معرفی و دانلود کتاب اقتصاد بحران
برای دانلود قانونی کتاب اقتصاد بحران و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب اقتصاد بحران
سعید کیان پور و امیر خلیلی خواه در کتاب اقتصاد بحران، به بررسی در ریشههای بحران اقتصادی، رکود و اقتصاد ایران و جهان پرداختهاند.
در این اثر ریشههای بحرانهای اقتصادی جهان مورد بررسی قرار میگیرد. به طور خلاصه هدف مشخص تدوین کتاب حاضر آشنایی با بحران اقتصادی است. در این کتاب به نکات مشترک بحرانهای اقتصادی معاصر توجه میشود. سپس بحران اقتصادی اخیر و عوامل ایجاد کننده آن مورد بررسی قرار میگیرد. به این نکته توجه میشود که دامنه ثبات بازارهای مالی، دامنه محدودی از نوسان است و هنگامی که شرایط طولانی مدت ناشی از سیاستهای نامناسب ایجاب کند، این بازارها از بیثباتی ذاتی با ویژگی تشدید برخوردار میشوند.
تاریخ بحرانهای اقتصادی سرمایهداری معلوم است. نخستین بحران بزرگ اقتصادی در 1825 در انگلستان پدید آمد و سپس هر 8 تا 12 سال یکبار تکرار شد و هر کشوری را که وارد مرحله سرمایهداری شده بود فرا گرفت. از بحران 33 - 1929 به بعد بر اثر تنظیم دولتی – انحصاری اقتصادی کوتاهتر شده ولی در ادواری بودن باز تولید سرمایه داری تغییری رخ نداده است. بحران اقتصادی بر فقیرترین کشورهای جهان بیشتر تأثیر میگذارد. در حال حاضر به دنبال بحران اقتصادی، بسیاری از کشورهای در حال توسعه آفریقایی، در مقایسه با کشورهای آسیایی با مشکلات بسیار بیشتری روبرو هستند.
بعد از به وجود آمدن یک بحران، زمانی بازارها مجددا به ثبات میرسند که فشارهای موجود، از طریق تخریب بخشی از بنیه تولید کشور و ضایع شدن بخشی از ثروتها تخلیه شود. این فرو ریزش نیز خود حالت تشدید داشته و اقتصاد را به صورت کاهنده از روند حرکت باز میدارد. هر بحران اقتصادی در دههای اخیر به عنوان تجربهای جدید، درسهای جدید و بازنگری در ترتیبهای نهادی و سیاستگذاری را به همراه داشته است.
در کتاب اقتصاد بحران (Economy of crisis) به بررسی آن دسته از بحرانها پرداخته شده که دارای این شرایط باشند: یک اینکه در جوامعی ظاهر شده باشند که اداره امور اقتصادی براساس قواعد متعارف عقلی و معمولاً براساس پیگیری آگاهانه مردم انجام شود. دوم؛ بحرانهای اقتصادی که در نتیجه کارکردهای خودکار نظام اقتصادی و یا استفاده نامناسب عمدی و یا سهوی از اهرمهای سیاستگذاری در دورههای زمانی قبل حاصل شده باشد.
در بخشی از کتاب اقتصاد بحران میخوانیم:
بررسی بحران جهانی اقتصاد به لحاظ تاثیراتی که بر اقتصاد ملی و منطقهای دارد و بسیاری از کشورها را با بحران جدی اقتصادی روبهرو کرده، بسیار ضروری است. در این خصوص مقالات زیادی در سطح جهان به وسیله افراد معتبر نوشته شده و در داخل نیز مقالات و تحلیلهای بسیاری ارائه شده است. بسیاری از این تحلیلها به بررسی و دلایل احتمالی وقوع بحران و آثار ملی و منطقهای یا جهانی آن اشاراتی محدود دارد که منجر به یک شناخت واقعی از موضوع نمیشود و پس از مدتی نیز اهمیت و ارزش خود را از دست میدهد.
در این خصوص نیازمند شناخت نظام سرمایهداری نیز هستیم، چرا که میتوان گفت شروع بحرانها با آغاز نظام سرمایهداری پا به عرصه گذاشت. تعریفی که برای نظام سرمایهداری ارائه میشود به این صورت است که: نظامی اجتماعی که در آن وسایل تولید و توزیع و مبادله در مالکیت خصوصی افراد است، اقتصاد سرمایهداری با ظهور اقتصاد سرمایهداری صنعتی از داخل فئودالیسم به معرض ظهور رسید. سرمایهداری در عرصه حقوقی مالکیت خصوصی، عرصه فنی تخصصی شدن تولید و ابزار کار، عرصه روانی "حداکثر رساندن سود و تابع رقابتی عرضه وتقاضا" به ظهور رسیده است.
