معرفی و دانلود کتاب اصول و مبانی پژوهش روایی: روایت پژوهی
برای دانلود قانونی کتاب اصول و مبانی پژوهش روایی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب اصول و مبانی پژوهش روایی: روایت پژوهی
پژوهش روایی به حوزهای میپردازد که در آن تجربههای انسانی به وسیلهی روایت فهمیده میشود. در کتاب اصول و مبانی پژوهش روایی از مهدی عاشوری به مقدمات روش پژوهش با محوریت روش کیفی و بهصورت مفصل به چیستی پژوهش روایی، نحوهی انجام پژوهش روایی و داشتن بینش روایی در پژوهشها پرداخته میشود. این دست از پژوهشها اخیرا مورد توجه پژوهشگران علوم رفتاری و همچنین پژوهشگران حوزهی آموزش و تربیت قرار گرفته است.
دربارهی کتاب اصول و مبانی پژوهش روایی
بررسی کردن و ارتباط برقرار کردن با تجربههای انسانی برای به دست آوردن نتایج پژوهشی در ابتدا نیازمند بهوجود آوردن قالبی است که بتوان براساس آن دادهها را به مقیاسی مشخص تبدیل کرد. در پژوهش روایی، تجربههای انسانی بهصورت داستان و روایت درآمدهاند تا نتیجهگیریکردن از آنها را سادهتر کنند. کتاب اصول و مبانی پژوهش روایی از مهدی عاشوری علاوه بر اینکه گریزی به اصول روش پژوهش میزند، به معرفی روایتپژوهی در علوم اجتماعی و علوم تربیتی پرداخته است. او پس از آنکه توضیحاتی دربارهی انواع روشهای پژوهش کمّی و کیفی به خوانندهی خودش میدهد، به معرفی انواع روشهای پژوهش کیفی مانند قومنگاری، مطالعهی موردی، پدیدارشناسی، تحلیل گفتمان و پژوهش روایی پرداخته است و بهطور تخصصیتری این حوزه را بهعنوان یکی از سنتهای پژوهش کیفی به خوانندهی خودش معرفی میکند.
پژوهش روایی یا روایت پژوهی عموما به آن دسته از پژوهشهایی اطلاق میشود که پژوهشگر با استفاده از شنیدن داستانهای افراد مختلف دربارهی یک موضوع خاص، دست به ایجاد یک روایت جمعی میزند و در واقع آنچه که با نام فرهنگ میشناسیم، چیزی جز مجموعهای از این روایتهای فردی نیست. این گونه از پژوهشها که خودشان را در قالب خاطرههای همگانی و قومشناسیهای مختلف نشان میدهند، برای بررسیکردن آن دست از صداهایی که در پژوهشهای فرهنگی مجال شنیده شدن ندارند روشی مناسب هستند و میتوانند به پژوهشگران برای داشتن دانشی واضح دربارهی یک موضوع یا معضل کمک کنند.
در کتاب اصول و مبانی پژوهش روایی با ابزارهای موردنیاز در این پژوهش و روش دستهبندی و پیادهسازی دادهها بهصورت کدگذاری آشنا میشوید و همچنین نویسندهی کتاب بخشهایی را به باید و نبایدهای استفاده از این روش پژوهشی اختصاص داده است. در بخشهای انتهایی کتاب نیز نمونههایی از به کار بردن اصول این روش پژوهشی، برای روشنتر شدن مبانی مطرح شده برای مخاطب آورده شده است.
مطالبی که در این کتاب جمعآوری شدهاند، تا حد امکان بهصورت جزوهای ساختارمند تدوین شده است تا راهنمایی گامبهگام و عملی برای آن دسته از پژوهشگرانی باشد که اصول پژوهش روایی را برای حلکردن و شفافسازی مسائل پژوهشی خودشان مناسب دیدهاند. مبانی پژوهش روایی بهخصوص در انجام پژوهشهای تربیتی و آموزشی کاربرد پیدا کرده است که باعث میشود معلمان مبتدی بتوانند با سرعت بیشتری قدم در راه حرفهای شدن در امر آموزش بگذارند. این تحقیقات میتوانند زمینهای گسترده برای ارتقای دانش و مهارت معلمان فراهم آورند، به آنان در تدوین اصولیتر مواد آموزشی و فرآیندهای تدریس یاری رسانند، و نگرش آنها را نسبت به پیچیدگیهای اجتماعی و فرهنگی جامعه عمیقتر و وسیعتر سازند.
انتشارات نیلون وظیفهی انتشار و عرضهی این اثر را به بازار برعهده گرفته است.
کتاب اصول و مبانی پژوهش روایی برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب برای پژوهشگران حوزههای علوم انسانی و تربیتی که میخواهند از روش پژوهش روایی در کارهایشان استفاده کنند، مناسب است.
