معرفی و دانلود کتاب نیمه شب در چرنوبیل: ناگفتههای بزرگترین فاجعه هستهای جهان
برای دانلود قانونی کتاب نیمه شب در چرنوبیل: ناگفتههای بزرگترین فاجعه هستهای جهان و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب نیمه شب در چرنوبیل: ناگفتههای بزرگترین فاجعه هستهای جهان
کتاب نیمه شب در چرنوبیل: ناگفتههای بزرگترین فاجعه هستهای جهان به قلم آدام هیگن باتم، جامعترین و کاملترین تاریخچهای است که دربارهی فاجعهی تاریخی چرنوبیل میتوان یافت. این اثر افتخارات بسیاری برای خالق خود به ارمغان آورده و از سوی نیویورک تایمز به عنوان بهترین کتاب سال انتخاب شده است.
معرفی کتاب نیمه شب در چرنوبیل:
تاریخ جهان شاهد ظهور و سقوط نظامهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و عقیدتی مختلفی بوده است که هر یک در خود درسهای گرانبهایی برای بشریت داشتهاند. نظام کمونیست که با ادعای حمایت از قشر کارگر، و شاید فراتر از آن با شعار ایجاد جهانی آرمانی برای جهانیان، پا به عرصه وجود گذاشت، یکی از همین ساختارهای سیاسی - اجتماعی است، که نه تنها هرگز به آرمانهای خود نرسید، بلکه خود دردی شد بر دردهای بشریت.
آدام هیگن باتم (Adam Higginbotham) همراه با همکار تحقیقاتیاش، برای مدت ده سال با افرادی که به هر طریقی با این فاجعه در ارتباط بودند، مصاحبه انجام میداده و بدین ترتیب پیشینه گستردهای را به منظور شکلگیری کتاب نیمه شب در چرنوبیل (Midnight in Chernobyl: the untold story of the world's greatest nuclear disaster) فراهم آورده است.
آدام در این کتاب بینظیر به شما نشان میدهد که در سال 1986 هنگامی که اتحاد جماهیر شوروی، با دیگر ابرقدرتهای جهان درگیر بود؛ بیتوجه به شهروندان خود و همچنین ساکنان کل جهان، زمینه را برای فروپاشی این قدرت برتر جهان فراهم کرد.
در حقیقت، نیمه شب بیست و یکم آوریل سال 1986، راکتور چهارم نیروگاه هستهای چرنوبیل، از کنترل خارج شد و حادثهای ناگوار در دل تاریخ رقم خورد، حادثهای که بشریت همچنان درگیر تبعات آن است.
نویسندهی این کتاب و بسیاری از محققان دیگر بر این باور هستند که فاجعهی بزرگ چرنوبیل قابل پیشبینی بود، اما چه دلیلی باعث شد تا سردمداران نظام شوروی این مسئله را نادیده بگیرند؟ برای یافتن پاسخ این پرسش، نیاز است تا نظام ناکارآمد و معیوب شوروی را مورد کند و کاو قرار دهید و این کتاب نیز تلاش میکند تا نکات مبهم و تاریک این اتفاق را با شما در میان بگذارد.
کتاب نیمه شب در چرنوبیل، گزارشی جدی و تلخ در خصوص یکی از بزرگترین فجایع انسانی و زیست محیطی است که اگر بتوانید تلخیهایش را تحمل کنید، نگاه شما را نسبت به بسیاری از مسائل تاریخی و سیاسی جهان تغییر خواهد داد.
مطالعهی کتاب نیمه شب در چرنوبیل به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
اگر به مطالعهی آثار تاریخی به خصوص تاریخ معاصر علاقهمند هستید، مطمئن باشید که خواندن کتاب نیمه شب در چرنوبیل یکی از لذتبخشترین تجربیات شما خواهد بود. از طرف دیگر، این کتاب از سوی نهادهای ادبی بسیاری به عنوان درخشانترین اثر غیرداستانی انتخاب شده است، بنابراین لزومی ندارد بیشتر از این برای مطالعهی نیمه شب در چرنوبیل تردید به دل راه دهید!
