معرفی و دانلود کتاب ایچی گو ایچی یه: هنر بهره بردن از تمامی لحظات به سبک ژاپنی
برای دانلود قانونی کتاب ایچی گو ایچی یه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب ایچی گو ایچی یه: هنر بهره بردن از تمامی لحظات به سبک ژاپنی
کتاب ایچی گو ایچی یه شما را به بودن در همین لحظه دعوت میکند! هکتور گارسیا و فرانسس میرالس، به شما میگویند که چگونه از همان لحظههایی که در آن قرار گرفتهاید، بیشترین لذت را ببرید و قدردان ثانیه به ثانیهی زندگیتان باشید.
دربارهی کتاب ایچی گو ایچی یه:
با یادگیری نحوهی زندگی در زمان حال به کمک کتاب پیش رو، از تمامی لحظات و ثانیههایتان بهترین بهره را ببرید و شادی را دریابید. ایچی گو ایچی یه (The book of ichigo ichie) را میتوان «فقط یکبار ملاقات» و همین طور «همین لحظه، فقط یک فرصت» معنا کرد. این معناها به شما میگویند که هر ملاقاتی که تجربه میکنید، همانند گنجینهای دستنیافتنی است که هیچگاه مجدداً به همان شکل تکرار نخواهد شد. از این رو، اگر بگذارید همینطور بدون لذت بردن از آن، از دستتان برود، بدون آنکه لذتش را برده باشید، آن لحظهی بهخصوص را برای همیشه از دست خواهید داد.
این ایدهای است که از جملات ژاپنی ایچی گو ایچی یه برگرفته شده است. این جمله بسیاری از اوقات در کشور ژاپن درست زمان خوشامدگویی به فردی یا خداحافظی از وی به زبان آورده میشود. این طرز رفتار بسیار ویژه و منحصربهفرد است و یکی از اصطلاحات ذن بودیسم به شمار میرود و به قرن 16 و مراسم چای ژاپنی یا مراسم توجه بازمیگردد. مراسمی پر رمز و راز که شما را وامیدارد تا تنها بر روی لحظهی حال تمرکز کنید. این مفهوم و اصطلاح کهن، نوعی ذهنآگاهی است.
شاید بتوانید مدت درازی زندگی کنید، با این حال هر دیداری حس و حال منحصربهفرد خود را دارد و دیگر تکرار نمیشود. ممکن است بار دیگر همان افراد را در همان مکانها ملاقات کنید، اما در آن زمان، مسنتر هستید. شرایط و طبعتان مطمئناً تفاوت یافته است و با خود سنگینی اولویتها و تجربیات گذشتهی دیگر را حمل میکنید. جهان پیوسته در حال تغییر است و شما نیز با گذر زمان، تغییر خواهید کرد و به همین دلیل است که هیچ چیز، هیچگاه مانند بار قبل اتفاق نخواهد افتاد.
با این حال اغلب افراد در حسرت نسبت به گذشته و نگرانی و ترس نسبت به آینده به سر میبرند و لحظهی حال را رها کردهاند. افراد زیادی نیاموختهاند و نمیتوانند که تنها از لحظهی حال بهره و لذت ببرند و فقط به آینده نامعلومی که پیش رو دارند، چشم میدوزند و خوشبختی را در آن مییابند.
فرانسس میرالس و هکتور گارسیا دو نویسندهی اهل ژاپن هستند. مردمان همان کشوری که طول عمرشان از بسیاری از کشورها بیشتر و زندگیهایشان از کیفیت و سلامت بالاتری برخوردار است.
در کتاب پیش رو شما میآموزید:
1. به زیباییهای لحظهای توجه کنید و قدردان آن باشید، همان طور که مردم ژاپن در ماه آوریل طی دو هفته رویش شکوفههای گیلاس را جشن میگیرند و خوب میدانند که باید برای دیدن مجددشان یک سال دیگر منتظر بمانند.
2. تمامی پنج حستان را برای لذت بردن از زمان حال به کار بگیرید. این نکته کمکتان میکند تا غم و اندوه، خشم، ترس و دیگر احساسات منفی را کنار بگذارید.
3. نسبت به جادوی اتفاقات پیشبینینشده هوشیار باشید؛ چرا که کمکتان میکند در میان رویدادهای گوناگون زندگیتان معنا را دریابید.
