معرفی و دانلود کتاب سازمانهای بینالمللی و امنیت در تاسیسات هستهای در حقوق بینالملل
برای دانلود قانونی کتاب سازمانهای بینالمللی و امنیت در تاسیسات هستهای در حقوق بینالملل و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب سازمانهای بینالمللی و امنیت در تاسیسات هستهای در حقوق بینالملل
کتاب سازمانهای بینالمللی و امنیت در تاسیسات هستهای در حقوق بینالملل نوشتهی سیامک تیمورپور، با روش توصیفی - تحلیلی و شیوهی اسنادی و مراجعه به کتب و آثار حقوقی مشابه در کتابخانهها و مراکز علمی و حقوقی به بررسی همپوشانی ایمنی و امنیت هستهای در تاسیسات هستهای صلحآمیز پرداخته است.
ایمنی و امنیت دو امر لازم و ملزوم هستند، بدین معنا که یک رابطهی دو جهته بین آنها برقرار است و به یکدیگر وابستهاند. اساساً ایمنی و امنیت هستهای هر دو در خدمت اهدافی هستند که همپوشانی، تفاوت و تضادهای چشمگیری بین آن دو برقرار است. به عنوان مثال دفاع، یک اصل ساختاری مهم برای ایمنی و امنیت است که به استفاده از چند سد و مانع مستقل بستگی دارد؛ با وجود اینکه ملاحظات امنیتی کارایی و استقلال موانع ایمنی را با چالش روبرو میکنند.
به طور کل ایمنی و امنیت هستهای هر دو در خدمت اهدافی هستند که همپوشانیهای زیادی با یکدیگر دارند، از جمله حفاظت از کارگران، عموم و محیط زیست از انتشار غیر عمدی مواد رادیو اکتیو. علاوه بر این تجهیزات امنیت شامل کنترل دسترسی به تاسیسات هستهای و دیگر تاسیسات جهت جلوگیری از ضرر و یا حذف، تصرف، انتقال و استفادهی غیر مجاز از مواد رادیو اکتیو؛ حفظ اطلاعات حساس و امنیت سایبری؛ حسابداری و کنترل مواد میباشد.
کاهش خطرات و حوادث ناشی از تکثیر سلاحهای هستهای به واسطهی رعایت نکات ایمنی که توسط آژانس انرژی بینالمللی تعبیه شده، محقق گردیده است. کاهش احتمال در معرض آلودگیهای خطرناک قرار گرفتن، محصول رعایت کنوانسیونهای بینالمللی راجع به منع حمل و نقل و توزیع غیر قانونی آلودگیهای خطرناک بین مرزی است. در این رابطه میتوان به کنوانسیون بازل در رابطه با کنترل جابهجایی فرامرزی آلودگیهایی خطرناک و توزیع آنها، کنوانسیون با ماکو راجع به منع صادرات به آفریقا و کنترل جابهجایی بین مرزی و مدیریت آلودگیهای خطرناک در آفریقا اشاره کرد.
حمایت در مقابل آسیبهای ناشی از حوادث هستهای و وضعیتهای اضطراری رادیواکتیو، به خاطر هماهنگی امداد بین المللی در حوادث هستهای یا وضعیتهای اضطراری رادیواکتیوی میباشد. در این خصوص میتوان به کنوانسیون کمک رسانی در مورد حوادث هستهای یا وضعیتهای اضطراری رادیواکتیوی، کنوانسیون اطلاع رسانی به موقع حوادث هستهای، کنوانسیون ایمنی هستهای و اساسنامه آژانس بین المللی انرژی هستهای اشاره داشت.
در بخشی از کتاب سازمانهای بین المللی و امنیت در تاسیسات هستهای در حقوق بین الملل میخوانیم:
دو شاخص در مورد بحران واضح حقوق بینالملل وجود دارد؛ 1- حوزهی امنیت سایبری در برابر تدوین قوانین اجرا شدنی تحت یک معاهدهی جامع چند جانبهی الزامآور مقاومت میکنند؛ 2- کشورها اکراه بیش از حدی برای شرکت در توسعهی قوانین بینالمللی مرسوم سایبری از خود نشان دادهاند. همچنین فعالیت کشورها در این زمینه ناچاراً در لفافه بوده است و کشورها برای ارائهی نظر در مورد قوانین امنیت هستهای بی میل بودند.
در بعضی مواقع این رویکرد یقینا قابل درک است، و میتواند پیامد یک بنبست سیاسی داخلی و یا حتی یک استراتژی انتظار عمدی باشد. در نهایت، این نکته به ابهام فراگیر میافزاید تا آن جا که در مورد قابلیت اجرای قوانین حقوق بینالملل نگرانیهایی به وجود میآید. این روند حتی در جدیدترین توسعهها نیز آشکار است. مثالی در مورد از دست رفتن فرصت جهت هدایت توسعهی عرفهای سایبری، توسط قانون جدید ایالات متحده فراهم شده که در مورد حقوق آییننامهی جنگ در ماه جولای سال 2015 پذیرفته شد.
اگر چه، این آییننامه حاوی سرفصلی در مورد عملیات سایبری است، اما از تمام معضلات بیسامان شامل استانداردهای اسنادی، قوانین هدف گذاری و الزامات بررسی تسلیحات سایبری عبور میکند. در همین حال که دو شاخص اول، به بیمیلی کشورها در راستای ایجاد قوانین جدید مرتبط است، مورد سوم رفتار واقعی آنها در رابطه با حکمرانی سایبری را نشان میدهد.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
فصل اول: همپوشانی ایمنی و امنیت هستهای در تاسیسات هستهای صلحآمیز
چکیده فصل
مقدمه
قرارداد ایمنی هستهای و اهداف آن
آیین نامهی بینالمللی انرژی هستهای
مسئولیت ایمنی نیروگاههای هستهای
معاهدهی یوراتوم
رویکرد چین به ایمنی هستهای
نتیجهگیری فصل
منابع
فصل دوم: حملات سایبری علیه تاسیسات هستهای چالش نوین فراروی نظام موجود حقوق بین الملل
چکیده فصل
مقدمه
عملیات سایبری
حوزههای نفوذ حملات سایبری
امنیت سایبری در تأسیسات هستهای
برخورد با حملات سایبری در حقوق بین المللی
دفاع از خود در برابر حملات هستهای
چالشهای حقوق بین الملل در مورد امنیت سایبری
قوانین بین المللی در مورد مسئولیت دولتها در حملات سایبری
نتیجهگیری
منابع
فصل سوم: اقدامات سازمان انرژی اتمی در مقابله با تروریسم هستهای
چکیده فصل
مقدمه
تهدیدات و اثرات تروریسم هستهای
توافق بینالمللی برای مبارزه با تروریسم هستهای
چالشهای مبارزه با تروریستم هستهای
طراحی مدل روش امنیت هستهای برای مبارزه با تروریسم هستهای
نتیجهگیری
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب سازمانهای بینالمللی و امنیت در تاسیسات هستهای در حقوق بینالملل |
نویسنده | سیامک تیمورپور |
ناشر چاپی | انتشارات ماهواره |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 78 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-459-352-6 |
موضوع کتاب | کتابهای حقوق بین المللی |