معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب صوتی سال سیل
- نویسنده: مهرداد صدقی
مهرداد صدقی را بیشتر با آثار طنزش و مشخصاً کتاب پرطرفدار آبنبات هلدار به یاد میآوریم. اما او در کتاب صوتی سال سیل وجههای جدی و متفاوت از قلم خود نشان داده است. گرچه این اثر او هم خالی از رگههای طنز نیست. صدقی در اثر نامبرده ماجرای عاشقانهی پرپیچوخم صولت و ماهچهره را روایت میکند. دربارهی کتاب صوتی سال سیل مهرداد صدقی در رمان سال سیل از جاری شدن دو سیل میگوید؛ یکی سیلی خانهخرابکن که... ادامه ›
کتاب صوتی سالاریها
- نویسنده: بزرگ علوی
کتاب صوتی سالاریها اثر بزرگ علوی دربارۀ خانوادهای بزرگ است که بزرگ خانواده برای خود در دورانی سالاری میکرده و از آن پس خانواده و خاندانش به سالاری شهرت یافتهاند. سالاری خاندان بزرگی است، خاندان بزرگ و ثروتمندی که تمام دامادها نیز فامیلیشان را تغییر داده و به نوعی سالاری شدهاند. رازهای زیادی در این خانواده و نحوه به دست آوردن ثروتشان هست. بابا پیرمردی است که سالها پیش همراه با دختر باردارش... ادامه ›
کتاب صوتی شلغم میوه بهشته
- نویسنده: علی محمد افغانی
کتاب صوتی شلغم میوه بهشته نوشتهی علی محمد افغانی، درباره دو خانواده تهرانی در دهه پنجاه شمسی است که پسر یکی از آنها به خاطر خوردن زیاد شلغم، به بیماری ناشناختهای مبتلا میشود و هیچکس نمیتواند علت آن را دریابد. این رمان اجتماعی علاوه بر بازتاب وضعیت جامعه ایران، پر از ضرب المثلها و اشارات زیبای زبانیست. درباره کتاب صوتی شلغم میوه بهشته: پسر بچهای دوازده ساله را تصور کنید که به خاطر خوردن... ادامه ›
کتاب صوتی تراژدی کمدی پارس
- نویسنده: اسماعیل فصیح
اسماعیل فصیح این بار با تلفیق طنز، تراژدی و اساطیر ایرانی داستانی به یادماندنی برایتان روایت میکند. کتاب صوتی تراژدی کمدی پارس ماجرای زنی اهوازی را شرح میدهد که حافظه خود را از دست داده و فقط کلمه آریان را تکرار میکند. این موضوع پای دکتر جلال آریان را به میان میآورد که به این زن کمک میکند تا پسرش را بیابد. درباره کتاب صوتی تراژدی کمدی پارس: کتاب صوتی تراژدی کمدی پارس (Pars's comic-tragedy)... ادامه ›
کتاب صوتی ثریا در اغما
- نویسنده: اسماعیل فصیح
کتاب صوتی ثریا در اغما رمانی مشهور و پرفروش به قلمِ توانای نویسندهی فقید ایرانی، اسماعیل فصیح است. این اثر که چاپ نخست آن به سال 1362 بازمیگردد، شرح سفر مردی به نام جلال آریان به شهر پاریس است. بازهی زمانیای که رخدادهای داستان در آن به وقوع میپیوندد مربوط به دورهی آغاز جنگ تحمیلی، و موضوع آن حول محور ذهنیات و دغدغههای مهاجرین ایرانی است. درباره کتاب صوتی ثریا در اغما: از اولین روزهای... ادامه ›
کتاب صوتی سه گزارش کوتاه دربارهی نوید و نگار
- نویسنده: مصطفی مستور
کتاب صوتی سه گزارش کوتاه دربارهی نوید و نگار نوشتهی مصطفی مستور، درباره خانوادهای پایتخت نشین است که فرزندان آن هرکدام مشکلات و شرایط مخصوص به خود را دارند اما ناگهان یک شب نگار خواهر نوید بیخبر به خانه نمیآید و هیچکس نیز از او اطلاعی ندارد. درباره کتاب صوتی سه گزارش کوتاه دربارهی نوید و نگار: مصطفی مستور نویسنده پرمخاطب ایرانی این بار نیز در کتاب صوتی سه گزارش کوتاه دربارهی نوید و نگار،... ادامه ›
