معرفی و دانلود کتاب خلاقیت و تفکر در فضای مجازی
برای دانلود قانونی کتاب خلاقیت و تفکر در فضای مجازی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب خلاقیت و تفکر در فضای مجازی
کتاب خلاقیت و تفکر در فضای مجازی، یک اثر آموزشی برای کسانیست که میخواهند فعالیت نوآورانه و مفیدتری را در شبکههای اجتماعی تجربه کنند. افسانه طاهریان ریزی مولف این راهنمای خواندنی، از اصول تفکر خلاق در استفاده از فضای اینترنت میگوید و مهارتهایی همچون تفکر نقادانه را به کاربران کامپیوتر و گوشیهای همراه و مخصوصاً دانشآموزان یاد میدهد.
دربارهی کتاب خلاقیت و تفکر در فضای مجازی
کاربردهای فضای مجازی و شبکههای اجتماعی بسیار بیش از آن چیزی هستند که تصور میکنیم. برای ورود به جهان شگفتانگیز اینترنت و آشنایی با قابلیتهای منحصربهفرد دنیای دیجیتال، کافیست از قدرت اندیشه و نوآوری خود استفاده کنیم. افسانه طاهریان ریزی در کتاب خلاقیت و تفکر در فضای مجازی به خوانندگان کمک میکند تا هوش و تفکر خلاقانهی خود را در رابطه با فضای مجازی به جریان بیندازند، و فرایند آموزش آنلاین را به لذتی کاربردی تبدیل کنند.
کتاب خلاقیت و تفکر در فضای مجازی، الفبایی از مهارتهای لازم برای استفادهی بهینهتر از اطلاعات فضای مجازی است. آموزش و فرا گرفتن این توانمندیها بهویژه برای نسل جدید کاربران فضای مجازی که با دنیایی از اطلاعات مفید و غیرمفید سروکار دارند، لازم و ضروری بهنظر میرسد. نویسندهی کتاب خلاقیت و تفکر در فضای مجازی، به خوانندگان خود کمک میکند تا هم با ابزار و دانش لازم در ارتباط با شبکههای اجتماعی آشنا شوند و هم بتوانند در حین استفاده از فضای اینترنت، مهارتهای خود را ارتقا بخشند و از نتایج فوقالعادهی آن بهره بگیرند.
برای رسیدن به این هدف، افسانه طاهریان ریزی، مباحث خود را در پنج فصل اصلی تدوین میکند. در فصلهای ابتدایی کتاب به خلاصهای از تاریخچهی فضای مجازی و کاربردهای بینظیر آن میپردازیم. این بخش به خوانندگان جوان کمک میکند تا پیش از شروع آموزش، دیدگاه وسیعتری نسبتبه محیط برخط پیدا کنند و نگرش بهروزتری دربارهی جهان ارتباطات داشته باشند. در بخشهای بعدی کتاب خلاقیت و تفکر در فضای مجازی، به سراغ کارکرد مهارتهای نوآورانه در فضای مجازی خواهیم رفت. در این قسمت میآموزیم ذهنیت پویا و فعال، و تفکر نقادانهی خود را در استفاده از فضای مجازی رشد و پرورش دهیم و با انواع رویکردهای روانشناسی در این خصوص نیز آشنا شویم.
فصلهای انتهایی کتاب خلاقیت و تفکر در فضای مجازی، دروازهای از اطلاعات تازه را دربارهی تفکر خلاق و توانایی حل مسئله به روی شما میگشاید. همچنین در این قسمت با تکنیکهای مختلف خلاقیت، موانع و چالشهای خلاقیت دیجیتال و مدیران خبره و موفق در دنیای نوآوری آشنایی بیشتری پیدا میکنیم. در فصل پایانی کتاب نیز بهطور اختصاصی دربارهی آموزش فضای مجازی در رابطه با نسل هزارهی سوم صحبت شده و به تحولات آموزشی مدارس و توانمندسازی دانشآموزان در سالهای اخیر اشاره میشود.
کتاب خلاقیت و تفکر در فضای مجازی، همراه و دستیار همیشگی شما برای ورود به جهان جادویی صفر و یک است. کتابی که میتواند لذت حضور در دنیای مجازی را چندبرابر کند و استفاده از قابلیتهای بیشمار آن را به تجربهای شگفتانگیز تبدیل سازد. این کتاب با یاری و همراهی انتشارات طاهریان به دست شما میرسد.
کتاب خلاقیت و تفکر در فضای مجازی برای چه کسانی مناسب است؟
خواندن این کتاب پرفایده را به کاربران فضای مجازی و بهویژه جوانان، نوجوانان و دانشآموزان پیشنهاد میکنیم. همچنین این اثر میتواند گزینهی خوبی برای راهنمایی معلمان و مشاوران مدارس در زمینهی آموزش مجازی باشد.
