معرفی و دانلود کتاب گزارشگری یکپارچه: گزارشگری ارزشهای شرکت
برای دانلود قانونی کتاب گزارشگری یکپارچه: گزارشگری ارزشهای شرکت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب گزارشگری یکپارچه: گزارشگری ارزشهای شرکت
کتاب گزارشگری یکپارچه: گزارشگری ارزشهای شرکت نوشتهی کامران بابادی، شرح مقدماتی از گزارشگری یکپارچه، مبانی نظری و مفاهیم مرتبط با آن است که در چهار فصل به بررسی این شیوه گزارشگری و عوامل موثر بر آن میپردازد.
ایده اصلی این موضوع که شرکتها نه تنها در برابر سهامداران، بلکه نسبت به کل جامعه مسئولیت دارند به حدود یک قرن قبل باز میگردد. انتقاد به گزارشگری مالی از آن جهت بود که نمیتوانست به اندازه کافی نیازهای اطلاعاتی همهی ذینفعان را برآورده سازد، چرا که آنها به ارزیابی عملکرد گذشته و آینده نیازمند بودند و این درحالی بود که گزارشگری مالی تنها بخشی از فعالیتهای کسب و کار را پوشش داده و نسبت به فعالیتهای اجتماعی، اثرات زیست محیطی و... بیتوجه بوده است. در پاسخ به این نیاز گزارشگری یکپارچه به عنوان آخرین تحویل از گزارشگری شرکتی ایجاد شده که دارای تفکری یکپارچه بوده است.
این تفکر یکپارچه و گزارشگری مبتنی بر آن میتواند علاوه بر تسهیل در امر تصمیمگیری، نقش کنترلی و پاسخگویی داشته باشد. نقش تسهیل کنندگی گزارش یکپارچه منجر به تخصیص بهینه منابع شده و نقش کنترلی و پاسخگویی آن منجر به نیرویی میشود که میتواند پایداری مالی و توسعه پایدار را برای جامعه فراهم آورد. در حال حاضر نیز این نیاز به دنبال پیشرفت تکنولوژی و ادغام سازمانها و شرکتها و توسعه شرکتهای چندملیتی شتاب بیشتری گرفته است. چالش اصلی این روند نیاز ذینفعان به دامنه وسیعی از اطلاعات علاوه بر اطلاعات مالی است. این چالشها منجر به سرعت بیشتر تغییرات شده و نیازمند توجه بیشتری چه از سوی محققان و چه سیاستگذاران است.
تغییرات مستمر اقتصاد جهانی شرایطی رقابتی را برای شرکتها به وجود آورده است. شرایطی که به همراه رقابت جهانی موضوعاتی همچون نوآوریهای تکنولوژی و افزایش مقررات در مواجهه با بحرانها و چالشها را به دنبال داشت. در نتیجه این تغییرات گزارشگری سنتی نسبت به برطرف شدن نیازهای اطلاعاتی استفاده کنندگان با چالش بزرگی روبرو شده است که توان پاسخگویی به آن را ندارد. برای مقابله با این چالشها گزارشگری پایداری که ناشی از تکامل گزارشگری مسئولیت اجتماعی و زیستمحیطی در شرکتهای بزرگ و چند ملیتی بود، پدیدار شد. یافتهها نشان میدهد تا سال 1999، تقریباً 39 درصد شرکتهای ثروتمند جهان موسوم به (G250) اقدام به تهیه گزارشگری پایداری میکردند که این عدد در سال 2010 به 95 درصد رسیده است. در راستای این تکامل گزارشگری یکپارچه را میتوان آخرین تحول از گزارشگری پایداری دانست که یک رویکرد گزارشگری جامع، استراتژیک، پاسخگو و مرتبط با نیازهای اخیر ذینفعان است. این شیوه گزارشگری نتیجه تلاشی چند جانبه از سوی کمیته بینالمللی گزارشگری یکپارچه (IIRC5)، گزارشگری جهانی (GRI6)، کمیته توسعه گزارشگری پایداری و سازمان ملل است. گزارشگری یکپارچه به عنوان چیزی فراتر از یک گزارش، به دنبال ارائه اطلاعات مالی و غیرمالی توأماً است که بیان میکند «شرکت چگونه ایجاد شده است؟»، «چگونه ارزشهای پایدار را ایجاد کرده» و درنتیجه به موضوعهای اقتصادی، زیستمحیطی و اجتماعی توجه میکند.
با مرور این تغییرات میتوان این ادعا را مطرح کرد که در سالهای اخیر گزارشگری مالی در جهت پاسخگویی به ذینفعان بیشمار دچار تحول شده و واحد تجاری از گزارشگری غیرمالی برای ارائه اطلاعات مفیدتر و شفافیت و پاسخگویی بیشتر استفاده میکند. گزارشگری یکپارچه تلاشی در جهت پاسخگویی به همین نیاز است که میتواند تا حد زیادی منجر به برطرف کردن نیازهای اطلاعاتی ذینفعان شود.
انتظار میرود که این شیوه گزارشگری، منجر به کاراتر شدن گزارش شرکتها و افزایش کیفیت اطلاعات برای ذینفعان گردد. عاملی که تخصیص بهینه سرمایه و پایداری و ثبات اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.
امید است که کتاب گزارشگری یکپارچه: گزارشگری ارزشهای شرکت (integrated reporting, reporting of corporate values) به آشنایی بیشتر اساتید، دانشجویان، مدیران و سرمایهگذاران با گزارشگری یکپارچه کمک کند.
