معرفی و دانلود رایگان کتاب صندوق اسرار سهراب سپهری: تفسیر اشعار عمیق، به زبان سادهی شاعرانه و عارفانه
برای دانلود قانونی کتاب صندوق اسرار سهراب سپهری: تفسیر اشعار عمیق، به زبان سادهی شاعرانه و عارفانه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صندوق اسرار سهراب سپهری: تفسیر اشعار عمیق، به زبان سادهی شاعرانه و عارفانه
کتاب صندوق اسرار سهراب سپهری: تفسیر اشعار عمیق، به زبان سادهی شاعرانه و عارفانه نوشته علیرضا باقری، راهنمایی بینظیر برای رسیدن به گنجینه اسرار قلب پر از نور سهراب سپهری است، اسراری که با بیانی رمزگونه و موجز در لابلای کلمات به تصویر کشیده شده است.
استفاده از ضمیر اول شخص منجر به بیانی دوستانه و نزدیک میشود و این باعث درک و فهم بهتر مفاهیم عمیق است. تفسیر اشعار از زبان اول شخص (شاعر) باعث احساس نزدیکی و صمیمیت بیشتر با مفهوم شعر خواهد شد. در بیشتر اشعار سهراب سپهری، ردپای توصیف ویژگیهای بهشتی ملکوتی به چشم میخورد. گویی خود شاعر، پا در زمین، اما قلب و روحش ساکن بهشت است. او با چشمانی که مناظر طبیعت را شعرگونه وصف میکند، با یاری جستن از حس هفتم، بهشت را در قالب اشعاری اسرارآمیز برای مردم زمین به سوغات میآورد. حس هفتم ورای ذهن شما قرار دارد و بدون موضع دریافت، ترکیبی از تمام حواس را در یک موجودیت به تصویر میکشد.
بهشت جایی است که اهالیاش قدر و قیمت رنگ و بوی گل را میدانند. آبها در آنجا زلال و شفاف است، شغلها جز محبت و خیر به همنوع نیست و البته باید در چنین مکانی همه یکدل و یکزبان باشند. چه خوب و زیبا و هنرمندانه سهراب سپهری توانست همه این موارد را در اشعارش بیان نماید.
درباره سهراب سپهری:
سهراب سپهری در 15 مهر 1305 در کاشان متولد شد. پدرش اسدالله و مادرش ماهجبین، هر دو اهل هنر و شعر بودند. او دوران ابتدایی و دبیرستان را در کاشان سپری کرد و بعد از فارغالتحصیلی در دوره دوساله دانشسرای مقدماتی پسران در اداره فرهنگ کاشان استخدام شد. بعد از گرفتن دیپلم به تهران رفت و در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران به تحصیل مشغول شد.
سپهری در سال 1330 اولین مجموعه شعر نیمایی خود به نام مرگ رنگ را به چاپ رساند. در سال 1332 از دانشکده فارغالتحصیل شد. در همان سال در چندین نمایشگاه نقاشی شرکت کرد و دومین مجموعه شعرش با نام زندگی خوابها را منتشر کرد.
سهراب هنرمندی تنها، خجول، جستجوگر و فروتن بود که دیدگاه انسانیاش بسیار گسترده بود. به همین دلیل آثارش همواره با نقد مواجه بوده است. او ابتدا اشعارش را به سبک نیمایی میسرود اما بعدها سبک خودش را پیش گرفت. اغلب شعرهایش مانند تابلوهای زیبای نقاشی هستند که با کلماتی زیبا و عمیق تصویر شدهاند.
در نقاشیهای سهراب تأثیر آثار زیباییشناختی غرب و شرق را به وضوح میتوان دید. او رویکرد متفاوت و نوینی در طراحی داشت و فرمهای هندسی نخودی و خاکستری رنگش با همه آثار نقاشان فیگوراتیو همعصرش تفاوت داشت. برخی از تابلوهای او نزد مجموعهداران و دوستان سپهری است و پروانه خواهرش آثاری از او که در اختیارش بود را به موزه کرمان اهدا کرد.
سهراب سپهری در سال 1358 به بیماری سرطان خون دچار شد و سرانجام در اول اردیبهشت سال 1359 درگذشت و در روستای مشهداردهال از توابع شهر کاشان به خاک سپرده شد.
