معرفی و دانلود کتاب قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر
برای دانلود قانونی کتاب قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر
کتاب قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر راهنمای جامع شما برای آشنایی با مواد و تبصرههای قانونی دربارهی امر به معروف و نهی از منکر است. محسن یادگاری وکیل پایه یک دادگستری و گردآورندهی این اثر، خوانندگان علاقهمند را با مفاد و جزئیات رأی قانونگذار در خصوص فریضهی امر به معروف و نهی از منکر آشنا میکند.
دربارهی کتاب قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر
دعوت و تشویق برادران دینی به امور پسندیده و همچنین نکوهیدن دیگران در امور ناپسند و آسیبرسان، ازجمله فرایض و تکالیفی است که در دین مبین اسلام بسیار مورد متوجه قرار گرفته. مقولهی امر به معروف و نهی از منکر چنان از اهمیت و جایگاه ویژهای در فقه و شریعت اسلام برخوردار است که قانونگذار اسلامی نیز مفاد و چارچوبهای آن را در یک دفتر مجزا یعنی کتاب قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر تصویب کرده. محسن یادگاری وکیل پایه یک دادگستری، در کتاب قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان منکر شما را از جزئیات این قانون باخبر خواهد کرد.
امر به معروف در خلاصهی کلام، نوعی توصیهی تأکیدی بر امور واجب است. در این جا نیز منظور از امر واجب، امری است که از جانب احکام دینی لازم شمرده میشود و عقل انسان نیز آن را میپذیرد. دعوت دیگران به حفظ شئونات و رعایت پوشش عرفی در جامعه نیز بخشی از مباحثیست که ذیل مقولهی امر به معروف بررسی میشود.
نهی از منکر نیز به نکوهیدن و برحذر داشتن دیگران از امور زشت و ناپسند گفته میشود. در اینجا نیز منظور از «منکر» اموری است که هم از نظر عقل سلیم و هم از نظر فقه و شریعت برای انسان و جامعه مضر است و عواقب منفی در پی دارد. نهی از ابتذال و رفتار ضد شئون اسلامی، و همچنین نهی از ارتکاب فعل حرام در انظار عمومی ازجمله مثالهایی هستند که میتوانیم ذیل مبحث نهی از منکر به آن اشاره کنیم.
همانطور که قبلتر اشاره کردیم، موضوع امر به معروف و نهی از منکر از نظر اجتماعی نقش پررنگ و بسیار موثری دارد؛ بهطوری که میتوان آن را نهتنها یک واجب دینی بلکه امری قانونی دانست. بر همین اساس مجلس شورای اسلامی، در تاریخ 23 فروردین ماه سال 1394 قانونی با نام قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر تصویب کرد و در آن تمامی ابعاد و زوایا و همچنین حدود و ثغور قانونی امر به معروف و نهی از منکر را از منظر فقه اسلامی بهتصویر کشید.
مفاد و محتوای قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، همچون دیگر قوانین کشور ایران بر اساس دو مرجع اصلی یعنی قانون اساسی و همچنین احکام دینی مقرر شده است. بنابراین پس از تصویب قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان منکر در مجلس شورای اسلامی، نسخهی ابتدایی آن از نظر تطابق با احکام شریعت و اصول قانون اساسی در شورای نگهبان بررسی شد و نسخهی نهایی آن در تاریخ 2 اردیبهشت سال 1394 مورد تأیید قرار گرفت.
قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، مشتمل بر 24 ماده است. در مواد ابتدایی این قانون، با تعریف حقوقی امر به معروف و نهی از منکر، و همچنین شرایط و ضوابط اجرایی لازم در آن آشنا خواهیم شد. مراتب مختلف امر به معروف و نهی از منکر و وظیفهی مردم و دولت در ارتباط با آن، از دیگر موضوعاتی است که در ادامه به آن اشاره خواهد شد.
از دیگر موضوعات مهم در کتاب قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، مجازات افرادی است که علیه آمر به معروف و ناهی از منکر مبادرت به جرم یا ایجاد مانع میکنند. همچنین در ادامه با وظایف سازمانها و نهادهای مختلف ازجمله صداوسیما، وزارت امور خارجه و سازمان میراث فرهنگی در راستای گسترش فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر آشنا خواهیم شد.
قانونگذار در مواد دیگر این قانون به تعریف «ستاد امر به معروف و نهی از منکر» میپردازد؛ نقش و مسئولیتهای مختلف این ستاد را برمیشمرد و هیئت اعضای متشکل آن را معرفی میکند. ردیف بودجه ستاد امر به معروف و نهی از منکر و روند ارائهی گزارشهای سالانه از دیگر مباحثی هستند که قانونگذار در بخش پایانی این قانون به آن اشاره میکند.
قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر را درنهایت میتوان شمایلی حقوقی از وظیفهی شرعی و اجتماعی امر به معروف و نهی از منکر دانست؛ قانونی که تمامی شهروندان جامعهی اسلامی ایران به مرور و یادگیری آن نیاز خواهند داشت. این کتاب با تلاش انتشارات وکیل یار به دست شما رسیده است.
کتاب قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر برای چه کسانی مناسب است؟
وکلا، قضات و دانشجویان رشتههای حقوق و فقه مخاطبان اصلی این کتاب هستند. اما هر شهروند قانونمداری که به آشنایی با قوانین مدنی و کیفری جمهوری اسلامی ایران نیاز دارد، میتواند از مفاد این کتاب استفاده ببرد.
در بخشی از کتاب قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر میخوانیم
مردم از حق دعوت به خیر نصیحت ارشاد در مورد عملکرد دولت برخوردارند و در چهارچوب شرع و قوانین میتوانند نسبت به مقامات مسئولان مدیران و کارکنان تمامی اجزای حاکمیت و قوای سهگانه اعم از وزارتخانهها سازمان موسسات شرکتهای دولتی نهادهای انقلاب اسلامی، نیروهای مسلح و کلیهی دستگاههایی که شمول قوانین و مقررات عمومی نسبت به آنها مستلزم ذکر یا تصریح نام است، امر به معروف و نهی از منکر کنند.
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر |
نویسنده | محسن یادگاری |
ناشر چاپی | انتشارات وکیل یار |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 22 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-90616-4-0 |
موضوع کتاب | کتابهای قوانین حقوقی، کتابهای حقوق اسلامی، کتابهای امر به معروف و نهی از منکر |