معرفی و دانلود کتاب درد مشترک: تدبیری برای زندگی مرفه همراه با محیط زیست سالم
برای دانلود قانونی کتاب درد مشترک: تدبیری برای زندگی مرفه همراه با محیط زیست سالم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب درد مشترک: تدبیری برای زندگی مرفه همراه با محیط زیست سالم
هدف کتاب درد مشترک: تدبیری برای زندگی مرفه همراه با محیط زیست سالم اثر مونیکا گیلن رویو، کمک به فهم نگرشی پیرامون اهمیت توسعه انسان مقیاس به عنوان چارچوبی برای تحلیل فرایندهای توسعه پایدار است.
آلودگی محیط زیست، قدمت چند هزارساله دارد و برخی محققان میگویند با نخستین آتشی که انسانها افروختند، آلودگی هم آغاز شد. اما تاثیرگذاری ملموس آلودگی بر زندگی انسان، با صنعتی شدن جهان و گسترش آن در قرن نوزدهم شروع شد و در قرن بیستم شتاب گرفت. در دهههای اخیر، یکی از پرسشهای مهم همه علوم انسانی، از فلسفه و روانشناسی گرفته تا جامعهشناسی و اقتصاد و روابط بینالملل این بوده است که چگونه میتوانیم همه نیازهای مادی انسان را تامین کنیم و در عین حال طبیعت و محیط زیست را ویران نکنیم.
این عقیده که ما همزمان میتوانیم نیازهای انسانی را برآورده کنیم و در عینحال محیط زیست را نیز حفظ کنیم و حتی بهبود دهیم، ایده جذابی است. از زمانی که گزارش برونتلند تحت عنوان آینده مشترک ما، تعریفی عمومی از توسعه پایدار بر مبنای مفهوم نیازها ارائه داد، باوری حکمفرما شده است مبنی بر اینکه دستیابی به کیفیت بالای زندگی بدون به خطر انداختن زیستبومهای طبیعی امکانپذیر است.
مبحث پایداری و رفاه با بهرهگیری از طیفی از مطالعات موردی و مباحثه در مورد چالشها و فرصتهای ناشی از بکارگیری نظریه توسعه انسان مقیاس مکسنیف در عمل، شکاف موجود را در پژوهشهای حوزه توسعه پایدار پر میکند. در بخش اول، نظریه و روششناسی توسعه انسانمقیاس در بافت ادبیات مربوط به توسعه پایدار و رفاه ارائه میشود. در بخش دوم کاربست نظریه توسعه انسان مقیاس با سه هدف متفاوت به بحث گذاشته خواهد شد: طراحی مداخلات توسعه پایدار؛ مشارکت و حضور پژوهشگران در اجتماعات یا گروههای مردمی درگیر در فرایندهای پایداری و نهایتا ادغام طرحهای اجتماع پایدار. در بخش سوم نیز چالشها و محدودیتهای بکارگیری رویکرد توسعه انسان مقیاس به منظور تعیین راهبردهایی برای پیشبرد توسعه پایدار مورد بررسی قرار خواهند گرفت و در پایان نیز جمعبندی موضوع ارائه میشود.
طرح توسعه انسان مقیاس در دهه 1980 توسط اقتصاددان شیلیایی مانفرد مکسنیف و همکارانش، به منظور حمایت از جنبشهای بومی و گروههای مردمی برای طراحی و اجرای فرایندهای توسعه خودشان ارائه شد. این نظریه حول سه رکن هموابسته تشریح شد. این سه رکن، ارتقای خوداتکایی؛ روابط همتراز میان مردم، نهادها و ابعاد مدیریتی و رفع نیازهای اساسی انسانی را در بر میگرفتند. مورد اخیر بر پایه نظریهای از نیازها قرار داشت که بر تفاوت میان نیازهای جهانی و برآورندههای نسبی فرهنگی (از جمله ارزشها، نگرشها، قوانین، نهادها، اعمال، مکان و محیط) تاکید داشت و ابزاری عملی برای حمایت از جنبشهای بومی و محلی فراهم آورد تا خود راهکارهای مورد نیاز جهت رفع نیازهایشان را تعیین کنند.
