معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب ورطه تباهی
- نویسنده: ریحانه میرجانی
کتاب ورطه تباهی رمانی اثر ریحانه میرجانی در ژانر اجتماعی و درام است و زندگی دختری به نام رنی را به تصویر میکشد که با مشکلات و چالشهای متعددی دستوپنجه نرم میکند. این کتاب با توصیف دقیق احساسات و موقعیتها، خواننده را به دنیای پیچیده و پر از ماجرای رنی میبرد. دربارهی کتاب ورطه تباهی کتاب ورطه تباهی نوشتهی ریحانه میرجانی، یکی از آثار شناختهشده در حوزهی داستان و رمان ایرانی است. این کتاب... ادامه ›
کتاب آملستان
- نویسنده: بهاره یارمحمدی
کتاب آملستان نوشتهی بهاره یارمحمدی روایتی است که دنیای دخترانهی شخصی را برای مخاطب به تصویر میکشد که داستانش با قبول شدن در دانشگاهی در یک شهر دیگر آغاز شده. روایتی که نویسنده آن را بر اساس شخصیتها و اتفاقات واقعی و با نحوهی بیانی رئالیستی نگاشته است. دربارهی کتاب آملستان بهاره یارمحمدی در کتاب آملستان، وقایع و شخصیتهای واقعی را به صحنهی روایت داستانی کشانده و تصویر روشنی و جذابی از یک... ادامه ›
کتاب صورتی مایل به خاکستری
- نویسنده: محمدعلی قجه
کتاب صورتی مایل به خاکستری، داستانی خواندنی و تاثیرگذار دربارهی روابط پیچیدهی احساسی، مهاجرت و تلاش برای حل مشکلات مالی و خانوادگی را در بر گرفته است. محمدعلی قجه، نویسندهی کتاب، داستان مرد جوانی با نام امیر را در این اثر روایت میکند که در مسیر مهاجرت با فرازوفرودهای مهمی روبهرو میشود. با مطالعهی داستان صورتی مایل به خاکستری، با عاشقانههای شخصیتهای کتاب، دلشکستگیها و تنهاییهای آنها... ادامه ›
کتاب سنگ اقبال
- نویسنده: مجید قیصری
کتاب سنگ اقبال رمانی به قلم مجید قیصری است و روستایی خیالی به نام چهاردیوار را تصویر میکند که با بحران خشکسالی روبهروست. او نحوهی مواجههی بدوی و جاهلانهی مردم این روستا را با این پدیدهی طبیعی به نمایش میگذارد و شخصیت معلم تازهوارد را در مواجهه و تقابل با خرافات ریشسفیدان و بزرگان روستا قرار میدهد. دربارهی کتاب سنگ اقبال داستان کتاب سنگ اقبال دربارهی روستایی عقبمانده و خرافاتی است که... ادامه ›
کتاب آوار رنگها
- نویسنده: شقایق برنا
کتاب آوار رنگها یک رمان عاشقانه و اجتماعی از شقایق برنا (نرجس پیربرناتن) است که نویسنده در آن مجموعهای از دغدغههای زنانه و چالشهای درون ذهن یک زن را بهتصویر کشیده. نام کتاب و مضمون اصلی داستان آن از شعر آوار رنگ، سرودهی حسین پناهی اقتباس شده است. دربارهی کتاب آوار رنگها داستان آوار رنگها، قصهی زنی را روایت میکند که علیرغم میل باطنیاش در مقابل غلیانهای احساسی خود ناتوان است. علیرغم... ادامه ›
کتاب جذاب قاتل
- نویسنده: فخرالسادات اسکندری ورامین
کتاب جذاب قاتل، داستان معاصر فارسی نوشتهی فخرالسادات اسکندری ورامین، روایتگر زندگی زن جوانی است که سالهاست در چنگال خستگی روحی و جسمی مداوم و مزمن زندگی و روزمرگی اسیر شده و در یکی از روزهای آرام و خلوتی که در مغازهاش میگذراند، با ویزیتور جوانی روبهرو میشود که اگرچه در برخورد اولیه ارتباط ناقص و سردی بین آنها برقرار میشود؛ اما در روزهای بعدی جرقههای یک تعامل دوطرفه و پررنگ میان آنها،... ادامه ›