در بخشی از کتاب خلاقیت و تفکر در فضای مجازی میخوانیم
در عصر حاضر، دانشآموزان برای رویارویی با تحولات شگفتانگیز هزارهی سوم میلادی باید مهارتهای تفکر انتقادی و خلاق خود را بهمنظور تصمیمگیری مناسب و حل مسائل پیچیدهی جامعه بهبود بخشند (اوکان، 2006)، پارکر (2008) معتقد است، خلاقیت فرآیندهایی ذهنی است که به راهحلها، ایدهها و مفهومسازیها، اشکال هنری و نظریههای منحصربهفرد و جدید منجر میشود.
استاین خلاقیت را فرآیندی میداند که نتیجهی آن یک اثر شخصی است و این نتیجه را گروهی اجتماعی در برههای از زمان، بهمثابهی چیزی مفید و ارضاکننده میپذیرند (اسدی، 1389). دبونو (2008) خلاقیت را مهارتی میداند که میتوان یاد گرفت، توسعه داد و به کار برد (ترجمه صمدآقایی، 1390). به عقیدهی رانکو (2004) پتانسیل خلاقیت را هر فرد در خویش به میراث برده است. دایرهالمعارف آموزشوپرورش، خلاقیت را ابتکار ذهنی یا هنری تعریف میکند. ساویل (2006) خلاقیت را حالتی از ذهن توصیف میکند که طی آن هوشهای چندگانه بهطور یکپارچه عمل میکنند.
وی معتقد است که در چنین حالتی، خلاقیت گونهای فراتوانایی در فرد بهوجود میآورد که موجب میشود او به تمرکزی مفید برای نوآوری دست یابد. تعلیموتربیت، انسان را فقط برای زندگی آینده آماده نمیکند؛ بلکه تربیت خود جنبهای از زندگی است که فرد باید در آن تحول یابد؛ بنابراین اگر یکی از اهداف بلندمدت تعلیموتربیت، آمادهکردن دانشآموزان برای پذیرفتن تغییرات سریع اجتماعی باشد، باید آنها را با ذهنی باز، منعطف و توانا برای ترکیبکردن نوین اطلاعات پرورش داد؛ یعنی آنها را به انسانی خلاق تبدیل کرد. نیز معتقد است که ما بهنوعی متفاوت از فرآیند تفکر در تعلیموتربیت نیاز داریم تا بتوانیم در تغییرات سریع و بزرگ دنیا وارد عمل شویم. منظور از تفکر خلاق نوعی تفکر است که منجربه پیدایش دیدگاههای جدید، رویکردهای نوظهور، دورنماهایی تازه و راههایی جدید برای فهم و درک اشیا و موقعیتها میشود.
فهرست مطالب کتاب
فصل 1: کاربرد فضای مجازی
عوامل مختلف در گرایش دانشآموزان به فضای مجازی
گستردهترین مفهوم در حوزه تعلیموتربیت
مولفههای تفکر انتقادی
فصل 2: تاریخچه فضای مجازی
اولین فضاهای مجازی
تعریف فضای مجازی
شیوههای انتقال اطلاعات در فضای مجازی
دیدگاههای پیشگامان ارتباطات پیرامون رسانههای مجازی
معرفی فضای مجازی و ابزارهای ارتباطی
فصل 3: خلاقیت در فضای مجازی
تعریف خلاقیت
مؤلفههای خلاقیت
عوامل موثر در خلاقیت
مراحل خلاقیت
پرورش خلاقیت
نقش مدرسه در بارورکردن خلاقیت
ویژگیهای افراد خلاق
نظریههای مربوط به خلاقیت
رویکردهای روانشناختی خلاقیت
تفکر انتقادی
تعریف تفکر
سبکهای تفکر
تفکر انتقادی
مهارتها و تمایلات تفکر انتقادی
مراحل رشد تفکر انتقادی
ویژگیهای متفکران انتقادی
سطوح تفکر انتقادی
تحقیقات انجامشده در داخل و خارج از کشور
فصل 4: تفکر خلاق چیست؟
موانع ذهنی تفکر خلاق
خلاقیت و حل خلاقانه مسئله
چند نکته درباره خلاقیت مدیران
خلاقیت مدیران
مدیریت موفق و موثر
خصوصیات افراد خلاق
تکنیکهای خلاقیت گروهی
تکنیک T. K. J
فصل 5: رابطهی آموزش مجازی و خلاقیت دانشآموزان در هزاره سوم
خلاقیت عنصر مهم در آموزش مجازی
عوامل تحولات شگفتانگیز در هزاره سوم
نیاز اصلی دنیای معاصر
تغییر و تحولات در آموزش عصر جدید
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب خلاقیت و تفکر در فضای مجازی |
نویسنده | افسانه طاهریان ریزی |
ناشر چاپی | انتشارات طاهریان |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 176 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-284-319-9 |
موضوع کتاب | کتابهای سواد رسانهای، کتابهای دانش آموزان |