معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانها و رمانهای خارجی
چرا باید داستانها و رمانهای خارجی بخوانیم؟
اگر اهل مطالعهی انواع داستان و رمان باشید پس با فرمهای روایت آشنا هستید و میدانید که اغلب نویسندگان ایدهی داستانی خود را با توجه به ماهیت آن، در فرمهای مختلف رمان، داستان بلند و یا داستان کوتاه روایت میکنند. هر کدام از این اشکال روایت، جذابیتهای خاص خود را دارند و مطالعهی آنها میتواند تجربه و لذتهای متفاوتی را برای خواننده رقم بزنند.
تاریخچهی رمان در جهان
رمان یک اثر داستانی است که به نثر نوشته میشود. رمان واژهای فرانسوی است و درواقع مترادفی برای نوول (Novel) محسوب میشود. واژهی نوول که استفاده از آن، بیشتر در کشورهای انگلیسیزبان رایج است، ریشه در زبان ایتالیایی دارد. از نظر پژوهشگران ادبی، رمان در حدود دوهزار سال عمر دارد و پیشینهی آن به رمانهای باستانی قرون وسطاییِ یونان و روم باستان و سنت رمان رنسانس ایتالیایی میرسد. در قرنهای بعدی این شکل باستانی سبک رمانتیسیسم، با رمانسهای تاریخی والتر اسکات و رمانهای گوتیک دوباره احیا شد. البته ذکر این نکته خالی از لطف نیست که برخی از رماننویسان همچون ناتانیل هاثورن، هرمان ملویل و آن رادکلیف، واژهی رمانتیک را به رمانس ترجیح میدادند.
بسته به ایده و قلم نویسنده، حجم رمان ممکن است به یک مجموعهی چندجلدی برسد و گاهی هم در حد یک رمان کوتاه یا داستان بلند باشد. درواقع داستان بلند یا رمان کوتاه یا رمانک که با اصطلاح نوولا (Novella) نیز شناخته میشود، اغلب کوتاهتر از رمان و بلندتر از داستان کوتاه است. در اواخر قرن نوزدهم میلادی، هنری جیمز یکی از اولین منتقدان ادبی بود که اصطلاح نوولا را بهکار برد و آن را طولانیتر و پیچیدهتر از داستان کوتاه، اما کمحجمتر از رمان توصیف کرد. آثاری مثل «وسوسه» اثر گراتزیا دلدا و «بیگانه» نوشتهی آلبر کامو در این گروه جای میگیرند.
در هر حال جدا از حجم آن، والتر اسکات استدلال میکرد که رمان یک روایت داستانی است که تصویری واقعگرایانه از وضعیت یک جامعه را به مخاطب خود ارائه میکند (همچون رمان «کشتن مرغ مقلد» به قلم هارپر لی)؛ در حالی که رمانهای سبک رمانتیک از روایتی تخیلی بهرهمندند که ممکن است با حوادث شگفتانگیز و یا غیرمعمول همراه شوند (در این مورد میتوان به رمانهایی مانند «فرانکنشتاین» اثر مری شلی و «ارباب حلقهها» اثر فانتزی جی. آر. آر. تالکین اشاره کرد). بههمین سبب، سبک رمانتیک را نباید با رمانهایی که بر ماجرایی عاشقانه تمرکز دارند اشتباه گرفت.
تحولات بزرگ در رماننویسی، بعد از اختراع ماشین چاپ رخ دادند. میگل د سروانتس که بخش اول رمان «دن کیشوت» را در سال 1605 منتشر کرد، به واسطهی همین اثر اغلب بهعنوان اولین رماننویس مهم اروپایی در عصر مدرن شناخته میشود. رمانی که با فضایی آمیخته به طنز و هجو، وضعیت جامعهی اسپانیا را در آن دوران به تصویر میکشد. با این وجود برخی تاریخنگاران ادبی معتقدند که رمان مدرن از اویل قرن هجدهم میلادی ظهور کرده است. پیشرفت تکنولوژی در دنیا، انتشار رمان را به دنیایی فراتر از کتابهای کاغذی و چاپی برد و نشر آثار مختلف در قالب رمانهای آنلاین و کتابهای صوتی و در پی آن، خرید و دانلود کتاب الکترونیک رونق پیدا کرد. جالب است بدانید تاریخچهی رمانهای گرافیکی و مصور که اخیراً طرفداران بسیاری پیدا کرده، به قرن نوزدهم میلادی بازمیگردد.
تاریخچهی داستان کوتاه در جهان
داستان کوتاه (Short story) را معمولاً میتوان در یک نشست مطالعه کرد. اثری که از تمام عناصر داستانی رمان بهرهمند است، اما در حجم و اندازهای محدودتر. داستان کوتاه در حقیقت از دل قصهها و افسانههای کوتاه و بلند عامیانه در جوامع مختلف باستانی برآمده است. ویلیام فاکنر، نویسندهی رمان معروف «خشم و هیاهو» و مجموعه داستان «اسبها و آدمها» معتقد بود که داستان کوتاه، شخصیتمحور است و وظیفهی نویسندهاش این است که سایهبهسایه شخصیت را دنبال کند و حرفها و اعمالش را روی کاغذ بیاورد.
