معرفی و دانلود کتاب صوتی خمره
برای دانلود قانونی کتاب صوتی خمره و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی خمره
کتاب صوتی خمره نوشته هوشنگ مرادی کرمانی، داستان مدرسهای روستایی را روایت میکند که تمام دانشآموزانش از خمرهای آب میخوردند اما خمره بر اثر اتفاقی میشکند و دیگر هیچکس نمیتواند از آن استفاده کند. این رمان جذاب تا به حال به زبانهای مختلفی ترجمه شده و جوایز مختلفی از جمله دیپلم افتخار جایزه خوزه مارتی-کاستاریکا را دریافت کرده است.
درباره کتاب صوتی خمره:
کتاب حاضر تاکنون بیشتر از صدهزار نسخه از آن به چاپ رسیده و به زبانهای مختلفی از جمله انگلیسی، آلمانی، اسپانیایی، هلندی، فرانسوی، آلبانیایی و ترکی استانبولی ترجمه شده است. داستان کتاب خمره (The Big Clay Jar) در مدرسهای کوچک و روستایی میگذرد و شروع آن با شکستن خمرهای است که تمام بچهها از آن آب میخوردند.
مدیر مدرسه درواقع معلم هر پنج پایه نیز است و مسئولیتهای زیادی بردوشش افتاده. او خانهای ندارد و در دفتر مدرسه زندگی میکند. یکی از شبهای سرد زمستانی خمره ترک برمیدارد و همهٔ آبی که در آن است بیرون میریزد. مدیر مدرسه مدام در تلاش است تا بتواند این مشکل را برطرف کند.
هوشنگ مرادی کرمانی به زیبایی توانسته تمام ماجراهایی را که در این مسیر رخ میدهد، برای شما به تصویر بکشد. موضوع اصلی این داستان درواقع «فقر» است که زندگی همهٔ ساکنین روستا را تحت تاثیر خود قرار داده است. همه بچههای مدرسه بدون توجه به موقعیت اجتماعیشان باید از آن خمره آب بخورند. اما در زمان شکستن آن، فقر سیستماتیک دامن گیر همه شده است.
نویسنده در خلال داستان سعی کرده تا از سختیها و مشکلاتی بگوید که کودکان در مناطق محروم با آنها مواجه هستند. این داستان جذاب و شنیدنی درواقع زندگی افرادی را روایت میکند که رنج و درد جزیی جداییناپذیر از زندگیشان است. اما با این وجود دلهایی مهربان و سخاوتمند دارند و به کمک هم مشکلات را از سر راه برمیدارند و به زندگی ادامه میدهند. همچنین داستان کتاب صوتی خمره درواقع همچون مجموعهٔ «قصههای مجید» داستانی بومی به شمار میآید که با شنیدن آن به خوبی میتوانید فضای روستایی آن را در ذهن خود تصور کنید.
فیلم اقتباس شده براساس کتاب صوتی خمره:
در سال 1994 «ابراهیم فروزش» فیلمی براساس این داستان ساخت که بازیگرانی مثل «بهزاد خداویسی» و «فاطمه ارزه» در آن نقشآفرینی کردند. این فیلم موفق به دریافت جایزه یوزپلنگ طلایی از جشنواره فیلم لوکارنو شد.
مجموعه انیمشین «خمره» نیز برداشتی آزاد از این داستان است که در سال 2011 ساخته شد و «علی احمدی» کارگردانی آن را بر عهده داشت. این مجموعه توانست به مسابقه پنجاه و یکمین دوره جشنواره بین اللملی انسی فرانسه راه یابد و در چهارمین دوره جشنواره فیلم جیپور هندوستان به عنوان بهترین فیلم انیمیشن برگزیده شود.
جوایز و افتخارات کتاب صوتی خمره:
- دریافت لوح زرین جایزه هیئت داوران بزرگسال و مرغک طلایی جایزه داوران خردسال جشنواره کتاب کودک و نوجوان
- برنده جایزه کتاب سال هیئت داوران مجله سروش نوجوانان
- دریافت دیپلم افتخار شورای کتاب کودک
- کتاب سال 1994 وزارت فرهنگ و هنر اتریش
- معرفی ویژه کتاب برگزیده 1994 آلمان
- دریافت دیپلم افتخار CPN هلند
- دریافت دیپلم افتخار جایزه خوزه مارتی-کاستاریکا
- برنده جایزه کبرای آبی کشور سوییس
کتاب صوتی خمره به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
تمامی نوجوانان و بزرگسالانی که به ادبیات داستانی فارسی و آثار هوشنگ مرادی کرمانی علاقه دارند، از شنیدن این داستان زیبا و درخشان لذت خواهند برد.
