معرفی و دانلود کتاب تولید غذای حلال
برای دانلود قانونی کتاب تولید غذای حلال و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب تولید غذای حلال
کتاب تولید غذای حلال به قلم میان ن. ریاض و محمدمنیر چودری، قوانین و مقررات غذاهای حلال، رهنمودهای کلی برای تولید آن، بازارهای داخلی و بینالمللی این غذاها و الزامات تجاری و واردات از کشورهای مختلف را مورد مطالعه و بررسی قرار میدهد.
در دو دهه گذشته، «حلال» به واژهای کاملا رایج در صنایع غذایی غرب تبدیل شده است که علت اصلی آن، صدور محصولات غذایی به خاورمیانه و جنوب شرقی آسیا بوده است. معنای این واژه عربی که «مجاز» یا «مشروع» میباشد، بسیار روشن است. با این وجود، تفسیر و تعبیر علمی آن در کشورهای مختلف وارد کننده محصولات غذایی، متفاوت است همانگونه که درک و برداشت شرکتهای تولید کننده محصولات غذایی از این واژه فرق میکنند.
دانشجویان علم تغذیه معمولا چیزی در مورد الزامات غذایی در مذاهب مختلف و گروههای قومی متفاوت نمیآموزند و تنها در معرض مفاهیمی نظیر کوشر، حلال و گیاهخوار قرار میگیرند، در حالی که کارکنان واحدهای توسعه محصول، تضمین کیفیت، خرید، و دیگر بخشهای کلیدی مجبورند برای پاسخگویی به نیازهای مشتریان، این مفاهیم را یاد بگیرند.
هدف از کتاب تولید غذای حلال (Halal food production) و کتابهایی که هماکنون در بازار برای افراد علاقهمند به موضوع حلال وجود دارند، کمک به مصرف کنندگان مسلمان برای تصمیمگیری در این مورد است که چه بخورند و از چه غذایی پرهیز کنند. هیچ کتابی برای خود صنعت مواد غذایی نوشته نشده است که بتواند اطلاعات مورد نیاز این صنعت را ارائه کند، تا بتوان محصولات غذایی را تولید نمود که پاسخگوی نیازهای مصرف کنندگان داخلی و بینالمللی باشد.
میان ن. ریاض (Mian N. Riaz) و محمدمنیر چودری (Muhammad M. Chaudry)، دانشمندان مواد غذایی هستند که مجموعاً دارای بیش از 30 سال تجربه عملی در این حوزه هستند. این کتاب، نتیجه تجربههای عملی آنها در زمینه الزامات غذاهای حلال و صدور تأییدیههای حلال است.
هدف از نگارش این کتاب، خلاصه کردن برخی اصول بنیادی است که در تولید غذای حلال باید مورد توجه قرار گیرد. این کتاب، نقطه آغاز بسیار مؤثری برای دانشمندان علوم تغذیه و سایر دستاندرکاران در صنعت مواد غذایی است. کتاب تولید غذای حلال همچنین دربردارنده الزامات خام تولید غذاهای حلال از گوشت قرمز، ماکیان، محصولات لبنی، ماهیان، غذاهای دریایی، غلات صبحانه، شیرینیها و مکملهای غذایی است. نقش ژلاتین، آنزیمها، الکل و دیگر مواد مشکوک برای تولید غذاهای حلال را با برخی جزئیات مورد توجه قرار داده شده است.
به علاوه رهنمودهایی همراه با مثالهایی در زمینه برچسبگذاری، بستهبندی و پوشش دادن مواد غذایی ارائه شده است. همچنین به موضوع جدید بیوتکنولوژی و ارگانیسمهای اصلی ژنتیکی شده (GMOS) در تولید غذاهای حلال پرداخته شده است. توضیحات مختصری نیز در مورد نگرانیهای روزافزون در مورد علوفههای حیوانی داده شده است.
