معرفی و دانلود کتاب ابزارهای گزارش دهی عملکرد و خاتمه پروژه: با رویکرد مدیریت دانش پروژه
برای دانلود قانونی کتاب ابزارهای گزارش دهی عملکرد و خاتمه پروژه: با رویکرد مدیریت دانش پروژه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب ابزارهای گزارش دهی عملکرد و خاتمه پروژه: با رویکرد مدیریت دانش پروژه
کتاب ابزارهای گزارش دهی عملکرد و خاتمه پروژه: با رویکرد مدیریت دانش پروژه نوشته علی رشیدی و رضا حمزهپور، به مدیریت طرح و دادهپردازی و همچنین مدیریت دانش در سازمانهای مختلف میپردازد.
گزارشدهی عملکرد پروژه یکی از مهمترین و ضروریترین فعالیتهایی است که در سازمانها انجام میشود. این فعالیت در مورد تمامی سازمانها اعم از تولیدی، پروژهمحور، خدماتی و... صورت میگیرد. اما این کار در سازمانهای پروژهمحور به دلیل ماهیت پروژهها، اهمیت دوچندانی دارد. گزارشدهی عملکرد از ابتدا تا انتهای پروژه و حتی بعد از خاتمه آن نیز ادامه دارد. هدف نهایی از این کار، مقایسه وضعیت موجود با وضعیت مطلوب است و این امکان را برای مدیران پروژه و سازمان فراهم میآورد تا با استفاده از آن به بررسی راهحلهایی برای برطرف نمودن مشکلات و موانع پیش روی پروژهها بپردازند.
دانش، امروزه به عنوان مهمترین دارایی سازمانها تلقی میشود؛ که نقش آن در سازمانهای پروژهمحور حائز اهمیت خواهد بود. بنابراین مدیریت دانش بیش از پیش اهمیت دارد. در کتاب ابزارهای گزارشدهی عملکرد و خاتمه پروژه (Performance Reporting and Project Closure Tools) سعی بر آن شده است ابزارهای گزارشدهی عملکرد در حین پروژه و به خصوص در انتهای پروژه و خاتمه آن مورد بررسی قرار گیرد و این بررسی همراه با رویکرد مدیریت دانش باشد. در این راستا سعی شده است که پس از بررسی مفاهیم یاد شده که در پیوند با تجارب ارزشمند سازمانی است، ثبت و تبدیل به دانش و مدیریت آن، به همراه یک مثال واقعی مورد بررسی قرار گیرد.
در بخشی از کتاب ابزارهای گزارشدهی عملکرد و خاتمه پروژه میخوانیم:
سازمانهای پروژه محور از جمله شرکتهای پیمانکاری همواره متأثر از پروژههایشان مدیریت میشوند و حیاتشان وابسته به آنها است. در این سازمانها ماهیت غیرقابل پیشبینی و غیر تکراری (موقتی بودن) فعالیتهای پروژه و همچنین پیچیدگی زیاد موجود در اکثر پروژهها امکان وقوع خطا در نحوۀ انجام فعالیتها را افزایش میدهد. کسب تجارب اندوخته شده از پروژههای پیشین به عنوان درسآموختههای آن پروژهها و انتشار آن در میان افراد پروژه امکان یادگیری سازمانی را فراهم کرده و میتواند به عنوان راهکاری برای پیشگیری از تکرار اشتباهات و استفاده از راه حلهای مفید در پروژه باشد. از آنجا که موقتی بودن، یکی از ویژگیهای اصلی یک پروژه به شمار میرود، سازمان پروژه محور نیز سازمانی موقتی به شمار میرود؛ و لذا سازمان پروژه محور نیاز غیرقابل انکاری به حفظ سرمایههای دانشی حاصل از اجرای پروژهها دارد. علاوهبر این، فرهنگ تغییرات و نقل و انتقالات در این نوع سازمانها بیشتر به چشم میخورد.
