معرفی و دانلود رایگان کتاب سواد رسانه، دانش عصر دیجیتال
برای دانلود قانونی کتاب سواد رسانه، دانش عصر دیجیتال و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب سواد رسانه، دانش عصر دیجیتال
کتاب سواد رسانه، دانش عصر دیجیتال از زینت آیت اللهی همان چیزی است که جامعهی فارسیزبان برای استفادهی صحیح از رسانه به آن نیاز دارد و مطالعه آن برای تمام مخاطبان تلویزیون، فضای مجازی و رادیو ضروری است.
دربارهی کتاب سواد رسانه، دانش عصر دیجیتال
دنیای امروز در جمعهای بسیاری عصر ارتباطات نامیده میشود. ما میتوانیم به راحتی با فردی در آن سوی کرهی زمین صحبت کنیم، در کلاسهایی شرکت کنیم که هزاران کیلومتر دورتر از ما برگزار میشوند و از طرف دیگر، به جدیدترین خبرهای سراسر جهان دسترسی داشته باشیم. در بحبوحهی صحبت از پیامدها و عواقب این شرایط معمولا ابزار انتقال پیام یعنی «رسانه» فراموش میشود. انواع شبکههای تلویزیونی، اجتماعی و سایر پلتفرمهای اشتراک محتوا هرکدام با هدفی خاص طراحی شدهاند و سعی دارند مخاطب را با خود همراه کنند و اگر میخواهیم در مواجهه با اطلاعات، قدرت تشخیص محتوای درست را داشته باشیم چارهای جز آموختن سواد رسانه پیش پای ما نیست.
پلیس فتا به دلیل اهمیت این موضوع اقدام به انتشار مجموعه کارگاههای نهضت سواد رسانهای در فضای مجازی کرده که کتاب سواد رسانه، دانش عصر دیجیتال جلسهی ششم آن است. این اثر مقدمات کلی و ضروری دربارهی رسانه را شرح میدهد و سپس در عناوین جالبی مانند «تکنیکهای عملیات روانی»، «رژیم مصرف رسانهای»، «تشخیص ویدئوی جعلی» و «روشهای شناخت شایعه در فضای مجازی» شما را به ابزارهایی کارآمد در زمان رویایی با رسانه مجهز میکند.
کتاب سواد رسانه، دانش عصر دیجیتال مناسب چه کسانی است؟
خواندن این کتاب را به تمام خوانندگان فارغ از هر سطح تحصیلات و مهارت پیشنهاد میکنیم.
در بخشی از کتاب سواد رسانه، دانش عصر دیجیتال میخوانیم
رسانهها تلاش دارند تا مرتبا ارزشهای خاصی را به مخاطب خود منتقل و یا در او ایجاد کنند. تبلیغات، اخبار، موزیکها، فیلمهای ویدیویی و بسیاری از پیامهای رسانهای میتوانند به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر ما اثر داشته باشند. آنها در مرحله نخست میتوانند باورها و نگرشهای ما را شکل دهند و در مرحله بعد بر اعمال و رفتار ما تأثیر گذارند. مثلا آداب ما را تغییر دهند، فرهنگ و سبک زندگی ما راتغییر دهند، انتخابهای ما را جهتدهی کنند، ما را به انجام رفتار خاصی مانند حضور در جنبشهای سیاسی و اجتماعی تشویق کنند و...
