معرفی و دانلود بهترین کتابهای صوتی شعر خارجی
چرا باید کتابهای شعر خارجی بخوانیم؟
پیش از هر چیز لازم است که پاسخ به پرسش «شعر چیست؟» را بررسی کنیم. با اینکه میتوان گفت شعر، سرود یا چکامه، فرمی ادبی است که شاخصههای زیباییشناختی و آهنگین زبان در آن پررنگ هستند، اما پژوهشگران و منتقدان ادبی همچنان بر سر یک تعریف واحد و کامل در این زمینه، به توافق و تفاهم نرسیدهاند. شعر، اغلب از فرمها و قواعد ادبی مختلفی استفاده میکند تا با آشناییزدایی از کلمات، احساسات مخاطب را برانگیزد. بهکارگیری ایهام، استعاره، تشبیه، کنایه و... در شعر، سبب میشود تفسیرهای متفاوتی از آن به وجود بیاید. همچنین نوع چینش کلمات هماهنگ و قافیهسازی، یکی دیگر از ویژگیهاییست که به آهنگینشدن کلام و افزایش جذابیتهای شعر کمک میکند.
شعرها اغلب منحصر به یک فرهنگ و نژاد خاص هستند و در قالب ساختارهای زبانی شاعر خلق میشوند. با این وجود این فرم ادبی را نمیتوان تنها محدود به اشعار دانته، گوته و مولانا دانست که ابیاتشان با قواعد سنتی و قافیههای منظم در کنار یکدیگر قرار میگیرند؛ بلکه سرودههای مدرن نیز گونهی دیگری از اشعار محسوب میشوند که با به نقد کشیدن سنتهای کهنهی شاعران، از حفظ قطعی ریتم و قافیه چشمپوشی میکنند. با وجود اینکه شاعران و زیباییشناسان همواره شعر را در مقابل نثر قرار میدهند، اما این بدان معنا نیست که شعر اثری غیرمنطقی و فاقد روایت است؛ بلکه در حقیقت کوششی برای زیبا جلوه دادن مفاهیم، بدون درگیر شدن در فرایند تفکر منطقی و اصول روایی محسوب میشود.
تاریخچهی شعر در جهان
شعر تاریخچهای بسیار طولانی دارد و در هر کشوری، به گونهای متفاوت تکامل یافته است. قدمت شعر به دوران ماقبل تاریخ و سرودههای هنگام شکار در آفریقا و همینطور اشعار مرثیهای درباری امپراتورهای رود نیل، نیجر و ولتا میرسد. برخی از اولین شعرهای خارجی مکتوب آفریقایی که در متون مربوط به اهرام مصر یافت شدند، در قرن بیستوپنجم پیش از میلاد نوشته شدهاند. «گیلگمش»، اولین منظومه حماسی آسیای غربی محسوب میشود که به زبان سومری سروده شده است. نخستین اشعار سرودهشده در حوزهی اوراسیا، از ترانههای عامیانهی «شی چینگ»، کتاب شعر چین باستان، و سرودههای مذهبی مثل ریگودا به زبان سانسکریت، گاثاهای زرتشت و مزامیر عبری تکامل پیدا کردهاند. همچنین نیاز به بازگویی حماسههای شفاهی، سبب خلق آثار منظوم حماسی مختلفی مانند «ایلیاد» و «اودیسه» هومر و «شاهنامه» فردوسی شده است.
اولین تلاشهای یونانیان باستان در زمینهی سرودن شعر، مانند اشعار ارسطو، بر کاربردهای زبانی در حوزهی بلاغت، ترانه و نمایشنامه متمرکز بودند. بهمرور ویژگیهایی مانند فرم، تکرار و قافیه، مورد پرداخت قرار گرفتند و بر جنبههای زیباییشناسی شعر تأکید شد. بهتدریج متفکران ادبی غرب با طبقهبندی اشعار به ژانرهای حماسی، غزل، شعر نمایشی، کمدی و تراژدی، راهی را برای ارزیابی کیفیت شعر تعیین کردند. در طی قرنهای هجدهم و نوزدهم میلادی، بهسبب رونق تجارت و گسترش استعمارگریهای کشورهای اروپایی، سنتهای مختلف شعری تعامل بیشتری با یکدیگر پیدا کردند و رونق ترجمه نیز به افزایش این تعامل کمک بیشتری کرد. در قرنهای بیستم و بیستویکم با گسترش شتابان ارتباطات، تبادل سبک میان شاعران مختلف جهان رایج شد و آثار شعرای مختلف در سراسر جهان به دست شیفتگان شعر رسید.
