معرفی و دانلود کتاب فرهنگ جامع مواد غذایی با کاربرد دارویی
برای دانلود قانونی کتاب فرهنگ جامع مواد غذایی با کاربرد دارویی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب فرهنگ جامع مواد غذایی با کاربرد دارویی
کتاب فرهنگ جامع مواد غذایی با کاربرد دارویی نوشتهی دایان کرافت و آرا درماردروسیان، به بیان ترکیبات فعال بیولوژیکی مواد غذایی و ترکیبات فیتوشیمیایی در غذاهای گیاهی مانند میوهها، سبزیجات، بقولات، غلات و... میپردازد.
موضوع کتاب فرهنگ جامع مواد غذایی با کاربرد دارویی چیست؟
توجه مردم به سلامتی و نقشی که تغذیه در بالا بردن سلامت و جلوگیری از بیماریهای مزمن دارد، روز به روز در حال افزایش است. افزایش توجه به تغذیه با سوالات بسیاری در مورد اینکه چطور با تغذیه میتوان باعث بالا رفتن سطح سلامت و جلوگیری از بیماریها شد، همراه بوده است. علاقهمندی به ترکیبات فیتوشیمیایی، به دلیل داشتن مزایای بسیار این ترکیبات در بهبود سلامت رو به افزایش است.
کتاب فرهنگ جامع مواد غذایی با کاربرد دارویی (The A-Z Guide to Food as Medicine) توسط یک متخصص تغذیه بالینی به نام دایان کرافت (Diane Kraft) و یک داروشناس به نام آرا درماردروسیان (Ara Dermarderosian) نوشته شده است و ترکیبات فعال بیولوژیکی مواد غذایی، اثرات فیزیولوژیک مواد مغذی و ترکیبات فیتوشیمیایی را به صورت جامع شرح میدهد.
هزاران ترکیب فیتوشیمیایی شناسایی شدهاند که برخی از معروفترین گروههای آن شامل آنتی اکسیدانها، فلاونوئیدها، فلاوانولها، فلاوانونها، ایزوفلاوونها، کاتچینها، اپی کاتچینها، آنتوسیانینها، آنتوسیانیدینها، پروآنتوسیانیدینها، ایزوتیوسیاناتها، کاروتنوئیدها، آلیل سولفیدها، پلی فنولها و اسیدهای فنولیک هستند. به دلیل زیاد بودن ترکیبات فیتوشیمیایی فراگیری آنها بسیار دشوار است. بنابراین نیاز به یک منبع موثق و کامل میباشد تا بتوان به وسیلهی آن مطالب را سریع و آسانتر بیاموزید. بنابراین خواندن این کتاب را به شما پیشنهاد میکنیم؛ زیرا به دلیل ارائه اطلاعات دقیق و کلیدی مطالب را به سرعت در اختیارتان قرار میدهد.
همچنین کتاب فرهنگ جامع مواد غذایی با کاربرد دارویی دربرگیرنده میوهها، سبزیجات و دیگر مواد غذایی طبیعی است که در منابع علمی به عنوان ترکیباتی که اثر فیزیولوژیکی آن مورد تحقیق قرار گرفته، معرفی شدهاند. غذاها، مواد غذایی و ترکیبات فیتوشیمیایی این کتاب بر اساس حروف الفبا مرتب شدهاند و بنابراین اطلاعات مربوطه به راحتی قابل دستیابی هستند. در این کتاب تنها به مصرف داخلی موضعی غذاها، مواد غذایی و ترکیبات بیوشیمیایی پرداخته شده است.
