معرفی و دانلود کتاب مقدمهای بر شناخت مبانی مخاطرات زیست محیطی شهری و فراشهری
برای دانلود قانونی کتاب مقدمهای بر شناخت مبانی مخاطرات زیست محیطی شهری و فراشهری و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب مقدمهای بر شناخت مبانی مخاطرات زیست محیطی شهری و فراشهری
کتاب مقدمهای بر شناخت مبانی مخاطرات زیست محیطی شهری و فراشهری نوشتهی نیما نعمتی، مباحث تخصصی جغرافیا و تحولات طبیعی که میتوانند روی محیط زیست کلان شهرها اثرات مخربی بگذارند را مورد بررسی قرار میدهد.
دربارهی کتاب مقدمهای بر شناخت مبانی مخاطرات زیست محیطی شهری و فراشهری:
سخن گفتن از اهمیت محیط زیست انسانی و توسعه پایدار محیط زیست شهری، بدون در نظر گرفتن راهکارهای بهبود و حفاظت از محیط زیست جهانی و پاکسازی سراسر کرهی خاکی از منابع آلایندگی امکانپذیر نیست. میزان بالای انتشار منابع آلایندگی در دریاها، خشکیها و در اجزای هوایی که تنفس میکنیم انتظار زندگی مدرن در محیطی سالم و سرسبز را با چالشهایی مواجه میسازد. پاکسازی بستر و سطح دریاها، اقیانوسها و منابع آبهای سطحی و زیر سطحی دارای اهمیت فراوانی است.
توسعه پایدار محیط زیست شهری نیازمند کار مشترک جامعه جهانی برای پاکسازی و احیاء همه محیطهای طبیعی و انسان ساخت است. نمیتوان در یک شهر یا ناحیه پاکسازی شده زیستی سکونت کنیم و چشممان را بر روی انبوه بیپایان منابع انتشار آلایندگیها ببندیم. منابع انتشار آلایندگی باید به تدریج و بر اساس اولویتهای کارشناسی شده کاهش یافته و حذف شوند.
لزوم تحقق محیط زیست شهری پایدار هماهنگی در احیای همه محیطهای طبیعی و انسان ساخت در سراسر جهان است. انسانها همواره در پی یافتن مکانهایی برای زندگی بهتر هستند و برای تحقق خواستههایشان تا پایان عمر دست از تلاش بر نمیدارند.
شهروندان بیش از پیش بر اولویتهای زیست محیطی و احیاء شریانهای حیاتی محیطی زیست واقف شده و در جهت جبران بیمبالاتیهای گذشته میکوشند؛ زیرا این تنها راه ادامه حیات بشری بر کره خاکی میباشد. توسعه محوری زیست محیطی به معنای این است که همه انسانها در قبال احیاء محیطهای طبیعی و پاکسازی محیط زیست شهری به اندازه توان و موقعیت اجتماعی و اقتصادیشان مسئولیت دارند.
کارگران و مهندسان در تصفیه خانههای آب و فاضلاب شهری و روستایی مشغول بکارند. باغبانی با کاشتن درختان و نگهداری از آنها به تولید اکسیژن، مطبوع شدن هوا و حفاظت از خاک و آبهای زیر زمینی کمک میکند. تلاش همه این افراد ارزشمند است. هرکس در حد توان خویش، یکی با علماش و دیگری با عملاش به حفاظت و حمایت از محیط زیست پیرامونشان مشغولاند. همگان باید از آسایش و رفاه زیست محیطی مطلوب برخوردار شوند و برای رسیدن به آن تلاش نمایند.
نویسنده در این کتاب سعی دارد فارغ از تعاریف و مفاهیم تکراری، دیدگاههای برنامهریزان، شهروندان و سرمایهگذاران را نسبت به محیط زیست مورد مقایسه قرار داده و نشان دهد که پدیدههای شهری و انسانی به چه میزان روی کیفیت محیط زیست اثر میگذارند. به همین دلیل از پرداختن به ساختارها، پتانسیلها، مسائل و معضلات محیطهای طبیعی صرف نظر شده و تنها به تعاریفی از پیوندهای محیط زیست انسان ساخت با محیط طبیعی پیرامون بسنده شده است.
روش فصلبندی این کتاب بر اساس مخاطرات زیست محیطی، اولویتهای پاکسازی محیط زیست شهری، نیازمندیهای برنامهریزی برای محیط زیست و با دو دیدگاه آموزش اثرات و پیامدهای زیست محیطی و دیدگاه مهندسی در فرآیند کاهش و حذف منابع آلایندگیها تنظیم شده است.
