معرفی و دانلود کتاب ایمنی در کتابخانه‌ها

عکس جلد کتاب ایمنی در کتابخانه‌ها
قیمت:
۸۰,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب ایمنی در کتابخانه‌ها و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب ایمنی در کتابخانه‌ها و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب ایمنی در کتابخانه‌ها

کتاب ایمنی در کتابخانه‌ها تألیف امیررضا اصنافی و مهدی رحمانی، مجموعه مقاله‌های همایش ملی ایمنی کتابخانه‌ها در سال 1394 است.

درصد بالایی از منابع اطلاعاتی، مصنوع دست بشر است. بشر انواع اطلاعات را روی محمل‌های مختلفی از دیرباز تاکنون منتشر کرده است و هدف همه آن‌ها، ثبت دانش مکتوب، عیان کردن اطلاعات نهان و انتقال آن به آیندگان بوده است. در طول تاریخ، دغدغه بشر، حراست از این دانش مکتوب بوده است تا اینکه پیدایش کتابخانه‌ها و گسترش آن‌ها، این نگرانی بشر را به حداقل ممکن رساند. اما ایمنی فقط به حفظ و نگهداری از کتاب‌ها و مجلات یا پایان‌نامه‌ها محدود نمی‌شود. امروزه، قالب‌های اطلاعاتی ما فقط در یک ظرف نمی‌گنجد و فقط نمی‌توانیم بر کتاب و مجله تکیه کنیم.

برای سرگرمی، کسب دانش، پژوهش و موارد دیگر به منابع اطلاعاتی گوناگون نیاز داریم. بنابراین یک کتابخانه باید نگاه خود را به منابع اطلاعاتی تغییر دهد. صداهای موجود در طبیعت، بوها، حرکت زمین، پدیده‌های گوناگون طبیعی نظیر سیل یا رانش زمین، منابع اطلاعاتی دست‌ساز بشر نیست. بشر از آن‌ها اطلاعات می‌گیرد و به کار می‌بندد. اطلاعات به دست آمده از آن‌ها را در قالب محمل‌های دیگر به جامعه می‌رساند.

تحول منابع اطلاعاتی الواح گلین، کدکس، طومارهای پاپیروس، چرم، کاغذ، کتاب چاپی، پروانه‌های ثبت اختراع، خبرنامه، مجلات، بروشور، اعلامیه، روزنامه، میکروفرم‌ها، کتاب‌های الکترونیکی، انواع ابزارهای الکترونیکی ذخیره‌سازی محتوا و ابزارهای ذخیره‌سازی ابری تا رایانش ابری، نشان می‌دهد تا چه میزان بشر بر امنیت اطلاعات خود تاکید داشته است.

افزون بر امنیت اطلاعات، افراد نگران مشکلات ایمنی در ساختمان کتابخانه‌ها نیز بودند. کتابخانه‌ها مانند سایر فضاهای شهری، از مسائل مرتبط با امنیت ساختمانی مستثنی نیستند. به هر حال دو گروه کاربران و کتابداران قرار است از این فضا بهره بگیرند و این فضا باید در بالاترین سقف میزان استاندارد طراحی و عملیاتی شود.

همایش ملی ایمنی در کتابخانه‌ها با تلاش گروه و انجمن علمی دانشجویی علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی با پشتیبانی معاونت فرهنگی و اجتماعی برگزار شد. این همایش با هدف ایجاد بستری مناسب جهت تبادل اندیشه‌ها و ایجاد ارتباط بیشتر و فراهم آوردن زمینه‌ای برای ایجاد تعاملات علمی و ارتقاء سطح علمی دانشجویان و پژوهشگران، کتابداران و شرکت کنندگان در حوزه علم اطلاعات و دانش‌شناسی و همچنین مبحث ایمنی در کتابخانه‌ها برنامه‌ریزی شده است.

