معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب پاییز فصل آخر سال است
- نویسنده: نسیم مرعشی
کتاب پاییز فصل آخر سال است نوشتهی نسیم مرعشی، روایتگر زندگی سه دختر به نامهای لیلا، شبانه و روجا است که هر کدام درگیر مسائل گوناگونی هستند. این رمان به عنوان یکی از شاهکارهای ادبی در دو دهه اخیر شناخته شده است، کتابی که توانسته توجه هنرمندان و نویسندگان زیادی را به خود جلب کند. استعداد و توانمندی نسیم مرعشی در موفقیت این کتاب از مهمترین نکات است چرا که او برای به تصویر کشیدن داستان ساده اما... ادامه ›
کتاب آبشوران
- نویسنده: علی اشرف درویشیان
کتاب آبشوران از برجستهترین آثار علی اشرف درویشیان به شمار میآید. این اثر که مجموعهای متشکل از دوازده داستان بههمپیوسته است، نخستین بار در سال 1353 به چاپ رسید، و پس از آن بارها تجدید چاپ شد. فقر و تنگدستی قشر محروم، اصلیترین درونمایهی این کتاب است. درباره کتاب آبشوران: ادبیات ایران، پیش از انقلاب، شاهد ظهور نسل درخشانی از نویسندگان بود که نهایت کوشش خود را به کار بردند تا هنر خود را در... ادامه ›
کتاب خورشید عمارت
- نویسنده: نگین پوراسلامی
هر آدمی قصهای دارد و هر داستانی پر از خوشی و درد و همراه با درس است. میتوان از هر زندگی درسی گرفت یا انتخاب کرد زندگی درسی به ما دهد. این انتخاب با خود آدمهاست. کتاب خورشید عمارت به قلم نگین پوراسلامی، درباره شخصیتهایی است که زندگیشان سرشار از تلاطم و فراز و نشیبهای بسیار است که روحشان را به حرکت درمیآورد و اخلاق را شکل میدهد. کتاب خورشید عمارت مناسب چه کسانی است؟ چنانچه به رمانهای معاصر... ادامه ›
کتاب نیاز
- نویسنده: مریم اسدی علیایی
کودکی نیاز تحتتأثیر حضور زنی از هم میپاشد، حالا، درست زمانی که نیاز گمان میکند سایهی زن از زندگیاش کم شده، بار دیگر دچار افسون او میشود. مریم اسدی علیایی در کتاب نیاز داستانی دربارهی اعتیاد زنان میگوید که بر مبنای واقعیت نوشته شده است. دربارهی کتاب نیاز: مدتها از ماجراها گذشته، نیاز حالا صاحب سالن آرایشگاهی است و زندگی آرامی دارد. او تصمیم عجیبی میگیرد، تصمیمی که با تردیدهای فراوان... ادامه ›
کتاب تو را صدا میکنم
- نویسنده: زهرا قلی پور
روایت جنگیدن برای زندگی... کتاب تو را صدا میکنم نوشتهی زهرا قلی پور داستان دختری است که نمیخواهد به قواعد سنتی و مردسالارانهی خانواده تن دهد و با مردی ازدواج کند که دوستش ندارد. نسیم که بنا بر اجبار پدرش باید با پسرعمهاش ازدواج کند، با دلی شکسته توسل میکند و خداوند زندگی عاشقانهی او را به شکل دیگری رقم میزند. دربارهی کتاب تو را صدا میکنم نسیم دختری ساده و محجوب است که خواهر دوقلویش با... ادامه ›
کتاب گلناز
- نویسنده: مرضیه حجازی
کتاب گلناز نوشتهی مرضیه حجازی، روایتگر داستان زندگی دختر جوان و زیبایی به نام گلناز است که به دلیل اختلافات طایفهای به عنوان عروسِ خونبس انتخاب میشود. گلناز به دور از خانواده با مشکلات بسیاری روبرو میشود اما همهچیز پس از ورود هوو به زندگیاش تغییر میکند. گلناز دختر زیبایی است و به پسری به نام حبیب علاقهمند است و بر حسب اتفاق، او به خاطر اختلافات میان خانوادهها با حبیب ازدواج میکند.... ادامه ›
کتاب قهوه از چشمهایش در جان چکید...
