معرفی و دانلود کتاب توانبخشی تغذیهای در درمان اعتیاد
برای دانلود قانونی کتاب توانبخشی تغذیهای در درمان اعتیاد و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب توانبخشی تغذیهای در درمان اعتیاد
کتاب توانبخشی تغذیهای در درمان اعتیاد نوشتۀ منیره حاتمی، برای آموزش متخصصین تغذیه، پزشکان و حتی مخاطبان عمومی درباره این که چگونه مواد مخدر و الکل عملکرد طبیعی بدن را مختل میکند و چگونه تغذیه بهتر میتواند به کاهش برخی از این مشکلات بیوشیمیایی و هاضمه کمک نماید به نگارش درآمده است.
ترک اعتیاد، شامل تغییر عادات و رفتار منفی به مثبت است. تغذیه مناسب، استراحت و ورزش نقش مهمی در انجام موفقیتآمیز این تغییر دارند. تحقیقات نشان دادهاند داشتن یک رژیم غذایی مناسب حاوی انواع پروتئین باارزش بیولوژیکی بالا و غنی از کربوهیدرات مرغوب، نسبت به سایر رژیمها، تأثیر بیشتری در ترک اعتیاد دارد.
کتاب توانبخشی تغذیهای در درمان اعتیاد (Nutritional Rehabilitation In Addiction Recovery)، صرفاً روی یکی از اجزاء خاص درمان جامع اعتیاد یعنی تغذیه بهتر تمرکز میکند و هیچگاه به عنوان جایگزین توصیههای پزشک و یا به عنوان یک برنامه درمان بهبودی نیست. تحقیقات نشان میدهند که مکملهای ویتامینی (مثلاً اسیدآمینه ویتامینها) میتوانند با موفقیت در پشتیبانی دوره بهبودی از اعتیاد بهخصوص در روزهای اول که عدم تعادل بیوشیمیایی در بالاترین حد خود قرار دارد کمک کنند.
مواد غذایی باعث ایجاد انرژی و تولید بقای سلولها و بافتهای زنده بدن میشوند. تغذیه سالم شرط اساسی سلامت انسان است و یکی از مشکلات اصلی بهداشت و سلامت جوامع انسانی، عدم توجه به سلامت تغذیه و استفاده نادرست از مواد غذایی است. توجه به رژیم غذایی و کنترل آن از نظر اینکه حاوی مواد مغذی باشد برای تمامی انسانها در همه گروههای سنی لازم است لیکن در این میان گروههایی هستند که نیاز به توجه و دقت بیشتری دارند از جمله: کودکان، زنان در سنین باروری، دوران بارداری و شیردهی، سالخوردگان و بیماران بسته به نوع بیماری.
سوء مصرف مواد یا اعتیاد را میتوان نوعی بیماری تلقی نمود لذا باید افرادی که به مواد مخدر وابسته هستند و یا آنهایی که دوران ترک سوء مصرف مواد و بهبودی را سپری میکنند بهعنوان یک بیمار که نیاز به توجهات ویژه از جمله توجهات تغذیهای دارند مدنظر قرار دهیم. تغذیه صحیح کمک میکند تا معتادین در حال بهبودی (و هرکس دیگری) احساس بهتری داشته باشند زیرا مواد مغذی که به بدن انرژی میدهند، کمک میکنند بافتهای اندامها ساخته شوند و یا تعمیر شوند و سیستم ایمنی بدن قوی شود. به دلیل اینکه ارگانهای حیاتی معتادان آسیب دیدهاند، تغذیه خوب با فراهم آوری نیازهای تغذیهای سبب دوباره بازسازی این بافتهای آسیبدیده میشود.
