معرفی و دانلود کتاب چگونه هوشمندانه از رسانههای نوین استفاده کنیم؟
برای دانلود قانونی کتاب چگونه هوشمندانه از رسانههای نوین استفاده کنیم؟ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب چگونه هوشمندانه از رسانههای نوین استفاده کنیم؟
کتاب چگونه هوشمندانه از رسانههای نوین استفاده کنیم؟ به قلم بهاره فتح آبادی، با زبانی ساده به معرفی مهارتهای لازم برای زندگی در دنیای رسانه میپردازد و راهکارهای عملی و کاربردی برای تقویت این مهارتها را به شما ارائه میدهد.
همه شما دوست دارید فرزندانی با سواد داشته باشید. فرزندانی که بتوانند روی پای خودشان بایستند و به قولی گلیم خودشان را از آب بیرون بکشند. هر کدام هم تجربههایی در این زمینه دارید و بر اساس تجربههایتان سعی میکنید امکانات لازم برای باسواد شدن فرزندانتان را فراهم کنید و به سبب عشقی که به آنها دارید همه تلاشتان را در این زمینه میکنید.
برخی بهترین مدارس را برای رشد فرزندانشان انتخاب میکنند. بعضی از معلمهای خصوصی و کلاسهای عمومی استفاده میکنند و گروهی دیگر به داشتهها و تجربههای خودشان اکتفا میکنند و سعی میکنند بهترینها را برای آینده فرزندانشان رقم بزنند. اما این میان توجه به یک نکته بسیار مهم است. واقعاً چقدر تجربههای گذشته به درد آینده فرزندانتان میخورد؟
چقدر مطمئن هستید که راه را درست میروید؟ چقدر حواستان به تغییرات حال حاضر هست؟ تغییر در سبک زندگی، در نحوه یادگیری، در کسب و کار و... . چقدر تغییرات را در نحوه تصمیمگیری و روشهای تربیتی فرزندانتان دخیل میکنید؟
توجه به همه این سوالها و سوالهایی از این قبیل و یافتن پاسخ درست و منطقی برای آنها کمکتان میکند تا بهترین راه را انتخاب کنید و با تغییرات موجود همراه باشید و از قافله حرکت و پویایی جا نمانید. در واقع چیزی که اکنون بسیار مشهود است و خیلی از شما شاهد آن هستید این است که سرعت تغییرات در زندگی نسبت به گذشته به مراتب بیشتر شده است.
بدون شک یکی از عوامل تاثیرگذار در این تغییرات، ظهور تکنولوژیها و رسانههای جدید است. تکنولوژیها مفهوم زمان و مکان را تغییر دادند و ارتباطات را گستردهتر کردند. در حال حاضر به راحتی میتوانید با افراد بیشماری در اقصی نقاط جهان در ارتباط باشید و اطلاعات و تجربههایتان را به اشتراک بگذارید.
همانطور که گفته شد در چنین شرایطی مفهوم سواد هم تغییر کرده و گستردهتر شده است. به عبارتی سواد دیگر در خواندن و نوشتن خلاصه نمیشود و مهارتهای به مراتب بیشتری برای زندگی در دنیای کنونی لازم است.
شما به عنوان والدین هوشیار در درجه اول باید به ارتقاء توانمندیهای خودتان بپردازید و بعد به عنوان والدینی توانمند، الگوی خوبی برای رشد توانمندی فرزندانتان باشید.
با توجه به تغییرات حال حاضر و به تبع آن نیاز به یادگیری مهارتهای مورد نیاز برای زندگی هوشمندانهتر با مثالها و اقدامهای عملی که در این کتاب به آن اشاره شده است میتوانید عادات خوب زندگی در عصر رسانه را به دست بیاورید و فرزندانی باسواد، ماهر و هوشمند در دنیای کنونی داشته باشید.
دانستن این مهارتها برای استفاده از رسانهها، تولید محتوا در رسانهها و همچنین داشتن عمل و عکسالعملهای مناسب در فضاهای رسانه مفید و موثر است. به طور کلی این کتاب به ارتقاء سواد رسانهای خانوادهها و فرزندان آنها کمک میکند.
