معرفی و دانلود کتاب جامعه ما: در اندیشه و آثار شهید سید محمدباقر صدر (ره)

عکس جلد کتاب جامعه ما: در اندیشه و آثار شهید سید محمدباقر صدر (ره)
قیمت:
۲۵,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب جامعه ما: در اندیشه و آثار شهید سید محمدباقر صدر (ره) و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب جامعه ما: در اندیشه و آثار شهید سید محمدباقر صدر (ره) و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب جامعه ما: در اندیشه و آثار شهید سید محمدباقر صدر (ره)

کتاب جامعه ما: در اندیشه و آثار شهید سید محمدباقر صدر (ره) نوشته‌ی سید منذر حکیم، تفاسیر این شهید بزرگوار را پیرامون برجسته ساختن سنت‌های اجتماعی، تاریخی و عوامل جامعۀ انسانی در بر دارد. این تفاسیر بین نظریۀ اجتماعی برآمده از قرآن و نظام اجتماعی اسلامی، کلیات و برخی از جزئیات مهم آن که در قرآن آمده، به خوبی پیوند برقرار کرده است.

جامعۀ اسلامی ما امروز بیش از هر زمان دیگر نیازمند برخورداری از نظریه‌هایی است که افزون بر قابلیت حل مشکلات مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، برآمده از مبانی، اصول و ارزش‌های اسلامی باشد تا با اجرا و عملی شدن آن، مسیر سعادت، کمال، رفاه و استقلال فراهم شود.

در این زمینه، نقش برجستۀ عالمان راستین و اندیشمندان مسلمان دین‌شناس انکارناپذیر است؛ به ویژه اینکه امروز چشم نیاز و تقاضا برای ارائۀ الگویی از سوی جوامع اسلامی به دیگر جوامع و کانون‌های تولید علم و نظریه‌های دینی مانند حوزه‌های علمیه دوخته شده و جهان در انتظار ارزیابی میزان موفقیت جهان اسلام در آزمودن و به کار بستن تجربه‌های نوین با تکیه بر منابع معرفت دینی است.

با وجود پیشرفت‌های بزرگ و عمده در عرصۀ نظریه‌پردازی اسلامی توسط محققان و عالمان حوزه های علمیه، همچنان نقش برجسته و پیشگام مرحوم شهید، آیت الله سید محمدباقر صدر در تبیین خطوط اصلی اندیشۀ اسلامی در عرصۀ فلسفه، اقتصاد و دیگر دانش‌های مورد نیاز در راهبری جامعه انسانی براساس آموزه‌های اسلامی بی‌بدیل است.

با گذشت نزدیک به چهار دهه از شهادت آن عالم وارسته و اندیشمند نوگرا، آثار به جامانده از ایشان هم از نظر محتوا و هم از نظر روش، راهبرد نوینی در پیمودن مسیر ساختن و ارتقابخشی انسان و جامعه به شمار می‌آید که باید از فراهم نیامدن فرصت
کافی برای بهره‌برداری امت اسلامی از چنین فرزان‌های که به دست دژخیمان بدخواه بشریت شهد گوارای شهادت نوشید، صد اندوه و تأسف خورد.

کتاب جامعه ما: در اندیشه و آثار شهید سید محمدباقر صدر (ره) که دستاورد گردآوری و بازسازی آرا و اندیشه‌های ایشان در عرصۀ جامعۀ الگویی اسلامی است، با تلاش و کوششی یکی از پرورش یافتگان مکتب او به رشتۀ تحریر درآمده است. به گواهی مؤلف ارجمند و گران‌مایه، جناب حجت‌الاسلام والمسلمین آقای سید منذر حکیم، این کتاب شاید تنها گوشه‌ای از اندیشه‌های اسلامی، اجتماعی ایشان را بنمایاند، اما می‌تواند در کاستن از تشنگی جویندگان الگوی شایستۀ جامعه‌سازی اسلامی و گشودن راه پژوهش و تحقیق و نظریه‌پردازی در این زمینه سودمند باشد.

شهید سید محمدباقر صدر را بیشتر بشناسیم:

سید محمدباقر صدر از عالمان برجسته شیعه، مرجع تقلید، فقیه، مجتهد، متفکر، پیشرو، نواندیش و مبتکر بود که در کاظمین عراق چشم به جهان گشود، ایشان به لقب شهید خامس شناخته می‌شود. این شهید علوم مقدماتی را در حالی که کمتر از ده سال داشت، در خانواده‌اش فرا گرفت. ایشان فقه و اصول را به شکل بنیادین نزد فقیه و اصولی محقق، آیت‌الله ‌العظمی
سید ابوالقاسم موسوی خویی فرا گرفت.