کتاب مقدمهای بر شناخت مبانی مخاطرات زیست محیطی شهری و فراشهری برای چه کسانی مناسب است؟
خواندن این کتاب برای کارشناسان و متخصصان محیط زیست که میخواهند شهری به دور از آلودگی و آلایندهها داشته باشند مناسب است.
در بخشی از کتاب مقدمهای بر شناخت مبانی مخاطرات زیست محیطی شهری و فراشهری برای چه کسانی مناسب است؟
دانش زمین شناسی علمی ارزشمند است که هر کارشناس محیط زیست باید با مفاهیم آن آشنا و از مبانی آن شناخت کافی داشته باشد. گستره برخی از شهرها از یک ساختار مشخص زمین شناسی تبعیت مینماید. در برخی از شهرها ساختار زمین شناسی یک یا چند ناحیه شهری ممکن است با دیگر نواحی شهری یکسان نباشد و تفاوتها و شباهتهایی را در برگیرند. هسته کره زمین میتواند رفتاری متغییر از سطح کره زمین داشته باشد. در مرکز این سیاره نیروی عظیم جریانهای الکترومغناطیسی و جریانهای القایی مانند میدانهای مغناطیسی یک آهن ربای فوق مدرن عمل مینمایند. اختلاف خواص مغناطیسی سنگهای تشکیل دهنده پوسته زمین سبب بروز تغییرات محلی در میدانهای الکترومغناسی میگردد. نوع دیگری از تغییرات میدانهای مغناطیسی که متفاوت از تغییرات محلی میباشد، تغییرات زمانی میدانهای القایی (فرآیند مغناطیسی شدن) میباشد. زمین شناسی شهری دانشی میان رشتهای است که با دیگر مباحث علمی مانند: جامعهشناسی شهری، آسیب شناسی محیط زیست شهری، شاخصهای توسعه پایدار شهری، معماری و زیبایی شناسی شهری، اقلیم شناسی و مورفولوژی شهری و... ارتباطی تنگاتنگ دارد.
نقش زمینشناسی شهری علاوه بر پردازش دادههای مهندسی زلزله در طراحی و تدوین دستورالعملهای ساختمانی (ضد زلزله) نیز برجسته میباشد. انجام مطالعات گود برداری و شناخت مخاطرات شهری آن، مطالعه اجزاء غیر زنده شهرها و فرآیندهای سطحی زمین در فضاهای شهری و فراشهری، زیر مجموعه دانش زمینشناسی شهری بوده و به تحقق توسعه پایدار زیست محیطی میانجامد. کارشناسان برنامهریزی شهری و مدیریت محیط زیست شهری به ضرورت تشکیل بانک زمین شهری (زمینشناسی نواحی شهری و فراشهری) در کلانشهرها بیش از پیش پی بردهاند.
تحلیلی بر سیاستهای زمین شهری و توزیع فضای کالبدی نشان میدهد منع ساخت و ساز سکونتگاههای شهری و کاربریهای شهری بر روی گسلها، جلوگیری از ساخت و ساز بر روی معادن و منابع طبیعی مکان یابی شده (قابل استخراج) و...، زمینهای رانشی و سست پیوند (گسستی) و کوهپایههای آتشفشانی و اراضی شهری مستقر بر روی آبهای زیر سطحی و... با نظر کارشناسان برنامه ریزی شهری و زمین شناسان اقدامی ارزشمند برای کاهش هزینهها و خسارتهای احتمالی شهروندان میباشد. نقش موثر عوامل ژئومورفیک در شناخت ساختار شکلگیری زمینشناسی شهری و توزیع گستره فضایی شهرها عامل تعیینکننده در توسعه پایدار زیست محیطی محسوب میشود. دانش ژئومورلوژی در آمایش شهری (توزیع مکانی کاربریها و نظام فضایی درون شهری) و شناخت محدودیتهای عناصر ژئومورفیک، توپوگرافی شهری و دیگر موانع گسترش شهرها دارای اهمیت فراوانی میباشند. بنابراین آشنایی با این دانش کاربردی برای مدیران و کارشناسان شهری و زیست محیطی ضرورت مییابد.
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب مقدمهای بر شناخت مبانی مخاطرات زیست محیطی شهری و فراشهری |
نویسنده | نیما نعمتی |
ناشر چاپی | انتشارات صالحیان |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 985 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-214-634-4 |
موضوع کتاب | کتابهای محیط زیست، کتابهای جغرافیا و زمین شناسی |