تغذیه همچنین نقش مهمی در خلقوخوی افراد دارد. تحقیقات پیشنهاد میکنند که تغییرات در رژیم غذایی میتواند ساختار مغز افراد را چه از نظر شیمیایی و چه فیزیولوژیکی تغییر دهد و روی رفتار تأثیر بگذارد. علاوه بر این، مصرف غذاهای خاصی سبب افزایش تولید نوروترانسمیترهای کلیدی مثل سروتونین میشود که سبب بهبود خلقوخو میشود. در بعضی از افراد، احساس بهتر، خطر عود بیماری را کاهش میدهد. معتادان در حال بهبود با رژیم غذایی فقیر بیشتر احتمال برگشت و عود دارند. بعلاوه در برخی موارد، معتادان آشنا با حس گرسنگی نیستند، آنها گرسنگی را به غلط اشتیاق به مواد تعبیر میکنند و در همان ابتدا در دام عود گرفتار میشوند. این اشتباه ویران کننده بالقوه میتواند با تکرار غذا خوردن وعدههای سالم بهآسانی تصحیح شود.
ممکن است شما قادر نباشید که همه آسیبهای ناشی از اعتیاد را از بین ببرید اما تغذیه خوب بیمار را به دوبارهسازی یک بدن قویتر، سالمتر و جذابتر کمک میکند. در واقع در مراکز ترک اعتیاد، مشاوره تغذیه هم بخشی از برنامه درمانیشان بایستی باشد؛ اما چنانچه شما به یک متخصص تغذیه دسترسی ندارید از دستورات و راهنماییهای غذایی این کتاب استفاده کنید. مخاطبان این کتاب مشاوران تغذیه، پزشکان، مسئولین مراکز درمان اعتیاد و کلیه افرادی هستند که درگیر برنامههای آموزشی و درمانی اعتیاد هستند.
در بخشی از کتاب توانبخشی تغذیهای در درمان اعتیاد میخوانیم:
کربوهیدراتها تأمین کننده قند هستند که سوخت مورد نیاز همه قسمتهای بدن مثل مغز، سیستم عصبی مرکزی و ماهیچهها میباشند. کربوهیدراتها برای سلامت رودهها و دفع نیز مورد نیاز هستند. USDA (سازمان غذا و داروی ایالت متحده آمریکا) مقدار کربوهیدرات را 45 تا 65 درصد کل انرژی روزانه توصیه میکند. کربوهیدراتها در انواع زیادی از غذاها یافت میشوند و به دو دسته پیچیده و ساده هستند. متأسفانه بسیاری افراد در حال بهبود همانند اکثر آمریکاییها مقدار زیادی کربوهیدراتهای ساده و مقدار بسیار اندکی کربوهیدرات پیچیده مصرف میکنند.
کربوهیدراتهای ساده در مواد غذایی بشدت تصفیه شده و یا فراوری شده، کولاهای قندی، الکل و سایر انواع غذاهایی که حاوی شکر سفید و آرد سفید هستند یافت میشوند. کربوهیدراتهای ساده فاقد هرگونه ویتامین، آنزیم، مواد معدنی و فیبر هستند. آنها حاوی قندی هستند که نیاز به شکسته شدن در بدن ندارد. در حقیقت کربوهیدراتهای ساده خیلی سریع در بدن جذب شده و تولید انرژی میکنند. در مقابل، کربوهیدراتها پیچیده در غذاهایی مانند غلات کامل، مغزها، دانهها، سیبزمینی و انواع سبزیهای دیگر موجودند.