4. از ایچیگو ایچی یه برای یافتن ایکی گایی یا هدف زندگیتان بهره بگیرید؛ چرا که تنها با آموختن لمس حضور در لحظه است که درمییابید چه چیزی بیشترین انگیزه و امید را در شما به وجود میآورد و خوشحالتان میکند.
هر یک از شما کلیدی دارید که میتوانید قفل توجه، کمک به اطرافیان و علاقه به زندگی را باز کنید و آن کلید ایچی گو ایچی یه است.
نکوداشتهای کتاب ایچی گو ایچی یه:
- این کتاب یک تمرین مفید است. این وعده که گرچه لحظات به عقب برنمیگردند اما ما میتوانیم از آنها حداکثر استفاده را بکنیم پیش از آنکه ناپدید شوند. (The Washington Post)
- یک راهنمای امیدوارکننده و کاربردی برای لذت بردن از تجربیات روزمره و زندگی در لحظه... این کتاب راهنمایی آرامبخش است که حاوی حکایات، مَثَلها و درسهای زیادی است. (Publishers Weekly)
کتاب ایچی گو ایچی یه به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
اگر به آموزهها و حکمتهای شرقی علاقهمند باشید و بخواهید زندگی در لحظه را بیاموزید و تجربه کنید، این کتاب برای شما مناسب است.
با نویسندگان کتاب ایچی گو ایچی یه بیشتر آشنا شویم:
فرانسس میرالس (Francesc Miralles) به عنوان نویسندهی کتابهای پرفروش خودیاری شناخته میشود که در شهر بارسلونا اسپانیا چشم به جهان گشوده و در رشتههای روزنامهنگاری، ادبیات انگلیسی و آلمانی تحصیل کرده است. او تا به امروز به عنوان سردبیر، مترجم و نویسنده فعالیت داشته و تنها رمانش به نام «عشق با حروف کوچک» به 20 زبان دنیا ترجمه شده است.
هکتور گارسیا (Hector Garcia) نیز در اسپانیا متولد شده با این حال بیش از 10 سال است که در کشور ژاپن زندگی میکند. او نویسنده و مدیر وبلاگ معروف kirainet.com است و به عنوان مهندس نرمافزار فعالیت میکند.
در بخشی از کتاب ایچی گو ایچی یه میخوانیم:
برای زنده نگهداشتن این واژهها، باید در زندگیخودمان استاد مراسم برگزاری مراسم شویم و به تکتک لحظاتمان معنا ببخشیم، و چیزهایی را همینجا و در همین لحظه خلق کنیم که در آینده به نوستالژی تبدیل شوند. برای رسیدن به این هدف، درست مانند اسکات متیو224 باشیم که در یکی از ترانههای محبوب ما میگوید: «هم اکنون آن را زیبا بساز!» باید درست عمل کنیم.
همنشین خوب هم از ضروریات برای ایچیگو ایچییه است زیرا افراد بدون هیچگونه شور زندگی، ممکن است میهمانی یا دورهمی را با افکار منفیشان خراب کنند. اگر فرصتی برای انتخاب همنشینینان خود دارید، پیرامونتان را با افراد خوشحال و الهامبخش و تأثیرگذار پر کنید، آنها که قادر به ارزشمندکردن و به اشتراکگذاشتن زیبایی هر لحظه هستند و هنرخوب شنیدن را دارند.
اگر متوجه شدید، تنها هستید، مطمئن شوید که خودتان برای خودتان همنشین خوبی هستید! با داشتن روحی متعالی و عزت نفس و نوشیدن یک فنجان چای با خودتان میتوانید جشنی باشکوه و فراموشنشدنیای برگزار کنید.
سعی کنید مکانی الهامبخش برای دیدارهایتان بیابید، چرا که برخی از مکانها سبب برانگیختن بهترین احساسات و انگیزه برای گفتگو هستند؛ کافهای با روح یا رستورانی که شما را به یاد دوران کودکیتان میاندازد، خیابانی خلوت با حالوهوای ایام گذشته، یا جنگلی که با منظرههای شاعرانه و هوای تازهاش، احساساتمان را نوازش میکند.