کتاب بانوی کوچه زغالی
- نویسنده: مرضیه محمدپور
مرضیه محمدپور در کتاب بانوی کوچه زغالی، ما را به دنیای دغدغهها و آمال زنان بهویژه زنان نسل قبلتر میبرد. او در هر داستان از این مجموعه، با بیانی شیوا و جذاب، داستان زندگی یک زن را بهتصویر میکشد و ما را در تجربهها و احساسات ناب او شریک میسازد. دربارهی کتاب بانوی کوچه زغالی اثر پیشِرو، مجموعهی داستانی بانوی کوچه زغالی اثر مرضیه محمدپور، نویسندهی ایرانی است. کتاب بانوی کوچه زغالی،... ادامه ›
کتاب حرف اول اسمش نون بود
- نویسنده: حافظ خیاوی
کتاب حرف اول اسمش نون بود، به نویسندگی حافظ خیاوی هشت داستان کوتاه را در برمیگیرد که ماجرای آنها به یکدیگر پیوسته است. نویسنده این قصهها را با طنز و تراژدی زندگی شخصی خودش به عنوان یک داستاننویس ترکیب کرده و اثر اجتماعی جذابی را از خلال آن پدید آورده است. دربارهی کتاب حرف اول اسمش نون بود حافظ خیاوی در کتاب حرف اول اسمش نون بود، سختیها و لذتهای زندگی در یک شهر کوچک را تعریف میکند. شهری... ادامه ›
کتاب در خواب دویدن
- نویسنده: مریم حاجی لو
کتاب در خواب دویدن، نوشتهی مریم حاجی لو، رمانی ایرانی است که با لحنی تند، زبانی امروزی و تصاویری زنده به نمایش زندگی از نگاه دختری تنها میپردازد. در ابتدای داستان، ناشری، از انباری جایی که قبلا خوابگاه دختران بوده است، سررسیدی با نوشتههایی بسیار ریز پیدا میکند. او نوشتهها را که به نظر میآید خاطرات تلخ دختری بیپناه و فقیر اما قوی و منتقد است، چاپ میکند تا نویسنده را بیابد. دربارهی کتاب... ادامه ›
کتاب خیرگی
- نویسنده: علیرضا سیف الدینی
ادبیات معاصر ایران داستانهای خواندنی زیادی دارد. کتاب خیرگی یکی از همین داستانهای موفق است که به قلم علیرضا سیف الدینی نوشته شده. نویسنده در این داستان ما را با روایت دختری به نام پرینسا آشنا میکند که برای به دست آوردن شغلی تازه راهی دیار مادری خود تبریز شده. اما در ادامهی راه و با ورود او به یک قهوهخانهی قدیمی و البته عجیب، حوادث سمتوسوی دیگری به خود میگیرند. دربارهی کتاب خیرگی بعضی... ادامه ›
کتاب تکثیر نابهنگام یک پنجره که به چشم اندازی در گذشته باز میشد
- نویسنده: سعید محسنی
کتاب تکثیر نابهنگام یک پنجره که به چشم اندازی در گذشته باز میشود اثری از رماننویس ایرانی سعید محسنی است. این رمان خواندنی به قلمرو تازهای از روایت داستانی در عرصهی رماننویسی ایران قدم میگذارد. محسنی در این اثر سرگذشت زنی تنها را به تصویر میکشد که یک روز به طور تصادفی دفترچهاش را جایی جا میگذارد... دربارهی کتاب تکثیر نابهنگام یک پنجره که به چشم اندازی در گذشته باز میشد کتاب تکثیر... ادامه ›
کتاب تاریک ماه
- نویسنده: منصور علیمرادی
کتاب تاریک ماه نوشتهی منصور علیمرادی روایت زندگی میرجان است، جوانی یاغی و عاشق که بدون خواست خود و به ناچار اسیر بیابان شده است. او ماهها در میان کوه و شنزارها با خودش تنهاست و برای غذا چیزی به جز گوشت شکار و گیاهان بیابانی ندارد. تاریک ماه داستان رنج انسان است، رنجها و آلامی که اتفاقات زندگی بر او متحمل میدارند و او چارهای به جز تحمل ندارد. تاریک ماه در سال 93 موفق به دریافت جایزهی هفت... ادامه ›