کربوهیدراتهای پیچیده گاهی اوقات به عنوان نشاسته مطرح میشوند و حاوی قندهایی هستند که هنوز با ویتامینها، مواد معدنی و فیبر ترکیب هستند. از آنجایی که کربوهیدراتهای پیچیده با سایر مواد غذایی ترکیب باقی میمانند بدن به کندی آنها را به قند میشکند تا مورد استفاده مغز و بدن قرار گیرد. این کند شکستن به بدن اجازه میدهد تا قند را از جریان خون در مدت طولانیتری جذب کند و در نتیجه به طور مداوم بدن از انرژی پایدار برخوردار باشد.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه مؤلف
فصل اول: اثر اعتیاد بر بدن
مقدمه
برنامههای بهبود اعتیاد
اعتیاد در مغز
نوروترانسمیترها (پیامبران شیمیایی در مغز)
یک مغز نامتعادل
1- سروتونین
2- آندروفینها
3- گاما آمینو بوتریک اسید (GABA)
4- دوپامین و سایر کاتکولامین ها
اثرات زیانآور مواد مخدر (اپیوئیدها) بر روی فیزیولوژی بدن
بهطور خلاصه
فصل دوم: سوءتغذیه
کمبودهای تغذیهای سوءمصرف کنندگان مواد
الف- کمبودهای ویتامینی و مواد معدنی
روی (Zn)
کروم (Chromium)
کلسیم/منیزیم (Ca/Mg)
آهن (Iron)
پتاسیم (Potassium)
سلنیم (Selenium)
ویتامین ث (Ascorbic acid)
ویتامینهای گروه ب (ب کمپلکس)
ب- کربوهیدراتها
کمبودهای تغذیهای کربوهیدرات
ج- پروتئین و اسیدآمینه
کمبودهای تغذیهای پروتئین و اسیدآمینه
د- چربیها
کمبودهای تغذیهای چربیها
برخی از علائم سوءتغذیه شدید در بیماران
خلاصه فصل
فصل سوم: بیماریهای تغذیهای و راهکارهای درمانی
جنبههای روانشناختی سوءمصرف مواد
حمایتگری (Seeking Sopport)
1- هیپوگلیسمی (افت قند خون)
چگونه هیپوگلیسمی به وجود میآید؟
غذاهای بهبودی برای افت قند خون (هیپوگلیسمی)
2-خستگی آدرنال
غذاهای بهبودی برای خستگی آدرنال
3-آلرژیها (حساسیتها)
آلرژیهای محیطی
آلرژیهای غذایی
4-سندرم نشت روده (Leaky gut)
غذاهای بهبودی در سندرم نشت روده
5-مشکلات مخمر/کاندیدا
چگونه مخمر سبب بیماری میشود؟
غذاهای بهبودی در مشکلات تخمیری
فصل چهارم: تغذیه مناسب
غذاهای بهبودی در گروه کربوهیدراتها
غذاهای بهبودی در گروه پروتئینها
غذاهای بهبودی در گروه چربیها
الف: چربیهای اشباعشده
ب: چربیهای اشباعنشده
ج: چربیهای تصفیهشده یا هیدروژنه شده
یک نکته در مورد کلسترول
غذاهای بهبودی حاوی ویتامینها و مواد معدنی
بارداری و اعتیاد
درمان اعتیاد در دوران بارداری
فصل پنجم: بایدها و نبایدهای غذایی
در دوران بهبودی
چه باید خورد؟
استفاده از غذاهای کامل
استفاده از فیبر
استفاده از غذاهای پروتئینی
گوشت
غذاهای دریایی
استفاده از منابع غذایی حاوی چربیها
استفاده فراوان از میوهها و سبزیها
چه چیزهایی را نباید نخورد؟
1- قند
مراقب باشید: قند و غذا جانشین اعتیاد نشود
2- غذاهای تصفیهشده
3- آرد سفید
4- مراقب افزودنیها باشید
5- روغنهای هیدروژنه شده
6- کافئین
زمان غذا خوردن مهم است
راهنمای کلی غذایی برای افرادی که در دوران بهبودی از سوءمصرف مواد قرار دارند
آموزش و پشتیبانی تغذیهای
تدابیر
مراقب غذاهای خوشمزه فرآوری شده باشید
بهطور خلاصه
سخنی در مورد مکملهای غذایی در دوران بهبودی
منابع
پیوستها
پیوست 1- هرم راهنمای غذایی
پیوست 2- نمونههایی از مواد غذایی لازم جهت تأمین نیازهای روزانه
پیوست 3- یک نمونه از ترکیب رژیم غذایی در دوره ترک اعتیاد
پیوست 4- جدول میان وعدههای مفید و مضر
پیوست 5- جانشینهای غذایی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب توانبخشی تغذیهای در درمان اعتیاد |
نویسنده | منیره حاتمی |
ناشر چاپی | انتشارات آکادمیک |
سال انتشار | ۱۳۹۶ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 165 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-8423-04-1 |
موضوع کتاب | کتابهای رژیم غذایی |