معرفی و دانلود کتاب سبک زندگی؛ فرهنگ، خانواده و رسانه

عکس جلد کتاب سبک زندگی؛ فرهنگ، خانواده و رسانه
قیمت:
۲۰,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب سبک زندگی؛ فرهنگ، خانواده و رسانه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب سبک زندگی؛ فرهنگ، خانواده و رسانه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب سبک زندگی؛ فرهنگ، خانواده و رسانه

سید محمد غفار نیکنام راد در کتاب سبک زندگی؛ فرهنگ، خانواده و رسانه، به دنبال عوامل و فاکتورهای مؤثر در تغییرات اجتماعی و فرهنگی در جامعه نیست. بلکه برآیند این تغییرات را، که همان سبک زندگی است، مورد ارزیابی، واکاوی، نقد و بررسی قرار داده و در نهایت راهکارهای بهبود شرایط واقعی سبک زندگی به شیوه‌های مدرن امروزی و علمی ارائه می‌کند.

مفهوم سبک زندگی از زمره مفاهیمی است که پژوهشگران حوزه جامعه شناسی و مطالعات فرهنگی برای بیان پاره‌ای از واقعیت‌های فرهنگی جامعه آن را مطرح و به کار می‌برند و دامنه به کارگیری آن در ادبیات علوم اجتماعی و مطالعات فرهنگی رواج زیادی یافته است تا حدی که بعضی معتقدند که این مفهوم قابلیت جانشینی بسیاری از واژگان موجود از جمله مفهوم طبقه را داراست و می‌تواند به نحو دقیق‌تری، گویای واقعیت پیچیده رفتارها و حتی نگرش‌های فرهنگی و اجتماعی در جامعه امروز ما باشد و حتی برخی اندیشمندان به کارگیری آن به جای مفاهیم فراگیری چون قومیت و ملیت را مطرح کرده‌اند.

در حقیقت، سبک زندگی در رشته مطالعات فرهنگی به مجموعه رفتارها، مدل‌ها و الگوهای کنش‌های هر فرد اطلاق می‌شود که معطوف به ابعاد هنجاری، رفتاری و معنایی زندگی اجتماعی او باشد و نشان‌دهنده کم و کیف نظام باورها و کنش‌ها و واکنش‌های فرد و جامعه می‌باشد. به عبارتی سبک زندگی دلالت بر ماهیت و محتوای روابط، تعاملات و کنش‌های اشخاص و آحاد مردم در هرجامعه دارد. 

هر اصطلاح از اصطلاحات علوم اجتماعی مانند سایر علوم در فضای مفهومی آن قابل درک است. «سبک زندگی» نیز به عنوان یکی از اصطلاحات علوم اجتماعی، پیوند مستقیم و وثیقی با مجموعه‌ای از مفاهیم دارد؛ مفاهیمی مانند: عینیت و ذهنیت، فرهنگ و جامعه، فرهنگ عینی و ذهنی، صورت (شکل، فرمت، قالب و ظرف) و مظروف و محتوا، رفتار و معنا (نگرش، ارزش و هنجار)، اخلاق و ایدئولوژی، سنت و نوگرایی (تجدد)، شخصیت و هویت (فردی و جمعی)، وراثت و محیط، فردیت و عمومیت (تفرّد و تعمیم)، خلاقیت و بازتولید، تولید و مصرف، طبقه و قشر (بندی) اجتماعی، زیبایی‌شناسی (سلیقه) و نیاز، مقبولیت و مشروعیت و قس علی هذا.

بدون شناخت این روابط متکثر و متنوع، درک درستی از «سبک زندگی» و نظریه‌های مربوط به آن به دست نخواهدآمد. بدین لحاظ، هر محققی که می‌خواهد در این حوزه به مطالعه بپردازد، موظف به روشن کردن معنای «سبک زندگی» است که آن را در نظر دارد؛ معنایی که حداقل رابطه «سبک زندگی» را با سایر پدیده‌ها و مفاهیم هم‌جوار نشان می‌دهد. 

در کتاب سبک زندگی درمی‌یابیم: وضعیت امروز چگونه است و در حال حاضر چه سبک زندگی داریم؟ زیر پوست شهر و در میان جوانان چه اتفاقاتی می‌افتد؟ به تازگی دفتر مطالعات حقوقی مرکز پژوهش‌های مجلس، پژوهشی را با عنوان «ازدواج موقت و تأثیر آن بر تعدیل روابط نامشروع جنسی» منتشر کرده است که در آن با ذکر توصیه‌هایی به چگونگی و چرایی رواج ازدواج موقت در جامعه می‌پردازد و پیشنهاد می‌کند که «کانون‌های ازدواج موقت» در ایران تشکیل شود و «این نهاد شرعی به‌ عنوان یک هنجار فرهنگی عملاً گسترش یابد». اما در خلال این گزارش آمارهایی در زمینه آسیب‌های اجتماعی در کشور منتشر شده که قابل‌تأمل است.

