معرفی و دانلود رایگان کتاب مثنوی معنوی: شریعت و طریقت

عکس جلد کتاب مثنوی معنوی: شریعت و طریقت
قیمت:
رایگان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب مثنوی معنوی: شریعت و طریقت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب مثنوی معنوی: شریعت و طریقت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب مثنوی معنوی: شریعت و طریقت

توافق بین محتوای مثنوی مولانا با آنچه در زبان فقها «شریعت» نام دارد طی قرون اخیر و حتی در عصر حاضر بارها از جانب متشرّعه مورد سؤال یا انکار واقع شده است و عجب آنست که یک تن از روشنگران قرن اخیر، میرزا فتحعلی آخوندزاده نویسنده ترک‌زبان و فارسی‌نویس قفقاز هم با اظهار این ادعای بی‌بنیاد که گویا مثنوی شریف را از سر تا بُن خوانده است گوینده‌ی مثنوی را منکر اعتقاد به انبیاء و معاد و مثنوی را بالتمام مخالف شرع شریف خوانده است.

پس جای تعجب نیست که بعضی روشنفکرخواندگان عصر ما هم عشقی را که نسبت به مثنوی اظهار می‌نمایند بر این توهّم بی‌اساس بنیاد نهاده باشند که گویا محتوای مثنوی یک نوع عرفان ضدّ دینی است و با آنچه شریعت خوانده می‌شود به‌هیچ‌وجه نسبتی ندارد. اینکه طعّانه مثنوی (3/4231) که ظاهراً از شاگردان شیخ صدرالدین قونوی عارف ومحدّث و شیخ الاسلام قونیة عصر مولانا بوده است و با کتاب‌هایی چون «فکوک» وی و «فصوص» و «فتوحات» استادش ابن عربی آشنایی داشته است مثنوی مولانا را خالی از «اسرار بلند» و منحصر به قصه پیغمبر و پیروی می‌خواند. در این‌باره که مدّعیان مولانا در قونیه در باب توافق بین مندرجات مثنوی با آنچه «قصة پیغمبرست و پیروی» و شریعت نام دارد تردید نداشته‌اند جای ابهام باقی نمی‌گذارد. اما مولانا در جواب این ادعا که وی آن را ناشی از حسادت معاندان می‌خواند خاطرنشان می‌کند که آنچه هم آن‌ها «اسرار بلند» می‌خوانند از همان سرچشمة «وحی» که منشأ شریعت است نشأت دارد و نظایر آنگونه «اسرار» اگر با محتوای وحی مغایر باشد جهل و پندارست و آن را از مقولة «الحاد» باید شمرد نه از مقولة عرفان و ارشاد.

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب مثنوی معنوی: شریعت و طریقت
نویسنده
سال انتشار۱۳۹۳
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات17
زبانفارسی
موضوع کتابکتاب‌های نقد ادبی
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب مثنوی معنوی: شریعت و طریقت