نویسنده کتاب درد مشترک (Sustainability and wellbeing)، مونیکا گیلن رویو (Mònica Guillen-Royo) از اعضای پژوهشگر مرکز توسعه و محیط زیست در دانشگاه اسلو در نروژ است. در این مجموعه پژوهشهای اصیل و پیشرو حوزه توسعه پایدار در کنار هم قرار داده شدهاند. در کتابهای این مجموعه به مسائل خطیر و پیچیده توسعه پایدار از جمله ارزشها و اخلاقیات؛ پایداری در آموزش عالی؛ توسعه سازگار با شرایط اقلیمی؛ انعطافپذیری و بازیابی؛ سرمایهداری و مهار رشد، توسعه پایدار شهری؛ جنسیت و مشارکت و رفاه پرداخته شده است. این مجموعه با استفاده از گستره وسیعی از رشتههای علمی، پژوهش میان رشتهای را برای خوانندگان علاقهمند در سراسر جهان ترویج و تشویق میکند. روزنامه گاردین این مجموعه را در میان فهرست پیشنهادی خود جهت مطالعه در حوزه توسعه و محیطزیست قرار داده است.
در قسمتی از کتاب درد مشترک میخوانید:
در طول دهه گذشته، طرحهای پایداری بومی در قالب پروژههای محلی شایع شدهاند و محلات، روستاها و شهرهای کوچک را در بر گرفتهاند یا به شکل پروژههای تخصصی اجرا شدهاند که معطوف به هدفی زیستمحیطی از جمله تولید و مصرف انرژی و غذا، توزیع غذا، ساماندهی مصرف آب و حملونقل بودهاند. در اصل، طرحهای بوم محور پتانسیل بالاتری برای متحول کردن سبک زندگی نسبت به سیاستها یا پروژههای تکبعدی با یک هدف مشخص دارند. آنها معمولا رویکردی کلنگر و نظاممند به چالشهای زیستمحیطی دارند که به وابستگی متقابل بین سیستمهای بومشناختی و تعاملات پیچیده آنها را واقف هستند. این طرحها همچنین بسته به کنشگران مختلف (فعالان، برنامهریزان، پژوهشگران، مشاوران) به درجات متفاوت، متاثر از رویکرد توسعه انسان مقیاس به نیازهای انسانی و برآورندهها بودهاند.
بوم روستاها، بوم شهرها و جنبشگذار شهرها و سایر جوامع پایدار ریشه در طرحهای بالا به پایین مشترک و تعاونی دارند به این منظور که شیوههای مصرف، تولید و تفکر در مورد رفاه و محیطزیست را متحول کنند. اصول و ویژگیهای مشترک متعددی بین آنها وجود دارد: از منطق مشارکت در امر تصمیمگیری، توسعه و اجرای پروژه گرفته تا محوریتی که به سبک زندگی کمکربن و حفاظت از محیطزیست داده میشود. احتمالا بارزترین ویژگی آنها این است که نوعی از محیط زندگی را فراهم میآورند که در آن بتوان سبک زندگی کمکربن را تجربه کرد. این مسئله جنبه محوری جوامع پایدار است، زیرا برای تغییر عادات، داشتن فرصت برای تجربه و درگیر شدن در رویههای جدید مهم است.
فهرست مطالب کتاب
پایداری و رفاه
فصل 1: پیشگفتار
فصل 2: توسعه پایدار، رشد اقتصادی و رفاه بشر
فصل 3: طرح توسعه انسانمقیاس
فصل 4: توسعه انسانمقیاس، روششناسی و عمل
فصل 5: یافتن راههای دستیابی به توسعه پایدار از طریق کارگاههای نیازمحور
فصل 6: مشارکت در جامعه: پژوهش در عمل مشارکتی مبتنی بر توسعه انسانمقیاس
فصل 7: حمایت از طرحهای پایداری بومی
فصل 8: چالشها و محدودیتهای بهکارگیری توسعه انسان مقیاس
فصل 9: نتیجهگیری
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب درد مشترک: تدبیری برای زندگی مرفه همراه با محیط زیست سالم |
نویسنده | مونیکا گیلن رویو |
مترجم | سجاد امیری |
ناشر چاپی | انتشارات دنیای اقتصاد |
سال انتشار | ۱۳۹۶ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 272 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-8591-97-9 |
موضوع کتاب | کتابهای محیط زیست، کتابهای اقتصاد |