معرفی و دانلود کتاب عشق و ازدواج در قرون وسطی
برای دانلود قانونی کتاب عشق و ازدواج در قرون وسطی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب عشق و ازدواج در قرون وسطی
کتاب عشق و ازدواج در قرون وسطی نوشتهی ژرژ دابی، به تاریخچهی روابط زناشویی و آداب و رسوم آن و همچنین ارتباط اعضای خانواده در قرون وسطی و در کشور فرانسه میپردازد و آن را مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد.
کتاب عشق و ازدواج در قرون وسطی (Love and marriage in the Middle ages) مجموعه مقالاتی است که در حدود سالهای 1967 تا 1986 در شرایط متفاوت و خاصی نوشته شدهاند؛ بعضی با دلخوشی بودهاند و اغلب آنها از نشستهای دورهای مورخان درک و برداشت شدهاند که به مقایسه و تحلیل نتایج پژوهشهای خود پرداختهاند و بعد در این باره همدیگر را مورد تشویق قرار دادهاند. ارزش این یادداشتها در کشفی تجربی ولی گرانقدر در قلمرویی مکتوم است، که ما شناخت اندکی از آن داریم.
قرون وسطا بدون شک محیطی مردانه بوده است. همه آرا و نظراتی که در این مورد به دست ژرژ دابی (Georges Duby) رسیده از طرف مردان است، با این اندیشه که آنها جنسیت برتری داشتهاند. دانستهها و آگاهیهای او فقط از زبان مردان است.
ژرژ دابی پژوهشگر معروف در حیطۀ قرون وسطی، در این کتاب به موضوع عشق و ازدواج پرداخته است. او در این اثر، ساختار روابط جنسی - در محدودهای که تابع خانواده و فئودالیسم بود و هر یک سدی محکم برای دفاع از مردانگی شناخته میشد - و نقش و تأثیر زنان را در قرون وسطی مورد بررسی و ارزیابی قرار میدهد.
این کتاب نشانگر سبک ظریف و قدرتمند نویسنده است، کلیدی برای داخل شدن به بینش او در مورد ازدواج و انواع عشق، آداب زناشویی، ساختار خانواده و فحوای فرهنگی آنها، با در نظر گرفتن ارزشهای روحانی و جسمانی.
خواندن کتاب عشق و ازدواج در قرون وسطی به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
کتاب عشق و ازدواج در قرون وسطی اثری مهم و قابل توجه برای محققان تاریخ اجتماعی و فرهنگی و حوزه مطالعات زنان و همچنین علاقهمندان به ماهیت زندگی اجتماعی در قرون وسطی است.
با ژرژ دابی بیشتر آشنا شویم:
ژرژ دابی (1996-1919) متولد فرانسه و استاد تاریخ در کولژ دوفرانس بوده است. زمینۀ اصلی پژوهشهای او را تاریخ اقتصادی و اجتماعی قرون وسطی تشکیل میدهد. از دیگر آثار او میتوان به The Three Orders, The Age of Cathedrals, The Knight, The Lady, and The Priest اشاره کرد.
در بخشی از کتاب عشق و ازدواج در قرون وسطی میخوانیم:
به نظر من جایگاهی که به ازدواج در نهاد جامعۀ فئودال از طریق پیمانهای زناشویی اعطا میشود، بهصورت کامل توضیح میدهد چرا تمامی اشعار و مردم گویهها عشق باوقار را خارج از محدودۀ ازدواج میدانند. عشق باوقار (در اینجا، اشارهای به عشق تاریک و شوم تریستان ندارم که در مجموع چیزی متفاوت بوده است) یک بازی بوده که قلمرو آن دور از تعهدات و وظایف و صرفاً یک ماجراجویی است.