بهعنوان مثال در سالهای آخر دهه هشتاد نام «ابوالفضل» جزو سه نام برگزیده برای پسران بود. کارشناسان رسانهای میگویند شعار «یا ابوالفضل» که در مسابقات جهانی روی لباس حسین رضازاده نوشته شده بود بر این انتخاب اثر داشته است. از سوی دیگر پس از پخش سریال «ستایش» از تلویزیون این نام در لیست 10 نام دختر پرطرفدار درآمد.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
اهمیت سواد رسانهای
چرا سواد رسانهای این قدر مهم است؟
رسانهها چه میکنند؟
رسانهها جهان را آنگونه که میخواهند به نمایش میگذارند
رسانهها بر عقاید، نگرشها و اعمال ما اثر میگذارند
رسانهها اهداف تجاری، سیاسی و اجتماعی دارند
رسانهها از زبان اقناع استفاده میکنند
شیوههای اقناع مخاطب
تکنیکهای اقناع مخاطب
نمونهای از تکنیکهای اقناعی
رسانهها میتوانند عملیات روانی انجام دهند
تکنیکهای عملیات روانی
دروغ بزرگ
اسطورهسازی
تفرقهافکنی
انسانیتزدایی از حریف
دشمنسازی
چه کنیم؟
رژیم مصرف رسانهای را رعایت کنیم
تفکر انتقادی داشته باشیم
تفکر انتقادی
سواد رسانه در اینترنت و شبکههای اجتماعی
کارکردهای مثبت اینترنت
چالشهای فضای مجازی
نشر اکاذیب
شیوههای نشر اکاذیب
اخبار فیک و هوکسهای خبری
تشخیص اخبار فیک در فضای مجازی
تشخیص ویدئوی جعلی
شایعهپراکنی
شایعات رایج در فضای مجازی
روشهای شناخت شایعه در فضای مجازی
تبعات قانونی بازنشر اکاذیب و شایعات در فضای مجازی
تبلیغات اینترنتی
نقش تبلیغات آنلاین بر کاربران
تکنیکهای اقناع مخاطب در تبلیغات
چند توصیه در مواجهه با تبلیغات آنلاین
جمعبندی
مراجع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب سواد رسانه، دانش عصر دیجیتال |
نویسنده | زینت آیت اللهی |
ناشر چاپی | انتشارات پشتیبان |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 44 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-255-485-3 |
موضوع کتاب | کتابهای سواد رسانهای |
هر چند قواعد بازی بسیار پیچیده تر از زبان کتاب هست ولی زبان کتاب میتواند حداقل تصمیم را در مخاطب ایجاد بکند چی؟ چرا؟ چگونه؟ را در بستر مجازی رعایت بکنند ولی کمتر مخاطبی هم پیدا میکنی به این درک و قاعده برسد چونکه هم ذات پنداری مخاطب با فضای سایبر همچون هم ذات پنداری به معنای واقعی کلمه به غلطت نوجوان با شخصیتهای خیالی و ساختگی همچو مردعنکبوتی و سوپر من و بت من و قس علی هذا… سواد رسانه به دوتا مجلد و دو تا فیلم و سریال و دوساعت میز گرد شبکه چهار اونم ساعت ۱ نصف شب نمیتوان ایجاد کرد و مردم و برخی دغدغه مند واقعی به غلط در میدان حریف و پست فوروارد بر علیه منافع ملی بازی میکند که در نهایت این شخص یا سر از فتا در میآورد که هرچه قسم عباس هم بخوره ول معطلع هست یا هم از پتانسیلش هم چنان بر علیه مواضع و هژمونی کشورش استفاده میشه مگر کانالیزه کردن خودش نه بلکه تفکر و اندیشهاش چون این فرد علاقه مند و دغدغه مند به کشورش تا کمر در مرداب دشمنان گیر کرده و هرچه دست و پا هم میزنه بعادت و استراتژی مرداب جواب برعکس میگیره و بجای حیات به ممات و.. واقع بینانه به موضوع فضای مجازی و تاثیرات صدرصدش.. که در جهان مجازی امروز و هوش مصنوعی فردا کشور و ملت نیازمند یک مجموعه خدمات استراتژیک هست و مخاطبی که قصد دارد بر علیه و مخالف جریان سیل و غول رسانهای جهان وارد بشه با استراتژیهای غیر مستقیم براش سیل بند زد و الا این کتب واین نگارشها عالی هست ولی در همین حد عالی خروجیش هست کاربردی نیست هزاران ساعت کارگاه و هزاران جلد کتاب و مقاله هیچ خروجی نخواهد داشت و قس علی هذا..
برای اینکه مسیر طرح ریزی بشه ابتدا دولت، جهان سایبر را خود باور کند که نکرده