در بخشی از کتاب تولید غذای حلال میخوانیم:
حدود 1/3 میلیارد مسلمان در جهان و 1/5 میلیارد مصرف کننده غذاهای حلال در دنیا وجود دارد. به عبارت دیگر، یک نفر از هر چهار انسان، غذاهای حلال مصرف میکنند. تفاوت 0/2 میلیارد نفری بین مصرف کنندگان حلال و شمار مسلمانان، مربوط به غیر مسلمانانی است که در کشورهای دارای اکثریت مسلمان، نظیر اندونزی و بنگلادش، زندگی میکنند که در آنها، بیشتر غذاها حلال هستند.
هماکنون جنوب شرقی آسیا و خاورمیانه، دو بازار نیرومند برای محصولات حلال هستند (ریاض، 1998). تمام شرکتهای بزرگ فراوری گوشت طیور در ایالات متحده به این بازارها صادرات دارند و این در حالی است که عرضه کنندگان ثانویه، عرضه کننده گوشت گاو هستند. منابع اصلی گوشت گاو در این بازارها عبارتند از واردات از استرالیا و نیوزیلند که دولتهای این کشورها حمایت بسیاری از برنامههای حلال دارند (چودری، 1998). اقدامات بازاریابی برای عرضه محصولات حلال تأیید شده در سراسر جهان هم اکنون در حال شتاب گرفتن است.
جنوب شرقی آسیا، محل زندگی بیش از 250 میلیون مصرف کننده غذاهای حلال است. اندونزی، مالزی و سنگاپور سالهاست که دارای مقرراتی برای کنترل واردات محصولات حلال تأیید شده هستند. اخیر، تایلند، فیلیین و کشورهای دیگر به ارزش محصولات حلال تأیید شده پی بردهاند و دولتهای این کشورها در حال تدوین مقرراتی برای افزایش صدور و ورود این محصولات هستند. برای صدور به بسیاری از کشورهای عضو آسه آن، حتی سادهترین محصولات سبزی نیز باید تأیید شوند. در این نقطه، حتی مصرف کنندگان غیر مسلمان نیز محصولات حلال را نمادی از کیفیت و سلامت میدانند.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
سپاسگزاری
فصل اول: مقدمه
فصل دوم: قوانین و مقررات غذاهای حلال
فصل سوم: رهنمودهای کلی برای تولید غذاهای حلال
فصل چهارم: تجارت بین المللی و داخلی محصولات حلال
فصل پنجم: الزامات واردات در کشورهای مختلف
فصل ششم: الزامات تولید حلال برای گوشت چهارپایان و طیور
فصل هفتم: الزامات تولید حلال برای فراوردههای شیر
فصل هشتم: الزامات تولید محصولات حلال از ماهیان و غذاهای دریایی
فصل نهم: الزامات تولید محصولات حلال از غلات و شیرینیها
فصل دهم: الزامات تولید مکملهای غذای حلال
فصل یازدهم: ژلاتین در تولید غذاهای حلال
فصل دوازدهم: آنزیمها در تولید غذاهای حلال
فصل سیزدهم: الکل در تولید غذاهای حلال
فصل چهاردهم: ترکیبات غذایی در تولید غذاهای حلال
فصل پانزدهم: بر چسب زنی، بسته بندی و پوشش غذاهای حلال
فصل شانزدهم:کاربرد ترکیبات بیوتکنولوژی و مواد اصلاح ژنتیکی شده...
فصل هفدهم: علوفه حیوانی و غذاهای حلال
فصل هجددهم: مقایسه غذاهای کوشر، حلال و گیاهی
فصل نوزدهم: نحوه دریافت گواهی حلال
ضمایم
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب تولید غذای حلال |
نویسنده | میان ن. ریاض، محمدمنیر چودری |
مترجم | بیتا نوذری |
ناشر چاپی | انتشارات شرکت چاپ و نشر بازرگانی |
سال انتشار | ۱۳۸۸ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 286 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-469-292-5 |
موضوع کتاب | کتابهای بازار مواد غذایی، کتابهای علوم صنایع غذایی |