معرفی و دانلود کتاب صوتی جشن بیمعنایی
برای دانلود قانونی کتاب صوتی جشن بیمعنایی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی جشن بیمعنایی
کتاب صوتی جشن بیمعنایی نوشته میلان کوندرا، رمانی فلسفی است که به موضوعاتی چون روابط انسانی، تنهایی، معنا و بیمعنایی زندگی میپردازد. کوندرا در این اثر با لحنی طنز به تلخی بیمعنایی روابط و پلیدی زندگی اشاره میکند.
رمان جشن بیمعنایی (The Festival of Insignificance) در هفت فصل ارائه شده است، در هر فصل از کتاب موضوعات فلسفی جداگانهای بیان شده و در کل رمان نمیتوان جریان یکسانی را یافت. این داستانهای متفاوت بیانگر از هم گسیختگی انسانها از یکدیگر هستند. به طور مثال در یکی از داستانها، الن یکی از شخصیتهای اصلی در پی مادری است که در سن 10 سالگی او را رها کرده و در ذهنش با مادرش حرف میزند.
شخصیت دیگر با نام رامون آنقدر از دیگران فراری است که هر چند دوست دارد از نمایشگاه تابلوهای مارک شاگال بازدید کند اما با دیدن افراد ایستاده در صف نمایشگاه از این کار منصرف میشود.
هدف میلان کوندرا (Milan Kundera) از نوشتن این رمان در بخشهای کوچک را در پایان کتاب متوجه خواهید شد، او با روایت غیرخطی و مدرن خود به صورت نامرتب پازلی از فرم و محتوا را در اختیار شما قرار میدهد و به همین دلیل پیدا کردن روابط بین هر بخش کتاب برای شما لذتبخش خواهد بود.
کوندرا در این کتاب صوتی به روابط مختلف افراد و هویت از دست رفته انسان با زبانی فلسفی میپردازد و افکار و دیدگاههای فلسفی کانت، شوپنهاور و هگل را از زبان شخصیتهای کتاب بازگو میکند. در بخشهایی از کتاب همچنین به حکومتهای توتالیتر و همینطور اعضای حزب کمونیسم شوروی و مسائل سیاسی و نوع حکومتها نیز اشارههای مستقیم شده است.
میلان کوندرا همچنین روابط انسانی بهخصوص رابطه زوجها را با نگاهی انتقادی بررسی میکند. در کتاب صوتی جشن بیمعنایی در روابط افراد اروتیسم به روش گروتسک دیده میشود. کوندرا بدون اینکه از شخصیتها چیزی غیر از اسمشان بگوید، به روابط میپردازد. یکی از ویژگیهای این اثر پرهیز از شخصیتپردازی است. این کتاب بسیار جذاب و پرکشش است اما داستان قویای ندارد. کوندرا به عمد در اثرش از قصهگویی دوری میکند.
کتاب جشن بیمعنایی پیرنگ کمرنگی دارد و میتوان گفت در هیچیک از کتابهای قبلی کوندرا پیرنگی چنین کمرنگ دیده نشده است. داستان بدون شخصیتپردازی، بدون پیرنگ قوی و بدون قصهگویی روایت میشود و این موضوع اتفاقاً قدرت و هنر نویسندگی کوندرا را به نمایش میگذارد. روایت کتاب بر محوریت موقعیت بوده و با استفاده از این فنون کشش بسیاری برای شما ایجاد میکند.
میلان کوندرا دغدغههای ذهنی خود در طول 84 سال زندگی را با مفاهیم فلسفیای چون بحران هویت، هویت از دست رفته، تراژدی فراموشی، معناباختگی شخصیتها و تنهایی انسان در عصر کنونی با شما مطرح کرده و با ایجاد سؤالهای پی در پی فلسفی ذهن شما را درگیر میکند.
این رمان در ادامه سنت رماننویسی کوندرا است و همانند دیگر آثارش مفاهیم عمیق فلسفی مثل پوچی روابط را بررسی میکند. لحن متفاوتی که او برای این اثر انتخاب کرده یکی از تفاوتهای این کتاب با دیگر آثار اوست. کوندرا از بیان شوخی و طنز در رمانهای دیگرش نیز استفاده کرده اما لحن طنز او در این اثر، تکرار مسائل در ظاهر نامرتبط و شوخیهای تلخ و بیاندازهاش این کتاب را از دیگر آثار او جدا میکند.