پژوهش‌های شهید صدر در زمینه اصول فقه ادامه یافت؛ به گونه‌ای که قسمت عمده‌ای از این‌ها را در دهه‌ی سوم از عمر گران‌قدر خود به رشته‌ی تحریر درآورد. ایشان این تحقیقات را در حوزه نجف برای شاگردان خود بیان می‌کرد؛ از این رو، بخش عمده‌ای از این تحقیق‌ها به قلم شاگردانشان نوشته شده است. شهید صدر اندیشمندی مسلمان و نظریه‌پردازی کم‌مانند در این دوران و دارای مکتب فکری نوآورانه‌ای برخوردار از ویژگی‌ها و صفات منحصر به فرد بودند.

کتاب جامعه ما: در اندیشه و آثار شهید سید محمدباقر صدر (ره) به چه کسانی پیشنهاد می‌شود:

این کتاب به پژوهشگران و متخصصان علوم اسلامی و جامعه‌شناسی اسلامی توصیه می‌شود، همچنین برای علاقه‌مندان به مکتب فکری شهید صدر نیز اثری کم‌نظیر و جذاب است.

در بخشی از کتاب جامعه ما: در اندیشه و آثار شهید سید محمدباقر صدر (ره) می‌خوانیم:

نخستین اصل در سوسیالیسم از بین بردن نظام طبقاتی است که مرز تعیین‌کننده‌ای با انواع درگیری‌های بشر در طول تاریخ پدید می‌آورد؛ زیرا آبشخور همۀ آن درگیری‌ها، تعارضات موجود در نظام طبقاتی است که خود محصول تقسیم جامعه بین مالکان و
تنگ‌دستان بود. هنگامی که سوسیالیسم برپا شود، جامعه را به طبقه‌ای فاقد تعارضات طبقاتی تبدیل می‌کند و بدین ترتیب، همۀ آن درگیری‌ها رخت بر می‌بندد و به جای آن هم‌زیستی و صلح تا ابد جایگزین خواهد شد.

این اندیشه بر پایۀ نظریۀ ماتریالیسم تاریخی شکل گرفت که می‌گوید عامل اقتصادی تنها عامل محوری در زندگی جامعه است. این باور، مارکسیسم را به این سمت رهنمون شد که بگوید مالکیت خصوصی که جامعه را به مالک و تنگدست تقسیم می‌کند، ریشۀ واقعی دسته‌بندی طبقاتی و همۀ تعارضات و درگیریهای نشات گرفته از آن در جامعه است. هر آینه که جامعه سوسیالیستی مالکیت خصوصی را از بین ببرد و صنایع تولیدی را ملی اعلام کند، ریشۀ تاریخی نظام طبقاتی را می‌سوزاند و دیگر بعید خواهد بود که ترکیب طبقاتی بتواند پس از نابودی شرایط اقتصادی که بدان تکیه زده بود، ادامه حیات دهد.

فهرست مطالب کتاب

مقدمۀ مترجم
مقدمۀ نویسنده
بخش آثار و بخش اندیشۀ شهیدصدر
شهید آیت‌الله سیدمحمدباقر صدر؛ پیوندی میان نبوغ و جهاد
جنبه‌هایی از شخصیت بی‌همتای ایشان
جامعۀ ما در آثار شهید صدر
شهیدصدر؛ مکتب تمدنی پیشرو
گذری بر زندگی شهیدصدر بنیان‌گذاراین مکتب
امام شهیدصدر در گذر سخنان جاودانه‌شان
برداش تهایی از شخصیت این پیشوای بنیان‌گذار
برخی ویژگی‌های شخصیت شهیدصدر
مکتب تمدنی صدر
نشانه‌های مکتب فرهنگی شهیدصدر 
شهیدصدر: میراث، اندیشه و مکتب
فصل 1: اصطلاحات و تعاریف
فصل 2:مسئلۀ اجتماعی انسان/عوامل و راهکارهای پیشنهادی
فصل 3:مبانی نظریۀ اجتماعی قرآن کریم
فصل 4: سنت‌های اجتماعی و نقش آن در پیشرفت جامعه
فصل 5: ماهیت مشکل اجتماعی انسان و راه‌حل قرآنی آن
فصل 6: نظریۀ اجتماعی در قرآن کریم
منابع

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب جامعه ما: در اندیشه و آثار شهید سید محمدباقر صدر (ره)
نویسنده
مترجممسعود فکری
ناشر چاپیانتشارات سروش
سال انتشار۱۳۹۹
فرمت کتابPDF
تعداد صفحات498
زبانفارسی
شابک978-964-121612-4
موضوع کتابکتاب‌های اسلام شناسی
قیمت نسخه الکترونیک

راهنمای مطالعه کتاب جامعه ما: در اندیشه و آثار شهید سید محمدباقر صدر (ره)

برای دریافت کتاب جامعه ما: در اندیشه و آثار شهید سید محمدباقر صدر (ره) و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.