نقد، بررسی و نظرات کتاب Animal Farm (مزرعه حیوانات) - جورج اورول
4.6
453 رای
مرتبسازی: پیشفرض
شادی درخشان راد
۱۴۰۰/۰۸/۲۷
52
اوایل کتاب کمی به نظر خسته کننده بنظر میرسید یعنی چه که بشینی و کارها و حرفهای چند حیوان زبان بسته را بخوانی!! ولی در پس فلسفه آن کارها و حرفها، هر کدام نکتهی ظریفی پنهان بود که انسان را شگفت زده میکرد!! مگر میشود یک نویسندهی خارجی حال زندگی ما را اینقدر دقیق و موشکافانه توصیف کند. توصیف شخصیت ناپلیٔون و قانونهای قلعه که روز به روز به دلخواه خوکها رنگ میباختند و تمام ممنوعیتها را به نفع خودشان بر میداشتند جای بس شگفتی داشت! چگونه یک نفر قهرمان را در زمانی دیگر دشمن وخایٔن جا میزدند!! و گوسفندانی که بی فکر بع بع میکردند و سگان بادیگارد که با ایجاد رعب و وحشت مانع هر گونه اعتراضی میشدند! چگونه به حیوانات امید واهی زندگی بهتر با ساختن آسیاب بادی میدادند!! و چقدر دردناک بود سرنوشت اسب داستان، بعد از آن همه جانفشانی و وفاداری مطلق، آخر سر به دست جلاد سپرده شد!! چقدر دلم برای خودمان سوخت.... کاش گوسفند نباشیم.... کاش مزرعه مان از تصرف خوکها آزاد شود.... به امید برابری، آزادی و صلح جهانی تمام انسانهای جهان!
*Animal Farm* (قلعه حیوانات) نوشته **جورج اورول**، یکی از تأثیرگذارترین و مشهورترین آثار ادبی قرن بیستم است. این رمان کوتاه که به سبک یک افسانه تمثیلی نوشته شده، در عین سادگی، پیام های عمیق و قدرتمندی درباره سیاست، قدرت، و فساد دارد. ### داستان درباره چیست؟ داستان در مزرعه ای اتفاق می افتد که حیوانات آن تصمیم می گیرند علیه مالک انسانی خود شورش کنند و مزرعه را به تنهایی اداره کنند. با شعار اصلی «همه حیوانات برابرند»، آن ها با امید به آزادی و برابری، انسانی به نام آقای جونز را از مزرعه بیرون می کنند. در ابتدا، همه چیز خوب پیش می رود. اما به تدریج، خوک ها که رهبری انقلاب را در دست دارند، قدرت بیشتری به دست می آورند و شروع به سوءاستفاده از آن می کنند. از میان آن ها، خوکی به نام **ناپلئون** به تدریج به یک دیکتاتور تبدیل می شود و شعار اصلی انقلاب را تغییر می دهد: «همه حیوانات برابرند، اما برخی برابرترند.» ### تم ها و پیام ها: این کتاب یک نقد تند و زیرکانه به نظام های تمامیت خواه است، به ویژه نظام های سیاسی که تحت لوای برابری و آزادی، به فساد و استبداد می رسند. اورول در این داستان، به طور خاص به انقلاب روسیه و پیامدهای آن اشاره می کند، اما پیام های کتاب فراتر از یک دوره تاریخی خاص هستند و به هر جامعه ای که قدرت در آن متمرکز شود، قابل اعمال اند. ### چرا این کتاب مهم است؟ - **زبان ساده اما پرمفهوم: ** داستان به ظاهر ساده است، اما هر شخصیت و هر رویداد در آن نماد مفهومی عمیق دارد. - **پایان هشداردهنده: ** کتاب نشان می دهد که چطور آرمان های بزرگ می توانند به فساد و خیانت تبدیل شوند.
این کتاب معروفترین اثر جورج اورول میباشد که جنبه سیاسی دارد اما در قالب شخصیتهای حیوانی بیان شدهاند و هر حیوان در اصل اشاره به یک شخص یا یک مکان سیاسی دارد. در ابتدا خوک پیری در اصطبل خوابی را که دیده تعریف میکند و دیگران ترغیب میکند تا خود را از دست انسانها نجات بدهند. چند روز بعد آن خوک پیر میمیرد و حیوانات دو خوک را به نامهای ناپلئون و اسنوبال به عنوان رهبر خود بر میگزینند. در ابتدا وضعیت به خوبی پیش میرود و هر حیوان گوشهای از کار را به دست میگیرد. در ابتدا نیز قوانینی وضع میکنند که هفت تا میباشند و همه حیوانات بایستی از اینها تبعیت کنند، تنها حیوانی که تحت تاثیر این اتفاقات قرار نمیگیرد یک الاغ پیر است. وضع خیلی خوب پیش میرود اما به مرور زمان بین دو رهبر اصلی دشمنی ایجاد میشود و در یک روز ناپلئون به همراه چهار سگ از سگهای مزرعه اسنوبال را از مزرعه بیرون میکنند و ناپلئون به طور کامل بر مزرعه مسلط میشود، هر روز قوانین را زیر پا میگذارند و تنها اگر کسی کوچکترین خطایی را مرتکب شود معدوم میشود، هر حیوان پیری را از مزرعه بیرون میفرستند و رییس مزرعه خودش با آدمها قرار داد وضع میکند. در نهایت همه قوانین از بین میروند و خوکها و آدمها هر دو سر میز قمار مینشینند به طوری که دیگر معلوم نیست کدام انسان است و کدام خوک... داستان جالب و تامل برانگیزی است، اگر زبان انگلیسی شما قوی است حتما این کتاب را مطالعه کنید.