وجه تمایز کتاب فرهنگ جامع مواد غذایی با کاربرد دارویی با آثار مشابه چیست؟
وجه عمده تمایز کتاب حاضر با سایر آثار مشابه، ارجاعات کتاب به تحقیقات بالینی (پزشکی) انجام شده روی مواد غذایی و ترکیبات فیتوشیمیایی است؛ بطوریکه برای حدود 270 عنوان ماده غذایی ذکر شده در این کتاب، بیش از 1000 مورد ارجاع به تحقیقات پزشکی کاملا موثق بین الملی صورت گرفته و این رویه در تمام کتاب رعایت شده است. به عبارت دیگر، پایه و اساس تمامی مطالبی که در این کتاب گردآوری شده است، تحقیقات بالینی محققین روی مواد غذایی و ترکیبات فیتوشیمیایی بوده است. بر خلاف بسیاری از منابع موجود در بازار، این کتاب از نسبت دادن هرگونه ویژگی به یک ماده غذایی، بدون اشاره به مطالعات بالینی و علمی صورت گرفته در مورد آن خودداری نموده است. بعبارت دیگر این کتاب به معرفی آن دسته از غذاها و ترکیبات غذایی طبیعی پرداخته است که اثرات فیزیولوژیکی آنها در منابع علمی ثابت شده است. لذا استفاده از این کتاب بعنوان مرجعی برای متخصصان تغذیه و داروشناسی جهت ارائه رژیمهای غذایی تخصصی، متخصصان، اساتید و دانشجویان فیتوشیمی، پزشکان و محققین حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی بسیار حائز اهمیت است.
مواد غذایی و ترکیبات فیتوشیمیایی در این کتاب بر اساس حروف الفبا ارائه شدهاند که منجر به سهولت دسترسی خوانندگان به عناوین مورد نظر خواهد شد. با توجه به اینکه نسخه اصلی کتاب بر اساس حروف الفبای انگلیسی مرتب شده است، پس از ترجمه کتاب، عناوین بر اساس حروف الفبای فارسی باز چینش شدهاند و لذا محل قرارگیری و شماره منابع در کتاب اصلی و نسخه ترجمه شده آن با هم متفاوت هستند. لازم به ذکر است که مترجمان زمان و دقت زیادی برای باز چینش منابع در نسخه ترجمه شده کتاب صرف نمودهاند.
کتاب فرهنگ جامع مواد غذایی با کاربرد دارویی برای چه کسانی مناسب است؟
خواندن این کتاب راهنما به عنوان منبعی مناسب برای متخصصان مراقبتهای بهداشتی و افراد علاقمند به دانستن اثرات دارویی مواد غذایی مناسب است. همچنین مطالعه کتاب حاضر برای افرادی که قصد دارند از عادات غذایی مناسب که بر پایه اطلاعات دقیق هستند پیروی نمایند، مفید خواهد بود.
دایان کرافت را بیشتر بشناسیم:
او کارشناس ارشد، متخصص تغذیه، با مدرک مجاز تغذیه، دارنده مدرک فوق لیسانس در رشته تغذیه بالینی از دانشگاه نیویورک و لیسانس در رشته تغذیه انسانی از دانشگاه ایالتی پن است. دایان کرافت (Diane Kraft) و همکارش این کتاب راهنما را به عنوان مرجعی برای متخصصین سلامت تدوین نمودهاند تا دستیابی به اطلاعات علمی مرتبط با جنبههای سلامت مواد غذایی، گروههای غذایی، مواد مغذی و ترکیبات فیتوشیمیایی را برایشان میسر سازد تا بتوانند به طور آموزشی به ارائه خدمات مرتبط با رژیم غذایی و تغذیه به مراجعین بپردازند.
آرا درماردروسیان را بیشتر بشناسیم:
او استاد برجسته داروشناسی و شیمی پزشکی، دانشگاه علوم، فیلادلفیا، پنسیلوانیا است. آرا درماردروسیان (Ara Dermarderosian) چندین کتاب در زمینه موضوعات داروشناسی، فصلهایی از کتاب ملزومات داروشناسی رمینگتون و مقالات علمی بسیاری نوشته و ویراستار و یا سردبیر ویرایش هشتم (2015) کتاب مروری بر محصولات طبیعی بوده است.
در بخشی از کتاب فرهنگ جامع مواد غذایی با کاربرد دارویی میخوانیم:
تخم کتان (Linum usitatissimum)
تعریف
به تخم کتان اوسیتاتیسیموم به معنی "مفیدترین" گفته میشود، زیرا دانه و روغن این گیاه مصرف خوراکی دارد و منبع نوعی فیبر است که از آن پارچه کتانی تولید میکنند. تخم کتان منبع خوبی از آهن و پتاسیم است، بطوریکه یک چهارم فنجان تخم کتان حاوی 341 میلیگرم پتاسیم (7% مقدار مورد نیاز روزانه) و 2. 4 گرم آهن (13% مقدار مورد نیاز روزانه)، اسیدهای چرب امگا-3، و بتا-سیتوسترول است. شاید نیاز باشد بذرکتان، خوراک و نان تهیه شده از تخم کتان و روغن تخم کتان در شرایط سرد نگهداری شود تا از فساد آن جلوگیری شود. روغن تخم کتان نباید حرارت زیادی ببیند.