- نویسنده: فاطمه مرادی
فاطمه مرادی در کتاب قهوه از چشمهایش در جان چکید... روایتگر زندگی دختری جوان به نام آرزو است که طی یک حادثه، دچار معلولیت جسمی میشود. از آنجایی که آرزو و مادرش از پس هزینههای عمل برنمیآیند، قبول میکنند آرزو به شکل صوری همسر مردی به نام دارا فهیم شود تا دارا بتواند از خدمت سربازی معاف شود و در مقابل هزینههای عمل آرزو را بپردازد؛ اما این تمام ماجرا نیست و سرنوشت خوابهای دیگری دیده است.... ادامه ›
کتاب گیله مرد
- نویسنده: بزرگ علوی
کتاب گیله مرد یکی دیگر از آثار بزرگ علوی است. گیله مرد یکی از مجموعه داستان های این کتاب است که برای هفتمین بار توسط انتشارات نگاه به چاپ رسیده است. گیله مرد یکی از مبارزان گیلان است. او مردی روستایی است که خان منطقه مالیات بی حساب و کتاب از او گرفته است. در جریان اعتراض به مالیات و در نبود گیله مرد، زن او را کشته و کودک شیرخواره اش تنها می ماند. چند وقت بعد نیز گیله مرد دستگیر می شود. او همراه... ادامه ›
کتاب دیلماج
- نویسنده: حمیدرضا شاه آبادی
حمیدرضا شاه آبادی در کتاب دیلماج زندگی میرزا یوسف خان مستوفی را بررسی میکند. این رمان آمیزهای از خیال و واقعیت است. توصیف نویسنده از شخصیت میرزا یوسف خان به نحوی است که او را از مرزهای تاریخ فراتر میبرد و به شخصیتی متکثر تبدیل میکند که ردپایش را میتوان در هر زمانی یافت. این کتاب افتخار دریافت جوایز متعددی، از جمله جایزۀ «رمان متفاوت» از جایزۀ ادبی واو را در کارنامۀ خود دارد. دربارۀ کتاب... ادامه ›
کتاب زندگی مال تو، تو زندگی کن
- نویسنده: ندا سعادتی نسب
کتاب زندگی مال تو، تو زندگی کن نوشتهی ندا سعادتی نسب، در قالب رمانی جذاب و پرکشش، پستی و بلندیها، لحظات عاشقانه، لبخندها و اشکهایی را شرح میدهد که همهی انسانها در طول زندگی آنها را تجربه کردهاند اما با ایمان و باور به مسیر خود ادامه دادهاند. دربارهی کتاب زندگی مال تو، تو زندگی کن: زندگی پر از پستی و بلندیهایی است که گاهی گذشتن از آنها برایمان بسیار سخت است؛ گاهی پر از هیاهو و فریاد... ادامه ›
کتاب خون بها
- نویسنده: فتانه بردبار
کتاب خون بها به قلم فتانه بردبار، داستان دختر جوانی را به تصویر میکشد که پدرش به صورت غیر عمد مرتکب قتلی هولناک شده است؛ در این میان شرط عجیب خانواده مقتول برای رضایت دادن، سرنوشت دختر را تغییر میدهد. درباره کتاب خون بها: پدر خانواده مرتکب قتلی غیرعمد شده و دخترش در پی گرفتن رضایت از خانواده مقتول است. اما بعد از التماسهای فراوان به خانواده مقتول با شرطی رو به رو میشود که دختر جوان را شوکه... ادامه ›
رمان شاخه نبات
- نویسنده: حمزه سردادور
حمزه سردادور از پاورقینویسان قدیمی ایرانی است که رمانهای تاریخی فراوانی از وی در چند دهه اخیر به بازار کتاب راه یافته است و تجدید چاپهای متعدد این آثار نشانگر محبوبیت و عامهپسندی آنها است. سردادور در سال ۱۲۷۵ هجری شمسی در تبریز به دنیا آمد؛ از دهه بیست تا اواخر دهه چهل در مجله «اطلاعات هفتگی» پاورقی نوشت و از عوامل جذابیت و فروش آن مجله، یکی نیز داستانهای پرآبوتاب سردادور بود که پس از... ادامه ›