معروفترین سبکها و قالبهای شعری در جهان
در نقاط مختلف دنیا، سبکها و ژانرهای مختلفی برای سرودن شعر وجود دارد که برخی از آنها معروفتر و پرکاربردترند؛ ازجمله:
- سونِت: این سبک که شباهت زیادی به قالب غزل در ادبیات فارسی دارد، در کشورهای انگلیسیزبان و همینطور در فرانسه و ایتالیا رایج است. اشعاری که در این قالب سروده میشوند، معمولاً بازتابدهندهی احساسات فردی و مفاهیم عاشقانه هستند. ویلیام شکسپیر و فرانچسکو پترارک از مشهورترین شاعران سبک سونت بودهاند.
- هایکو: این قالب از کشور ژاپن نشئت گرفته شده و از انواع شعر کوتاه محسوب میشود. هایکو قافیه ندارد، اما از وزن برخوردار است. این قالب با سه بند شکل میگیرد که اولین بند آن، پنج هجا (مورا) دارد، بند دوم هفت هجا و بند آخر هم دارای پنج هجا است. کتاب شعر «سایه شکوفههای آلو» اثر ناتسومه سوسه کی، از بهترین کتابهای شعر خارجی است که در قالب هایکو سروده شدهاند.
- ویلانل: این سبک که با نام ویلانسک نیز شناخته میشود، از ادبیات ایتالیا و لاتین برخاسته است و قالبی نوزدهسطری دارد. دیلن تامس، شاعر بریتانیایی، ازجمله شاعرانی بهشمار میآید که اشعاری به این سبک سرودهاند.
- آزاد: اشعاری که در قالب آزاد سروده میشوند، فاقد قافیهاند، اما ممکن است وزن داشته باشند. شاعران انگلیسیزبان معمولاً به قالب آزاد علاقه دارند؛ بهطوری که منتقدان ادبی آن را مهمترین و رایجترین قالب در شعر انگلیسی، پس از قرن شانزدهم میدانند. اشعار آزاد چارلز بوکوفسکی، شاعر و نویسندهی آمریکایی، از نمونههای مشهور شعر آزاد به زبان انگلیسی هستند. همچنین شاعران ملیتهای دیگر، همچون کشورهای عربی و مناطق ترکزبان و کردزبان و آمریکای لاتین نیز مهارت ویژهای در سرودن شعر آزاد از خود نشان دادهاند. مجموعه اشعار «مسافر آینه» اثر نزار قبانی، «تو را دوست دارم چون نان و نمک» به قلم ناظم حکمت، «در بند پروانه» از شیرکو بیکس و «هوا را از من بگیر، خندهات را نه» اثر پابلو نرودا، از بهترین کتابهای شعر دنیا در این قالب هستند که گوشهای از توانمندی این شاعران سرشناس را آشکار میکنند.
اهمیت خواندن کتابهای شعر خارجی
در کنار احساس لذت و لطافتی که در هنگام مواجهه با اشعار نصیبمان میشود، خواندن شعر به ما کمک میکند تا از واقعیت ملالآور زندگی دور شویم و جهان و دنیای اطرافمان را به شیوهی تازهای درک کنیم. بهعلاوه، شعرخوانی خلاقیت ما را بهبود میبخشد و سبب میشود با کلمات خاص فراوانی آشنا شویم، فن بیان بهتر و روانتری پیدا کنیم و مفاهیم عاشقانه، اجتماعی، فلسفی، عرفانی و... را در قالب توصیفات و استعارههایی شاعرانه و متفاوت ببینیم. به این ترتیب با تفکر در نکات پیچیدهشده در لفافهی نمادها و استعارهها، ذهن خود را به چالش بکشیم و قدرت نقد و تفکر را در خود رشد دهیم.
پژوهشهای مختلفی نشان دادهاند که مغز، حتی بدون آموزش و یا تجربه هم هارمونی شاعرانهی موجود در اشعار مختلف را درک میکند و این موضوع، بیش از پیش بر جذابیت شعر میافزاید. همچنین قافیهی موجود در اشعار، به رشد شناخت آوایی خواننده کمک میکند. شعرخوانی در دوران افسردگی، استرس و تجربهی یک تروما، بر بهبود روحیه اثر میگذارد و با القای حس آرامش، تابآوری فردی را بالا میبرد.