در بخشی از کتاب اصول و مبانی پژوهش روایی: روایت پژوهی میخوانیم
هدف از پژوهش روایی رسیدن به دانش است. دانشی قابل استفاده و مفید. و چون خود ما پژوهش را انجام میدهیم نظر ما درباره آن و برداشت ما از آن خیلی مهم است.
هنگامی از پژوهش روایی استفاده میکنیم که افراد اشتیاق به بیان داستانهایشان را داشته باشید و بخواهید داستانهای آنان را گزارش دهید. برای آموزگاران در جستجوی تجربیات شخصی در شرایط مدرسه واقعی، پژوهش روایی بینشهای عملی و خاص را ارائه میدهد. با اجرای مطالعات روایی، محققان تضمین همه جانبهای را با شرکت کنندگان تشکیل میدهند. ممکن است این تضمین به کاهش درک حفظ شده از سوی پزشکان در زمینهای کمک کند که پژوهش از عمل متفاوت است و کاربرد مستقیم اندکی دارد. به علاوه، برای شرکت کنندگان در مطالعه، ممکن است مشارکت در روایت آنها در آنان این احساس را ایجاد کند که روایتهای آنان اهمیت دارد و این که آن روایتها شنیده شدهاند. هنگامی که روایتی را بیان میکنند، به آنها کمک میکند موضوعاتی را درک کنند که به پردازش نیاز دارند. بیان روایت بخشی از زندگی طبیعی است، و افراد همگی روایتهایی در مورد بیان تجربیات خود به دیگران دارند. در این شیوه، پژوهش روایی گونه روزانه و عادی دادهها را که افراد با آن آشنا هستند جلب میکند.
هنگامی از پژوهش روایی استفاده میکنید که داستانهای بیان شده به شما گاه شماری حوادث را دنبال میکنند. پژوهش روایی گونه ادبی تحقیق کیفی با روابط قوی ادبیات است، و شیوهای کیفی را فراهم میآورد که در آن میتوانید به گونهای قانع کننده و ادبی بنویسید. این پژوهش به تصویر ریز تحلیل روایات فردی به جای تصویر گسترده تر اصول فرهنگی، مانند قومنگاری، یا نظریههای انتزاعی، مانند پژوهش نظریه زمینهای توجه دارد (کرسول، 2012). روایت، شیوهی اصلی است که از طریق آن، انسانها تجربههای خود را درون رشته رخدادهایی سامان میدهند که از نظر زمانی پرمعنا و بااهمیت است. انسانها میتوانند جهان را در قالب روایت درک کنند و میتوانند در قالب روایت دربارهی جهان بگویند (آسابرگر، 1390).
فهرست مطالب کتاب
گفتار اول: مقدمات روش پژوهش
پژوهش
انواع روش پژوهش
انواع روش پژوهش بر اساس هدف
تحقیق بنیادی
تحقیق کاربردی
روشهای پژوهش بر اساس ماهیت داده ها
تقسیم بندی روشهای پژوهش کمی
روش تحقیق کمی اولیه
روشهای تحقیق کمی ثانویه
تقسیم بندی روشهای پژوهش کیفی
مطالعهی موردی
تئوری زمینهای
روش تاریخی
قوم نگاری
پدیدارشناسی
پژوهش در عمل یا اقدام پژوهی
تحلیل گفتگو
پژوهش روایی
گفتار دوم: پژوهش روایی
مفهوم روایت در پژوهش روایی
انواع پژوهش روایی
رویکرد عملی پژوهش روایی
انگیزۀ نظری پشتوانهی بینش روایی
چه موقع از پژوهش روایی استفاده میکنیم؟
ویژگیها و اجزای روایتها
چهارچوب پژوهش روایی
ابزارهای گردآوری دادهها
نمودار مراحل اجرای پژوهش روایی
گفتار سوم: کدگذاری در پژوهش روایی
کدگذاری
بایدهای کدگذاری
مراحل کدگذاری
فرایند کدگذاری و دست یابی به مفاهیم و مضامین کلیدی را میتوان در گامهای زیر به طور مشخص بیان کرد
مرحله اول: کد گذاری اولیه
مرحله دوم: مرور کدگذاری اولیه
مرحله سوم: فهرست اولیه عناوین دستهبندیها
مرحله چهارم: ویرایش فهرست اولیه
مرحله پنجم: ویرایش عناوین دسته بندیها
مرحله ششم: از عناوین دسته بندیها به مفاهیم رسیدن
تحلیل ساختاری روایتها
نمونه کدگذاری
نقد و ارزیابی روش شناختی
گفتار چهارم: بینش روایی و مسائل آن
یک تفسیر و ارتباط آن با پژوهش روایی
گفتار پنجم: نمونه گزارش پایانی (پژوهش روایتی)
منابع و ماخذ
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب اصول و مبانی پژوهش روایی: روایت پژوهی |
نویسنده | مهدی عاشوری |
ناشر چاپی | انتشارات نیلون |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 92 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-98897-0-1 |
موضوع کتاب | کتابهای نگارش علمی |