یافتههای علمی
تخم کتان نوعی ملین حجم دهنده موثر است. بر اساس یک مطالعه مروری، مطالعاتی که به بررسی کاربرد فرمهای مختلف تخم کتان در کاهش سطح کلسترول خون پرداخته اند، به نتایج قاطعی در این زمینه دست پیدا نکردهاند. با این وجود نتایج شش مطالعه بالینی نشان داد که استفاده از اشکال مختلف تخم کتان کلسترول کل و کلسترول LDL را در افرادی که دارای سطح کلسترول طبیعی یا بالا بودند، بطور معنی داری کاهش داد. بعلاوه چنانچه تخم کتان به همراه داروهای استاتینی مصرف شود، ظرفیت آن برای کاهش کلسترول LDL افزایش پیدا میکند. بر اساس نتایج یک مطالعه بالینی، تخم کتان سبب بهبود سطح تریگلیسرید نمیشود و برخی از انواع تخم کتان (تخم کتانی که چربی زدایی شده و محتوی لینولنیک اسید آن کاهش یافته است) سطح تری گلیسریدها را افزایش میدهند. در یک مطالعه تصادفی دارای شاهد (تعداد 100 فرد بالغ 50 ساله یا مسن تر)، لیگنین تخم کتان (ترکیبی در تخم کتان که در روغن کتان وجود ندارد) تاثیری بر تراکم مواد معدنی استخوان، لیپوپروتئینها، گلوکز یا التهاب نداشت. بر اساس نتایج یک مطالعه مروری بتا سیتوسترول احتمالا بر بهبود علائم بزرگ شدن پروستات و بهبود علائم ادراری، افزایش حداکثر جریان ادرار و کاهش حجم ادرار باقی مانده در اختلال تخلیه مثانه پر نشده موثر است. با این وجود بتاسیتوسترول تاثیری بر اندازه پروستات ندارد. در دو آزمایش بالینی، مصرف تخم کتان عملکرد کلیوی را در بیمارانی که به بیماری لوپوس اریتماتوی نفریت مبتلا بودند، بهبود بخشید. در ارتباط با تاثیر تخم کتان بر کاهش گر گرفتگی نتایج مختلفی وجود دارد.
دز فعال بیولوژیکی
در اکثر آزمایشات بالینی انجام شده، مصرف روزانه 3 تا 50 گرم (یک قاشق چای خوری تا 5 قاشق غذا خوری) تخم کتان میزان کلسترول کل را 5 تا 9% و میزان کلسترول LDL را 8 تا 18% کاهش داد.
ایمنی
مصرف مقدار معمول آن در رژیم غذایی در کنار سایر مواد غیر حساسیت زا خطری ندارد، هرچند مواردی از واکنشهای حساسیتی شدید به تخم و روغن کتان گزارش شده است و کسانیکه به هر یک از گیاهان جنس کتان حساسیت دارند، باید از مصرف این ماده غذایی خود داری کنند. مصرف تخم کتان ممکن است باعث تحریک شروع قاعدگی در زنان شود و مطالعات انجام گرفته روی حیوانات نشاندهنده بروز برخی تاثیرات نامطلوب در طی دوران حاملگی است، بنابراین استفاده از تخم یا روغن کتان در دوره بارداری و شیردهی توصیه نمیشود.
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب فرهنگ جامع مواد غذایی با کاربرد دارویی |
نویسنده | دایان کرافت، آرا درماردروسیان |
مترجم | مهدی ابراهیمی، غلامرضا زمانی |
ناشر چاپی | انتشارات مرندیز |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 418 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-106-628-3 |
موضوع کتاب | کتابهای اصول تغذیه، کتابهای طب سنتی |
و مطالب عالی در زمینه مواد غذایی و کاربردهای دارویی توش نوشته شده واقعا عالیه