افتخارات کتاب نیمه شب در چرنوبیل:
- بهترین کتاب سال روزنامه نیویورک تایمز
- بهترین کتاب سال نشریه تایم
- برندۀ مدال اندرو کارنگی انجمن کتابخانه آمریکا
- برندۀ جایزه کولبی
- کتاب برگزیده سالهای 2018 و 2019
در بخشی از کتاب نیمه شب در چرنوبیل میخوانیم:
در طبقهی سوم خانهی سفید، جلسهی کمیسیون دولت همچنان ادامه داشت. در طبقهی پایین هم ماریا پروتسنکو در اتاق خود مانده بود. ساعت حوالی 8 صبح بود که پروتسنکو از پنجره به بیرون نگاه کرد و زنی را دید که در حال عبور از میدان و وارد شدن به شهر است. زن تنها بود و چمدانی با خود حمل میکرد.
پروتسنکو تعجب کرده بود، همه زنان و کودکان ساعتها پیش از شهر خارج شده بودند. او سربازی را فرستاد تا موضوع را بررسی کند، وقتی که سرباز از زن سؤال و جواب میکرد، پروتسنکو از پنجره آنها را تماشا میکرد. آنها چند لحظه صحبت کردند، زن سرش را تکان داد، بعد چمدانش را برداشت و به راه خود ادامه داد.
وقتی سرباز برگشت، پروتسنکو متوجه شد که قطارهایی که از راهآهن پریپات میگذرند، هنوز هم در برنامهی زمانبندیشده در این ایستگاه توقف میکنند و ظاهراً از وضعیت اضطراری خبر ندارند. زن از تعطیلات آخر هفته بازگشته بود و از قطار خمینیتسکی، شهری در سیصد کیلومتری جنوب غربی پریپات، پیاده شده بود، بدون آنکه بداند در غیاب او این همه تغییر اتفاق افتاده است.
وقتی سرباز موضوع را برای او توضیح داد، هیچ هراسی به خود راه نداد. البته قبول کرد که شهر را ترک کند، اما گفت: «قبلش باید به خانه بروم.»
وقتی زن چمدان خود را به داخل آپارتمانش برد، متوجه شد که پریپات کاملاً دگرگون شده است. شهر محبوبِ ویکتور بروخانوف طی چند ساعت به شهر ارواح تبدیل شده بود. لباسهای تازه شستهشده بر رختآویزهای روی بالکنها آویزان بودند و با وزیدن نسیم به اینسو و آنسو میرفتند. سواحل متروکه بودند، رستورانها خالی و زمینهای بازی در سکوتی غمبار فرو رفته بود.
فهرست مطالب کتاب
نکاتی درباره ترجمه
مقدمه مترجم
لیست شخصیتها
شنبه، 26 آوریل سال 1986، ساعت 4:16 بعدازظهر
بخش اول: تولد یک شهر
1: پرومتئوس شوروی
2: آلفا، بتا و گاما
3: جمعه، 25 آوریل، ساعت 5 بعدازظهر، پریپات
4: اسرار اتم صلحآمیز
5: جمعه 25 آوریل ساعت 55: 11 نیمهشب، اتاق کنترل واحد شماره 4
6: شنبه 26 آوریل، ساعت 1:28 بعد از نیمهشب، ایستگاه آتشنشانی شبهنظامی شماره دو
7: شنبه، ساعت 1:30 بعد از نیمهشب، کیاف
8: شنبه، ساعت 6:15 بامداد، پریپات
9: یکشنبه، 27 آوریل، پریپات
بخش دوم: سقوط یک امپراتوری
10: ابر
11: سندرم چین
12: نبرد چرنوبیل
13: داخل بیمارستان شماره 6
14: پاکسازی
15: تحقیقات
16: سارکوفاگوس (تابوت)
17: منطقه ممنوعه
18: محاکمه
19: پای فیل
20: مقبرهای برای والری خودمچوک
سخن آخر
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب نیمه شب در چرنوبیل: ناگفتههای بزرگترین فاجعه هستهای جهان |
نویسنده | آدام هیگن باتم |
مترجم | فرزاد مرتضایی |
ناشر چاپی | انتشارات مرسل |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 542 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-972-577-2 |
موضوع کتاب | کتابهای تاریخ کشور روسیه |