کتاب صوتی پنج داستان
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی پنج داستان مجموعهای از داستانهای کوتاه و اجتماعی جلال آل احمد است که با نگاهی انتقادی و در قالب شخصیتهای مختلف، دوران استبدادی رضاشاه را به خوبی روایت میکند. سه روایت اول کتاب به صورت اپیزودگونه، زندگی شخصیت اول داستان را در موقعیتهای مختلف نشان میدهد. درباره کتاب صوتی پنج داستان: جلال آل احمد در کتاب صوتی پنج داستان با خلق شخصیتها و قصههای مختلف، حوادث اجتماعی دوران حکومت... ادامه ›
کتاب صوتی تلخ کام
- نویسنده: اسماعیل فصیح
کتاب صوتی تلخ کام به گفته نویسنده آن اسماعیل فصیح پایان داستان شخصیتی است که در برخی داستانهای دیگر او هم نقشآفرینی میکند. ملاقات این شخصیت – جاوید پیروزپور – با جلال آریان که او هم پیش از این در داستانهای فصیح حضور داشته و صحبتهای آنها درباره تاریخ باستانی ایران، مواجههای تاثیرگذار است که خواننده را با خود تا انتهای داستان همراه میکند. درباره کتاب صوتی تلخ کام کتاب صوتی تلخ کام در... ادامه ›
کتاب صوتی مردی که نفسش را کشت
- نویسنده: صادق هدایت
کتاب صوتی مردی که نفسش را کشت نوشتهی صادق هدایت، درمورد مردی به اسم «حسینعلی» است که معلمی ساده بوده و برای یافتن حقیقت و رسیدن به عرفان از همهٔ نیازهای مادی خود دست میکشد. نویسنده در این داستان به نکوهش خرافات و معضلات اجتماعی جامعه در آن زمان پرداخته است. این اثر یکی از داستانهای مجموعهٔ «سه قطره خون» است. دربارهٔ کتاب صوتی مردی که نفسش را کشت: حسینعلی در مسیر سیر و سلوک خود با تنهایی و... ادامه ›
کتاب صوتی ورق پارههای زندان
- نویسنده: بزرگ علوی
کتاب صوتی ورق پارههای زندان مجموعهای متشکل از چهار داستان کوتاه شنیدنی به قلم بزرگ علوی است. این داستانها که همگی تمی اجتماعی دارند، مایهی اصلی خود را از تجارب نویسنده در زندانهای رژیم رضاشاه، در سالهای منتهی به دههی 1320 گرفتهاند. درباره کتاب صوتی ورق پارههای زندان: کمتر کتابخوان ایرانیای هست که نام بزرگ علوی را نشنیده باشد؛ او یکی از پیشگامان داستاننویسی مدرن در زبان فارسی، و از... ادامه ›
کتاب صوتی پیاده
- نویسنده: بلقیس سلیمانی
کتاب صوتی پیاده نوشتهی بلقیس سلیمانی، داستان زندگی زنی تنها و باردار را در سالهای پس از انقلاب به تصویر میکشد. زنی که در شهر بزرگ تهران تنها و بیپناه مانده است. کتاب صوتی پیاده روایتگر زندگی یک زوج کرمانی به نامهای انیس و کرامت است که در سالهای پس از انقلاب به تهران مهاجرت میکنند. همان سالهایی که جنگ میان ایران و عراق شدت گرفته بود، انیس شخصیت اصلی این داستان باردار است و شرایط سختی... ادامه ›
کتاب صوتی فصل نان
- نویسنده: علی اشرف درویشیان
مجموعه داستان فصل نان نوشتهی علیاشرف درویشیان است. این کتاب صوتی با نگارشی روان و جذاب بیان شده و با صدای گویا و شیرین علی دنیوی ساروی روایت شده است. این مجموعه کتاب صوتی دارای شش داستان با عنوانهای خر نفتی، دکان بابام، آبگوشت آلوچه، یک روز، عشق و کاهگل و بابای معصومه میباشد. موضوع مشترک همهی داستانهای این مجموعه فقر، محرومیت و ستمدیدگی آدمهای حاشیهای و فرودست جامعه است. درویشیان در این... ادامه ›