در بخشی از کتاب ایمنی در کتابخانه‌ها می‌خوانیم:

خستگی و فشار چشم بیشترین احتمال و شدت خطر، همچنین قرار گرفتن بدن در وضعیت نامناسب به مدت طولانی بیشترین شدت خطر و انجام فعالیت‌های تکراری مداوم کمترین احتمال و شدت خطر را در دسته ریسک فاکتورهای فیزیولوژیک داشته‌اند. در کتابخانه‌های عمومی به ویژه در سال‌های اخیر بخش زیادی از فعالیت‌های روزانه به وسیله رایانه انجام می‌شود. احتمالاً استفاده نامناسب از این ابزار کار، عامل ایجاد خستگی چشمی بوده است. به طور کلی در تمامی محیط‌های کاری که به طور مداوم ساعات زیادی را با رایانه و پایانه‌های تصویری کار می‌کنند، خستگی بینایی یک خطر شغلی محسوب می‌شود. پژوهش ضیایی و دیگران (1392) در راستای این نتایج است.

همچنین قرار گرفتن بدن در وضعیت نامناسب مانند نشستن‌های طولانی و یا خم کردن مداوم سر و گردن رو به جلو، باعث ایجاد اختلالات اسکلتی - عضلانی شده و ریسک بالایی را برای فرد به دنبال دارد. پژوهش چوبینه و دیگران (1390) مؤید این یافته است. رضایی آدریانی و دیگران (1391) نیز وضعیت بدنی و فضای کاری کتابداران تحت مطالعه خود را نامناسب گزارش کردند و این امر را خطری برای آنان دانستند. در رابطه با احتمال و شدت خطر پایین فعالیت‌های تکراری در کتابخانه نسبت به سایر ریسک‌های فیزیولوژیک شاید بتوان چنین قضاوت کرد که کار تکراری در کتابخانه‌ها موجودیت دارد، اما تداوم آن از نظر کتابداران در حدی نیست که بتواند به ریسک بالایی بیانجامد.