رمان چشمهایش
- نویسنده: بزرگ علوی
عاشقانهای پرشور و ممنوعه، با نگاهی عمیق به جامعهی ایران در دوران استبداد رضاشاه پهلوی؛ بزرگ علوی در رمان چشمهایش، تصویری هنرمندانه از زندگی نقاشی برجسته ملقب به استاد ماکان را ارائه میدهد که در تقابل با حکومت دیکتاتوری پهلوی اول قرار میگیرد. روایتی پرکشش از عشق، هنر و مبارزه که خواننده را با چالشهای اخلاقی و اجتماعی آن دوران درگیر میکند. دربارهی کتاب چشمهایش تصور کنید در خیابانهای... ادامه ›
کتاب عاشقانهای برای هیچ
- نویسنده: رویا شاعری
هر آدمی داستان خودش را دارد. داستانی که گاهی تلخ، گاهی شیرین، دلهرهآور یا پر از آرامش است! در کتاب عاشقانهای برای هیچ نوشتهٔ رویا شاعری داستان دختر نوجوانی را میخوانید که قربانی لذتجوییهای مردانه میشود! دختری به نام مهرسا که آدمهای شبیه به او در دنیا کم نیستند! دربارهی کتاب عاشقانهای برای هیچ دنیا پر از اتفاقات تلخ و غیرمنتظرهای است که گاهی تلخی آن همهی زندگی آدمی را تحت تأثیر قرار... ادامه ›
کتاب بگذار کودکی کنم
- نویسنده: سحر حسنی
دنیا پر از کودکانی است که در آغوش عروسکهایشان بزرگ شدند! کتاب بگذار کودکی کنم روایتی تکاندهنده از داستان زندگی دختری به نام هاجر است که سحر حسنی آن را به رشته تحریر درآورده؛ قصهای که براساس واقعیت نوشته شده و اگر به دور و اطرافتان خوب نگاه کنید، هاجرهای زیادی را میبینید! درباره کتاب بگذار کودکی کنم: روایتهای کودکهمسری آنقدر دردآورند که هر بار میتوان برای یکی از آنها اشک ریخت و به حال... ادامه ›
کتاب مهتاج
- نویسنده: سپیده مساعد حصار
رمانی عاشقانه و اجتماعی دربارهی دختری که بهدنبال ناممکنهاست! سپیده مساعد حصار در کتاب مهتاج داستان دختری جسور و شجاع را روایت میکند که میخواهد به همگان ثابت کند که با عشق میتوان به ستیز با سرنوشت پرداخت و آن را دستخوش تغییر کرد. دربارهی کتاب مهتاج: از کودکی بهدنبال راز بیمهری مادر است و پایش به اتفاقاتی کشیده میشود که سرنوشتش را دستخوش تغییرات شگرفی میکند. رمان مهتاج داستان دختری به... ادامه ›
کتاب مراقبم باش
- نویسنده: مریم اسدی علیایی
کتاب مراقبم باش نوشتهی مریم اسدی علیایی دربارهی دختری است که در کودکی مورد تجاوز جنسی قرار میگیرد و مادرش اصلا متوجه این موضوع نمیشود. این رمان فراز و نشیبها و مشکلات این دختر آسیبدیده را به تصویر میکشد. دربارهی کتاب مراقبم باش: خورشید آخرین دختر از یک خانوادهی پرجمعیت به شمار میآید که در کودکی پدر خود را از دست داده است و با مادری مستبد، و خودرأی و بیتوجه به نیازهای دخترش زندگی... ادامه ›
کتاب شوهر آهو خانم
- نویسنده: علی محمد افغانی
کتاب شوهر آهو خانم اثر علی محمد افغانی، یکی از بهترین رمانهای فارسی در پنجاه سال اخیر است. ماجراهای این کتاب سرگذشت یک یا چند تن و حوادث آن، وقایع روزانه یک یا چند شهر نیست، بلکه تمامی روزگار ما و ماجراهای زمانه همچون شط پهناوری در آن جاری است، و اهمیت این رمان در همین است، در این که همچون آیینه چهار بعدی عظیمی خصوصیات برجسته روزگار ما را منعکس ساخته است. رمان شوهر آهو خانم نوشته علی محمد... ادامه ›
