معرفی و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های جنایی و معمایی خارجی

چرا باید داستان‌ها و رمان‌های جنایی و معمایی خارجی بخوانیم؟

اغلب داستان‌ها و رمان‌هایی که با اصطلاحات جنایی، کارآگاهی، معمایی، رازآلود، تریلر و پلیسی توصیف می‌شوند، آثاری داستانی هستند که بر اعمال مجرمانه مثل قتل، دزدی، آدرم‌ربایی و در پی آن تحقیقات یک کارآگاه یا بازپرس حرفه‌ای یا آماتور بر روی آن‌ها برای یافتن مجرم واقعی تمرکز دارند. تعلیق، ایجاد گره‌های داستانی و طرح معما و رمز و رازهای پیچیده، ازجمله ویژگی‌های اصلی این ژانر محسوب می‌شوند.

تفاوت‌های میان داستان‌های جنایی، معمایی و تریلر

در بسیاری از داستان‌ها و رمان‌های جنایی، تمرکز اصلی و محوریت داستان بر جنایت‌کار معطوف است. در این گونه‌ داستان‌ها، مجریان قانون، ارتش یا یک مأمور عدالت‌خواه، برای دستگیری این جنایت‌کار در تلاش هستند. تقابل خیر و شر نیز از مضامین اصلی داستان‌های جنایی محسوب می‌شود. در رمان‌های معمایی و رازآلود، برخلاف آثار جنایی، جدال میان خیر و شر کم‌رنگ‌تر است و به‌جای آن در پی شناسایی و یافتن شخصی هستیم که مرتکب جنایت شده است. از سوی دیگر در رمان‌های جنایی، معمولاً در همان ابتدای داستان هویت شخصیت شرور فاش می‌شود؛ اما نویسندگان داستان‌های معمایی بخش عمده‌ی ماجرا را به گره‌گشایی در باب شناسایی هویت مجرم اختصاص می‌دهند. در این زمینه می‌توان به کتاب «پشت سرت را نگاه کن» نوشته‌ی سی بل هاگ، اشاره کرد.

در رمان‌های هیجان‌انگیزی که تحت عنوان تریلر شناخته می‌شوند، تمرکز روایت بر ایجاد تعلیق و القای احساس ترس از جنایتی است که احتمال وقوعش می‌رود. در تریلرها به‌طور معمول شخصیت‌ منفی از همان ابتدا مشخص‌ است و قهرمان داستان برای جلوگیری از وقوع جنایتی توسط او وارد عمل می‌شود. مجموعه رمان‌های پرفروش و پرطرفدار «جک ریچر» اثر لی چایلد از این دسته‌اند.

تاریخچه‌ی داستان و رمان جنایی و معمایی در جهان

مرور تاریخ نشان می‌دهد برخی از داستان‌های کتاب «هزار و یک شب»، اولین نمونه‌های شناخته‌شده‌ی داستان جنایی‌اند. با این وجود ظهور داستان‌های جنایی، معمایی و پلیسی را به‌طور ویژه می‌توان در آغاز قرن نوزدهم و وقوع انقلاب صنعتی ردیابی کرد. در این دوران با افزایش مشاغل صنعتی و نقل مکان افراد به شهرهای مختلف، ظن و بدگمانی نسبت به افراد غریبه و همچنین نرخ وقوع جرم و جنایات افزایش پیدا کرد. به این ترتیب زمینه برای نگارش آثار داستانی متنوعی در این ژانر فراهم شد. در سال 1819 رمان «مادمازل اسکودری» اثر ارنست هوفمان، به‌عنوان اولین داستان جنایی و معمایی مدرن متولد شد. داستان «جنایت در کوی غسالخانه» نوشته‌ی ادگار آلن پو نیز که دنیا را با کارآگاه خصوصی مسیو اوگوست دوپنیک آشنا کرد، به‌عنوان اولین داستان کارآگاهی تاریخ ادبیات شناخته می‌شود.