در بخشی از کتاب چگونه هوشمندانه از رسانههای نوین استفاده کنیم؟ میخوانیم:
روی صحبتمان به ویژه با پدر و مادرهاست که در این رابطه الگوی عملی برای فرزندانشان هستند. فرزندی که میبیند پدر و مادرش به راحتی هر مطلبی را برای دوستان و اقوام میفرستد یا عکسهای او را با هر مدل و ظاهری پخش میکند. این نوع رفتار را یاد میگیرد و او نیز بدون توجه به درستی یا نادرستی پیام، آن را انتشار میدهد و همین انتشار پیامهای نادرست، فضاهای ترس و نگرانی و اضطراب را بین مردم ایجاد میکند. با این توضیحات مشخص میشود فرزندان نوجوان ما برای دسترسی و استفاده درست از رسانه به یکسری مهارتهای فنی و کاربردی و دانستن یکسری قوانین و مقررات نیاز دارند.
به طور مثال در حین استفاده از رایانه لازم است مهارتهایی چون چگونگی استفاده از کیبورد و موس را بدانیم. نحوه مدیریت فایلها و ذخیره آنها را یاد بگیریم. همچنین لازم است مهارتهای استفاده از اپلیکیشنهای نرمافزاری را بدانیم و اینکه بیاموزیم چگونه میتوان از شبکههای اجتماعی و موبایل به درستی و در فضایی سالم استفاده کرد.
حتی اینکه آگاه باشیم به چه اطلاعاتی نیازمندیم و در این راستا استفاده کاربردی از موتورهای جستجو و استراتژی پیدا کردن مطلب را به دست بیاوریم. همه این موارد در بخش استفاده و کاربرد رسانه بسیار تاثیرگذار است.
اما در بخشهایی چون به اشتراکگذاری محتوا به مهارتهای دیگر نیازمندیم. مانند اینکه چگونه مهارتهای لازم برای حل مسائل زندگیمان را به دست بیاوریم و یا چگونه یاد گرفتن را بیاموزیم.
دانستن این موارد به ما و فرزندانمان کمک میکند که با آگاهی و دانش بیشتر با محتواهای رسانه مواجه شویم و در مسیر مصرف درست رسانه قدم برداریم و به قولی با سوادتر باشیم.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
فصل اول: چگونه فرزندان ما با سواد میشوند؟
مفهوم سواد گسترش پیدا کرده است
یادگیری رسانه در کجاها میتواند اتفاق بیافتد؟
چراغ راهنما
انواع خطرات در فضای رسانه
تهدیدها و فرصتهای رسانه دو روی سکهاند
مهارتهای لازم برای سواد رسانه
تمرینهایی برای تقویت سواد رسانهای
فصل دوم: اولین مهارت مورد نیاز فرزندان ما
دسترسی به رسانه
استفاده از رسانه
اشتراک گذاری محتوا در فضای رسانه
زندگی اسلایسی
بازیگر شبکههای اجتماعی
مهارتهای حل مسئله
پذیرش مشکل
بارش فکری راه حلها
تصمیم گیری
اجرای راهکارها و ارزیابی نتایج اجرای راه حل
افراد کوچک با تاثیرات بزرگ
چگونه یاد بگیریم؟
فصل سوم: تحلیل، تفسیر و ارزیابی متون رسانهای
چرا به تحلیل نیاز داریم؟
درک مطلب
مهارت خوب گوش دادن
نشانه چیست و چه کاربردی دارد؟
نشانه رایج به نام هشتگ
شناختن کوه یخ
اعتبار و کیفیت محتوا
تاثیر بافت فرهنگی بر محتوا
منظور از بافت فرهنگی چیست؟
فصل چهارم: خلق محتوا و همکاری در آن
خلق خلاقانه
چگونه خلاق باشیم؟
بازی و تعامل
ویرایش و بازنگری
دریافت بازخورد از مخاطبان
بازاریابی و توزیع مناسب
فصل پنجم: عمل و عکسالعمل
منفعل یا فعال
تغییر جهان با قدرت رسانه
مقابله با بیعدالتی
قدرت نه گفتن
همکاری و مشارکتهای سازنده
احترام به قانون
عقاید خود را بیان کنیم
جسارت داشتن یعنی چه؟
بپذیریم که متفاوت هستیم
روراست باشیم
خودمان را خطاب قرار دهیم
استفاده از رسانه برای اشتراک دانش
استفاده از رسانه برای اشتراک بینش
نقش تجربه بر تفسیر پیامهای رسانهای
منابع
تقدیر و تشکر
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب چگونه هوشمندانه از رسانههای نوین استفاده کنیم؟ |
نویسنده | بهاره فتح آبادی |
ناشر چاپی | انتشارات کلید آموزش |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 112 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-274-181-3 |
موضوع کتاب | کتابهای سواد رسانهای |