کتاب انگشتر فیروزه
- نویسنده: زهرا اخوان پاکدهی
کتاب انگشتر فیروزه رمانی اجتماعی به قلم زهرا اخوان پاکدهی، نویسندهی خوب کشورمان است. در این اثر قرار است با داستان دختری همراه شوید که در یک شب زمستانی تصمیم میگیرد خود را از همهی قیود زمانهاش رها سازد و دست به فرار بزند. درباره کتاب انگشتر فیروزه: «با قلقلک دستی از خواب پریدم. نور خورشید در صورت زیبای خواهرم ریحان که پنج سالی از من کوچک تر بود می درخشید... لبخند شیرینی زد و با خنده در حالی... ادامه ›
کتاب مو حنایی
- نویسنده: فهیمه بزرگزاد
فهیمه بزرگزاد در کتاب مو حنایی داستان دختری را روایت میکند که از کودکی در عمارت یک خانزاده مشغول خدمت است و بهخاطر فقر و بیکسی سختیهای زیادی را متحمل شده. تا اینکه یک شب با رفتن به زیرزمین متروکهی انتهای عمارت از رازی باخبر میشود که سرنوشت او را دگرگون میکند. دربارهی کتاب مو حنایی این داستان در بستر فضای ارباب و رعیتی و اوضاع اجتماعی و فرهنگی ناشی از آن شکل گرفته است. شخصیت اصلی رمان... ادامه ›
کتاب سالتو
- نویسنده: مهدی افروزمنش
یکی از خواندنیترین داستانهای جنایی-معمایی ادبیات فارسی! کتاب سالتو از مهدی افروزمنش سرگذشت پسری فقیر به اسم سیاوش است که آرزو دارد قهرمان کشتی شود و شخصی مرموز به نام نادر تصمیم میگیرد به او برای رسیدن به خواستهاش کمک کند اما تقاضایی که در مقابل لطفش دارد، زندگی این پسر نوجوان را زیر و رو میکند.... گفتنی است که سریال مشهور «یاغی» براساس این کتاب ساخته شده است. درباره کتاب سالتو سیاوش از... ادامه ›
کتاب مهریه مهلا
- نویسنده: زهرا اخوان پاکدهی
سرگذشت تلخ زنان روستایی و جور و ظلمی که از سوی دیگران متحمل میشدند، همیشه سوژهای برای نوشتن داستانهای گوناگون بوده است. این بار زهرا اخوان پاکدهی قلم برداشته و روایتی تازه را در کتاب مهریه مهلا نگاشته است. این داستان که بر اساس واقعیت ساخته و پرداخته شده، داستان دختری به نام مهلاست که هوویش قاتل فرزندش میشود... دربارهی کتاب مهریه مهلا کتاب «مهریهی مهلا» داستان زندگی دختری یتیم به نام... ادامه ›
رمان افرا
- نویسنده: حسینعلی جعفری
سبیلوی قد بلند آخرش کله قندی را از توی مجمعه برداشت و روی دست گرفت و گفت:«قند عروسی صنوبره ره کی می شکنه؟» و نگاهش را چرخاند توی جمعیت و گفت: «دامادکو؟» و سیاوش زانو به بغل گرفته گوشه ای نشسته بود و تکان نمی خورد و اصرار هم فایده نداشت. سبیلوی قد بلند بی خیال سیاوش شد و گفت: «کی قند می شکنه؟» ادامه ›
کتاب عمارت بحران زده
- نویسنده: ماری ع. قلیان
کتاب عمارت بحران زده، رمانی عاشقانه است که ماری ع. قلیان آن را تالیف نموده. این داستان روایتگر برشی از زندگی یک دختر نوجوان است که در خانوادهای فقیر متولد شده و قصۀ عشقش به پسر صاحبخانه، او را وارد دنیای جدیدی میکند. درباره کتاب عمارت بحران زده: کتاب حاضر، داستانی سرشار از پستی و بلندیهای زندگی است که از زبان دختری به نام مریم روایت میشود. ماری ع. قلیان در این اثر با پرداختن به مضامینی... ادامه ›