افزون بر این، مطالعهی اشعار خارجی ما را با نگاه شاعران مختلف در سراسر جهان آشنا میکند و کمک میکند فراتر از کلیشهها گام برداریم تا با دید تازهای به اشیا و انسانهای اطرافمان نگاه کنیم. چراکه شعر، نواحی مغزیِ مرتبط با دروننگری را فعال میکند و خواننده را قادر میسازد تا با ذهن بازتری به جهان،انسانها و پدیدههای مختلف نگاه کند. این رخداد منحصربهفرد میتواند راههای متفاوتی را در مسیر فهم و درک زندگی به ما نشان دهد و جهان تازهای را به انسان بشناساند.
دستهبندی کتابهای شعر خارجی در کتابراه
دنیای فراخ و رنگارنگ شعر، اگرچه جذاب و دلنشین است، اما گاهی یافتن اثری که بتواند جان و روحمان را اغنا کند، در این دنیای وسیع دشوار میشود. از همینرو کتابراه با گردآوری بهترین کتابهای شعر خارجی در قالب نسخههای الکترونیک، PDF و صوتی و ارائهی آنها در دستهبندیهای منظمِ «شعر خارجی»، «شعر عاشقانه خارجی»، «شعر ترکی»، «شعر اجتماعی خارجی»، «شعر کردی» و «مجموعه آثار جبران»، در تلاش است تا راه دسترسی شعردوستان به آثار موردعلاقهشان را آسان کند تا بهسادگی برای خرید و دانلود هر عنوانی اقدام کنند. گفتنیست که مجموعه اشعار خارجی موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، همگی از سوی ناشران معتبری همچون «شمشاد»، «مجید»، «چشمه»، «نگاه» و... منتشر شدهاند و خیال خواننده را از بابت کیفیت ترجمه و ویراستگی آثار آسوده میکنند.
خواندن کتابهای شعر خارجی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
به آن دسته از افرادی که از لمس احساسات ناب و لطیف در هنگام مطالعه لذت میبرند و دلشان میخواهد فرای کلیشهها و از زوایهی متفاوتی به مفاهیم و اشیا نگاه کنند و آشنایی با نگاههای مختلف را تجربه کنند، توصیه میکنیم با خرید و دانلود بهترین کتابهای شعر خارجی این فرصت را برای خود فراهم کنند.
پرطرفدارترین کتابهای شعر خارجی در کتابراه
با توجه به جذابیتهای اشعار خارجی و مخاطبان روزافزون این آثار، بخش بزرگی از عناوین موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه به این حوزه اختصاص پیدا کرده و بهترین کتابهای شعر جهان در قالب نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، در این بستر برای خرید و دانلود در اختیار خوانندگان قرار گرفته است. در این بین، آمار بالای دانلود برخی از این آثار، نشان از محتوای گیرای آنها دارد که سبب شده افراد بسیاری به خواندن یا شنیدن آنها جذب شوند. در لیست زیر تعدادی از این کتابهای شعر خارجی محبوب نزد کاربران کتابراه را برشمردهایم:
- کتاب حرفهایی که کاش میزدم، اثر کیتلین کلی
- کتاب 365 روز بدون تو، نوشتهی آکیرا
- کتاب هفت دفتر: مجموعه شعر از شاعران معاصر جهان عرب، با ترجمهی حیدر شجاعی
- کتاب ترجمه پارسی حیدربابایه سلام به انضمام زندگینامهی استاد شهریار، تألیف اسماعیل دادرس کنده
- کتاب عشق، نوشتهی چارلز بوکوفسکی
- کتاب منتخب شعر کوتاه جهان، اثر محمدحسین رمضان کیایی
پیشنهاد برای دانلود رایگان کتابهای شعر خارجی در کتابراه
اگر به مطالعهی شعرهای خارجی علاقه دارید، اما هزینههای خرید کتاب فکرتان را به خود مشغول کرده، با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه میتوانید کتابهایی مانند «خهڤنێن خۆ نهبهرده (رویاهایت را رها نکن)» اثر سوزان پولیس شوتز و «زرد کاهی - مجموعه شعر» به قلم ناظم حکمت را بهصورت کاملاً رایگان دانلود کنید. همچنین میتوانید به عناوین پرشمار دیگری در قالب نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، با قیمتهایی بسیار مناسب دسترسی یابید و با لذت بیشتری به مطالعه بپردازید.