بلافاصله پس از انتشار جنایت در کوی غسالخانه، رمانی پلیسی با عنوان «زن سفید پوش» به قلم ویلیام کالینز نوشته شد و در سال 1859 به انتشار رسید. پس از آن، این نویسنده، داستان «ماه الماس» را در ابتدا به‌صورت سریالی و در مجلات مختلف منتشر کرده و سپس در سال 1868، در قالب یک رمان معمایی به چاپ رساند. طی دهه‌های آخر قرن نوزدهم، ظهور شخصیت شرلوک هولمز در آثار سر آرتور کانن دویل، نگاه‌ها را به داستان‌ها و رمان‌های جنایی و معمایی تغییر داد. نویسنده‌ی اسکاتلندی این اثر تا سال 1927 به نگارش و انتشار داستان‌های شرلوک هولمز ادامه داد.

فاصله‌ی میان سال‌های 1920 تا 1939 میلادی، تحت عنوان عصر طلایی داستان‌های جنایی و معمایی و پلیسی شناخته می‌شود. در این سال‌ها، آگاتا کریستی که سردمدار این دوران بود، مشهورترین کارآگاه‌های تاریخ ادبیات را خلق کرد؛ یعنی هرکول پوآرو و خانم مارپل. قابل انکار نیست که این شخصیت‌ها بر نویسندگان داستان‌های جنایی و معمایی خارجی معاصر نیز تأثیر بسیاری گذاشته‌اند. با وقوع جنگ جهانی دوم، محبوبیت ژانر جنایی و معمایی رو به کاهش گذاشت و عصر طلایی این آثار رو به پایان نهاد. با این حال بسیاری از این رمان‌های رازآلود همچنان منتشر می‌شوند و طرف‌داران خود را دارند.

اهمیت مطالعه‌ی داستان‌ها و رمان‌های جنایی و معمایی خارجی

در وهله‌ی اول داستان‌های جنایی، معمایی و پلیسی، مثل بسیاری از آثار داستانی دیگر جنبه‌ی سرگرمی دارند و با تعلیق و هیجانی که ایجاد می‌کنند می‌توانند ما را از واقعیت پیرامون جدا کنند. اما فراتر از سرگرمی، خواندن آثار این ژانر ادبی از جنبه‌های دیگری نیز اهمیت دارد:

  • داستان‌ها و رمان‌های جنایی و معمایی خارجی فرصتی را فراهم می‌کنند تا تاریک‌ترین نقاط روح و روان بشر را به چشم ببینیم. به‌قول هنینگ مانکل، خالق مجموعه رمان «سگ‌های ریکا»: «هیچ قاتلی وجود ندارد، بلکه افرادی هستند که مرتکب قتل می‌شوند». به‌عبارت دیگر همه‌ی ما انسان‌ها تحت شرایط خاص، ممکن است به یک قاتل یا جنایتکار بدل شویم.
  • داستان‌ها و رمان‌های جنایی و معمایی خارجی، دنیای ترسناک و دراماتیکی را خلق می‌کنند که در عین جذابیت، باورپذیرند و بی‌عدالتی‌های سراسر دنیا را به تصویر می‌کشند.
  • در زندگی واقعی معمولاً از موقعیت‌های خطرناک و آسیب‌زا اجتناب می‌کنیم، اما داستان‌های ژانر جنایی و معمایی ما را به دل دنیای مرموز جنایتکاران می‌برند یا کاری می‌کنند که در رمزگشایی یک پرونده‌ی قتل همکاری کنیم، بدون اینکه خطری تهدیدمان کند. علاوه‌بر این چنین آثاری موجب می‌شوند که ذهنمان تحریک شود و قدرت تحلیل مسائل در ما افزایش پیدا کند.
  • با خواندن آثار معمایی و جنایی خارجی، می‌توانیم احساسات مختلفی مثل شگفتی، تنش، هیجان‌، کنجکاوی، ترس، انتقام‌جویی و حتی حس رضایت را تجربه کنیم. حس‌هایی که منجر به ترشح هورمون‌های شادی‌بخش همچون دوپامین و حتی اندورفین می‌شوند.
  • درست است که شخصیت‌های داستان‌ها و رمان‌های جنایی و معمایی خارجی ممکن است وحشت و ترس به دلمان بیندازند، اما درعین‌حال می‌توانند به شخصیت محبوبمان تبدیل شوند. مثل شخصیت هول‌انگیز هانیبال لکتر در رمان «سکوت بره‌ها» نوشته‌ی توماس هریس که یکی از جنایت‌کاران محبوب در ژانر جنایی و معمایی به‌شمار می‌آید. درواقع این آثار جنبه‌ی دیگری از قدرت هنر را به ما نشان می‌دهند و کاری می‌کنند که شخصیت‌های منفی، جذابیت بسیاری پیدا کنند.
  • ژانر تریلر یا جنایی، بی‌عدالتی‌ها و فسادهای اجتماعی را برملا می‌کند. به‌طوری که در طی دهه‌های 1960 و 1970، بسیاری از روزنامه‌نگاران برای تقبیح و افشای رخدادهای جنایی، وارد حوزه‌ی نویسندگی در این ژانر شدند. چراکه یک رمان جنایی می‌تواند حس عدالت‌پروری و هم‌دلی را در مخاطبانش تقویت کند و موجب بهبود رفتارهای اجتماعی شود.