ن د ا ز ر ن د ی
۱۴۰۲/۰۸/۰۵
کتاب که نمی‌شود گفت مقاله یا گزارش بهتر به این مجلد می‌خورد.
کتاب مثنوی معنوی: شریعت و طریقت، اثر، مرحوم عبدالحسین زرین کوب، که شما را با مجموعه‌ای از رفع ابهامات از نسبت‌هایی که به مولانا می‌دهند و می‌دادند، آشنا می‌سازد.
البته ناگفته نماند که روی جلد اصلا نوشته نشده است شریعت و طریقت، و این و
برای من گمراه کننده بود فکر می‌کردم که مولانا خوانی است و هم نظم دارد و هم نثر!
مولانا با الفبای حسادت و نسبت نادرست در زمان خودش نیز دست به گریبان بوده است. القابی چون، ملحد، کافر، معاند، بی دین و...
زرین‌کوب در این مجال، هم اشاراتی به این اشعار دارد و هم اشاراتی علمی و ادبی به نظریات دیگر ادبیات دانها و فلاسفه دارد و در این مختصر به رویدادهای زمان خود مولانا هم توجه دارد.
کتاب تو را خواه ناخواه به دنباله‌روی و خواندن، ترغیب می‌کند و در این‌جا از بیان داستان‌های خضر و موسی، موسی و شبان، نیایش‌های شبان، داستان ناله‌های نی، رستاخیز، معاد، سلوک و طریقت ا...، شاگردان و مریدان مولوی و... نیز شما را آگاه می‌کند.
و در آخر این بیت از مولانا را زینت‌بخش مقاله‌اش می‌کند،
ای بسا ابلیس آدم روی است
پس، به هر دستی نباید داد دست
مهشید سلطانی
۱۴۰۳/۰۵/۱۹
با تشکر از نویسنده محترم که با این اثر به ما خاطرنشان می‌کند که در واقعیت‌های وجدانی هم آنچه بسیاری از اهل دعوی نقل می‌کنند معنی واقعی بسیار نیست هشدار آگاهانه‌ای به طالبان طریقت می‌دهد. چرا که می‌داند در دنیای ما بسیار اتفاق می‌افتد که حرف درویشان را یک گزافه‌پرداز مدعی می‌دُزدد، تا بخواند بر زان سلیمی فسون. طالب این معانی چنانچه مولانا خاطرنشان می‌کند باید مراقب باشد که به دام صیادان، به دام رهزنان و به دام دروغ‌گویان که اکنون همه‌جا حتی در غرب دام تزویر پهن کرده‌اند نیفتد، چون بسی ابلیس آدم‌روی هست. و بسی طبیبان مدعی برای صید احمق، همه‌جا کمین کرده‌اند.
Shila Heydari
۱۴۰۳/۰۲/۱۱
در ذهن من به خودی خودی مولانا عارف و شاعرقرن هفتم جدای از تعصبات و... قابل وصف نیست حتی اگر از نویسنده‌ای نام آشنا و تراز اول کشور آنهم با سابقه‌ی درخشان زرین کوب هم باشد، لاکن برای کسب اطلاعات آنهم برای دانشجویان و دانش پژوهان میتوان گفت درخشان و قابل تامل است، اما اگر کسانی خارج از این رده بخواهد چند صباحی غرق این متن پرمایه شوند، چنان چنگی به دلشان نمیزند و بنظر بنده در ابتدا اگر هیچ کتابی از مولانای جان نخوانده اید بنظر حقیر اول از کتاب ملت عشق الیف شافاک شروع کنید که جانتان را و روحتان را به شوق و شعف بندازد و بعد بروید به سر منزل کتاب‌های دیگر... ‌
آریا ایرانی
۱۴۰۲/۱۱/۲۰
درود تاثیرات مولانای جان برای منِ نا وارد کم دانش بی عمل به دلیل دریایی بودنش این قطره ناچیز را کجا توان درک. اگر چه گریزهای‌ بسیاری از پژوهندگان و کاوش گران دیدگاه مسحور کننده ایشان موجود هست اما به نظرم این تحقیق و تحصیل خیلی جذاب بود که نکته سنجی و زیبایی شناسی و درک و تحلیل نویسنده دانشمند به علاقه بی نهایتم به حضرت خداوندگار عشق و عرفان جناب مولانای جان رنگ و لعابی تازه بخشید.
سپاس از شما
ذبیح اله هلاکوهی
۱۳۹۸/۱۰/۲۷