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار
سخن آغازین
مجموعه مقالات
استفاده از تکنیک PHA در کتابخانه‌ها
بررسی میزان بکارگیری اصول مدیریت بحران بر اساس استانداردهای ارگونومی در کتابداران کتابخانه‌های دانشگاه اصفهان
حفاظت اطلاعات در نرم‌افزارهای کتابخانه‌ای
حفاظت و ایمنی کتابخانه کودکان و نوجوانان
مقایسه وضعیت امنیت اطلاعات در کتابخانه‌های دانشگاهی استان گیلان و مازندران بر اساس استاندارد ISO/IEC27002
مقالا ارائه شده به صورت شفاهی
ارزیابی ایمنی منابع چاپی موجود در کتابخانه‌های مرکزی دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری واقع در شهر تهران
امنیت اطلاعات در رایانش ابری: چالشی برای کتابخانه امروز
آموختن از دیگران: آشنائی با سه سیاست بهداشت و ایمنی
بررسی بیمه آتشسوزی در کتابخانه‌ها و مراکز آرشیوی
بررسی تحمل پذیری اشکال جهت افزایش امنیت در نرم‌افزارهای کتابخانه‌های دیجیتال
بررسی وضعیت امنیت اطلاعات در سیستم‌های اطلاعاتی کتابخانه‌ دانشکده‌ها و پژوهشکده‌های دانشگاه الزهرا (س) بر اساس مدل ارزیابی امنیت سیستم‌های اطلاعاتی کتابخانه
بررسی وضعیت کتابخانه‌ها در هنگام بروز شرایط اضطراری: پیشگیری از وقوع حادثه یا واکنش پس از وقوع (مطالعه موردی کتابخانه‌های عمومی استان فارس)
بررسی مدیریت بحران درکتابخانه‌های مؤسسات و مراکز تابعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
تدوین برنامه راهبردی مدیریت بحران در کتابخانه‌های وابسته آستان قدس رضوی
شناسایی و ارزیابی ریسک‌فاکتورهای کتابخانه‌های عمومی از دیدگاه کتابداران کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه
معرفی تجهیزات ایمنی کتابخانه‌ها در مقابل آتشسوزی بر اساس استاندارد 909 NFPA
میزان آمادگی کتابخانه‌های مرکزی دانشگاهی در برابر حوادث غیرمترقبه
مقالات پذیرفته شده به صورت پوستر
بررسی وضعیت ایمنی در کتابخانه‌های عمومی شهر تهران
امنیت و حفاظت الکترونیکی در کتابخانه‌ها با رویکردی بر بیومتریک
بررسی استفاده از آتوماتای سلولی برای حفظ امنیت اسناد دیجیتالی در شبکه‌های نسل جدید
بررسی مدیریت‌های بحرانساز و مدیریت‌های ضدبحران در کتابخانه‌ها: مطالعه موردی کتابخانه‌های دانشگاه شهید بهشتی تهران
بررسی میزان تجهیزات ایمنی کتابخانه‌های مرکزی دانشگاه‌های دولتی شهر تهران
بررسی وضعیتِ ساختمان کتابخانه‌های عمومی و دانشگاهی شهر ساری در برابر رطوبت ناشی از محیط و مقایسه آن با استانداردهای موجود با تاکید بر شرایط زیست محیطی و سیستم‌های ساختمانی
بررسی ارگونومیکی و آسیب‌های جسمانی ناشی از محیط کار کتابداران کتابخانه‌های مرکزی دانشگاه‌های مستقر در شهر تهران
بررسی میزان آمادگی کتابخانه‌های دانشگاهی شهرستان زابل در برابر بحران از بُعد آموزش
تجهیزات تخصصی مدیریت بحران (نجات) در حوادث طبیعی کتابخانه‌ای از دیدگاه آتش نشانی
تعیین وضعیت امنیت و ایمنی فیزیکی در کتابخانه‌های عمومی استان مازندران
چالشهای امنیت و حفاظت منابع و محتوا در کتابخانه‌های دیجیتال
چگونگی حفاظت از محتوای رایانه‌ها در زمان ارائه خدمات آنلاین در کتابخانه
رابطه مولفه‌های امنیت روانی محیط کار با رضایت شغلی کتابداران شاغل در کتابخانه‌های عمومی (وابسته به نهاد کتابخانه‌های عمومی) شهرستان ری
راهکارهای استراتژیک حفظ مجموعه‌های رقومی: با تأکید بر پدافند غیرعامل
رویکردی تحلیلی به امنیت کتابخانه‌های موبایلی با کاربرد فناوری NFC
طراحی مهندسی شرایط حفاظت و نگهداری کتابخانه‌ها و مراکز ملی اسناد در مقابل عوامل نامطلوب تأثیرگذار برکتاب‌ها
مطالعه موردی امنیت کتابخانه مرکزی مجتمع آموزشی رهیار در برابر زلزله و آتش‌سوزی
مقایسه تطبیقی استانداردهای ایمنی در برابر حریق در کتابخانه‌های مرکزی دانشگاه زابل و علوم پزشکی زابل
ارزیابی درونی وضعیت ایمنی درکتابخانه با نگاهی به الگوی عملیاتی مدیریت بحران درآرشیو (مورد مطالعه سازمان کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی)
امنیت ساختمان کتابخانه

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب ایمنی در کتابخانه‌ها
نویسنده،
ناشر چاپیانتشارات کتابدار
سال انتشار۱۳۹۴
فرمت کتابPDF
تعداد صفحات601
زبانفارسی
شابک978-600-241-137-2
موضوع کتابکتاب‌های کتابخانه‌ها
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب ایمنی در کتابخانه‌ها

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب ایمنی در کتابخانه‌ها

برای دریافت کتاب ایمنی در کتابخانه‌ها و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.