کتاب صوتی مدیر مدرسه
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی مدیر مدرسه شاهکار دیگری از جلال آل احمد، روشن فکر، نویسنده، منتقد ادبی و مترجم ایرانی است که با استفاده از زبان تلخ و برندهی طنز، کم و کاستیهای جامعهی ایران در دههی 30 را به تصویر میکشد. کتاب صوتی مدیر مدرسه روایتگر زندگی مردی است که از شغل معلمی خسته شده و برای راحتی خود و درآمد بیشتر با پرداخت مقداری رشوه به مدیر مدرسه منصوب میشود، بیآنکه بداند چه مشکلاتی به دنبال خواهد داشت.... ادامه ›
کتاب صوتی خاله بازی
- نویسنده: بلقیس سلیمانی
کتاب صوتی خاله بازی نوشتهی بلقیس سلیمانی، زندگی زوجی را روایت میکند که هر یک، جهان را از زاویه دید خودشان برای شما به تصویر میکشند؛ داستان رفت و آمد نسلی که بین سنت و مدرنیته قرار گرفته است. کتاب صوتی خاله بازی بازتابی است، از جامعهای که خط فاصلهای به نام روشنفکری بین انسانها قرار داده است. این کتاب صوتی روایتگر زندگی یک مرد و سه زن است که این زنها در زمانها و شرایط مختلف وارد زندگی این... ادامه ›
کتاب صوتی پرنده من
- نویسنده: فریبا وفی
کتاب صوتی پرنده من که یکی از مشهورترین آثار فریبا وفی به شمار میآید شما را با خود به دنیای زنان خانهدار میبرد و با پیچیدگیهای ذهنی آنها آشنا میسازد. این رمان تاکنون به زبانهای بسیاری ترجمه شده و در سطح جهانی مورد تحسینهای بسیاری قرار گرفته است. دربارهی کتاب صوتی پرنده من: رمان جذاب پرندهی من (My Bird) شما را با زندگی و افکار زنانه آشنا میسازد. راوی این کتاب زن متأهلی است که برایتان... ادامه ›
کتاب صوتی میرزا
- نویسنده: بزرگ علوی
کتاب صوتی میرزا اثر بزرگ علوی شامل شش داستان کوتاه است که بزرگ علوی در طول ۱۵ سال اول زندگی در آلمان نگاشت. بزرگ علوی از افراد تأثیرگذار بر ادبیات ایران در قرن بیستم و یک چهرهی سیاسی روشنفکر در آن دوران شناخته میشود. وی عضو گروه پنجاه و سه نفرهای از روشنفکران سوسیالیست بود که سرانجام دستگیر شده و به زندان رفتند. بزرگ علوی کتاب پنجاه و سه نفر و ورق پارههای زندان را در دوران اسارت خود به... ادامه ›
کتاب صوتی سه قطره خون
- نویسنده: صادق هدایت
صادق هدایت در کتاب صوتی سه قطره خون، داستان سوررئالیستی مردی را به تصویر میکشد که در یک آسایشگاه روانی بستری شده و همراه با دیگر دیوانگان زندگی میکند. این اثر قصه انسانهاییست که در هنجارها و ناهنجاریهای اجتماعی گرفتار شدهاند و رنج و عذابی دائمی را تجربه میکنند. درباره کتاب صوتی سه قطره خون: «احمد» یک سال است که در یک آسایشگاه روانی بستری شده است. او در تمام این مدت فقط یک آرزو داشته و آن... ادامه ›
کتاب صوتی آن مادران، این دختران
- نویسنده: بلقیس سلیمانی
بلقیس سلیمانی در کتاب آن مادران، این دختران به مسئلهی شکاف نسلها و رابطهی فرزندان و والدینشان پرداخته و در قالب داستانی اجتماعی، مهمترین و عمیقترین مشکلات جامعهی کنونی را به تصویر کشیده است. نویسنده در این کتاب جسورانه به روایت زندگی ثریا و دخترش آنا میپردازد که با گذر زمان از هم فاصله گرفته و در درک و همدلی با یکدیگر ناتوان شدهاند. درباره کتاب صوتی آن مادران، این دختران: بلقیس سلیمانی... ادامه ›
