معرفی و دانلود کتاب بررسی فقهی و کیفری جرم سرقت

عکس جلد کتاب بررسی فقهی و کیفری جرم سرقت
قیمت:
۲۰,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب بررسی فقهی و کیفری جرم سرقت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب بررسی فقهی و کیفری جرم سرقت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب بررسی فقهی و کیفری جرم سرقت

کتاب بررسی فقهی و کیفری جرم سرقت نوشته‌ی مصطفی صالحی، به صورت تخصصی انواع سرقت و مجازات آن را در فقه مذاهب اسلامی و حقوق کیفری ایران وارسی می‌کند.

درباره‌ی کتاب بررسی فقهی و کیفری جرم سرقت:

جرم سرقت سابقه‌ی دیرینه در زندگی انسان دارد که از زمان شروع زندگی‌های جمعی و تحقق مفهوم مالکیت به وجود آمده است. سرقت جزو رفتارهای ناپسند و ممنوع در جهان به شمار می‌رود و زندگی انسان‌ها برپایه‌ی نظم و قوانین پایه‌گذاری شده است.

متأسفانه به دلیل سهولت نسبی دزدی نسبت به جرائمی همانند کلاهبرداری و ... بیشتر جرم‌ها در کشورهای مختلف جهان حول محور آن می‌چرخد. از وقتی که دین اسلام ظهور نمود دزدی جزو جرایمی محسوب می‌شود که از آن در قرآن یاد شده و مجازات سنگینی برایش در نظر گرفته شده است.

گاهی برای متفکران فقه و اصول این سوال پیش می‌آید که حال برای انواع مختلف جرائم سرقت چه مجازاتی را باید در نظر گرفت؟ در فقه امامیه که منبع عمده قانون‌گذاری جمهوری اسلامی ایران است و نیز فقه اهل سنت که در ارتباط با منابع قانون‌گذاری می‌باشد، تعاریف و تقسیم‌بندی‌های متفاوتی از مبحث جرم سرقت و مسائل مربوط به مجازات آن مطرح شده است که خود مستلزم بررسی و کنکاشی دقیق جهت دستیابی به تقسیم‌بندی‌های بهتر و عملی‌تر و شناخت و ترجیح مفاهیمی کامل‌تر می‌باشد.

سرقت در لغت به معنی گرفتن چیزی به صورت مخفیانه و پنهانی است، در واقع به صورت کلی معنای خفا و پنهان را می‌دهد. در نوشته‌های فقهی، سرقت به صورت صریح تعریف نشده است، اما بعضی از فقها آن را چنین تعریف کرده‌اند: «سرقت یعنی گرفتن مالی به صورت مخفیانه».

کتاب بررسی فقهی و کیفری جرم سرقت برای چه کسانی مناسب است؟

مطالعه این کتاب به تمامی حقوقدانان، وکلا، دانشجویان و پژوهشگران رشته حقوق پیشنهاد می‌گردد.

در بخشی از کتاب بررسی فقهی و کیفری جرم سرقت می‌خوانیم:

ربودن مخفیانه یعنی اینکه سارق مال غیر را بدون اطلاع و رضایت او برباید، مانند کسی که از خانه دیگری، در غیاب وی یا هنگام خواب اشیایی را بردارد پس در حضور مال باخته و بدون اعمال زور، چیزی بردارد عمل او سرقت نیست چون باید مخفیانه صورت بگیرد. ربودن مال باید به صورت کامل باشدو عمل ربایش باید دارای سه شرط ذیل باشد: اول سارق مال مسروقه را از حرز خود بیرون آورد. دوم: سارق مال را از حیازت مال باخته خارج سازد و سوم: آن را در حیازت خود وارد کند. اگر یکی از این شرایط محقق نشود ربودن کامل نیست و مجازات سارق تعزیر است نه قطع دست. پس اگر کسی از دیوار خانه‌ای به قصد سرقت بالا رود. پیش از آنکه چیزی بردارد یا پیش از جمع‌آوری اشیاء دستگیر شود، ربودن مخفیانه در این صورت محقق نیست زیرا عملیات سارق، مال مسروق را از حرز خود بیرون نساخته است و تا وقتی مال از حرزش خارج نشود از دست رسی مجنی علیه خارج و تحت سلطه سارق داخل نشده است. (فرهودی نیا، 1390).

نتیجه اینکه دست سارق بریده نخواهد شد و آنچه امروزه شروع به سرقت نامیده می‌شود مجازاتش تعزیر است، نه قطع. پیروان مذهب ظاهری در شروع به سرقت، قطع دست را واجب می‌دانند پس کسی که در حال جمع آوری اشیاء در خانه مجنی علیه و پیش از حمل و خارج ساختن آن‌ها یا در حال حمل و قبل از بیرون آوردن دستگیر شود، چون عمل سرقت را شروع کرده است، دستش قطع می‌شود. دیگر آنکه ظاهریه در سرقت، حرز را معتبر نمی‌دانند. درمورد سرقت مالی که در حرز خود نیست، مذاهب اربعه با مذاهب امامیه غیر از ظاهریه اتفاق نظر دارند. چنین سرقتی مستوجب حد قطع نیست و برای اینکه ربودن کامل گردد، کافی است که مال مسروقه از اختیار صاحب مال خارج و در تصرف سارق در آید. خارج ساختن مال مسروقه از محل نگهداری آن همیشه مستلزم خارج کردن آن از دسترس و اختیار مال باخته است.

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار
فصل اول: کلیات
مبحث اول: مفاهیم لغات و عبارات
مبحث دوم: انواع سرقت
فصل دوم: ارکان سرقت در فقه مذاهب اسلامی و حقوق کیفری ایران
مقدمه
مبحث اول: ربودن مخفیانه
مبحث دوم: مال بودن شیء مسروقه
گفتار اول: «مال منقول»
گفتار دوم: در حرز بودن
گفتار سوم «به حد نصاب رسیدن»
مبحث سوم: تعلق مال به غیر
مبحث چهارم: سوء نیت یا قصد جنایی
فصل سوم: ادله اثباتی سرقت در فقه مذاهب اسلامی و حقوق کیفری ایران
مقدمه
مبحث اول: شهادت
مبحث دوم: اقرار
مبحث سوم: سوگند
مبحث چهارم: علم قاضی
فصل چهارم: آثار ثبوت سرقت در فقه مذاهب اسلامی و حقوق کیفری ایران
مقدمه
مبحث اول: ضمان
مبحث دوم: قطع
گفتار اول: محل قطع
گفتار دوم: موضع قطع
گفتار سوم: تداخل (تکرار و تعدد سرقت)
گفتار چهارم: موارد سقوط حد قطع و آثار آن
فصل پنجم: نتیجه‌گیری و پیشنهاد
منابع و مآخذ

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب بررسی فقهی و کیفری جرم سرقت
نویسنده
ناشر چاپیانتشارات قانون یار
سال انتشار۱۳۹۹
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات124
زبانفارسی
شابک978-622-229457-1
موضوع کتابکتاب‌های پیشگیری از جرم
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب بررسی فقهی و کیفری جرم سرقت

اصغر سرفراز
۱۴۰۱/۱۱/۱۹
این کتاب را به کسانی که حقوق می‌خوانند توصیه می‌کنم
مشاهده همه نظرات 1

راهنمای مطالعه کتاب بررسی فقهی و کیفری جرم سرقت

برای دریافت کتاب بررسی فقهی و کیفری جرم سرقت و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.