معرفی و دانلود کتاب صوتی ملت عشق (اجرای جدید)
برای دانلود قانونی کتاب صوتی ملت عشق (اجرای جدید) و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی ملت عشق (اجرای جدید)
کتاب صوتی ملت عشق (اجرای جدید)، یکی از پرفروشترین و محبوبترین رمانهای قرن بیستویکم محسوب میشود. کتابی که بیش از پانصدبار به تجدید چاپ رسیده و به اکثر زبانهای دنیا ترجمه شده است. نثر گیرا، روان و عاشقانهی الیف شافاک در این اثر عرفانی، طیف گستردهای از مخاطبان را به خود جلب کرده و در هر دو زمینهی تجاری و ادبی درخشیده است. این کتاب، روایتی از رابطهی میان مولانا جلال الدین محمد بلخی و شمس تبریزی و زنده بودن این ارتباط تا همین اکنون است.
دربارهی کتاب صوتی ملت عشق (اجرای جدید)
اگر قرار باشد یکی از یکی از پرفروشترین و محبوبترین رمانهای عاشقانه در قرن حاضر را نام ببریم، بیشک کتاب صوتی ملت عشق (The Forty Rules of Love) یکی از ده کتابیست که باید از آن نام برد. محبوبیت این کتاب که به قلم نویسندهی مشهور ترک، الیف شافاک (Elif Shafak) نوشته شده، در میان ایرانیان بیشتر هم هست. چراکه روایت رمان صوتی ملت عشق، در ارتباط با یکی از محبوبترین شاعران ایرانی، یعنی مولانا جلال الدین محمد بلخی است. شاعری که ایرانیان از سنین کم تا پایان عمرشان، اشعارش را زمزمه میکنند. به همین روی، میتوان ادعا کرد که در بازار چاپ کتاب ایران، کتاب ملت عشق در سالهای اخیر از جایگاه ویژهای برخوردار بوده است و توسط ناشران گوناگون، بارها به تجدید چاپ رسیده است.
استقبال بینظیر از این داستان، تنها به نسخههای متنی آن مختص نبوده و نسخههای صوتی متعددی که تاکنون از این کتاب منتشر شدهاند نیز، نظر مخاطبان پرشماری را به خود جلب کردهاند. یکی دیگر از ویژگیهای رمان ملت عشق که برای طیف وسیعی از مخاطبان مجذوبکننده است، شیوهی پرداخت الیف شافاک به عواطف انسانی، ترسیم شاعرانگی و عرفان در شرق و همچنین بیان وجوه عاشقانهی روابط انسانی است. شافاک در کتاب صوتی ملت عشق، از زبانی تغزلی برای بیان ایدههای خود بهره برده و توانسته با نثری منسجم و گیرا، طیف وسیعی از مخاطبان با سلایق متفاوت را شیفتهی خود کند. نثری که اکثر مردمان عادی را که اهل خواندن رمان نیستند نیز به این داستان جذب کرده است. چراکه هرکدام از این مخاطبان، بخشی از گذشتهی خود و اشتیاقهایشان را در روایت رابطهی شمس تبریزی و مولانا مییابند.
الیف شافاک در کتاب صوتی ملت عشق، بهصورت همزمان، دو داستان در دو زمان متفاوت را برای مخاطب بهتصویر میکشد. در زمان معاصر، زنی آمریکایی و پرورشیافته در فرهنگ غرب بهنام اللا روبینشتاین که تابهحال تجربهی سترگ و عمیقی از عشق نداشته، تحتتأثیر فرهنگ و عرفان شرقی قرار میگیرد. آنچه این شخصیت معاصر را به گذشته، شاعرانگی و عرفان شرقی پیوند میزند، در سکون و دلمردگی دوران معاصر نهفته است. به همین دلیل این زن، در دل تاریخ به قرن سیزدهم میرسد و شعر و تمدن انسانی را در رابطهی میان شمس و مولانا جستوجو میکند.
از سوی دیگر در کتاب صوتی ملت عشق، حکایت زندگی شمس تبریزی را میشنویم. مردی با بیانی شگفتانگیز و زیستی حیرتانگیز که قادر است هر موجود زندهای را شیفتهی خود و نگرش عمیقش نسبت به هستی و جهان کند. الیف شافاک در بخش مربوط به شمس تبریزی، از رابطهی عاشقانهی او با مولوی حکایت میکند. از اینکه چه چیزی این دلدادگی تکاندهنده و ناگهانی را موجب شد و دست چه کسی یا چه چیزی مولانا را به سوی شمس کشید. از اینکه چگونه شمس تبریزی بهمنزلهی شخصیتی کاریزماتیک، به یک منبع الهام برای مولانا که خود مراد جمعیت قابل توجهی بود، تبدیل گشت.
