معرفی و دانلود کتاب مهندسی تخریب، گودبرداری و سازههای نگهبان
برای دانلود قانونی کتاب مهندسی تخریب، گودبرداری و سازههای نگهبان و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب مهندسی تخریب، گودبرداری و سازههای نگهبان
کتاب مهندسی تخریب، گودبرداری و سازههای نگهبان را میلاد باریپور باتوجهبه پیچیدگیهای فنی و اهمیت آشنایی با فرایندهای تخریب و پایدارسازی گود به نگارش درآورده است. این مرحلهی مهم و حساس که توجه بسیار مهندسان و فعالان عرصهی ساختوساز را میطلبد، در این کتاب به طور کامل و جامع مورد بررسی و شرح قرار گرفته و تمامی نکات لازم را برای مخاطبان دغدغهمند فراهم آورده است.
دربارهی کتاب مهندسی تخریب، گودبرداری و سازههای نگهبان
تخریب، گودبرداری و پایدارسازی گود یکی از حساسترین مراحل ساختوساز محسوب میشود، زیرا نهتنها بالاترین آمار حوادث در این مرحله رخ میدهد، بلکه از نظر فنی، و همینطور اجرایی - حقوقی دارای پیچیدگیهای بسیاری است. ازاینرو، میلاد باریپور با نگارش کتاب مهندسی تخریب، گودبرداری و سازههای نگهبان سعی دارد با نگاهی ویژه به مرحلهی مهم ساختمانسازی نظر بیندازد.
به دلیل تفاوتهایی که سازههای دههی هفتاد و هشتاد شمسی با ساختمانهای قدیمی دارند، عملیات تخریب نسبت به سالهای گذشته تفاوتهای بسیاری پیدا کرده و به همین سبب در سالهای اخیر نیاز به استراتژی تخریب بیشتر به چشم میآید. از طرفی افزایش جمعیت، نیاز به ساخت و احداث سازههای مرتفع و رشد روزافزون عمودی شهرها، اهمیت و ضرورت توجه به گودبرداری و پایدارسازی گود را چندین برابر کرده است.
باتوجهبه این چالشها، شناخت فرایندها و نکات اجرایی مربوط به آنها و آشنایی با فناوریهای پایدارسازی گود به ضرورتی غیرقابلانکار برای مهندسان و تمامی افراد فعال در این عرصه تبدیل شده است. به همین دلیل دکتر میلاد باریپور، در کتاب مهندسی تخریب، گودبرداری و سازههای نگهبان با نگاهی همهجانبه به این موضوعات پرداخته است.
او در فصل اول کتاب، مخاطب خود را با دستهبندیهای مختلف ساختمانها از نظر اهمیت، جنس سازه و... آشنا میکند و در فصل بعدی به طور کامل در مورد خاک به بحث میپردازد و از انواع طبقهبندی خاک، رانش خاک، فشار خاک، مشکلات رایج خاک و... سخن به میان میآورد. نویسنده در سومین فصل بر مبحث اصلی یعنی تخریب متمرکز میشود، از اهمیت و دامنهی کاربرد آن میگوید و سپس موضوعاتی مثل پتانسیل اقتصادی تخریب، مقدمات شروع عملیات، طراحی تخریب، اصول و روشهای آن و بسیاری مباحث مهم دیگر را به شرح میگذارد.
بخش چهارم کتاب به موضوع پراهمیت گودبرداری و خاکبرداری سازه اختصاص دارد و پس از تعریف و شرح انواع آن، به بحث در باب عوامل مؤثر بر انتخاب روش گودبرداری، خطرات احتمالی، زهکشی، پایش و کنترل سلامت گود، ایمنی عملیات گودبرداری میپردازد. در فصل بعدی سازه نگهبان و روشهای پایدارسازی مورد بررسی قرار میگیرد. فصل آخر نیز آییننامه و مقررات ساختمان کارگاهها را در اختیار مخاطبان میگذارد.
گفتنی است که این کتاب کاربردی و ارزنده با تلاش مؤسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران به چاپ رسیده و روانهی بازار کتاب شده است.
کتاب مهندسی تخریب، گودبرداری و سازههای نگهبان برای چه کسانی مناسب است؟
مهندسان، دانشجویان و همینطور متقاضیان شرکت در آزمونهای نظام مهندسی عمران با مطالعهی این کتاب به اطلاعات مفید و مهمی دست پیدا خواهند کرد.
در بخشی از کتاب مهندسی تخریب، گودبرداری و سازههای نگهبان میخوانیم
بهجای تخریب ساختمان با شیوههایی همچون انفجار با دینامیت یا تخریب جزءبهجزء سازه با ماشینآلات سنگین در شیوههای، نوین شرکتهای ژاپنی ساختمانها را بهدقت طبقه به طبقه ویران میکنند. در نمای خارجی اینطور به نظر میرسد که با اجرای این شیوه ساختمان رفتهرفته کوچک میشود تا کاملاً از بین برود. یکی از شیوههای تخریب طبقه به طبقه، ساختمان شروع کار از بالاترین طبقه. است در این سیستم تخریب ساختمان از بالاترین طبقه ساختمان شروع می. شود پیرامون هر طبقه در دست تخریب یک پوسته معماری مانند یک سقف کاذب کشیده میشود که علاوه بر دورنگه داشتن فضای در دست تخریب از فضای بیرون مانند یک عایق صدا هم عمل می. کند یک سیستم جرثقیل سقفی معلق در داخل فضای در دست تخریب نصب میشود و به عملیات تخریب کمک میکند پس از آنکه تعدادی از طبقات تخریب شدند ستونهای نگه دارنده سقف کاذب بهمرور پایین آورده میشوند. سپس این روند تا پایینترین، طبقه برای هر کدام از سطوح ساختمان تکرار میشود. استفاده از این رویکرد در تخریب ساختمان چندین مزیت عمده دارد:
ذرات معلق، گردوغبار سیلیکا و اکسیدها در محیط بیرون پخش نمیشوند.
مصالحی که بهدقت از هم جدا میشوند میتوانند مجدداً بازیافت شوند و مورد استفاده قرار گیرند.
میتوان با تبدیل انرژی ناشی از پایین آوردن مصالح ساختمان انرژی قابلاستفاده تولید کرد.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه ناشر
مقدمه
فصل اول: ساختمان
فصل دوم: خاک
فصل سوم: تخریب
فصل چهارم: گودبرداری و خاکبرداری ساختمان
فصل پنجم: سازه نگهبان
فصل ششم: آییننامه و مقررات حفاظتی ساختمان کارگاهها
منابع
فهرست شکلها
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب مهندسی تخریب، گودبرداری و سازههای نگهبان |
نویسنده | میلاد باری پور |
ناشر چاپی | موسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 223 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-218-800-9 |
موضوع کتاب | کتابهای مهندسی عمران |