معرفی و دانلود کتاب روزنامه نگاری جامعه اطلاعاتی
برای دانلود قانونی کتاب روزنامه نگاری جامعه اطلاعاتی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب روزنامه نگاری جامعه اطلاعاتی
کتاب روزنامه نگاری جامعه اطلاعاتی نوشتهی سید تقی کمالی، دربردارندهی مصاحبههای تخصصی با استادان برجستهی علوم ارتباطات و اطلاعات و جامعهشناسی است و به بررسی گسترش کاربردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات و نقش رسانههای اجتماعی در زندگی مردم میپردازد.
ابعاد وسیع و جنبههای مختلف مطالعات جامعه اطلاعاتی محصور به یک یا چند حوزه نیست، بلکه از جوانب مختلف روندها، ساختارها، چالشها، فرصتها و ظرفیتها قابل بررسی و واکاوی است. برای شناخت دقیق جامعه اطلاعاتی، آگاهی از پیشزمینهها، ضرورتها و الزامها نیز مورد تأکید میباشد، لذا برای درک اهمیت عصر جدید، با یک ماهیت پیچیده مواجه هستیم که تمامی جنبهها و امور زندگی بشر را تحت تأثیر قرار داده است.
فناوری، بسترساز شکلگیری جامعه اطلاعاتی است و مطالعات جامعه اطلاعاتی در بستر شناخت تمامی عوامل، نتایج و جوانب مختلف متأثر از آن و در زمینههای متعدد همچون ارتباطات، حقوق، جامعهشناسی، اقتصاد، جغرافیا، اطلاعرسانی و ... کامل میشود؛ بنابراین میتوان گفت پرداختن به موضوع جامعه اطلاعاتی صرفاً نگاه محصور به فناوری نیست.
سید تقی کمالی در این کتاب میکوشد نگاهی نو را پدید آورد برای آنکه نخبگان و متخصصان جامعه اطلاعاتی، سیاستگذاران و محققان توسعه را همراه خود کند، به این امید که از طریق آن بتواند محیطی سرشار از نشاط و پویایی برای تحقق جامعه اطلاعاتی، جهت رسیدن به توسعه پایدار را فراهم کند تا در سایه این همگرایی، زمینه رشد و بالندگی فراهم شود و بدین شکل صاحبنظر اندیشهپروری کند و پژوهشگر کندوکاو و سیاستگذار و مجری بکوشند خوب تصمیمسازی کنند و طرحها را عملیاتی سازند و همگان در مقابل رسانه پاسخگو باشند.
در بخشی از کتاب روزنامه نگاری جامعه اطلاعاتی میخوانیم:
مدیریت دانش یک مفهوم، فرایند و پدیدهای است که فوقالعاده فرهنگ - بسته، محیط - بسته و وابسته به بستر و زمینهها است؛ یعنی هر سازمان و حوزهای ابعاد مدیریت دانش منحصر به فرد خودش را دارد و به همین دلیل شاید نشود گفت که مثلاً اگر نظامی در آمریکا در زمینه مدیریت دانش راهاندازی شده باشد در ایران هم میتواند پاسخگو باشد. اگر نظامی در وزارت علوم تدوین شده باشد بتواند در وزارت صنایع و معادن هم قابل پیادهسازی باشد. با این پیش زمینه میخواهم بگویم که هر کدام از شرکتهای بینالمللی مخصوصاً فراملیتی نظام مدیریت دانش مختص به خودشان را تدوین کردهاند و از آن بهعنوان بخشی از نظام مدیریت کلان خودشان استفاده میکنند. در سطح کشور ما هم تلاشهایی در برخی از بانکها، مؤسسات و مراکز پژوهشی صورت گرفته ولی بایستی توجه شود که آنچه مهم است این است که همه اعتقاد دارند مدیریت دانش سه بعد دارد: فرهنگ، فناوری و ساختار؛ یعنی برای اعمال مدیریت دانش حتماً باید به این سه بعد توجه کرد.