کتاب صوتی ملت عشق از ساختار روایی خاصی بهره میبرد. الیف شافاک در این رمان، دو داستان با ویژگیهای فرهنگی - تاریخی متفاوت را به موازات یکدیگر پیش میبرد؛ دو داستان بهظاهر متفاوت، اما عمیقاً مشابه و مرتبط. در درون این دو روایت، با مجموعهای از رویدادهای فرعی و موقعیتهای احساسی مواجه هستیم. نویسنده در کتاب صوتی ملت عشق قصد دارد که هفت قرن تاریخ تمدن، عشق و هنر را انعکاس دهد. زاویه دیدها در این داستان بهطور مداوم تغییر میکنند و با پشتسر گذاشتن هر فصل از داستان، مخاطب با تکنیکها و شیوههای تازهای در داستانپردازی روبهرو میشود. الیف شافاک با استفاده از چنین تمهیداتی در ساختار رمان، پیوسته برای مخاطبان خود جاذبه ایجاد میکند و به این واسطه، آنها را کنجکاو به پیگیری باقی ماجرا میسازد.
بخش مربوط به زمان معاصر در کتاب صوتی ملت عشق، با نوعی رخوت و ایستایی همراه است. الیف شافاک در این بخش از شخصیتی میگوید که پیش از آشنایی با اندیشههای شرقی و عرفانی، زندگی عاطفیاش با احساس دلمردگی همراه بود. زنی که در طول عمر خود و خصوصاً پس از ازدواجش، قادر نبوده که آن شور، شوق و شیدایی روابط عاشقانهای که در اشعار و داستانها وجود دارد را تجربه کند. برای اللا، زندگی زناشویی و عشق با روزمرگی گره خورده است و هیچ چیزی او را ترغیب و تهییج نمیکند. اما در آن سوی روایت الیف شافاک در کتاب صوتی ملت عشق، کاملاً در تضاد با چنین زیستی، روایت شمس و مولانا قرار دارد. یک روایت عاشقانه که سرشار از لحظات پرشور و آشوببرانگیز عشق، میل و شوق است.
شخصیتی که از شمس تبریزی در رمان صوتی ملت عشق تصویر میشود، مردی کاریزماتیک و خردمند است که میتواند هر انسانی را (به شرط زنده بودن کوچکترین شعلهای از اشتیاق در قلبش) شیفتهی خود کند. نام اصلی این کتاب از الیف شافاک، «چهل قانون عشق» است که در واقع به اصول و قوانین عشق از دیدگاه شمس تبریزی که در میان فصول کتاب برشمرده میشوند، اشاره دارد. در این کتاب حکایت عصیان شمس تبریزی در برابر قواعد اجتماعی را میشنویم؛ اینکه چطور خود را در معرض حملات اخلاقگرایان افراطی آن روزگار قرار داد. مردی که توانست مولانا را به شاعر و متفکری متفاوت در تاریخ ادبیات تبدیل کند؛ آنچنانکه هنوز هم نامش بر تارک فهرست بزرگترین شاعران فارسیزبان میدرخشد.
شیوهای که الیف شافاک از آن برای پیوند زدن این دو خط روایی متفاوت بهره میبرد، زیبا و ستودنی است: اللا روبینشتاین شروع به خواندن رمانی در ارتباط با زندگی شمس میکند و از آنجا که همسری بیاحساس دارد، با خواندن زندگی این مرد بزرگ در قرن سیزدهم، نگاهی تازه نسبت به انسانیت و عواطف را تجربه میکند. کتابی که اللا میخواند و ما نیز همزمان با او روایتش را در کتاب صوتی ملت عشق میشنویم، از نویسندهای گمنام بهنام عزیز زاهارا است. در طول روایت ما متوجه میشویم که شباهت زیادی میان وضعیت اللا و مولانا با عزیز و شمس وجود دارد. در هر دو روایت، شخصیتهای اصلی برای تجربهی عشق، باید از محدودهی امن زندگی و روابط خود خارج شوند. اللای رمان الیف شافاک با خواندن این کتاب جذب عزیز زاهارا میشود و به این فکر میکند که شاید زمان آن رسیده که طلاق بگیرد و به ندای میل و شوق درونیاش گوش بسپارد.
