میدهند. به احتمال زیاد آمریکاییهای آفریقایی تبار، آسیاییها و اسپانیاییها در مقایسه با سفیدپوستان، با صدای بلند و به کرات خروپف میکنند. مشکل خروپف با سن افزایش مییابد.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه ناشر
سخنی با خوانندگان
قدردانی
مقدمه
فصل اول – کلیات
خواب چیست؟
خواب از چه چیزی تشکیل میشود؟
نیاز به خواب
ریتم خواب – بیداری
ملاتونین چیست؟
خواب برای شما چه کاری انجام میدهد؟
یادگیری، حافظه و خلق
قلب
هورمونها
تصادف در بستر، نه در جاده
چه اندازه خوابیدن کافی است؟
عقاید رایج نادرست دربارهی خواب
اختلال خواب چیست؟ چه چیزی خواب را بر هم میزند؟
توصیههایی برای خواب خوب شبانه
آیا خروپف یک مشکل است؟
فصل دوم – نیازهای خواب در طول چرخه زندگی
نیازهای خواب روزانه کودکان تازه متولد شده
توصیههایی برای خواب نوزادان
نیازهای خواب روزانه در شیرخواران
نیازهای خواب روزانه نوپایان/ کودکان
توصیههایی برای خواب نوپایان
نیازهای خواب روزانه کودکان پیشدبستانی
نیازهای خواب روزانه کودکان سنین مدرسه
توصیههایی برای خواب کودکان سنین مدرسه
اختلالات خواب کودکی
در چه مرحلهای فرزندان باید در بستر خود بخوابند؟
بیداریهای شبانه
وحشتهای شبانه در برابر کابوسهای شبانه
سایر اختلالات خواب دوران کودکی
نکاتی برای والدین
نیازهای خواب روزانه نوجوانان
کمیت خواب
چرا خواب شبانه بسیار مهم است؟
کیفیت خواب
توصیههایی برای خواب نوجوانان
نکاتی برای والدین
نیازهای خواب روزانه بالغین/ سالمندان
توصیههایی برای خواب در دوران یائسگی
عبارات تأکیدی مثبت برای خواب بهتر
فصل سوم – اختلالات شایع خواب
انواع اختلالات خواب
نشانههای شایع اختلال خواب
کژخوابیها
1- بیخوابی
انواع بیخوابی
2- پر خوابی
حملهی خواب (نارکولپسی)
3- اختلالات خواب مربوط به تنفس
آپنه خواب
4- سندرم پاهای بیقرار
5- اختلال ریتم شبانهروزی خواب
6- اختلالات خواب برنامهریزی شده
بدخوابیها (پاراسومنیاها – برانگیختگی غیرطبیعی)
1- کابوس
2- اختلال وحشت خواب
3- اختلال خوابگردی
4- دندان قروچه
5- اختلال رفتاری خواب REM
6- حرف زدن در خواب
7- سرکوبیدن مربوط به خواب
8- فلج خواب
9- بیاختیاری ادرار در خواب
10- اختلال خوردن مربوط به خواب
11- اختلالات خواب مرتبط با اختلالات طبی- روانی
12- اختلال خواب ناشی از مواد
فصل چهارم – تشخیص و درمان اختلالات خواب
چگونه اختلالات خواب تشخیص داده میشوند؟
آیا شما فکر میکنید که اختلال خواب دارید؟
درمان اختلالات خواب
درمان دارویی
درمان غیردارویی
پیوست
منابع
واژهیاب
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب خواب |
نویسنده | ربابه سلیمانی، فرشید سعادت، معصومه الهی |
ناشر چاپی | انتشارات سمام |
سال انتشار | ۱۳۹۲ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 210 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-5317-49-7 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی خواب |