خواندن داستان‌ها و رمان‌های جنایی و معمایی خارجی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

اگر از آن دسته افرادی هستید که از تجربه‌ی هیجان لذت می‌برند و دلتان می‌خواهد این هیجان را با لذت خواندن یا شنیدن یک داستان ممزوج کنید؛ اگر می‌خواهید در حل معما و رسیدگی به پرونده‌های قتل و جنایت همراه باشید، از فضاهایی ترسناک عبور کنید و مجرم‌های خشن را بشناسید، اما آسیبی نبینید، بنابراین پیشنهاد ما این است که از خواندن داستان‌ها و رمان‌های جنایی و معمایی خارجی غافل نشوید.

پرطرف‌دارترین داستان‌ها و رمان‌های جنایی و معمایی خارجی در کتابراه

با توجه به این که روزبه‌روز بر تعداد طرفداران ژانر هیجان‌انگیزِ کتاب‌های داستان و رمان جنایی و معمایی خارجی افزوده می‌شود، کتابراه آثار پرشماری را با این سبک در نسخه‌های الکترونیک، صوتی و PDF برای دانلود در اختیار علاقه‌مندان قرار داده است. در این بین برخی از آثار، نظر مخاطبان بیشتری را به خود جلب کرده‌اند. آمار بالای خرید و دانلود این کتاب‌ها که عنوان تعدادی از آن‌ها را در ادمه ذکر خواهیم کرد، محبوبیت فوق‌العاده‌ی این آثار را نشان می‌دهد.

  • کتاب خاطرات یک آدمکش، اثر کیم یونگ ها
  • کتاب یکی پس از دیگری، به قلم فریدا مک فادن
  • کتاب سنگ، کاغذ، قیچی، نوشته‌ی آلیس فینی
  • کتاب دختری از بروکلین، اثر گیوم موسو
  • کتاب کودک 44، به قلم تام راب اسمیت
  • کتاب هشت قتل حرفه‌ای، نوشته‌ی پیتر سوانسون
  • کتاب راهنمای کشف قتل از یک دختر خوب، اثر هالی جکسون

پیشنهاد برای دانلود رایگان داستان‌ها و رمان‌های جنایی و معمایی خارجی در کتابراه

اگر شما هم از مطالعه‌ی داستان‌ها و رمان‌های جنایی و معمایی خارجی لذت می‌برید، پس خوب است بدانید که همیشه لازم نیست برای کتاب موردعلاقه‌تان هزینه کنید. چراکه وب‌سایت و اپلیکیشن کتابراه بسیاری از عناوین مرتبط با این ژانر در قالب‌های کتاب صوتی، الکترونیک و PDF را به‌صورت رایگان در اختیار مخاطبانش قرار داده است. بنابراین این امکان برای شما فراهم است تا بدون صرف هزینه، کتاب موردنظرتان را دانلود کنید. تعدادی از این عناوین عبارت‌اند از:

  • کتاب شیمیدان، اثر استفانی مایر
  • کتاب آسمان فرو می ریزد، نوشته‌ی سیدنی شلدون
  • کتاب صورتحساب، به قلم جفری دیور
  • کتاب رمان سهم دیگری، اثر اریک امانوئل اشمیت

کتاب صوتی عروس فریبکار

معرفی و دانلود کتاب صوتی عروس فریبکار کتاب صوتی عروس فریبکار (برنده‌ی جایزه‌ی ادبی Trillium) رمانی به قلم مارگارت النور اتوود است که نخستین بار در سال 1993 به انتشار رسید. اتوود در این اثرِ پرفروش نیویورک تایمز، ضمن روایت ماجرایی پرکشش و جذاب، به درونمایه‌ی مورد علاقه‌ی خود که چیزی نیست جز نحوه‌ی شکل‌گیری الگوهای زنانگی در جوامع مردسالار، پرداخته است. درباره کتاب صوتی عروس فریبکار زینا، زنِ جوانِ شگفت‌انگیزی است که سلوکش آدمی را به... ادامه

کتاب صوتی شرلوک هلمز: یال شیر

معرفی و دانلود کتاب صوتی شرلوک هلمز: یال شیر کتاب صوتی شرلوک هلمز: یال شیر یکی از آثار اصلی و اولیه‌ای‌ست که سر آرتور کانن دویل آن را حول محور محبوب‌ترین کارآگاه دنیا نوشته است. در این اثر شرلوک هلمز تحقیق روی پرونده‌ی مرگ عجیب‌وغریب یک معلم علوم را در ساحل ساسکس به دست می‌گیرد تا رمز و راز آن را کشف کند. درباره‌ی کتاب صوتی شرلوک هلمز: یال شیر ممکن است کتاب‌های اصلی و اقتباسی شرلوک هلمز (Sherlock Holmes) را نخوانده باشیم یا فیلم‌ها و... ادامه

کتاب صوتی در

معرفی و دانلود کتاب صوتی در رابطه‌ی پیچیده و نامتعارف زنی جوان با پیرزنی که در ظاهر هیچ شباهتی با او ندارد، هسته‌ی اصلی کتاب صوتی در است. گفتنی‌ست ماگدا سابو با نوشتن این رمان جوایز و افتخارات بسیاری را از آن خود کرده است. درباره‌ی کتاب صوتی در نویسنده‌ای جوان و پرمشغله -که هم‌او داستان را برای ما روایت می‌کند- برای راست‌وریس کردن کارهای شخصی‌اش در خانه تصمیم می‌گیرد کسی را استخدام کند. او پس از یک دوره ممنوع‌الکار بودن،... ادامه

کتاب گوتیک مکزیکی

معرفی و دانلود کتاب گوتیک مکزیکی کتاب گوتیک مکزیکی رمانی ترسناک از نویسنده‌ای مکزیکی-کانادایی به نام سیلویا مورنو گارسیا است. این اثر که عنوان پرفروش‌ترین رمان نیویورک تایمز را از آن خود کرده، به روایت داستان دختری جوان به نام نائومی می‌پردازد. مردی قصد به‌قتل‌رساندن همسرش را دارد، جان دخترعموی نائومی در خطر است، همه چیز به هم پیچیده و زندگی نائومی در التهاب فرو رفته است. این اثر برگزیده، دلهره‌آور و جذاب در انتها چشم‌های شما... ادامه

کتاب صوتی از جناب پو چه خبر؟ (یادی با پنج داستان و یک مقاله)

معرفی و دانلود کتاب صوتی از جناب پو چه خبر؟ (یادی با پنج داستان و یک مقاله) ادگار آلن پو به عنوان یکی از غول‌های ادبیات آمریکا داستان‌های کوتاه فراوانی نگاشته که پنج داستان برجسته و یک مقاله جذاب از او در کتاب صوتی از جناب پو چه خبر؟ (یادی با پنج داستان و یک مقاله) گردآوری و ترجمه شده است. گفتنی‌‌ست هر یک از این قصه‌ها در موضوع و سبک منحصربه‌فردی نوشته‌ شده‌اند که اغلب آن‌ها در ژانر پلیسی و ترسناک هستند. درباره کتاب صوتی از جناب پو چه خبر: تا پیش از ظهور ادگار آلن پو،... ادامه