ویلیام سامرست موآم که تجربهی نویسندگی مجموعه داستانهایی مانند «بادبادک» و «وفای زن» را در کارنامهی خود دارد، نظرش این بود که: «داستان کوتاه باید پیرنگ مشخصی داشته باشد و دارای آغاز، اوج و پایان باشد.» اما آنتون چخوف با این عقیده مخالف بود. از نظر او یک داستان کوتاه، نه احتیاجی به آغاز دارد و نه پایان. چراکه درواقع برشی از یک زندگی است. به همین خاطر هم هست که چخوف داستانهای خود را به سرانجام نمیرساند و نتیجهگیری را برعهدهی خواننده میگذاشت. همین سبک نوین بود که لقب پدر داستاننویسی مدرن را برای این نویسندهی بزرگ روس به ارمغان آورد. آنچه که امروز بهعنوان داستان کوتاه مدرن میشناسیم، در اوایل قرن نوزدهم میلادی ظهور یافته است. در سال 1837 ناتانیل هاثورن، تعدادی داستان را برای یک مجلهی سالانه تحت عنوان «کتاب هدیه» نوشت که توجه مخاطبان و منتقدان ادبی را به خود جلب کرد. این نقطه را میتوان آغازی جدی بر نگارش داستان کوتاه مدرن تلقی کرد.
تاریخ ادبیات نشان میدهد رشد و توسعهی فرم ادبی داستان کوتاه با مجلات و نشریات گره خورده است. در اویل قرن بیستم میلادی با رونق فروش مجلات در میان نوجوانان و جوانان، بهمرور ادبیات ژانر متولد شد. در حقیقت داستانهای ترسناک، پلیسی و علمی - تخیلی، نه با نگارش رمان، بلکه با داستانهای دنبالهدار مجلات شناخته شدند و طرفدار پیدا کردند. حتی رمان علمی - تخیلی مشهوری چون «بنیاد» اثر آیزاک آسیموف نیز از پیوستن این داستانهای دنبالهداری که از قبل در مجلات منتشر شده بودند، شکل گرفته است. جالب اینجاست که در دههی 1980، با انتشار رمان «نیورومنسر» اثر ویلیام گیبسون و «سرگذست ندیمه» نوشتهی مارگارت اتوود، رمان ادبی مدرن با ژانر علمی - تخلیلی تلاقی کرد. اتفاقی نوآورانه و جالب توجه که ژانری بسیار خواندنی و پرطرفدار را در دنیای امروزی شکل داد.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای خارجی
شکی نیست که برای همهی ما، فرصت جهانگردی و تعامل با مردم کشورها و ملیتهای مختلف پیش نمیآید؛ اما کتابها به مدد قدرت کلمات میتوانند این امکان را بهسادگی برای همه فراهم سازند. داستانها و رمانهای خارجی علاوهبر اینکه شما را با مردم متفاوت، وضعیتهای متنوع، آداب و رسوم تازه و سبک زندگیهای منحصربهفرد آشنا میکنند، تخلیتان را نیز پرواز میدهند تا طعم تجربههای متفاوت در زندگیهای مختلف را بچشید.
مطالعهی داستانها و رمانهای خارجی، افق نگاه شما را توسعه میدهد و سبب میشود به دریافتی بیش از کلیشههایی که مدام شنیدهاید، دست پیدا کنید. برای مثال جهان تا مدتها تحتتأثیر روایتهای غرب و تسلط آپارتاید نژادی، مردم آفریقا را ملتی عاری از فرهنگ و تمدن میدانست، اما با رشد ادبیات و نگارش رمانهایی همچون «کلبه عمو تام» اثر هریت بیچر استو، این نگاه تغییر کرد و واقعیات آشکار شد. به این ترتیب آثار داستانیِ کشورهای مختلف میتوانند جهانبینی شما را تغییر دهند و نظرتان را در باب سیاستهای خارجی و رویدادهای فرهنگی دگرگون کنند. مطالعهی یک اثر ادبی میتواند چهرهی دیگری از یک ملت را به شما نشان دهد.
خواندن داستانها و رمانهای خارجی با عیان ساختن بیپردهی فرهنگها، زبانها و ویژگیهای قومیتهای متفاوت، باعث القای حس همدلی و رشد مهارت در پذیرش تفاوتهای موجود در میان انسانها میشود. مداومت در مطالعهی آثار داستانی خارجی، آگاهی شما را دربارهی جهان و متعلقاتش افزایش میدهد و از این رو میتواند شما را به نسخهی بهتری از خودتان تبدیل کند. همچنین کمک میکند تا بدون تعصب فکر کنید و استقلال و بلوغ فکری را تجربه کنید.
