معرفی و دانلود کتاب کوسه شکم پر 12 میلیون دلاری: پروندهای درباره اقتصاد سردرگم هنر معاصر
برای دانلود قانونی کتاب کوسه شکم پر 12 میلیون دلاری: پروندهای درباره اقتصاد سردرگم هنر معاصر و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب کوسه شکم پر 12 میلیون دلاری: پروندهای درباره اقتصاد سردرگم هنر معاصر
دن تامپسون در کتاب کوسه شکم پر 12 میلیون دلاری: پروندهای درباره اقتصاد سردرگم هنر معاصر، به عنوان استاد بازاریابی با زبانی ساده و جذاب پشت پردهی اقتصاد، هنر معاصر را مورد بررسی قرار میدهد؛ اینکه از چه راهی یک اثر هنری با قیمتی بالا و باورنکردنی به فروش میرسد! این اثر معروفترین کتاب حوزهی اقتصاد هنر به شمار میرود.
هنر معاصر از چه راهی بازاریابی میشود و نتیجهی سرمایهگذاری در هنر معاصر چیست؟ به چه دلیل یک سرمایهگذار هوشمند که در نیویورک ساکن است دوازده میلیون دلار برای خرید جسد نیمه فاسد یک کوسه هزینه میکند؟ چطور ممکن است یک نقاشی اثر جکسون پولاک که با پاشیده شدن رنگ روی چوب ایجاد شده، 140 میلیون دلار فروخته شود؟ پاسخ همه این سوالات را در کتاب کوسه شکم پر 12 میلیون دلاری: پروندهای درباره اقتصاد سردرگم هنر معاصر (The $12 million stuffed shark: The curious economics of contemporary art) به دست خواهید آورد.
همچنین این کتاب تلاش میکند تا رابطهی پیچیدهای که بین دلالان آثار هنری، حراجیها، گالریها، نمایشگاهگردانان، موزهها، نهادهای هنری، آرتفرها، منتقدان هنری، سرمایهداران و ... وجود دارد را مورد بررسی قرار دهد تا شما بتوانید درک واضحتری از داستانهای پشت پرده داشته باشید.
دنیای هنر و بازار هنر دو چیز متفاوتاند. بازار همیشه باید نسبت به دنیای هنر اولویت دوم باشد. در بیشتر کشورها مسئله به همین شکل است. اما در طول 25 سال گذشته، در آمریکای شمالی و اروپا، مسئله بر عکس شده است. وقتی عموم مردم یا رسانهها در مورد دنیای هنر صحبت میکنند، تمرکز آنها معمولاً روی مبالغ زیادی است که برای یک اثر هنری در جدیدترین حراجی صرف شده است.
کتاب کوسه شکم پر 12 میلیون دلاری مطالعهای در مورد بازار هنر معاصر به آن شکلی است که در آمریکای شمالی و اروپای غربی و به خصوص در مراکز هنری و حراجی در نیویورک و لندن وجود دارد. این کتاب درباره یک صدم درصد بازار هنر معاصر صحبت میکند؛ یعنی آثاری که در حراجیها با قیمت 3 میلیون دلار آمریکا یا بیشتر به فروش میرسند.
جملات برگزیدهی کتاب کوسه شکم پر 12 میلیون دلاری: پروندهای درباره اقتصاد سردرگم هنر معاصر:
- هنر مدرن فقط وسیلهای برای ترساندن خودمان است. (تریسی امین)
- آثار هنری، که بیانگر بالاترین سطح خلق معنویاند، معمولاً فقط وقتی در چشم بورژواها عزیز میشوند که به شکلی ارائه شوند
که بتوان آنها را مستقیماً عاملی برای تولید سرمایه مادی دانست. (کارل مارکس، فیلسوف)
- کار ما مثل یک قابلهست؛ سعی میکنیم اشتیاقات هنرمندانمان و نیازهای مجموعهداران شخصی و موزهها را نمایندگی کنیم. (برنت سیکما)
- هنر به شما چیزهایی میگوید که تا وقتی آنها را ندانید، نمیدانستهاید لازم است بدانیدشان. (پیتر شلدال)
- هنر جذابه! هنر پُر پول و جذابه! هنر پُر پول و جذابه و یهو آدمو تو اجتماع بالا میبره! (توماس هوینگ)
دن تامپسون را بیشتر بشناسیم:
دن تامپسون (Donald N Thompson) استاد بازاریابی و اقتصاد در رشتهی MBA مدرسه کسب و کار در تورنتو میباشد. همچنین او سابقه تدریس در مدرسهی اقتصاد لندن و مدرسهی کسب و کار هاروارد را دارد. او ساکن تورنتو است و در این کتاب سعی میکند تا مطالعهای دقیق در ساز و کار اقتصاد هنر معاصر را ارائه دهد.