کوندرا برای بیمعنا کردن و نشان دادن این بیمعنایی از شوخی و طنز به عنوان ابزاری در نوشتن بهره میبرد و در این کار موفق بوده است. تکرار اتفاقات و سیر دورانی این پوچی که در روابط چهار شخصیت اصلی دیده میشود و در کل اثر نیر قابل رؤیت است دیدگاه نهیلیستی او را آشکار میسازد.
این کتاب صوتی در جوار باغ لوکزامبورگ در یکی از خیابانهای پاریس شروع میشود و در پایان نیز در کنار همین باغ به اتمام میرسد، در این دایره تفکرات متفکران برجستهای بیان میشود اما سرانجام معنایی برای زندگی یافت نمیشود.
در جشن بیمعنایی چهار دوست به مناسبت یک جشن تولد در کنار هم قرار میگیرند. این چهار مرد پاریسی، همان چهار شخصیت اصلی کتاب با نامهای چارلز، رومن، کالیبان و الن هستند. کالیبان بازیگر ناموفقی است، چارلز یک مرکز تهیه غذا را مدیریت میکند، الن با زنی بسیار کوچکتر از خود رابطه دارد و رومن استاد بازنشسته دانشگاه است. این چهار نفر به صورت همزمان در گفتوگوهای متفاوت معرفی میشوند و در یک جشن که چارلز آن را برگزار کرده در کنار هم قرار میگیرند و با موضوعی پیچیده روبهرو میشوند.
با میلان کوندرا بیشتر آشنا شویم:
میلان کوندرا در اول آوریل سال 1929 در چکاسلواکی به دنیا آمد. او از سال 1975 به فرانسه تبعید شد و در سال 1981 تابعیت آن کشور را به دست آورد. وی خود را نویسندهای فرانسوی میداند. قبل از انقلاب مخملی در چکاسلواکی در سال 1989، حکومت کمونیستی کتابهای او را در چک ممنوع اعلام کرد.
کوندرا تاکنون چندین بار کاندید دریافت جایزه نوبل شده است. اولین نمایشنامه او با نام مالکان کلیدها که به دوران خشونت و ترس در زمان حکومت آلمان میپرداخت در سال 1961 منتشر شد. او در سالهای 1958 تا 1968 ده داستان با نام عشق خندهدار به رشته تحریر درآورد. کوندرا اولین رمانش با نام شوخی را در سال 1967 نگاشت.
در سال 1984 کتاب سبکی تحملناپذیر هستی که در ایران با نام بار هستی شناخته میشود را نوشت. این اثر محبوبترین کتاب او به شمار میرود. در سال 1988 فیلیپ کافمن کارگردان آمریکایی فیلمی را براساس این کتاب به همین نام ساخت.
در سال 1990 کتاب جاودانگی را منتشر کرد. برخلاف دیگر آثار او، این کتاب درونمایه فلسفی بیشتر و عمیقتری دارد. از دیگر آثار او میتوان به شوخی، مهمانی خداحافظی، خنده و فراموشی، جهالت، آهستگی، کلاه کلمنتیس، وصایای تحریف شده، زندگی جای دیگری است، والس خداحافظی و... اشاره کرد.
در بخشی از کتاب صوتی جشن بیمعنایی میشنویم:
نخستین باری که الن مسحور راز ناف آدمیزاد شد، آخرین باری بود که مادرش را دیده بود. هنگامی که الن نمنمک به خانه برمیگشت در خیابان دختران جوانی را دید که همگی کوشیده بودند خود را هر چه زیباتر جلوه دهند. با شلوارهایشان، تیشرتهایشان، کمربندهایشان و همه و همه. الن دوباره به یاد ناف آدمیزاد افتاد. تو گویی اغواگری و دل بردن دیگر آن معنای همیشگی را نداشت. تو گویی آن همه گوناگونی و راز و رمز زیبایی و کشش همه خلاصه شده بود در آن چیز گردی که وسط شکم آدمیزاد است، ناف.
آنچه میگویم تکراری است. این بخش را با همان کلمههای آغازین این رمان شروع کردهام میدانم. اما اگر پیش از این از شیفتگی الن به معمای ناف آدمی حرف زدهام، قصد ندارم از شما پنهان کنم که این معما همواره ذهن او را درگیر میکرد. شما هم مثل الن ماهها، چه بسا سالها درگیر این جور دلمشغولیها بودهاید. بیشک بسی بیهودهتر از آنچه الن درگیرش است.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی جشن بیمعنایی |
نویسنده | میلان کوندرا |
مترجم | الهام دارچینیان |
راوی | شاهین شجری کهن |
ناشر چاپی | نشر قطره |
ناشر صوتی | نوین کتاب گویا |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۳ ساعت و ۲۳ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای صوتی داستان و رمان فلسفی خارجی |