با این وجود، شواهد اخیر نشان میدهد که توانایی فراگیری دانش در حین پروژهها امری حیاتی است اما دستیابی به آن دشوار است. در یک پروژه هر فردی تنها قسمتی از کل داستان پروژه را میداند. دانش خلق شده در یک پروژه در حافظۀ همۀ اعضاء تیم پروژه پراکنده است اما هیچ یک مجموعۀ کاملی از دانش خلق شده را حفظ و نگهداری نمیکنند. سازمانها میبایست با هدایت بازنگریهای پساپروژهای (پس از تکمیل یک پروژه)، به کسب دانش به دست آمده یا آموختهها بپردازند. با این وجود، موفقیت بازنگریهای پساپروژهای اغلب به دلیل فقدان زمان کافی برای هدایت آنها تضعیف میشود؛ زیرا بعضی از اعضاء تیم ممکن است به بخشهای دیگر انتقال یابند و در پروژههای جدید درگیر شوند. سازمانهای پروژه محور، یکی از راههای سریع و انعطافپذیر مدیریت دانش هستند. انتصاب مجدد افراد یا حتی کل تیم پروژه از پروژهای به پروژۀ دیگر در راستای انتقال دانش به دست آمده صورت میگیرد. این امر زمانی که نرخ گردش نیروی انسانی بالا باشد سازمان را آسیبپذیر خواهد ساخت. اعضاء تیم پروژه تمایل کمتری به تسهیم دانش دارند و این امر میتواند از حساسیتهای تجاری، محدودیتهای شرکت در رابطه با تسهیم اطلاعات و دانش و نیز این واقعیت که سازمانهای همکار در یک پروژه ممکن است در موارد دیگر عملاً رقیب یکدیگر باشند، ناشی شود.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
فصل اول: مفاهیم و کلیات مدیریت دانش
مقدمهای بر جعبه ابزار مدیریت پروژه
اهمیت و ضرورت گزارش عملکرد در سازمانهای نوین
مدیریت دانش، چیستی و چرایی؟
چرا باید دانش را مدیریت کنیم؟
مدیریت دانش و عملکرد سازمانی
ابزارهای پیادهسازی مدیریت دانش
داستانسرایی؛ ابزار کاربردی
مدیریت دانش در سازمانهای پروژهمحور
مدیریت دانش و استاندارد PMBOK
مدیریت ارزش کسب شده
دادههای کلیدی در متد EV
ارزش برنامهریزی شده
ارزش حاصله یا کسبشده
هزینه واقعی
بودجه اتمام
تحلیل عملکرد
فصل دوم: ابزارهای گزارشدهی عملکرد
گزارشدهی عملکرد
چکلیست گزارشدهی پروژه
ایجاد چکلیست گزارشدهی پروژه
استفاده از چکلیست گزارشدهی پروژه
مزایا
ناحیۀ دستیابی به اهداف پروژه
ایجاد ناحیۀ دستیابی به اهداف پروژه
شناسایی اهداف پروژه
تعیین اهداف پیشنهادی و مقادیر آستانهای
بیان هدف نهایی و مقادیر آستانهای
استفاده از ناحیۀ دستیابی به اهداف پروژه
مزایا
داشبورد پروژه
طراحی داشبورد پروژه
شناسایی شاخصهای کلیدی عملکرد
تکمیل اجزای داشبورد
استفاده از داشبورد پروژه
مزایا
چند نمونه گزارش داشبورد
گزارش خلاصه وضعیت
تهیۀ یک گزارش خلاصه وضعیت
طراحی سیستم گزارشدهی
تعیین مغایرتها
شناسایی مسائل و ریسکها
پیشبینی روندها
اقدامات را مشخص کنید
استفاده از گزارش خلاصه وضعیت
مزایا
شاخص پروژه
توسعۀ شاخص پروژه
استفاده از شاخص پروژه
مغایرتها
مزایا
انتخاب ابزار گزارشدهی
فصل سوم: خاتمۀ پروژه
خاتمۀ پروژه
شناخت خاتمۀ پروژه
برنامه خاتمۀ پروژه و چکلیست مربوط به آن
ایجاد یک برنامه و چکلیست
برقراری تعادل میان هنر و علم مدیریت پروژه
بهکارگیری برنامه و چکلیست خاتمۀ پروژه
مزایا
گزارش خاتمۀ پروژه
ایجاد گزارش خاتمۀ پروژه
استفاده از گزارش خاتمۀ پروژه
مزایا
بازبینی موشکافانه
انجام بازبینی موشکافانه
جمعآوری بازخورد
انجام جلسه
مستندسازی گزارش موشکافانه
استفاده از بازبینی موشکافانه
تغییرات، فرآیند بازنگری
مزایا
نتیجهگیری
فصل چهارم: مثال موردی
مثال موردی از ثبت تجربه
شرح یک مثال موردی
منابع و مأخذ
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب ابزارهای گزارش دهی عملکرد و خاتمه پروژه: با رویکرد مدیریت دانش پروژه |
نویسنده | علی رشیدی، رضا حمزه پور |
ناشر چاپی | انتشارات کنکاش |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 147 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-136-535-5 |
موضوع کتاب | کتابهای مدیریت پروژه |