کتاب عزاداران بیل
- نویسنده: غلامحسین ساعدی
کتاب عزاداران بیل، تالیف غلامحسین ساعدی، مجموعه هشت داستان پیوسته درباره فلاکتهای مدام مردمان روستایی به نام بیل است. این مجموعه از داستانهای روستایی غلامحسین ساعدی محسوب میشود. به نظر منبع الهام ساعدی در این کتاب، نقاب مرگ سرخ اثر ادگار آلن پو بوده است و از روی داستان چهارم این مجموعه، فیلم گاو ساخته شد. کتاب عزاداران بیل شامل هشت قصه کوتاه است که در ظاهر هرچند اتفاقهای داستانها ربطی به هم... ادامه ›
کتاب گره بر باد
- نویسنده: سیمین جعفر جلالی
کتاب گره بر باد، نوشتهی سیمین جعفر جلالی داستان زندگی دختری است به نام لیلا. دختری از خانوادهی کمدرآمد و فقیر جامعه، که با تمام کموکاستیها از زندگی و خانوادهاش راضی است و احساس خوشبختی میکند. اما روزی همهی ماجرا تغییر میکند... دربارهی کتاب گره بر باد کتاب گره بر باد رمانیست اجتماعی و عاشقانه که سیمین جعفر جلالی آن را به رشتهی تحریر درآورده است. داستان از نگاه راوی آن یعنی لیلا روایت... ادامه ›
کتاب عمارت میرحسین
- نویسنده: اشرف اعتماد
کتاب عمارت میرحسین به قلم اشرف اعتماد، حوادث و اتفاقات این عمارت و زندگی انسانهای درون آن را بر اساس داستانی واقعی به تصویر میکشد. در بخشی از کتاب عمارت میرحسین میخوانیم: خواستگارها داخل اتاق شدند و با تعارف میرزاعباس نشستند و به متکّا تکیه دادند. چند نفر از اقوام عروس هم حضور داشتند. یک کاسه میوه بهاری جلوی مهمانها گذاشته شد مکرمه با سلام گرمی داخل اتاق شد و مصوّر به دنبال او با سینی چای... ادامه ›
کتاب آخرین انار دنیا
- نویسنده: بختیار علی
کتاب آخرین انار دنیا، به تالیف بختیار علی، شاهکار ادبیات کُرد و رمانی جهانیست. هر چه در دستتان هست را بگذارید کنار و این رمان را بخوانید. شاهکاری غیر منتظره، ظریف، معصومانه، عمیق با تخیلی شگفت انگیز و باور نکردنی. آخرین انار دنیا رمانی عظیم، با زیرساختهای سایکولوژیک که جابهجا بر ساحت انسان و غلتیدن آن در وادی قدرت و پایمالی عاطفه تأکید دارد. بختیار علی در این کتاب به تمام مسائل بنیادی زندگی... ادامه ›
کتاب با من ترانه بمان
- نویسنده: سمیرا تهوری
سمیرا تهوری، نویسندهی جوان و خوشآتیهی کشورمان، در کتاب با من ترانه بمان داستان دختری را به تصویر میکشد که دل در گروی مهر پسری به نام طاها دارد. غافل از این که زمانه همواره با عاشقان سر ناسازگاری داشته است... درباره کتاب با من ترانه بمان «شیشهی گلاب را روی سنگ قبر سیاه رنگ خالی کردم و همراه عطر آرامشبخشی که زیر دماغم رفت، صلوات فرستادم. دسته گل نرگس را روی سنگ قبر گذاشتم و شروع به فاتحه... ادامه ›
کتاب درهی سرگردانی
- نویسنده: مهرانگیز نیک افراز
دختری تحصیلکرده، خانوادهای متحجر، و مادربزرگی که راز مگویی را فاش میکند. کتاب درهی سرگردانی نوشتهی مهرانگیز نیک افراز دربارهی تقابل دختری جوان با خانوادهاش است، خانوادهای که میخواهد او را وادار به ازدواجی اجباری با پسرعمویش کند. دربارهی کتاب درهی سرگردانی: «چرا باید دربارهی زنان اینگونه قضاوت شود؟» این پرسشی است که در همان صفحهی ابتدایی کتاب درهی سرگردانی مطرح میشود و شالودهی کلی... ادامه ›