هوشنگ مرادی کرمانی را بیشتر بشناسیم:
این نویسنده در سال 1323 در کرمان متولد شد. او در کودکی مادرش را از دست داد و پدرش نیز به دلیل بیماری عصبی امکان نگهداری از او را نداشت و مادربزرگ و پدربزرگش از او نگهداری کردند. هوشنگ مرادی کرمانی (Houshang Moradi Kermani) پس از اتمام تحصیلات ابتدایی و دبیرستان به تهران مهاجرت کرد و در رشتهٔ ترجمهٔ زبان انگلیسی تحصیلات خود را ادامه داد.
همکاری با رادیو محلی کرمان آغاز فعالیت ادبی و شروع نویسندگی وی بود. تا زمانی که در سال 1353 کتاب قصههای مجید به چاپ رسید و با استقبال زیادی از جانب مخاطبین و منتقدین مواجه شد.
از دیگر آثار مرادی کرمانی میتوان به «بچههای قالیباف خانه»، «نخل»، «مشت بر پوست»، «تنور و داستانهای دیگر»، «لبخند انار»، «مهمان مامان»، «کبوتر توی کوزه»، «مربای شیرین»، «مثل ماه شب چهارده»، «نه تر و نه خشک»، «شما که غریبه نیستید»، «پلوخورش» و «آبانبار و ته خیار» اشاره کرد.
کارگردانان بزرگی مثل «صدیق برمک»، «کیومرث پوراحمد»، «ابراهیم فروزش»، «محمدعلی طالبی»، «داریوش مهرجویی»، «فرهنگ خاتمی» و «مرضیه برومند» از روی داستانهای این نویسنده برجسته اقتباس کردهاند که مشهورترین آنها مجموعه تلویزیونی «قصههای مجید» و فیلم سینمایی «مهمان مامان» نام دارند.
جوایز و افتخارات هوشنگ مرادی کرمانی:
- دریافت جایزهٔ جهانی «هانس کریستین اندرسن» برای کتاب «بچههای قالیباف خانه» در سال 1985
- دریافت جایزه «خوزه مارتینی» (نویسنده و قهرمان ملی آمریکای لاتین)
- دریافت جایزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (کتاب سال)
- دریافت جایزه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان (جشنوارههای کتاب کودک و نوجوان)
- دریافت جایزه شورای کتاب کودک
- برنده کتاب سال دانشگاه سانفرانسیسکو در سال 2000
- برنده جایزه مهرگان ادب
- نامزد جایزهٔ آلما (سوئد)
- سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه در دوازدهمین جشنواره فیلم فجر (بهمن 1372)
- دارای دکترای افتخاری در رشتهٔ «نویسندگی داستان»
- کسب عنوان «چهرهٔ ماندگار» در رشتهٔ ادبیات کودک و نوجوانان در سال 1384
در بخشی از کتاب صوتی خمره میشنویم:
روز بعد محمدعلی به مدرسه نیامد. مادرش، خاور آمد:
- «آقای مدیر! معلومه شما اینجا چیکارهاید؟ بچم تب کرده و خوابیده. دیشب تا صبح از زور تب مثل کوره میسوخت. نمیتونستید جلوی بچههارو بگیرید که اونو توی جوب نندازن؟ این بچه پدر ندارهها. پدرش سال پیش عمرشو داد به شما. اگه بچهها اونو توی چاه مینداختن چه میکردید؟»
- «کسی اونو ننداخته. خودش افتاده تو جوب.»
- «نمیتونید یه خمره تو این مدرسه بذارید که بچهها مجبور نشن توی این سوز سرما برن لب جوب آب بخورن؟»
- «میگید چه کنم؟ خمره شکسته و درست نمیشه. نامهای برای اداره نوشتم که خمرهای بخرن و بفرستن. اما میدونم به این زودیا خمرهای به دستمون نمیرسه.»
- «آها... خو اگه دولت نمیتونه برای این مدرسه خمره بخره بگید خودمون پول جمع کنیم. پسر بزرگم میره شهر خمره میخره و میاره.»
- «بسیار خب اگه بتونید خمرهای تهیه کنید، هم بچهها راحت میشن و هم من. ثوابی هم میکنید.»
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی خمره |
نویسنده | هوشنگ مرادی کرمانی |
راوی | حسن علیکرمی |
ناشر چاپی | انتشارات معین |
ناشر صوتی | نوین کتاب گویا |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۴ ساعت و ۱۹ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای صوتی داستان و رمان اجتماعی نوجوان، کتابهای صوتی داستان و رمان ایرانی، کتابهای صوتی کتاب صوتی داستان و رمان ایرانی |