میتوان یکی از دلایل اصلی محبوبیت این کتاب پرآوازه را در همین ویژگیاش خلاصه کرد: در عصری که با غلبهی تکنولوژی، هوش مصنوعی و همچنین ملال، افسردگی و دلمردگی فراگیر در میان انسانها روبهرو هستیم، شخصیت اصلی رمان صوتی ملت عشق از الیف شافاک، همچون مخاطبان جهان معاصر، در جستوجوی عشق و روابطیست که زندگی هر کسی را زیرورو خواهند کرد. بیشک داستان شمس تبریزی و مولانا، داستانی برای تمام فصول و ادوار است؛ تجلی یک میل شاعرانه که نمونهی آن در داستانهای مکتوب ادبی کمنظیر است.
بیشک داستان کتاب صوتی ملت عشق ساده نیست. نمیتوان بهراحتی در برابر مجموعه رویدادهای آن و احساساتی که اللا تجربه میکند، قضاوت قاطعانهای داشت. آنچه در این رمان میشنویم، مصائب یک انسان برای رسیدن به یک زندگی اصیل بر اساس تصمیمات فردی خود است. اما آیا رسیدن به چنین ارزش و جایگاهی ساده است؟ آیا موقعیتها و شرایط زیست اجتماعی و خانوادگی این اجازه را به فرد میدهد که به قلب تپندهی خود گوش بسپارد؟ آیا تصمیمات آنی و غریزی در زندگی امکانپذیرند یا چنین فرضیاتی تنها به اشعار و داستانهای خیالی یا عرفان تعلق دارد؟ الیف شافاک چنین ادعایی دارد: شاید رسیدن به اشتیاق دشوار باشد، اما حسرت و افسوسی که انکار این شور و شوقها از خود به یادگار میگذارد، برای یک عاشق تفاوتی با دوزخ ندارد.
این کتاب بارها به زبان فارسی ترجمه شده است و ازجمله آثار پرفروش در بازار کتاب ایران نیز محسوب میشود. «ملت عشق (چهل قانون عشق)»، «ملت عشق (شریعت عشق)»، «سلسله عشق» و «از ملت عشق شمس و مولانا»، ازجمله عناوینی هستند که رمان الیف شافاک ذیل آنها ترجمه شده است. نسخهی فعلی از کتاب صوتی ملت عشق (اجرای جدید) که توسط نشر صوتی آوانامه منتشر شده، بر اساس نسخهی متنی انتشارات ققنوس با ترجمهی ارسلان فصیحی تهیه و تولید شده است. این نسخهی صوتی جذاب را با صدای گویندگان توانمندی ازجمله آرمان سلطان زاده، میلاد فتوحی، مریم پاک ذات، میلاد میرزائی، پروین محمدیان، شیما درخشش، احمد گنجی، علی دنیوی ساروی، مجتبی مسافری نژاد، محسن زرآبادی پور، سعید مرزبالی، بهروز طالبی، مهدی قاسمیان، مینو طوسی و حامد حشمتی خواهید شنید.
جوایز و افتخارات کتاب صوتی ملت عشق (اجرای جدید)
- قرار گرفتن در لیست صد رمان تأثیرگذار در جهان از دید بیبیسی
- قرار گرفتن در لیست رمانهایی که جهان را دگرگون کردهاند از دید بوکسلر
- پرفروشترین رمان کشور ترکیه در تمام ادوار
- تجدید چاپ بالغ بر پانصد مرتبه
- ترجمه به اکثر زبانهای زندهی دنیا
- نامزد دریافت جایزهی ادبی دوبلین در سال 2011
- برندهی جایزهی ای.ال.ای.اف
نکوداشتهای کتاب صوتی ملت عشق (اجرای جدید)
- نویسنده با بهره بردن از زاویه دیدهای گوناگون و اضافه کردن بخشهایی که روایت از دید شمس تبریزی یا شخصیتهای تاریخی است، نثر و روایتی عالی را در این کتاب ارائه داده است. (گاردین)
- روشنگر و اغواگر. سرودهای زیبا در مدح عشق و ایمان. (روزنامهی مترو)
- در کتاب ملت عشق به قلم الیف شافاک، گذشته و حال با یکدیگر ادغام میشوند تا معرفی و دفاعیهای پرشور از مفهوم شوق را در ذات خود، ارائه دهند. (تایمز)
- الیف شافاک با این کتاب خود میتواند جای پائولو کوئیلو را بگیرد و به نویسندهای قدرتمد در میان مردم تبدیل شود. کتاب ملت عشق این شایستگی را دارد که به یک پدیده در بازار کتاب تبدیل شود. (ایندیپندنت)
اقتباس سینمایی از کتاب صوتی ملت عشق (اجرای جدید)
فیلم سینمایی مست عشق (Intoxicated by Love) با هنرنمایی بازیگران مشهور سینمای ایران و ترکیه، همچون شهاب حسینی، پارسا پیروزفر، هانده ارچل و ابراهیم چلیکول که بهتازگی در سینماهای سراسر ایران اکران شده، با اقتباس از رمان ملت عشق الیف شافاک ساخته شده است. کارگردانی این فیلم را حسن فتحی برعهده داشته که شاید بتوان گفت در میان کارگردانان ایرانی، در چند دههی اخیر بیش از هرشخص دیگری، موفق به ساخت فیلمهای تاریخی - عاشقانهی پرمخاطب شده است. فتحی که ساخت سریالهایی چون «شهرزاد» و «مدار صفر درجه» را در کارنامهی خود دارد، اینبار به سراغ پروژهی چالشبرانگیز ماجرای مولانا و شمس تبریزی رفته که فیلمنامهی آن براساس کتاب ملت عشق به نگارش درآمده است.