کتاب بعضی وقت‌ها برمی‌گردند

معرفی و دانلود کتاب بعضی وقت‌ها برمی‌گردند روایتی نفس‌گیر از کینه‌هایی که هرگز فراموش نمی‌شوند. کتاب بعضی وقت‌ها برمی‌گردند یکی دیگر از داستان‌های تکان‌دهنده‌ی استیون کینگ است، او در این اثر زندگی مردی را به تصویر می‌کشد که برای انتقام از دشمنانی قدیمی به تصمیمی دیوانه‌وار دست می‌زند و وقایعی باورنکردنی را تجربه می‌کند. درباره‌ی کتاب بعضی وقت‌ها برمی‌گردند این داستان جنایی-معمایی به زندگی جیم می‌پردازد؛ مردی که در کودکی شاهد حادثه‌ای تلخ... ادامه

کتاب شکارچیان روح

معرفی و دانلود کتاب شکارچیان روح یک تریلر ترسناک به‌یادماندنی از ادبیات آمریکا؛ الن اوه در کتاب شکارچیان روح قصه‌ی دختری دوازده‌ساله را روایت کرده که پس از عزیمت به خانه‌ای جدید، در معرض دسیسه‌های شیطانی قرار می‌گیرد... لازم به ذکر است که اثر پیش رو، در سال 2019 نامزد دریافت جایزه‌ی بلوبونت تگزاس شده است. درباره کتاب شکارچیان روح کتاب شکارچیان روح (Spirit Hunters) رمانی در ژانر ترسناک به قلم الن اوه، نویسنده‌ی کره‌ای -... ادامه

کتاب روح داروثی دینگلی

معرفی و دانلود کتاب روح داروثی دینگلی کتاب روح داروثی دینگلی، از سری کتاب‌های تجربه‌های کوتاه، دربردارنده‌ی داستان کوتاهی به قلم دانیل دفو است که ماجرای مرموز یک روح سرگردان را برای مخاطب روایت می‌کند. در این داستان کلاسیک شاهد ملاقات‌های مکرر یک پسر جوان با روح خانم دینگلی هستیم که سال‌ها پیش در همسایگی او زندگی می‌کرده، اما اکنون هشت سال است که جانش را از دست داده! برای این‌که پی به مقصود این شبح مرموز ببرید، کافی‌ است تا انتها با... ادامه

کتاب معمای چشم لندن

معرفی و دانلود کتاب معمای چشم لندن کتاب معمای چشم لندن اثر شیوان داود، داستان گم شدن پسری به نام سلیم را روایت می‌کند. سلیم یک روز سوار چرخ‌وفلک می‌شود اما دیگر از آن پایین نمی‌آید. تد و کت که از خویشاندان سلیم هستند، می‌کوشند تا با کشف سرنخ‌های مختلف، معمای گم شدن او را حل کنند. این کتاب برنده‌ی جوایز متعددی شده است که از میان آن‌ها می‌توان به نشان کارنگی و جایزه‌ی بوک سنس اشاره کرد. درباره‌ی کتاب معمای چشم لندن سلیم و مادرش... ادامه

کتاب معمای چشم لندن

معرفی و دانلود کتاب معمای چشم لندن شیوان داود در کتاب معمای چشم لندن ماجرای یک معمای رازآلود را تعریف می‌کند که قهرمان داستان، یعنی تد به همراه خواهرش کت، می‌کوشند تا آن را حل کنند. آن‌ها برای پیدا کردن پسرخاله‌شان سلیم، که یک روز پس از این که سوار چرخ‌وفلک چشم لندن شد ناپدید گشت، چاره‌ای جز حل این معما ندارند. این کتاب برندۀ جوایز مختلفی مانند جایزه‌ی ادبیات کودک دالی گری شده است. درباره‌ی کتاب معمای چشم لندن داستان از آن جایی... ادامه