عادات و سبک زندگی مردم امر مهمی است و امروز اندیشمندان غربی هم از شیوه زندگی غربی دفاع نمی‌کنند و آراستگی به فضائل انسانی و زندگی پرهیزکارانه نیز در نظر همه کس شرط کمال و صورتی از آن است. پس یکی از مشکلات ما مقایسه و انتخاب میان دو صورت و شیوه زندگی نیست، بلکه در شرایط امکان تحقق آن‌هاست. برای پاسخ به سؤالات رهبر انقلاب باید به این فرضیه نیز توجه جدی کرد که شیوه زندگی غربی در پناه قدرت تکنیک پدیدآمده و در سراسر روی زمین بسط یافته است. حکمرانی این قدرت‌ها اقتضای شیوه زندگی خاص دارد و بسیار بعید به نظر می‌آید که معنای اخلاقی و دینی فضیلت و پارسایی بتواند در پناه آن دوام بیاورد. اینجا قصد تکنیک‌ستیزی نداریم، بلکه بحث ما توجه به تأثیرات ملزومات قطعی زندگی تکنولوژی‌زده بر سبک زندگی است.

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار
فصل اول: مفاهیم سبک زندگی
مقدمه
بیان مسئله و روش پژوهش
پیشینه پژوهش
خصوصیات سبک زندگی از منظر جهان بینی مادی و الهی (قرآن و حدیث)
سبک زندگی حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی)
فصل دوم: سبک زندگی و خانواده
ازدواج سفید
آمارهایی از روابط جنسی در ایران
بحران خانواده در غرب
ازدواج؛ سنت پیامبر
هم شأن  بودن از نظر اسلام
رعایت اصول و ارزش‌ها در انتخاب همسر
تحقیق برای ازدواج
بهترین زمان عقد
معایب طولانی شدن دوران عقد
هشت سنت غلط ازدواج از نگاه رهبر معظم انقلاب
شکست در خواستگاری به 9 دلیل
مراقبت از تداوم زندگی
مسئولیت مرد نسبت به دینِ خانواده خود
فلسفه بچه‌دار شدن
ازدواج سنتی یا ازدواج مدرن ؟
بررسی نقش مسائل جنسی بر نرخ طلاق در کشور
فرهنگ تربیت جنسی نداریم
تفاوت ویژگی‌های زنان و مردان
تفاوتهای زن و مرد در رابطه جنسی
مدیریت جنسی در روابط زناشویی همسران
بررسی خود ارضایی از نقطه نظر علمی
ارتباط میان غدد جنسی و غدد درونریز
ارتباط جنسی و ورزش
ارتباط خودارضایی با ضعف جنسی و انزال زودرس
دیگر عواقب خودارضایی
چگونه می‌توان از خودارضایی دست کشید؟
فصل سوم: هویت اسلامی ایرانی
تعریف هویت
هویت و مهمترین عوامل در سبک زندگی
عوامل تأثیرگذار تعیین الگوی سبک زندگی
مدیریت فرهنگی، راهکار خروج از بحران هویت
اهداف مهندسی فرهنگی
کارکردهای رسانه در مهندسی فرهنگی
فصل چهارم: اینترنت، شبکه‌های اجتماعی  و ماهواره
مقدمه
بایدهای رسانه‌ای در گسترش سبک زندگی اسلامی - ایرانی
رسانه ملی
فناوری و سبک زندگی
نقش شبکه‌های اجتماعی مجازی در جنگ نرم
پس‌لرزه‌ شبکه‌های اجتماعی در خانواده
امپریالیسم خبری
شبکه‌های ماهواره
آسیب‌های ماهواره
سواد رسانه‌ای
نتیجه‌گیری
منابع و ارجاعات

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب سبک زندگی؛ فرهنگ، خانواده و رسانه
نویسنده
ناشر چاپیانتشارات پشتیبان
سال انتشار۱۳۹۵
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات302
زبانفارسی
شابک978-600-8415-20-6
موضوع کتابکتاب‌های فرهنگ و رفتار اجتماعی
قیمت نسخه الکترونیک

راهنمای مطالعه کتاب سبک زندگی؛ فرهنگ، خانواده و رسانه

برای دریافت کتاب سبک زندگی؛ فرهنگ، خانواده و رسانه و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.