فرهنگ هر سازمانی با یک سازمان دیگر متفاوت است و این را هیچ کس نمیتواند انکار بکند، ساختارهای یک سازمان با سازمان دیگر متفاوت است برخی از سازمانها شبکهای، سلسله مراتبی، باز یا بسته هستند و بنابراین الزامات خود را دارند. غیر از اینها فناوری هم ضلع سوم است آنچه به نظر میرسد مورد توافق است و برای پاسخ به سؤال شما میتوان روی آن تأکید کرد، آن قسمت فناوری مدیریت دانش است. الآن نرمافزارهای مختلفی برای این کار وجود دارد در سطح بینالمللی و در داخل کشور نیز حداقل دو شرکت ادعا میکنند برای این قسمت بستهای را آماده کرده و مبلغی روی آن گذاشتند و میفروشند که شاید منظور آنها از سیستم مدیریت دانش آن قسمت فناوری است و این در حالی است که سیستم مدیریت دانش دربرگیرنده همه آن سه بُعد و زمینههای شکلگیری آنها است و ما با این صحبتها به این نتیجه میرسیم که تجویز یک ساختار و یک نظام برای همه سازمانها و موقعیتها برای مدیریت دانش امکانناپذیر است.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
معرفی
مقدمه
رسانهها و ضرورت بازنگری در تبیین جامعه اطلاعاتی
چشمانداز
چالشی جهانی در هزاره جدید
جامعه اطلاعاتی در ایران، یک آغاز مقتدرانه
احساس نیاز به تنهایی کافی نیست
جامعه اطلاعاتی در ایران، مبهم و ناآشنا
رسانههای جدید در جامعه مدنی مدرن بروز مییابند و محصول نوگراییاند
جنبههای گمشده و پنهان سیاستگذاری در جامعه اطلاعاتی
دانش بدون مسئولیتپذیری نسبت به جامعه، محیط زیست و اقتصاد ثروت آفرین نیست
هنوز درک درستی از توسعه فناوری اطلاعات و جامعه اطلاعاتی وجود ندارد
تغییرات پیش آمده به سود هیچ کس نیست
دانش بهعنوان عامل توانمندساز باید درون یک نظام قرار گیرد
انتظار مخاطب ما امنیت اطلاعات و ایجاد فضای پاک و عاری از ناامنی است
با بستر ارتباطی موجود جامعه اطلاعاتی قابل توسعه نیست
جامعه مدنی به دسترسی بیشتر شهروندان و مشارکت آنان متکی است
نبود عزم استراتژیک مهمترین عامل ضعف در پیشبرد جامعه اطلاعاتی در ایران است
مسئولان سطوح بالا به اهمیت و جایگاه آی. تی واقفاند آنچه مغفول واقع شده نقش بخش خصوصی است.
زبان فارسی را بهعنوان زبان ارتباطی فراموش نکنیم
بسیاری از کاربران ترجیح میدهند به امکانات بومیشده دسترسی داشته باشند.
مهمترین آسیب سازمان ایرانی در پیادهسازی مدیریت دانش نبود باور واقعی است.
باید به نقطهای برسیم که نیاز به فناوری را حس کنیم
راه برای گسترش بیشتر باز است و هم برای ریزش بیشتر
ماهیت تکنولوژیهای ارتباطی ضد انحصار است
توانمندسازی به دنبال به راستی رساندن هستی انسانهاست
سیاستهای جامع ارتباطی ما همگام با فناوریها توسعه پیدا نکرده است.
رقابت اقتصادی قوی، مرکزیت یک اکوسیستم زنده اینترنتی است
نگاه امنیتی مانع پیریزی جامعه اطلاعاتی در کشور است، لزوم اصلاح نگرش دولت به بخش خصوص و جامعه مدنی
فرهنگ جدایی و تقابل جامعه مدنی و حکومت امکان تعامل و همفکری را از بین میبرد.
معماری اطلاعات در عصر دانش؛ آیا نگارش سند به تنهایی کافی است؟!
جامعه اطلاعاتی بدون فعالیت آزاد رسانهها معنا ندارد.
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب روزنامه نگاری جامعه اطلاعاتی |
نویسنده | سید تقی کمالی |
ناشر چاپی | انتشارات پشتیبان |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 261 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-255-018-9 |
موضوع کتاب | کتابهای رسانه |