کتاب قیدار
- نویسنده: رضا امیرخانی
کتاب قیدار نوشتهی رضا امیرخانی روایت یک انسان و یک راز است. قیدار گاراژدار ثروتمندی است با چندین دستگاه کامیون و رانندههایی که در تمام جادههای ایران میان دیگر رانندهها سرشناسند. اما در پس تمام کارهای خیرخواهانهی او رازی نهفته است که بر مرام و اصول رفتاری او سایه میاندازد. کتاب قیدار در سال 1391 برندهی بیست و یکمین دورهی جایزهی کتاب فصل شد. دربارهی کتاب قیدار کتاب قیدار روایت مرد... ادامه ›
رمان زینا
- نویسنده: خدیجه تاج الدین
زینا، رمانی اجتماعی با زمینهای عاشقانه است که حکایت از اسارت دختری مرفه دارد در اردوگاه اسرای عراق. دختری دردانه و زیبا که زیر بار نگاه چشمچران بعثی ها... چکیدهای از متن: با خشم نگاهم کرد، با نگاهش قلبم به یکباره لرزید. من نباید به این مرد احساسی پیدا میکردم، این حس دور از عقل و منطق و یک دیوانگی محض بود، ولی این را خوب میدانستم که او ناجی من بود و این یعنی... ادامه ›
کتاب من با تو مرد شدم
- نویسنده: میلاد تلسچی امیرخیزی
کتاب من با تو مرد شدم نوشتهی میلاد تلسچی امیرخیزی، داستان زندگی پسری را روایت میکند که در هویت جنسی خود مردد است و نمیداند که باید زن یا مرد باشد. این اثر حقایق و مشکلات تلخ و دردناک ترنسها در ایران را به تصویر میکشد. دربارهی کتاب من با تو مرد شدم: کتاب حاضر با به تصویر کشیدن داستانی اجتماعی از مشکلات و دغدغههای ترنسها در خانواده، مدرسه و جامعه صحبت میکند. شخصیت اصلی این داستان به دلیل... ادامه ›
کتاب میخوام آروم بگیرم
- نویسنده: حوریه رجبی
حوریه رجبی در کتاب میخوام آروم بگیرم قصد دارد تا با بیانی ساده و روان، داستان زندگی پسری را به تصویر بکشد که هویت جنسیتی خود را متفاوت از چیزی که با آن متولد شده میداند. در بخشی از کتاب میخوام آروم بگیرم میخوانیم: من ترنسم. البته تا همین چند وقت پیش نمیدانستم اسم مرا میشود ترنس گذاشت. وقتی به سن بلوغ رسیدم و دیدم اصلاً نمیتونم مرد باشم، رفتم پیش پزشک. فکر میکردم علاقهام به لباسهای... ادامه ›
کتاب گریزپای ایل
- نویسنده: ناهید افشاری
کتاب گریزپای ایل نوشته ناهید افشاری قصه دختری جوان در میان آداب و سنتهای ایلیاتی و قبیلهای است. کسی که سنتها را میشکند، در مقابل خان و طایفه میایستد و با زیرکی قدم در راهی میگذارد که مسیر زندگیاش را تغییر میدهد. درباره کتاب گریزپای ایل: ایل قشقایی از بزرگترین ایلات کشور به شمار میرود که جمعیتی حدود یک میلیون هفتصد و شصت هزار نفر دارد و به زبان ترکی که شبیه به زبان ترکی آذربایجان است... ادامه ›
کتاب تنگسیر
- نویسنده: صادق چوبک
کتاب تنگسیر را بسیاری شاهکار صادق چوبک میدانند. داستانی بر مبنای عدالتخواهی و سر به شورش برداشتن مردی که در تنگنای رذالتهای معتمدین یک شهر، حاصل عمری زحمتش بر باد رفته میبیند و چون هیچ مرجعی را برای دادخواهی نمییابد تحمل این ننگ را نمیکند. سلاح بر میگیرد و همه آنان که سالها تحقیرش کردهاند مجازات میکند. رمان تنگسیر، داستان ظلمی است که نهایتاً سبب انتقامگیری و مبارزهای فردی علیه... ادامه ›