در بخشی از کتاب کوسه شکم پر 12 میلیون دلاری: پروندهای درباره اقتصاد سردرگم هنر معاصر میخوانیم:
دیمن هرست به خاطر طبیعت آثار هنریاش و البته عنوانهای بینظیر آنها، صاحب شهرت و رکوردهای بالای قیمت شده است. هنرمندان دیگر به خاطر نوآوری، قدرت اجرا، شهرت، بحث برانگیز بودن، و یا جذاب و بحثبرانگیز بودن، به قیمتهای بالا میرسند. هر کدام از اینها میتوانند باعث دستیابی به یک برند موفق شوند. اندی وارهول نمونهای از هنرمند به مثابه شخصی مشهور (سلبریتی) است. جف کونز نمونهای از یک هنرمند بحث برانگیز است. تریسی امین نیز جذاب و بحثبرانگیز است. هر هنرمند برای تبدیل شدن به یک برند، نقشی در فرهنگ عامه به خود اختصاص میدهد، که باعث قیمتهای بالا در گالریها و حراجیها میشود.
اینکه هنرمند به مثابه یک سلبریتی باشد، ممکن است عجیب به نظر برسد. این مسئله شبیه مفهوم «سوپراستار» در دنیای موسیقی، فیلم یا ورزش است. در هر فعالیت فرهنگی تعدادی از افراد مشهور تبدیل به سوپراستار میشوند. رسیدن به درجه شهرت بالا از طریق بازاریابی و یا یک مهارت حرفهای به دست میآید، مثل شهرت پاریس هیلتون یا آنا کورنیکوا.
پدیده مدرن هنرمند به مثابه یک سلبریتی، در اوایل دهه 1960 در نیویورک بهوجود آمد؛ زمانی که بازاریابی قویای برای جسپر جانز، جیمز روزنکوئست و روی لیختن شتاین توسط دلالان آنها، یعنی لئو کاستلی، بتی پارسونز، و چارلز اگان صورت گرفت. چند سال بعد، اندی وارهول به نمونه موفقتر از این دسته تبدیل شد. بیش از 20 سال از مرگ وارهول میگذرد، اما او هنوز از نظر تعداد آثار رد و بدل شده در بازار هنر، مقام دوم را دارد. مقام اول متعلق به پابلو پیکاسو است. در سال 2006، تعداد 1010 اثر وارهول، با ارزشی برابر 199 میلیون دلار در حراجیها، پنج روز هفته، و در تمام روزهای کاری سال، فروخته شد. 43 قطعه از این آثار قیمتی بیش از 1 میلیون دلار داشتند؛ تعداد آثار پیکاسو با این رده قیمت چهار عدد کمتر بود. بیشتر آثار وارهول هم درست مثل هرست، به دست دستیاران او تولید میشد.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه نویسنده برای ترجمه فارسی کتاب
کوسه شکم پُرِ 21 میلیون دلاری
برندینگ و ناامنی
حراجیهای بِرندشده
دلالانِ برندشده
هنرِ دلال
هنر و هنرمندان
دیمن هرست و کوسه
وارهول، کونز و اِمین
چارلز ساچی: مجموعهدار برند شده
کریستیز و ساتبیز
انتخاب چکش حراج
روانشناسی حراج
دنیای رازآلود حراجها
پرتره بینقص فرانسیس بیکن
حراجیها در برابر دلالان
آرتفرها: آخرین سنگر دلالان
هنر و پول
قیمتگذاری در هنر معاصر
آثار جعلی
منتقدان هنری
موزهها
آخر بازی
پینوشت
مراجع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب کوسه شکم پر 12 میلیون دلاری: پروندهای درباره اقتصاد سردرگم هنر معاصر |
نویسنده | دن تامپسون |
مترجم | اشکان زهرائی |
ناشر چاپی | نشر بیدگل |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 445 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-6401-20-3 |
موضوع کتاب | کتابهای آموزش بازاریابی، کتابهای هنری |
برای درس اقتصاد هنر به پیشنهاد یکی از اساتید مطالعه کردم