در بخشی از کتاب صندوق اسرار سهراب سپهری میخوانیم:
پاییز با ریختن برگها از راه میرسد، که به آن فصل برهنگی، عریان شدن و دست کشیدن از تعلقات و وابستگی میگویند، طبیعت هر سال خود را از هر آنچه غیر اوست پاک میکند و این تقدس فصل پاییز است.
انسان باید بیاموزد مانند درختان دلبستگی به هیچچیزی نداشته و تنها رشد خرد و آگاهی برایش مهم باشد.
درختان شیرهی وجود خویش و هر آنچه را که نتیجه یک سال دریافت نور، (آگاهی و خرد) از خورشید (خداوند) بوده است را به ریشههای درونیشان منتقل میکنند و برگهایشان (یعنی آنچه ماندناش دیگر جز تعلقات و وابستگیهای بیهوده نیست) را در آرامش و آهستگی رها مینمایند.
در زندگی هر انسان، چرخههای قبض و بسط (غم و شادی؛ گرفتاری و گشایش) وجود دارد، در طبیعت و زندگی گیاهان این قبض و بسط در فصول پاییز و بهار آشکار میگردد.
برای سالکان و عاشقان درگاه الهی نیز دوران "وصل و هجران" وجود دارد، سالک واقعی باید در دوران هجران ادب را رعایت کرده و لب به گله و شکایت باز نکند و هم در ایام وصل آرامش و سکوت درونی خویش را حفظ نماید.
گله، شکایت و فریادهای نمایشی هر دو نشانه ناپختگی سالک است.
باید از درختان سر به فلک کشیده بیاموزیم زیرا آنها هر آنچه در دوران قبض و بسط پیش آید در ادب و سکوت پذیرفته؛ شکرگزار و تسلیمِ خواست و امر الهی هستند.
زندگی را مانند سیبی سرشار از عشق و سلامتی در زمان حال تجربه کن، نه گذشته و نه آینده، زندگی تجربه هستی در لحظۀ اکنون است.
پوست سیب نماد مشکلات و سختیهای زندگی است، که نیاز به پذیرش ما و درعینحال تلاش و کوشش دارد.
گاز زدن سیب با پوست یعنی پذیرش کامل و بیقید شرط زندگی و هر آنچه که در لحظه اکنون است، بدون گله و شکایت از ناخوشنودیهای آن. زندگی بدون چالش (مانند زندگی سنگی) فاقد هرگونه رشد و تکامل است.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
زندگینامه سهراب سپهری
1: ساده رنگ
2: روشنی، من، گُل، آب
3: از روی پلک شب
4: آب
5: در گلستانه
6: جنبش واژۀ زیست
7: و پیامی در راه
8: غربت
9: پیغام ماهیها
10: نشانی
11: واحهای در لحظه
12: پشت دریاها
13: تپش سایۀ دوست
14: صدای دیدار
15: شب تنهایی خوب
16: سورۀ تماشا
17: پرهای زمزمه
18: ورق روشن وقت
19: آفتابی
20: از سبز به سبز
21: ندای آغاز
22: به باغ همسفران
23: دوست
24: همیشه
25: تا نبض خیس صبح
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب صندوق اسرار سهراب سپهری: تفسیر اشعار عمیق، به زبان سادهی شاعرانه و عارفانه |
نویسنده | علیرضا باقری |
ناشر چاپی | انتشارات مدید |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 274 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-6376-63-1 |
موضوع کتاب | کتابهای نقد و بررسی شعر |
البته این به معنی دوست نداشتنم از شعر نو نبوده ونیست ۰
واقعا به این دیدگاه زیبا و عارفانهای که سپهری داشته انسان را شگفت زده و حیران از عقل انسان به دوره؛
واقعا دیدگاه زیبا و قابل تحسینی داشته؛
بسیار بسیار زیبا و تأثیر گذار،
احساس کردم نیمههای گمشدهام را در اشعار سهراب یافتم ۰
با تمام وجود اشعار را درک میکنم و لذت میبرم ۰
زیباست زیباتر از چیزی که اندیشه کنیم ۰
حیفه که بعضی کتابهای کم محتوا در کتابراه طرفدار زیادی دارد؛
بعد کتابی به این زیبایی ۱۱
نفر مطالعه کرده باشند ۰
التماس تفکر☺️