معرفی و دانلود کتاب ذهنیت سالم: رویکردی نو در روانکاوی انگیزشی
برای دانلود قانونی کتاب ذهنیت سالم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب ذهنیت سالم: رویکردی نو در روانکاوی انگیزشی
در سال 2016 کتابی به بازار کتابهای روانشناسی آمد که رکورد فروش سایت آمازون را در نیمه اول سال شکست. کارل دوک در کتاب ذهنیت سالم، با مقایسه و بررسی دقیق طرز فکر افراد موفق و شکستخورده، عامل به وجود آورنده این تفاوت را در نوع نگاه و ذهنیت این دو دسته میبیند. دوک راهکارهایی اساسی برای تغییر ذهنیت ارائه میدهد و جهانبینی شما را برای خلق جهانی تازه دگرگون میکند.
درباره کتاب ذهنیت سالم:
کارول دوک در کتاب ذهنیت سالم دو نوع طرز فکر را مورد بررسی قرار میدهد. او معتقد است برخی افراد با تفکر ایستای خود به ذاتی بودن استعدادها باور دارند و تلاش مضاعفی نمیکنند؛ در حالیکه عدهای با برخورداری از ذهن پویا و فعال، مسیر رشد را پیشروی خود میبیند و به دست خود آن را میسازند. این دو نوع ذهنیت ریشه موفقیتها و شکستهای هر فرد است.
نتیجه تحقیقات روانشناسی موفقیت در سالهای اخیر نشان میدهد کسانی که به جای تکیه بر استعداد و ذاتی بودن تواناییها، به تمرین و پشتکار باور دارند افراد موفقتری هستند. این افراد شخصیت پویا فعالی دارند و با نگاه رو به رشد خود، در زندگی شخصی و شغلی پیشرفت بیشتری میکنند.
در مقابل کسانی هم هستند که معتقدند تواناییهای محدودی دارند و از وارد شدن به حیطههای مختلف میگریزند. آنها اعتقادی به یادگیری و تلاش ندارند و با تاکید بر ویژگیهای درونی، انسان را موجودی کرانمند و بسته میپندارند. چنین افرادی با این طرز فکر موفقیت چندانی در زندگی به دست نخواهند آورد.
کارول دوک (Carol Dweck) در فصول ابتدایی کتاب ذهنیت سالم (Mindset The New Psychology Success)، ایده اصلی خود را معرفی میکند و در ادامه تمریناتی برای ایجاد ذهنیتی سالم، ارائه میدهد. در واقع این کتاب یک اثر خودشناسیست که به خودسازی منتهی خواهد شد. خودِ جدیدی که با گذشته تفاوتهای چشمگیری دارد.
دوِک با آوردن مثالهای متعدد در زمینههای مختلف ورزشی، هنری و عاطفی راه درستی را برای ایجاد تغییر در ذهنیت و باورهای شما پیش رویتان قرار میدهد؛ راهی که به موفقیت و پیشرفت حتمی شما ختم خواهد شد. این کتاب زاویه دید شما نسبت به خودتان و جهان پیرامونتان را عوض میکند.
خوانندگان این کتاب بعد از مدتی احساس میکنند به شخص دیگری تبدیل شدهاند. چراکه ریشه تمام رفتارها و تصمیمات و سرنوشت هر فرد در گرو ذهنیت و افکار آن شخص است.
نکوداشت کتاب ذهنیت سالم:
- کتاب خوب کتابی است که به نصیحتش ایمان داشته باشید اما کتاب عالی کتابی است که بتوانید توصیههایش را اجرا کنید. این کتاب از آن دسته آثاریست که میتواند زندگی شما را دگرگون کند، همانطور که ایدههای آن تفکرات من را تغییر داد. (رابرت جی استرنبرگ)
- یک مطلب ضروری برای والدین، معلمان، مدیران و همه کسانی که دوست دارند احساس موفقیت و رضایت خود را افزایش دهند. (Library Journal)
- یکی از تأثیرگذارترین کتابهایی که تاکنون در حوزه انگیزشی به چاپ رسیده است. (پو برونسون، نویسنده NurtureShock)
کتاب ذهنیت سالم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
کسانی به قدرتی شگفتانگیز برای تغییر زندگی خود نیاز دارند با خواندن کتاب ذهنیت سالم پی میبرند که طرز تفکر چقدر میتواند سرنوشت هر فرد و اطرافیانش را عوض کند.
کارل دوک را بیشتر بشناسیم:
دکتر کارول دوک (Carol S. Dweck) به عنوان یکی از محققان برجسته جهان در زمینههای شخصیت، روانشناسی اجتماعی و روانشناسی رشد شناخته میشود. او در دانشگاه استنفورد به تدریس روانشناسی میپردازد و عضو آکادمی هنر و آکادمی ملی علوم آمریکا است. دوک برای تحقیقات خود 9 جایزه مادامالعمر کسب کرد. او در آستانه برنامه توسعه جهانی جدید سازمان ملل متحد به سخنرانی پرداخت و به دولتها در مورد سیاستهای آموزشی و اقتصادی توصیه کرد. آثار او تقریباً در همه نشریات مهم ملی به چاپ رسیده است.
