معرفی و دانلود رایگان ماهنامه ادبیات داستانی چوک - شماره 174
برای دانلود قانونی ماهنامه ادبیات داستانی چوک - شماره 174 و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی ماهنامه ادبیات داستانی چوک - شماره 174
ماهنامه ادبیات داستانی چوک - شماره 174 منتشر شد. برخی از مطالبی که در این شماره میخوانیم عبارتاند از: خلاصهی اسطوره، مقالهی رئالیسم چیست؟، باورهای عامیانه، بررسی رمان سلوک، معرفی برندهی جایزهی نوبل، یادداشتی بر رمان «نفیر کبیر»، بررسی مجموعه داستان «سهم من از دریا»، بررسی داستان «الفبای تقلب»، معرفی رمان «رقص دختر یوروبا» و...
چوک نخستین ماهنامه الکترونیک (پیدیاف) ادبیات داستانی ایران است که به سردبیری مهدی رضایی، اولین شماره آن در شهریور سال 88 منتشر شد و همچنان ادامه دارد. کانون فرهنگی چوک، متعلق به هیچ سازمان و نهاد خاصی نیست و برخاسته از همت عدهای جوان دوستدار ادبیات است که قصد دارند در جهت ارتقای فرهنگ و ادبیات فارسی در حوزه داستان تلاش کنند.
در بخشی از ماهنامه ادبیات داستانی چوک - شماره 174 میخوانیم
محمود دولت آبادی یکی از بهترین و تاثیرگذارترین نویسندگان مشهور ایرانی است که لقب «شوالیهی ادب و هنر ایران» را به خود اختصاص داده است. قلم روان و توصیفهای بسیار دقیق و ظریف محمود دولتآبادی خواننده را مسحور خود میکند. آثارش چنان تکاندهنده است که وقتی آن را میخوانی یک شاخص در تو میبالد؛ سکون و سکوت حین خواندن. نوشتهها به گونهای هستند که نمیتوان زود و سریع خواند؛ باید حتماً روی کلمات و جملهها متمرکز شد و آنها را درک کرد. در داستانهایش رگههایی از روستا و زندگی در مشقت و سختیهای متعدد دیده میشود. سلوک، رمانی فلسفی است با استعارههایی عرفانی. داستانی که عشق و تنهایی و مرگ را به صورتی تکاملنیافته به تصویر میکشد. داستانی وهمآلود با روایاتی موازی است که زمان و مکان را به بازی میگیرد. این کتاب پرکشش با رمز و رازهای جذابش مخاطب را به وجد میآورد. تکتک کلمات و واژهها خواننده را همراه خود نگه میدارد و او را تشویق برای ادامه داستان میکند. در طول داستان، جملات پرمعنا و مملو از احساس فضایی حقیقی را به وجود میآورد بدین ترتیب هر کسی میتواند روح کلمه را با جان در هم آمیزد و همذات پنداری کند. زبان و جنس نوشتهها چنان کششی دارند که خواننده را در نیمهی راه رها نمیکند و باعث میشود بدون تعلل به خواندنش ادامه دهد.
کتاب سلوک روایت عاشقی قیس با دختری است که با او اختلاف سنی زیاد دارد. در همان ابتدای داستان، قیس در قبرستان مردی را روی تخته سنگی میبیند که بیاندازه احساساتش به خود او نزدیک است. انگار روحش در دیگری رخنه کرده باشد. مردی که دست نوشتههایش را بر نیمکت سنگی برجای میگذارد و در همان ابتدای داستان، خواننده درمییابد که این نیمهی دیگر قیس است. خود اوست از نگاه خودش که حالا نوشتههایش را میخواند و تمام ذرات حواس خودش را به سلسلهی افکار مردی دیگر منتقل میکند. در واقع سایه یا نیمهی دوم قیس شخصیت استعاری سلوک است و بین حضورش در داستان و آشفتگی ذهنیاش در جریان سیال ذهن هماهنگی وجود دارد. دو نیمهی گمشدهای که با واگویههای درونی دست به گریبان هستند.
فهرست مطالب
خلاصه اسطوره: «فروپاشی»، «مرتضی غیاثی»
مقاله: «رئالیسم چیست؟»، «روشنا علیرضازاده»
باورهای عامیانه: «برف»، «سیما میرهادیزاده»
بررسی رمان: «سلوک»، «محمود دولتآبادی»، «نوشین جمنژاد»
معرفی برنده جایزه نوبل: «درک التون والکات»، «گیتا بختیاری»
یادداشتی بر رمان: «نفیر کبیر»، «اکرم پدرامنیا»، «سارا حسینینصب»
بررسی مجموعه داستان: «سهم من از دریا»، «ژیلا تقیزاده»، «محمود خلیلی»
درباره کتاب: «دوره آثار افلاطون»، «محمدحسن لطفی تبریزی»، «آریانا سلطانی»
بررسی داستان: «الفبای تقلب»، «دانیل خارمس»، «حسین یعقوبی»، «ریتا محمدی»
نقد مجموعه داستان: «آنها کم از ماهیها نداشتند»، «شیوا مقانلو»، «محمود خلیلی»
مقاله: «تأثیر واجآرایی در داستان حنای سوخته»، «شهلا روحپرور»، «سپیده نوری جمالویی»
معرفی رمان: «رقص دختر یوروبا»، «سیمی بدفورد»، مترجم «پریا حسینپور»، «آرزو معظمی»
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | ماهنامه ادبیات داستانی چوک - شماره 174 |
ناشر چاپی | خانه داستان چوک |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 136 |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای مجله ادبی، کتابهای مجله فرهنگی |