این عشق یک بازی است. نکتۀ دومی که خاطرنشان میسازم و موازی با ازدواج پیش میرود و نقشی اساسی در تقسیم قدرت در خانههای شاهانه بزرگ دارد (در جای دیگر هم بر این مهم تأکید کردهام). بهعلاوه، گفتم که این یک بازی مردانه است بهویژه نیرومندانه، زیرا در تمامی متون ادبی که قوانین این بازی را آشکار میسازند تنها ارزشهای مردانه متعالی است. در این بازی، زن صرفاً یک شکار است و دو نقش را بازی میکند؛ در یک سو، (تا حدودی) ارزانیِ مردی است که وی را در اختیار دارد و مجری این بازی است و بنابراین زن آرمان این رقابت است؛ چالش همیشگی بین مردان جوان دربار؛ اوست که حس رقابت را بین آنان برمیانگیزاند، حسادت آنها را بیدار میکند و فرمانبردارشان میسازد. بهعلاوه، این رسالت زنان است که مردان جوان را تعلیم دهند.
عشق باوقار تعالیبخش است. این عشق یکی از چرخدندههای مهم سیستم آموزشی است که دربار پادشاهی محیط تحقق آن است. آموزش، مشقی الزامی برای جوان است. در این مدرسه، زن نقش استاد را بر عهده دارد. بنابراین، شایسته است که خود را نادیده انگارد و مهمتر آنکه، باید ممنوع باشد. علاوه بر این، شایسته است وی یک همسر باشد و بهتر آنکه همسر سروَرِ خانه و بانوی او گردد و این حقیقت بدان معناست که وی جایگاهی برجسته دارد، در انتظار تیمار است و رضایت وی با مضایقه اعمال میشود، درحالیکه لرد همسر وی در مرکز شبکۀ قدرت واقعی قرار دارد و از آن لذت میبرد. درنتیجۀ نقش چندگانهای که این زوج خانوادۀ اربابی دارند، این عشق، amor، عشق راستین، تمنایی لگام شده، در حکم مدرس دوستی و دلبستگی ظاهر میشود، حس تفاهمی که شخص در آن واحد بهاین اندیشه میافتد که این مهم میتواند پیمان واسالی را تحکیم نماید و بدین طریق شالودههای سیاسی ساختار اجتماعی را نیز استحکام بخشد. بنابر تحقیقات اخیری که پیرامون شناسایی گرایشهای همجنسخواهی مکتوم در اشعار عشق باوقار صورت گرفته، ممکن است این پرسش پیش آید که تندیس بانو (domina) با نگارۀ لرد یا (dominus)، شوهر و ارباب خانه همانند نبوده است.
فهرست مطالب کتاب
یادداشت نویسنده
فصل اول: عشق و ازدواج
1: ازدواج در جامعۀ اوایل قرون وسطا
2: از عشق سدۀ دوازدهم در فرانسه چه میدانیم؟
3: بانوی خانه و زنی با ازدواجی مأیوسکننده
4: عشق باوقار
5: رمان گل رز
6: تاریخ زنان در فرانسه و اسپانیا
فصل دوم: ساختارهای خانواده
7: ساختارخانوادههای غربی در قرون وسطا
8: خانوادههای اشراف و ساختارهای حکومتی فرانسه در سدۀ یازدهم
9: فیلیپ اوگوست و فرانسه: تغییرات اجتماعی در محافل اشرافسالار
فصل سوم: فرهنگها، ارزشها و جامعه
10: مسائل و روشها در تاریخ فرهنگی
11: تاریخ نظامهای ارزشی
12: رنسانس در سدۀ دوازده: مخاطبان و هواداران
13: مشاهداتی دربارۀ درد جسمانی در قرون وسطا
14: خاطراتی بدون تاریخنگار
15: بدعتها و جوامع در اروپای پیشاصنعتی بین سدههای یازدهم و هجدهم
16: روال پژوهش تاریخی در فرانسه 1950-1980
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب عشق و ازدواج در قرون وسطی |
نویسنده | ژرژ دابی |
مترجم | مهدیه چراغیان |
ناشر چاپی | بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 304 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-253-409-5 |
موضوع کتاب | کتابهای تاریخ کشور فرانسه، کتابهای خانواده و روابط |