در بخشی از کتاب ذهنیت سالم میخوانیم:
از دیدگاه طرز فکر ثابت، تلاش تنها برای افرادی است که کمبودی دارند و هنگامی که افراد میدانند که نقصهایی دارند، با تلاش چیزی از دست نمیدهند اما اگر ادعا دارید که هیچ کمبودی ندارید، اگر نابغه، بااستعداد یا فرد نرمالی محسوب میشوید، آنگاه چیزهای زیادی برای از دستدادن دارید. تلاش شأن شما را پایین میآورد.
نادیا سالرنو-سوننبرگ، در سن دهسالگی با ارکستر فیلادلفیا اولین اجرای ویولن خود را به نمایش گذاشت. با این حال، زمانی که به جولیارد آمد تا نزد دوروتی دلی، استاد بزرگ ویولن آموزش ببیند، عادتهای بسیار بد زیادی داشت. انگشتگذاری و آرشهکشی او ناشیانه بود و ویولن را اشتباهی نگه میداشت، اما حاضر به تغییر آن نبود. پس از چند سال، میدید که دانشآموزان دیگر به سطح او میرسیدند و حتی از او پیشی میگرفتند و در اواخر نوجوانی دچار بحران اعتمادبهنفس شده بود. «عادت داشتم که موفق باشم، در روزنامهها بهعنوان اعجوبه خطاب بشم و اما الان احساس میکنم بازندهام.».
این اعجوبه از تلاش کردن میترسید. «هر چیزی که میخواستم شروع کنم، به ترس منتهی میشد». ترس از تلاش کردن و شکست خوردن... اگر به آزمون گزینش بروید و واقعاً تلاش نکنید، اگر واقعاً آماده نباشید، اگر به آن اندازه که نیاز است، سخت کار نکنید و برنده نشوید، بهانهای دارید. هیچچیز سختتر از گفتن این نیست که «من با همۀ وجود تلاش کردم ولی به اندازۀ کافی خوب نبودم.»
فکر تلاشکردن و با وجود این شکستخوردن و جایی برای بهانه باقینگذاشتن، بدترین ترس در طرز فکر ثابت است و این امر او را قبضه و فلج کرده بود. او حتی دیگر ویولنش را به سر کلاس نمیآورد.
سپس، روزی پس از سالها درک و صبوری، دلی به او گفت: «گوش کن، اگر ویولنت رو از هفتۀ آینده نیاری، از کلاس بیرونت میکنم». سالرنو-سوننبرگ فکر کرد او شوخی میکند، اما دلی از روی صندلی بلند شد و باآرامش به او گفت: «شوخی نمیکنم. اگه قصد داری استعدادت رو تلف کنی، نمیخوام که در این کار کمکت کنم».
فهرست مطالب کتاب
دربارۀ نویسنده
مقدمه
فصل 1: انواع طرز فکر
فصل 2: نگاهی عمیقتر به طرز فکرها
فصل 3: حقیقت توانایی و دستاوردهای ما
فصل 4: جهان ورزش؛ طرز فکر قهرمانها
فصل 5: کسبوکار؛ طرز فکر و رهبری
فصل 6: روابط؛ عملکرد طرز فکرها در روابط عاشقانه
فصل 7: پدر و مادرها، معلمان و مربیان؛ طرز فکرها از کجا سرچشمه میگیرند؟
فصل 8: تغییر طرز فکرها
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب ذهنیت سالم: رویکردی نو در روانکاوی انگیزشی |
نویسنده | کارول دوک |
مترجم | فهیمه صدیق عابدینی |
ناشر چاپی | نشر ترنگ |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 381 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-7741-26-1 |
موضوع کتاب | کتابهای مدیریت ذهن، کتابهای موفقیت شخصی |
کتاب به این موضوع اشاره داره که دو نوع طرز فکر وجود داره.
۱) طرز فکر ثابت
۲) طرز فکر رشد
در طرز فکر ثابت، افراد احساس میکنن، لیاقت و استعداد هر چیزی باید از اول در وجودشون باشه. و هیچ اعتقادی به تلاش ندارن. به عبارتی حس میکنن، به عنوان مثال اگر در اولین باری که انگشتانشون به کلیدهای پیانو میخوره، نتونن یه اثر هنری رو به درستی اجرا کنن، پس این یعنی اونا استعداد نواختن پیانو رو ندارن و هیچ تلاشی برای آموختن پیانو معنی نداره. والسلام نامه تمام.
ولی در طرز فکر رشد، افراد اهمیتی به هوش و استعداد نمیدن، و اعتقاد دارن با پشتکار میشه هر چیزی رو آموخت.
ای کاش والدین این کتاب رو بخونن، و به کودکشون کمک کنن، با استفاده از طرز فکر رشد، شخصیت تلاشگری در فرزندشون خلق کنن و دیگه تا این حد افراطی، بیش از حد به هوش و استعداد اهمیت ندن و به تلاشی که فرزندشون برای تغییر میکنه، اهمیت بدن.