کتاب صوتی نفرین زمین
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی نفرین زمین نوشتهی جلال آل احمد، داستان معلمی را روایت میکند که برای کار به روستایی رفته و تمام وقایعی را که در آنجا پیش آمده، تعریف میکند. در این اثر روند گذر ایران از سنت به مدرنیته و تفاوت زندگی روستایی و شهری به خوبی تشریح میشود. درباره کتاب صوتی نفرین زمین: جلال آلاحمد در این کتاب به شرح تفاوتهای زندگی روستایی و شهری پرداخته و در خلال آن وضعیت سیاسی و اجتماعی زندگی روستایی و... ادامه ›
کتاب صوتی بن بست
- نویسنده: صادق هدایت
کتاب صوتی بن بست نوشتهٔ صادق هدایت، داستان کوتاه مردی تنها به اسم «شریف» را روایت میکند که دچار ملال و پوچی شده تا زمانیکه در محل کارش با جوانی آشنا میشود و زندگیاش را تغییر میدهد. این داستان از مجموعه «سگ ولگرد» انتخاب شده است. درباره کتاب صوتی بن بست: سالها پیش شریف از یک خانواده اعیان در شهرستان برای ادامه تحصیل به تهران آمد و بعد از پایان تحصیلات به شهرش بازگشت. او حالا به رئیس اداره... ادامه ›
کتاب صوتی گرداب
- نویسنده: صادق هدایت
کتاب صوتی گرداب نوشتهٔ صادق هدایت داستان جذاب و پر تعلیق مردی به نام «همایون» را روایت میکند که پس از مرگ بهترین دوستش متوجه چیزهایی میشود که تابهحال از او نمیدانسته و اتفاقات تلخی برایش رقم میخورد. درباره کتاب صوتی گرداب: همایون تازه متوجه شده که «بهرام» دوست صمیمیاش که از زمان مدرسه با او دوست بود خودکشی کرده است. او نمیداند دلیل خودکشی بهرام چیست و هرچه فکر میکند متوجه نمیشود که چرا... ادامه ›
کتاب صوتی پارک شهر
- نویسنده: هانیه سلطان پور
چه چیزی فردی مظلوم را به قاتلی سنگدل تبدیل میکند؟ هانیه سلطان پور در کتاب صوتی پارک شهر داستان مردی به اسم «آیدین» را روایت میکند که در پزشکی قانونی کار میکند و خشونتی پنهان در درونش در حال شکلگیری است و مرگ برای او به چیزی عادی و حتی لذتبخش تبدیل شده است. دربارهٔ کتاب صوتی پارک شهر: آیدین در کنار پدر و مادر بیمارش زندگی میکند و از طریق کار در غسالخانه پزشکی قانونی روزگار میگذراند. تا... ادامه ›
کتاب صوتی سگ سالی
- نویسنده: بلقیس سلیمانی
کتاب صوتی سگ سالی نوشته بلقیس سلیمانی روایت تباهی عمر و زندگی جوانهایی است که گرفتار چنگال بیرحم سازمان مجاهدین خلق شدند و نه تنها خود، بلکه خانواده، اطرافیان و جامعه خود را هم به منجلاب سیاهی و بدبختی کشاندند. داستان سگ سالی از سالهای دهه 60 آغاز میشود. این رمان شخصیتمحور، که به نوعی زیرمجموعه ادبیات داستانی انقلاب هم به حساب میآید، روایتگر برشی از تاریخ معاصر کشورمان است. رمان سگسالی... ادامه ›
کتاب صوتی سارا گول
- نویسنده: سهیلا نعمتی
کتاب صوتی سارا گول نوشتهی سهیلا نعمتی، داستان زندگی دختر جوان نابینایی است که با قالیبافی روزگارش را میگذراند. سارا که در ترکمنصحرا زندگی میکند، مجبور است بهتنهایی حرفهی خانوادگیشان، یعنی قالیبافی را ادامه بدهد اما با اتفاقات غیرمنتظرهای روبهرو میشود. اتفاقاتی که همهچیز را زیر و رو میکنند و به او و زندگیاش معنایی دیگر میبخشند. دربارهی کتاب صوتی سارا گول سارا به همراه خانوادهاش در... ادامه ›