سرمایهداری در عامترین معنایش تنها از آغاز سدهی بیستم وجود دارد و تاریخ آن را میتوان تقریباً سال 1902 دانست زمانی که هربرت سومبارت کتاب معروف خود "سرمایهداری مدرن" را منتشر کرد چرا که بسیاری ازنظریه پردازان قبلی این واژه را عملاً بکار نبردهاند. اقتصاد سرمایه داری عملاً بین قرون 16 و 19 میلادی در انگلیس به تدریج رسمی شد. با وجود اینکه برخی ویژگیهای این نظام در دوران خیلی گذشته نیز دیده میشود، بعنوان مثال شکلهای ابتدایی سرمایه داری تجاری در اواخر قرون وسطی شکوفا شد. سرمایه داری از پایان دوره فئودالیسم در دنیای غرب نظام غالب بوده است.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
فصل اول: نقش و اهمیت بررسی اقتصاد بحران
مقدمه
1- تعریف بحران و انواع آن
1-1- انواع بحران اقتصادی
2- پیش بینی بحران اقتصادی
3- عوامل بحران و نظریه پردازی
4- قلمرو تعاملات قدرتهای جهانی در اقتصاد بحران
5- پیشینه مفاهیم بحران در نظامهای اقتصادی سرمایه داری و اسلامی
جمع بندی و نتیجه گیری
فصل دوم: قلمرو نظریات بحرانهای اقتصادی
مقدمه
1-مکتب کلاسیک
2- مارکس ومارکسیستها
3-کینز و انقلاب در علم اقتصاد
4-مکتب پولی یا مکتب شیکاگو
1. نظریات شومپیتر
2. تئوری سیستمهای جهانی
3. ثبات هژمونتیک وبحرانهای اقتصاد جهانی
جمع بندی و نتیجه گیری
فصل سوم: بررسی پدیده رکود تورمی و عوامل ایجاد آن
مقدمه
1. مبانی نظری رکود تورمی
2- تحلیل رکود تورمی از دیدگاه مکاتب مختلف
3- تجربه سایرکشورها درمواجهه باشرایط رکود تورمی
4-تحلیل پدیده رکود تورمی در ایران
جمعبندی ونتیجهگیری
فصل چهارم: مروری تاریخی بر بحرانهای نظام سرمایهداری در کشورهای مختلف
مقدمه
1- رکود بزرگ 1930 و وضعیت آمریکا
1- بحران 1930 در اروپا
بحران 1980 –1970 و وضعیت آمریکا
4- بحران جهانی (2008 - 2007) بحران اعتباری
5- تاثیرات بحران در ایران
جمع بندی و نتیجه گیری
فصل پنجم: جایگاه و نقش مداخلات دولت و سیاستهای مالی دراقتصاد و توسعه
مقدمه
1- مبانی نظری
2- پیشینه تاریخی مکاتب مختلف
استراتژیهای مختلف توسعه اقتصادی
4-مروری کلی بر فرایند شکلگیری دولت در اقتصاد
5- بررسی جایگاه دولت در اقتصاد ایران و برنامههای توسعه
جمع بندی و نتیجه گیری
فصل ششم: استقلال بانک مرکزی و اقتصاد
مقدمه
1- نمودهای استقلال بانک مرکزی
2- انواع استقلال بانک مرکزی
3- مبانی نظری استقلال بانک مرکزی
4- وضعیت بانک مرکزی در کشورهای منتخب
جمعبندی و نتیجه گیری
فصل هفتم: اثر متقابل سیاستهای پولی و سیاستهای مالی بر بحرانهای اقتصادی
مقدمه
1- سیاستهای پولی و مالی
2. تاثیر سیاستهای پولی
3- تاثیر سیاستهای مالی
4. سیاستهای اقتصادی درایران
جمع بندی و نتیجه گیری
منابع و مآخذ
الف) منابع فارسی
ب منابع انگلیسی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب اقتصاد بحران |
نویسنده | سعید کیان پور، امیر خلیلی خواه |
ناشر چاپی | انتشارات اندیشه یاران |
سال انتشار | ۱۳۹۱ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 279 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-8517-21-5 |
موضوع کتاب | کتابهای اقتصاد ایران، کتابهای اقتصاد کلان |