معرفی و دانلود کتاب زرتشت چه گفت؟ (شناختی از فرهنگ ایران)
برای دانلود قانونی کتاب زرتشت چه گفت؟ (شناختی از فرهنگ ایران) و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب زرتشت چه گفت؟ (شناختی از فرهنگ ایران)
کتاب زرتشت چه گفت؟ (شناختی از فرهنگ ایران) سیروسیاحتی در تاریخ، دین و فرهنگ ایران باستانیست که به قلم مهدی فریور گردآوری و تألیف شده. خوانندگان علاقهمند میتوانند در این کتاب با ابعاد و زوایای مختلفی از شخصیت پیامبر ایرانی، زرتشت آشنا شوند و از اندیشهها و جهانبینی اوستایی شناخت بیشتری پیدا کنند.
دربارهی کتاب زرتشت چه گفت؟
جستوجو در آثار تاریخی و اسنادی که از دورانهای کهن بهجای مانده، کاری بسیار زمانبر است و البته ممارست و تلاش بسیاری میطلبد. گاه برای آن که به تصویری واضح از یک شخصیت تاریخی برسیم، به سالها تحقیق و آزمونوخطا نیاز داریم. مهدی فریور در کتاب زرتشت چه گفت؟ رنج این مسیر را برای مشتاقان دنیای تاریخ هموار کرده و خلاصهای از سی سال پژوهش و مطالعهی خود درباب زرتشتشناسی را دراختیار خوانندگان قرار داده.
آیا زرتشت یک پیامبر بود؟ یا بهقول نیچه او را باید ابرانسان پنداشت؟ میتوان زرتشت را فیلسوف دانست؟ یا باید ارزشهای فکری او را به ابعاد تاریخی محدود کرد؟ سوالات و حتی ابهامها دربارهی شخصیت زرتشت کم نیست، اما نویسندهی کتاب زرتشت چه گفت؟ سعی میکند با قلم روان و دلنشین خود یکییکی از این پرسشها گرهگشایی کند. آنچه مسلم است آن است که با ظهور زرتشت دفتر تاریخ، آداب و باورها و فرهنگ اقوام ایرانی ورق تازهای خود. اتفاقی که بدون حضور کتاب «اوستا» امکانپذیر نبود.
با گشودن کتاب زرتشت چه گفت؟ گویی به کتابخانهای از اسناد و شواهد تاریخی گوناگون پا میگذارید؛ اسنادی که هرکدام بخشی از شخصیت زرتشت و تفکرات او را برای شما روشنتر میکند. البته که این کتاب فقط به اسناد مکتوب و نوشتاری اتکا ندارد و بلکه عصارهای از تحقیق میدانی و گشتوگذار در گوشهگوشهی خاک ایران نیز است.
نویسندهی کتاب زرتشت یک پیامبر بود؟ روایت خود را از زمان پیش از زرتشت آغاز میکند؛ یعنی دورهای که اقوام و گروههای مخلتف در فلات ایران گردهم آمدهند و یکجانشینی و کشاورزی را برگزیدند. اولین افسانهسراییها و داستانهای اسطورهای و دینی نیز از دل همین سبک زندگی متولد شد، که در فصلهای بعدی کتاب بهخوبی شرح داده شده. مهدی فریور داستان ایزدان و پهلوانان و خدایان باستان را به دورهی ظهور زرتشت پیوند میزند و اثرات و نتایج این تحول فکری را یکییکی بررسی میکند.
اما مباحث کتاب زرتشت یک پیامبر بود؟ تنها بهدورهی حضور و زندگانی او ختم نمیشود. بدون شک زیست فکری زرتشت چیزی بود که بعد از او رنگوروی تازه و حتی متنوعتری بهخود گرفت؛ بهطوری که آثار مسلک او حتی تا به امروز نیز زنده است. مهدی فریور در ادامهی پژوهشهای خود به آئینهای پس از زرتشت سری میزند و بهطور ویژه دورهی مانی و مزدک را از ذرهبین پژوهشی خود عبور میدهد.
فصلهای پایانی کتاب زرتشت یک پیامبر بود؟ نیز به عصر ظهور اسلام اختصاص پیدا کرده. نویسندهی کتاب پس از آن که به موضوعات جذابی مثل حکمت خسروانی و سرآغاز تصوف و صوفیگری میپردازد؛ سخن خود را با بیان آراء ملاصدرا به پایان میرساند. درنهایت این کتاب را میتوان هم یک منبع مطالعاتی عالی برای شناخت آئین زرتشت دانست و هم به عنوان یک پژوهش تطبیقی دربارهی عصرهای مختلف تاریخ ایران مطالعه کرد. انتشارات مروارید این کتاب را به دست شما میرساند.
کتاب زرتشت چه گفت؟ برای چه کسانی مناسب است؟
علاقهمندان به موضوعات تاریخی و باستانشناسی و مشتاقان آشنایی با شخصیت زرتشت پیامبر مخاطبان اصلی این کتاب آموزنده هستند.