در بخشی از کتاب گزارشگری یکپارچه: گزارشگری ارزشهای شرکت میخوانیم:
توسعه گزارشگری یکپارچه برای ترقی و تحکیم عملیات گزارشگری موجود به واسطه همکاری، همفکری و آزمایشی طراحی شده است. کمیته بینالمللی گزارشگری یکپارچه برنامه دارد تا به سمت چارچوب گزارشگری که اطلاعات موردنیاز برای ارزیابی ارزش شرکت در قرن 21 را تأمین میکند؛ حرکت کند لذا در ادامه مسیر گزارشگری یکپارچه، یک دوره گذار وجود خواهد داشت که در آن برخی از حوزهها الزامات گزارشگری یکپارچه را قبل از سایرین تدوین میکنند یکی از این موارد افریقای جنوبی است جایی که بورس ژوهانسبورگ مهمترین فهرستی از الزامات را جهت آمادهسازی شرکتها فراهم کرده است و یا لازم است شرکتها طی اطلاعیهای دلیل اینکه آنها قادر به تهیه چنین گزارشی نیستند را توضیح دهند.
یا در مورد دیگر شرکت بینالمللی KPMG که یکی از شرکتهای بزرگ درزمینۀ حسابرسی میباشد در سپتامبر 2011 در تحقیق خود چشمانداز و آینده گزارشگری یکپارچه را تشریح کرده است. این شرکت در پاسخ به این سؤال که کاربران هدف، در گزارشگری یکپارچه چه کسانی هستند؟ معتقد است که گزارشگری یکپارچه به تمام کسانی که به حوزهی مسائل استراتژیک و عملکردی شرکتها علاقهمند هستند، مربوط میشود اما این بدان معنا نیست که تنها اطلاعات مورد علاقهی سهامداران را ارائه میدهد بلکه مخاطب اصلی آنها هستند، در واقع باید به نیازهای سایر ذینفعان هم توجه نماید. این شرکت همچنین در تحقیق خود معتقد است که بر اساس یک فرض منطقی گزارشگری یکپارچه نیازهای سرمایهگذاران را برآورده خواهد کرد. تهیهکنندگان و کاربران گزارشات، همگی از کاهش حجم اطلاعات در کوتاه مدت استقبال خواهند کرد اما با توجه به ضعفهای قانونی موجود میتوان گفت که پیادهسازی گزارشگری یکپارچه به عوامل بسیاری نظیر میزان پذیرش گزارشگری مذکور توسط ارائه کنندگان اطلاعات در شرکتها، کیفیت گزارش و میزان رضایتمندی سرمایهگذار از محتوای اطلاعات در گزارش یکپارچه بستگی دارد.
به هر حال میتوان گفت که گزارشگری یکپارچه ارتباطات بین شرکتها و سرمایهگذاران را بهبود خواهد بخشید، اطلاعات مالی و غیرمالی مرتبط با عملکرد و استراتژی شرکتها را ارائه خواهد کرد و به ایجاد ارزش در دورههای زمانی مختلف کمک خواهد نمود اما باید به این نکته هم توجه داشت، از آنجا که گزارشگری یکپارچه در مراحل اولیه بسط و توسعه میباشد به این ترتیب دارای یک شکل واحد و استاندارد گزارشگری همانند شیوه سنتی آن نیست و انتظار میرود تا عمومیت یافتن و استاندارد شدن آن نیاز به زمان زیادی باشد.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
مقدمه
فصل 1: آشنایی با گزارشگری یکپارچه
نیاز به تغییر در اطلاعات
جهانیسازی و کیفیت اطلاعات
گزارشگری یکپارچه چیست؟
تاریخچه گزارشگری یکپارچه
ضرورت اجرای گزارشگری یکپارچه
مسئولیت تهیه گزارش یکپارچه
پاسخگویی؛ مسئولیتی برای حسابداری و حسابداران
فصل 2: مبانی و چارچوب نظری
گزارشگری یکپارچه بهعنوان مدل جدید گزارشگری شرکتی
چارچوب و ابعاد مفهومی گزارشگری یکپارچه
تفاوت گزارشگری امروزی و یکپارچه
تفاوت گزارشهای روایتگونه و یکپارچه
اجزا و عناصر گزارشگری یکپارچه
1- دید سازمانی و محیط خارجی
محیط خارجی
2- ساختار حاکمیت و راهبری شرکت
3- مدلهای کسبوکار
4- تهدیدات و فرصتها
5- استراتژی و تخصیص منابع
6- عملکرد
7- چشمانداز رقابتی و موقعیت در بازار
ارزشآفرینی در گزارشگری یکپارچه
مزایا و محدودیتهای گزارشگری یکپارچه
1- از منظر گزارشگر
منافع
چالشها
2- از منظر سرمایهگذار
منافع
چالشها
بهبود گزارشگری یکپارچه از طریق XBRL
گزارشگری یکپارچه در بازار مالی
فصل 3: تئوریهای مرتبط با گزارشگری یکپارچه
مقدمه
تئوری نمایندگی
تئوری ذینفعان
تئوری مشروعیت
فصل 4: عوامل مؤثر بر میزان افشای گزارشگری یکپارچه
1- حاکمیت شرکتی و افشای اطلاعات
2- هزینه سیاسی، تئوری اندازه و افشای اطلاعات
3- ساختار مالکیت و افشای اطلاعات
4- کمیته حسابرسی و افشای اطلاعات
5- عملکرد و افشای اطلاعات
چشمانداز و دورنمای گزارشگری یکپارچه
پیوست: زمینه تحقیقاتی
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب گزارشگری یکپارچه: گزارشگری ارزشهای شرکت |
نویسنده | کامران بابادی، حسین فخاری |
ناشر چاپی | انتشارات کیومرث |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 100 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-8401-35-3 |
موضوع کتاب | کتابهای آموزش حسابداری |