همچنین میتوانید خانهی خود یا حتی محل کارتان را تبدیل به معبدی برای برگزاری مراسم ایچیگو ایچییه کنید. نورافشانی مناسب خوشایند (شاید با تعدادی شمع در هنگام غروب) تصاویر و اشیایی که احساسات مثبتی به ما میدهند، موسیقیای که همزمان با نواختنش و در تطابق با آن تارهای قلبتان را به ارتعاش در بیاورد و... اگر بدانید چگونه شرایط را مهیا سازید و مکانتان را آراسته کنید، زمان حال بهترین هدیه خواهد بود.
فهرست مطالب کتاب
دربارهی نویسنده
پیشگفتار
در چایخانهای قدیمی
ایچیگو ایچییه
دروازههای شامبالا
یا حالا یا هیچوقت
ریشهیابی اصطلاح ایچیگو ایچییه
زمانِ مناسب، همین حالاست
استفادهی امروزی ایچیگو ایچییه
شکار لحظهها
بخش اول: زیبایی ناپایدار
غنچههای ناشکفته (کایکا) و گلهای شکوفا (مانکای)
جشن شکوفههای گیلاس (هانامی)
جادوی کایکا
فرمول مانکای
شمشیرسازها
هیچ وقت برای شکوفایی دیر نیست
دو مثال برای دیرشکوفایی
و شما چطور؟ چگونه زندگی میکنید؟ کجای زندگی هستید؟
چهار احساس اصلی در ارتباط با زمان
تعبیر احساسات در ارتباط با زمان
شما چقدر در زمان حال قرار دارید؟
حال هدیهای است که باید باز شود
روشنی دل
آرامش در ذاذن
سالهای ذاذن
تأثیرپذیری از کوبون چینو اتوگاوا
الهام ژاپنی برای اپل
هشت درس ذن برای زندگی همراه با ایچیگو ایچییه
دوکا و مونو بدون آگاهی
پیکان دوم
مونو نوی آواره (افسوس خوردن بر چیزهای زندگی)
سازگاری لذتجویی
وجه دوستانه کارپ دیم
سرنوشت به لحظه بستگی دارد
اثر پروانهای
عشق به سرنوشت
فارست گامپ و ایچیگو ایچییه
نقش اسرارآمیز شانس
تمرینی در شانس
اتفاقات تصادفی و پرمعنا
همزمانی: پیام لحظهها
ابزاری برای جادوی خودآگاهی
بخش دوم: زندگیکردن با ایچیگو ایچییه
مراسم و آیین توجه
راکو و کینتسوگی
فلسفهی کینتسوگی
گنجینهی فیل لیبین
کوزههای ترکخورده
وابیچا
عملکرد رنگها
ضیافت و مراسم چای خودتان را خلق کنید
با خودتان چای بنوشید
هنر گوشدادن
گوشدادن قبل از تولد
پیوسته یا جدا
آلودگی صوتی
کلیدهایی برای اینکه مخاطب بهتری باشیم
هنر دیدن
نگاهکردن و دیدن
ورزش و نرمش برای چشمها
چگونه به یک نقاشی نگاه کنیم
هنر لمسکردن
مزایای لمسکردن
کشف بوریس سایرولنیک
فعالیتهایی برای بیداری حس لامسه
هنر چشیدن
تمام دنیا در یک سیب
شرایط خلقی افراد و رابطه آن با طعم
اومامی: طعم پنجم
هنر بوییدن
ماشین زمان
قفسهی عطرها
ماه بر فراز برج
بخش سوم: مدرسهی کوچک ایچیگو ایچییه
هنر میهمانداری
شکست اشعهی ایکس
عاشقانهای ماندگار
عشق مداوم
ایچیگو ایچییه در کار
آگاهی جمعی
منشأ تمام تعارضات
نوع جدیدی از آگاهی
برگشت به حال
دشمنان ایچیگو ایچییه
ساتوری از دیدگاه دی تی سوزوکی
ساتوری و کِنشو
مدیتیشن ذن
چه میشد اگر... ؟
یک سؤال جادویی
چه میشد اگر... ؟
فرمول ایچیگو ایچییه
ذهنیت بیزمانی
سخن آخر
ده فرمان ایچیگو ایچییه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب ایچی گو ایچی یه: هنر بهره بردن از تمامی لحظات به سبک ژاپنی |
نویسنده | هکتور گارسیا، فرانسس میرالس |
مترجم | قاسم یوسفی |
ناشر چاپی | نشر ترنگ |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 157 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-668347-0 |
موضوع کتاب | کتابهای راه و رسم زندگی، کتابهای خودسازی |