دستهبندی داستانها و رمانهای خارجی در کتابراه
سالهای بسیاری است که پای ادبیات خارجی به کشورمان ایران باز شده و ناشران بسیاری در این عرصه با تلاشهای بیوقفهی خود کتابهای برگزیده و خواندنی جهان را به دست کتابدوستان رساندهاند. نشرهایی مانند «نیلوفر»، «امیرکبیر»، «آگه»، «نگاه»، «ققنوس» و... از ناشران کارکشته و معتبر این حوزه هستند که نقش مهمی را در رشد و ارتقای سطح سواد جامعهی ادبی کشور ایفا کردهاند.
برای ورود به دنیای فراخ و رنگارنگ داستانها و رمانهای خارجی، باید بر طبق علایق و سلایق خود نقشهی راهی را تهیه کنید تا در میان آثار متنوع و بیشمار این عرصه، سردرگم نشوید. به همین دلیل کتابراه با ارائهی دستهبندیهای «اجتماعی»، «جنایی و معمایی»، «کلاسیک»، «داستان کوتاه»، «تاریخی»، «عاشقانه»، «روانشناسی»، «علمی - تخیلی»، «فلسفی»، «مدرن»، «واقعی»، «ترسناک»، «سیاسی» و «گوتیک» در تلاش است تا شما را به بهترین شکل به سمت اهداف مطالعاتیتان در زمینهی داستانها و رمانهای خارجی هدایت کند.
خواندن داستانها و رمانهای خارجی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر دلتان میخواهد در کنار سرگرم شدن و لذت بردن از دنبال کردن یک ماجرای داستانی، زندگی در دنیاهای متفاوتی را تجربه کنید، با دیدگاههای تازهای آشنا شوید و به جهانبینیهای متفاوت و چهارچوبشکنی دست یابید، توصیه میکنیم از خرید و مطالعهی داستانها و رمانهای خارجی غافل نشوید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای خارجی در کتابراه
با توجه به اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای خارجی و همچنین وجود علاقهمندان پرشمار این گونه آثار، کتابراه بخش بزرگی از سایت و اپلیکیشن خود را به این دسته اختصاص داده و با فراهم کردان امکان خرید و دانلود عناوین متنوعی در قالب کتاب الکترونیک، صوتی و فایل PDF، تلاش کرده است که سلیقهی طیف گستردهی مخاطبان این حوزه را بهخوبی پوشش دهد. بدیهی است که برخی از این کتابها با اقبال بیشتری از سوی خوانندگان مواجه شدهاند و افراد بیشتری با خرید و دانلودشان، آنها را به کتابخانهی خود افزودهاند. برخی از این کتابهای محبوب و پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب کتابخانه نیمه شب، اثر مت هیگ
- کتاب هر دو در نهایت میمیرند، نوشتهی آدام سیلورا
- کتاب یکی پس از دیگری، به قلم فریدا مک فادن
- کتاب کیمیاگر، اثر پائولو کوئیلو
- کتاب شازده کوچولو، نوشتهی آنتوان دو سنت اگزوپری
- کتاب صد سال تنهایی، تألیف گابریل گارسیا مارکز
- کتاب اتاق قرمز، مجموعه داستان کوتاه ادوگاوا رانپو
- کتاب سینوهه پزشک مخصوص فرعون، رمان تاریخی میکا والتاری
پیشنهاد برای دانلود داستانها و رمانهای خارجی رایگان در کتابراه
در کتابراه این امکان برای مخاطبان فراهم شده است تا بسیاری از داستانها و رمانهای خارجی را در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و یا فایل PDF، بدون پرداخت هزینه و بهطور رایگان دانلود و دریافت کنند. راه سادهای که بدون پرداخت هیچ هزینهای برای خرید و فقط با کلیک روی یک دکمه، کتاب موردعلاقهی شما را وارد کتابخانهتان میکند. عناوین زیر تنها تعدادی از این کتابهای رایگان داستان و رمان خارجی هستند:
- کتاب میهمانسرای قلعه، اثر استانلی جان وایمن
- کتاب قلعه پوریل در بلندیها، نوشتهی والتر اسکات
- کتاب سفر کشتی زمان: سفر از سال 2017 به سال 1945، به قلم بس مک براید
- کتاب رذل شریف، تألیف کریستی کالدول
- کتاب صدیق، اثر فرانسوا ولتر
- کتاب گرگهای سفید، نوشتهی دیوید گمل
- کتاب کشیش ویکفیلد، به قلم الیور گلداسمیت
ادبیات کلاسیک ›
داستان و رمان اجتماعی خارجی ›
داستان و رمان جنایی و معمایی خارجی ›
داستان و رمان تاریخی خارجی ›
داستان و رمان عاشقانه خارجی ›
داستان کوتاه خارجی ›
داستان و رمان روانشناسی خارجی ›
داستان و رمان علمی و تخیلی خارجی ›
داستان و رمان فلسفی خارجی ›
ادبیات مدرن ›
داستان و رمان طنز خارجی ›
داستان و رمان واقعی خارجی ›
داستان و رمان ترسناک خارجی ›
داستان و رمان سیاسی خارجی ›
داستان و رمان گوتیک خارجی ›
داستان و رمان مذهبی خارجی ›
داستان و رمان پندآموز خارجی ›
داستان و رمان حماسی خارجی ›