اورول نویسنده این کتاب با ظرافت و هنرمندی جامعه جهانی به ویژه جامعههای که تازه انقلاب کردهاند را به قلم خود در قالب مزرعهی حیوانات به تصویر کشیده است. مزرعهای که در آن هر یک از حیوانات نماد و نشان دهندهی شخصیتهای مختلف افراد جامعه است. و همچنین ماهیت انقلاب رویایی که در ابتدا جرقه انقلاب را روشن میکند و به تدریج به انقلابی سوخته تبدیل میشود. قوانینی که به مرور تغییر میکندند، واقعیتهایی که تحریف می شوند، کلههای تو خالی که به سرعت اغوا میشوند، خوکهای که هر روز فربه تر میشوند همه واقعیتهای انکار ناپذیر جامعهاند و این حقیقت تلخ زندگی است. به قول نویسنده «همه حیوانات برابرند اما بعضی برابرترند»
اولویت بندی از مهمترین مهارتهای زندگیست. شما هر چقدر زیبا ویولن بنوازید، در یک قایق در حال غرق شدن، ویولن نواختن در اولویت قرار ندارد. شما هرچقدر کشاورز قابلی باشید، در یک مزرعهی در حال سوختن، سم پاشی و آفت زدایی در اولویت قرار ندارد.
«کارل مارکس»، فیلسوف آلمانی، یکی از افسونهای جامعهی سرمایه داری را «تخصصی شدن» میداند. هر کس چنان سرش به کار و تخصص خود گرم است که فراموش میکند کل این جامعه به کدام سو حرکت میکند. باهوشترین و سخت کوشترین آدمها گرفتار الگوی «باکستر» میشوند و مسائل کلان اجتماعی را از یاد میبرند.
«کارل مارکس»، فیلسوف آلمانی، یکی از افسونهای جامعهی سرمایه داری را «تخصصی شدن» میداند. هر کس چنان سرش به کار و تخصص خود گرم است که فراموش میکند کل این جامعه به کدام سو حرکت میکند. باهوشترین و سخت کوشترین آدمها گرفتار الگوی «باکستر» میشوند و مسائل کلان اجتماعی را از یاد میبرند.
کتاب خیلی جالب و جذابیه و نشون میده قدرت چه تاثیری میتونه داشته باشه از داستانش خوشم اومد یک خوک خواب میبینه حیوانات درآسایش زندگی میکنن و به سایر موجودات میگه کاری بکنین که تحقق بیابه و بعد از چند روز میمیره و سه نفر به عنوان رهبر انتخاب میشن و... همشو نگم هیجانش میره ولی درکل پایان تاثیر گذاری داشت کتاب 1984 هم خوندم واقعا اونم جذاب بود نویسندهای میلی خوش قلم و خوش فکری هست
این کتابو من چند سال پیش خوندمش متن قوی و خوبی داره. والبته خیلی زیباست. این کتاب در واقع بیانگر زندگانی طبقههای مختلف جامعهی انسانی در طول زمان است که نویسنده اونهارو به حیوان تشبیه کرده. در کل کتاب خوبیه. و اگر آدم فنو سیاست و تاریخ باشید میفهمید ک زمینههای سیاسی نیز در اون وجود داره. فکر نمیکردم این کتابو اینجا ببینم
به جرات میتوان گفت که کتاب مزرعه حیوانات یکی از عمیقترین تحلیلهای جامعه شناسی انسان را به زبانی استعاره گونه در اختیار علاقمندان میگذارد و با وجود اینکه سالهای زیادی از نگارش و انتشار این کتاب وزین میگذرد؛ همچنان مورد توجه کتابخوانان هست.
من با وجود اینکه این کتاب را بارها خواندهام اما همچنان بسیار دوست دارم خواندن دوباره این کتاب را.
من با وجود اینکه این کتاب را بارها خواندهام اما همچنان بسیار دوست دارم خواندن دوباره این کتاب را.
کتابی برای توضیح بهتر جامعه و رفتارهای سیاسی با بیانی متفاوت که میتونه باب میل خیلی از مردم نباشه و یا مطالب و منظور نویسنده برای بعضیها میتونه مشکل و غیر قابل درک باشه. برای همین به همه توصیه نمیکنم این کتاب رو. افرادی که علاقه به داستانهای سمبلیک و اجتماعی دارند فکر میکنم این کتاب براشون عالی باشه.
کتاب خوبى که تابع دریافت نویسنده صده قبل از رخدادهاى تحولات جهان به ویژه جهان غرب از زادگاه مولف در هندوستان استعمار زده، انقلاب فرانسه و شورى کمونیستى و... است که البته در دنیاى سرمایه دارى کنونى به عنوان تمثیل قلعه یا مزرعه اى بزرگ (دهکده جهانى) بسیار نمود پیدا میکند چه در کلیت دنیاى بشرى و چه جزعیات گوشه گوشه آن