کتاب صوتی ملت عشق (اجرای جدید) برای چه کسانی مناسب است؟
این رمان برای مخاطب خاصی نوشته نشده و از آنجا که با نثری منسجم، روان و گیرا به نگارش درآمده، میتواند برای سلیقهای بهنوعی جذاب باشد. البته میتوان گفت که گوش سپردن به کتاب صوتی ملت عشق (اجرای جدید)، برای مخاطبانی که به رمانهای عاشقانه و همچنین شعر و هنر علاقه دارند، جذابتر خواهد بود.
در بخشی از کتاب صوتی ملت عشق (اجرای جدید) میشنویم
شمس، بغداد، ششم ربیعالثانی ششصدوچهلویک:
امروز هنگام سپیدهدم از بابازمان حلالیت طلبیدم و به راه افتادم. پشت اسب پریدم و چهارنعل تاختم. به نوک تپه که رسیدم ایستادم و آخرینبار از دور به خانقاه نگاه کردم. ساختمان آجری محصور میان درختهای توت به لانهی پرندهی مخفی میان بوتهها میمانست. چهرهی خستهی بابازمان لحظهای در ذهنم مثل صاعقه جرقهای زد و خاموش شد. میدانستم دلواپس من است، اما راستش دلیلی برای دلواپسیاش نمیدیدم. تا آنجا که من میدانم باید دلواپس کسانی شد که از عشق دور میشوند؛ نه کسانی که چهارنعل به طرف عشق میتازند. قاعدهی دهم: «به هر سو که میخواهی، شرق، غرب، شمال یا جنوب، برو اما هر سفری که آغاز میکنی، سیاحتی به سوی درون خود بدان. آنکه به درون خود سفر میکند، سرانجام ارض را طی میکند.»
نمیدانستم در قونیه چه چیزهایی در انتظارم است. اما آمادهی در آغوش کشیدن هر سرنوشتی بودم که شهر برایم رقم زده بود. با همهی دشواریها و ناراحتیهایش. قاعدهی یازدهم: «قابله میداند که زایمان بیدرد نمیشود. برای آنکه تویی نو و تازه از تو ظهور کند باید برای تحمل سختیها و دردها آماده باشی.»
شب، پیش از ترک خانقاه، پنجرههای اتاقم را تا آخر باز کردم. بوی تاریکی اتاقم را پر کرد. در نور لرزان چراغ نشستم و درحالیکه به تکهآینهای نگاه میکردم، موهایم را تراشیدم. گلولهگلوله مو میریخت روی زمین. با تیغ همهی موهایم را از ته تراشیدم. بعد با آرامش و تکبهتک ریش و سبیلم را تراشیدم. از شر ابروها خلاص شدم. کارم که تمام شد صورتم را کاویدم. صورتم جوانتر شده بود و روشنتر. تمام موها که رفته بود، نه سنم مانده بود، نه اسمم، نه جنسیتم؛ نه گذشته، نه آینده، تنها برای حال مهر شده بودم. تا ابد!
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی ملت عشق (اجرای جدید) |
نویسنده | الیف شافاک |
مترجم | ارسلان فصیحی |
راوی | احمد گنجی، علی دنیوی ساروی، شیما درخشش، آرمان سلطان زاده، مجتبی مسافری نژاد، مریم پاک ذات، محسن زرآبادی پور، سعید مرزبالی، بهروز طالبی، مهدی قاسمیان، مینو طوسی، پروین محمدیان، حامد حشمتی، میلاد فتوحی، میلاد میرزائی |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
ناشر صوتی | آوانامه |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۱۹ ساعت و ۵۵ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای صوتی داستان و رمان عاشقانه خارجی |