در بخشی از کتاب زرتشت چه گفت؟ (شناختی از فرهنگ ایران) میخوانیم
رفتهرفته خاندانهای مادری پرشمار شدند. چند خاندان، یک مال یا اوبه یا تَش را تشکیل میداد و جمع چند مال، یک طایفهی خاندانی میشد. زنان در داخل طایفهی خود همسرگزینی میکردند. درآغاز زنان چند همسر داشتند. رفتهرفته که امور کشاورزی پیچیدهتر شد، طایفهها از صورت مادرسالاری تغییر کرد و نهاد خانواده که مرکب از زن و مرد و فرزندان است، شکل گرفت. تغییر در معماری خانههای خاندانی، گواه این تحول اجتماعیست.
با رشد جمعیتِ طایفهها، ویسها به محلههای مختلفی تقسیم شدند و هر محله به یک طایفه اختصاص یافت. ترتیب اشتراکی کشت و کار به کشت نوبتی طایفههای یک ویس تغییر کرد. خانوادهها اجازه یافتند خانهای از آنِ خویش داشته باشند و با اندک زمینی در اطراف آن برای نگهداری دام و یا کاشت محدود و معین. چرای دام هنوز اشتراکی بود و رسم بهرهبرداری مشترک از شیر چهارپایان کوچک، رسموارهی متداول شد. تولید محصولات دام، اعم از غذا و پوشاک و فرش و گلیم، وظیفهی زنان شد که همچنان سالار خانواده بودند، زیرا در انتخاب همسر و قبول درخواست همسری مختار بودند. در پیشرفتهای بعدیِ ویسها که در پی جداشدن طایفهها صورت گرفت، زمینهای اشتراکی میان خاندانها و خانوادهها تقسیم شد و رشد بیشتر جوامع کشاورزی را رقم زد.
ساختار اجتماعی این جوامع دامدار و کشاورز با پیشرفتهای اقتصادیِ ناشی از تقسیم کار و تقسیم زمین با تحکیم نهاد خانواده، بسیار پیچیده شد. طبقات اجتماعی سهگانه شامل: نرها (جنگاوران)، زوترها (روحانیون) و استریوشان (کشاورزان) پدید آمد. مدیریت ویس و زنتو دیهه، از وضعیت اولیهی شورایی خارج شد و تدبیرهای تازهای برای ادارهی آنها اندیشیده شد که حفظ روابط واحدهای کوچک و بزرگ را نظم بخشید. مهمترین پدیدهی اجتماعی اقتصادی آن دوران، شکلگرفتن رسم کوچگردی بود که با شرایط اقلیمی در مناطق شرقی و شمال شرقی شبهقارهی ایران تناسب داشت.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار: یکی بود، یکی نبود
پارهی نخست: روزگاران پیش از زرتشت
داستان کشاکش
انقلاب کشاورزی
ویس و زنتو و دیه
پختن نان، انقلاب در زندگی اشتراکی
همبودی و حکومت
کوچگردی
ایمان مذهبی
دین و جادو
دین و اسطوره
جشن و قربانی
شهید، انسانقربانی
آب و آتش
جدایی بزرگ جمعیتهای آریاییزبان
رازهای آفرینش و آخرت
مبارزه برای بقا
ایزدان و طبقات اجتماعی
فراسوی کشاکش
پارهی دوم: زرتشت چه گفت؟
زرتشت پیامبر
نگاه زرتشت به گذشته
چندگانگی ایزدان
نظرهای دیگر
زرتشت، هنرمند فیلسوف
زرتشت هنرمند
زرتشت فیلسوف
هستیِ هستی
شباهت و شناخت
اخلاق، سلاح پیروزی بر هراس زندگی
گسترهی اخلاق
بردباری
پارهی سوم: کیشهای کهن و ماندگار
ایزدمهر، خدای مهر و وفا و روشنایی
ستایش عشق
پس از مرگ
زروانیگری، کیش زمان
نکتههای دیگر
پارهی چهارم: مانی و مانویت
زبور مانوی
دین مانی
روحانیت و عبادت
پارهی پنجم: مزدک و آیین مزدکی
پس از مزدک
پارهی ششم: عصر مسلمانی
انگارههای ایرانی در تصوف و عرفان
نگاهی به تاریخ تصوف
عشق و اراده
مکتبهای تصوف
خلاصهی حکمت خسروانی
وحدت وجود یا یگانگی هستی
ملاصدرا و حرکت جوهری
قصهی ما به سر رسید
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب زرتشت چه گفت؟ (شناختی از فرهنگ ایران) |
نویسنده | مهدی فریور |
ناشر چاپی | انتشارات مروارید |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 212 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-324-057-7 |
موضوع کتاب | کتابهای تاریخ ایران باستان، کتابهای زرتشت، کتابهای فرهنگ اسلامی |