خیلی خوب بود با اینکه بواسطه مرحوم پدر از کودکی با مثنوی مولانا آشنا بودم مطالعه‌ کتاب برایم جالب بود. خلاصه وکوتاه بودن کتاب برای خیلی از ماها که با مطالب و مفاهیم فلسفی کمتر آشنا هستیم باعث درک ضعیف از کتاب را موجب گردد که در بیان نظرات خوانندگان بنده مشاهده کردم. که بنده هم همین مشکل را داشتم. ممنون از نویسنده و دست اندرکاران. هلاکوهی
سید مجید سادات کیائی
۱۴۰۱/۱۰/۲۲
مرحوم دکتر زرین کوب در این یادداشت کوتاه به شکلی بسیار مختصر و مفید به موضوعات مهمی همچون رابطه شریعت، طریقت و حقیقت پرداخته‌اند و با ذکر مواردی از مثنوی دیدگاه و عملکرد مولانا را در این موضوعات مهم نشان داده و به اعتراضات اصحاب مدرسه پاسخ گفته‌اند.
nasim mousavi
۱۳۹۵/۱۱/۰۴
واسه کسایی که اهل مطالعه اینجور کتابا هستند قابل فهمه در غیر این صورت یکم سنگین هست متن کتاب... به دوستانی که به مولانا علاقه دارند پیشنهاد میکنم کتاب " ملت عشق" رو بخونند یک رمان هست که توش در مورد مولانا و شمس تبریزی خیلی قشنگ و روان گفته شده...
saeed etemadmoghadam
۱۳۹۶/۰۴/۲۵
عالی بود. تعریف بسیار دقیق و روشنگر از شریعت و طریقت و حقیقت و مسلک عاشقانه‌ی مولانا که در همین راستا بود. تحلیل عمیق عدم مغایرت شریعت و طریقت در سیره‌ی مولانا... به نظر بنده این مقاله در عین اختصار و ایجاز، بسیار دقیق و عمیق و مستند است.
fateme qamari
۱۳۹۵/۱۱/۱۱
کتابی است که خواندنش خالی از لطف نیست و لازم دونستم که در کتابهای دانلودی داشته باشم و اینکه هر چه از مولانا بدانیم باز پی به بزرگی شخصیت این مرد بزرگ نبرده ایم و او را سالهل و قرنهای دیگه باید بگذرد تا شناخته شود.
فاطمه
۱۴۰۲/۰۱/۱۰
کتابش برای افرادی که مایلند ارتباط بین شریعت و طریقت را بدانند عالیه یک کتاب فلسفی است که انسان رو بادیدگاه مولوی آشنا می‌کنه کتاب دولت عشق هم که درمورد مولوی و سلوک ایشان است بسیار تاثیر گذار است. با تشکر از کتابراه
Sina B
۱۴۰۰/۰۴/۰۴
بسیار دقیق و مستند در مورد عرفان واقعی که در برگیرنده هر سه راه رسیدن به کمال انسانی آنگونه که محق روح الهی است که در بشریت دمیده شده است را با زبانی شیوا و رسا بیان می‌نمایند، عالی بود... 👍👌
معصومه نقویان
۱۳۹۸/۰۶/۱۸
متنش تخصصی است ولی در خصوص افکار مولوی بزرگ به اندازه درکم از این مقاله بهره مند شدم. ممنون کتابراه عزیز. اگر امکان دارد لطفا کتاب‌های تفسیر مثنوی معنوی رو به زبان عمومی و در حد مخاطب عام بزارید. تشکر و سپاس.
طاها نجاتی
۱۳۹۶/۰۷/۰۲
با سلام این کتاب بسیار عالی ارتباط بین شریعت طریقت وحقیقت را برای خواننده از دیدگاه مولانا بیان کرده بود امیدوارم مطالب ساده‌تر. در این باب با زبان عامیانه تر گذاشته شود
نیلوفر یکتا
۱۳۹۶/۰۱/۱۱
عالیه واسه کسایی ک ب این موضوعات علاقه دارن جالبه بدونین من ک چیزی نفهمیدم یعنی ما شاالله انقدر تخصصی و سنگین وغیر ملموس نوشته شده بود ک نتونستم روح و درون مایه کتابو لمس کنم😕
علی قزل ایاق
۱۴۰۳/۰۱/۰۷
کتابی بی نظیر و غیرقابل انکار است. و تنها کسانی میتوانند از این جور گفتمان بهره ببرند که جزئی از متقین باشند. وقتی تقوا داشته باشی این جور کتاب ها مربی سوال های شماست
مشاهده همه نظرات 128

راهنمای مطالعه کتاب مثنوی معنوی: شریعت و طریقت

برای دریافت کتاب مثنوی معنوی: شریعت و طریقت و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.