معرفی و دانلود کتاب صوتی گسترش اسلام
برای دانلود قانونی کتاب صوتی گسترش اسلام و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی گسترش اسلام
کتاب صوتی گسترش اسلام اثر جان ام. دان، نگاهی عمیق به ریشههای اسلام و فتوحات آن و همچنین امپراتوریهای اسلامی از روزگار گذشته تا سدههای میانه انداخته و شما را به خوبی از مختصات این آیین در عصر جدید آگاه میسازد.
اسلام آخرین دین حضرت خاتم (ص)، آمده است تا نوید ظهور انسان کامل و نیز ساختن دنیای بهتری را بدهد. این دین مانند یهودیت و مسیحیت در خاورمیانه ظهور کرد و از میان این سه دین بزرگ از همه جوانتر است. اصول اعتقادی آن ساده و روشن است: تنها یک خدا (الله) وجود دارد. و محمد (ص) آخرین پیامبر از سلسله طویل پیامبران برگزیده خدا برای ابلاغ حقایق بود.
اما اسلام، از زمانی که نخستین آیات خداوند بر محمد (ص) نازل شد، طی قرنها به چیزی بیش از یک دین بزرگ جهانی تبدیل شد، این دین نیروی قدرتمند قانونی، حکومتی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارد که صدها میلیون نفر از ساکنان سرزمینهای متعدد و گسترده را متحد میسازد. اسلام به سرعت طرح اولیه و شالوده حکومتی پهناور و قدرتمند را پیریزی کرد که از ساحل اقیانوس اطلس در شمال آفریقا تا چین و هند گسترش داشت. هیچ قلمرو دیگری بیش از اسلام چنین آمیزه گوناگونی از انواع اقوام، نژادها و زبانها را در برنگرفته است. حتی امپراتوری روم در اوج خود در مقایسه با گستره اقتدار مسلمانان رنگ میباخت.
اسلام در زبان عربی از ریشهی «س-ل-م» و به معنای تسلیم شدن، واگذاری، آشتی و صلح است. مُسْلِم (به فارسی مسلمان) نیز از مشتقات این کلمه به معنی کسیست که خود را به خداوند تسلیم میکند، یا کسی که از اسلام تبعیت میکند. شناخت خداوند و اعتقاد به یکتایی او اصلیترین باور مسلمانان است، و همین مسئله این دین را در میان سایر ادیان ابراهیمی متمایز ساخته است. آنها اعتقاد دارند خداوند بر بسیاری از پیامبران، وحی فرستاده و محمد آخرین آنان است. به باور آنان محمد اعاده کنندهی ایمان توحیدی خالص ابراهیم، موسی، عیسی و دیگران پیامبران است و اسلام کاملترین و آخرین آیین الهیست.
مسلمانان براین باورند که خداوند، قرآن را به محمد از طریق فرشتهای به نام جبرئیل فرو فرستاده است. قرآن از یهودیان و مسیحیان با عنوان «اهل کتاب» یاد میکند. مسلمانان همگی بر بیخطا بودن قرآن اتفاق نظر دارند. و معتقدند آیات قرآنی که امروزه در دست ماست (بیحذف یا اضافهی کلمهای) دقیقاً همان چیزیست که محمد بیان کرده. این اتفاق نظر به حدیست که شیعیان دوازده امامی ایران و وهابیان عربستان رسمالخط واحدی از قرآن را بهکار میبرند.
اصول دین نزد مسلمانان سه رکن هستند، توحید (اعتقاد به یگانگی خداوند و اعتقاد به صفات او)، نبوت (اعتقاد به ضرورت فرستادن پیامبران از سوی خداوند برای راهنمایی بشر)، معاد (اعتقاد به وجود جهانی که بعد از فروپاشی این جهان کنونی، نمایان میشود و در آن جهان نیکان و بدکرداران به سزای کردار خویش میرسند.)
در میان این اصول آنچه ریشهی بقیه است، توحید است، به طوری که دینشناسانِ مسلمان میکوشند تا با اثبات آن، بقیهی اصول و فروع را ثابت کنند. شیعیان علاوه بر این سه اصل، به عدل و امامت نیز به عنوان اصلهای چهارم و پنجم معتقدند.
اسلام با نوید ظهور انسان کامل و نیز ساختن دنیای بهتر آمده است. این دین مانند یهودیت و مسیحیت در خاورمیانه ظهور کرد و از میان این سه دین بزرگ، از همه جوانتر است.
اسلام مسلمانان را از غذای حرام، شراب و قمار منع میکند. مسلمانان میتوانند مستقیماً با خداوند راز و نیاز کنند و برای این منظور احتیاج به واسطی ندارند. مسجد در اسلام تنها محل تجمع است و برخلاف کلیسا در مسیحیت، دارای قدرت مذهبی نیست. در بیانی کلیتر اسلام دین اعتدال و میانهرویست؛ این دین در عین اینکه پیروانش را به کمک به فقرا تشویق میکند، ترک دنیا را مطلوب نمیشمارد.
ابوالقاسم محمد بن عبدالله بن عبدالمطلب بن هاشم (۵۷۰ - ۶۳۲) بنیانگذار و پیامبر دین اسلام است. محمد تا سه سال پس از بعثت دعوت خود را آشکار نکرد. اولین گروهی که محمد آنها را آشکارا به اسلام دعوت نمود، بستگان خودش بودند. پس از آن به کوه صفا رفت، و تمام قریش را به پذیرش اسلام فراخواند.
دو مذهب عمدهی اسلام شیعه و سنی است که هر یک از این دو فرقه انشعاباتی دارند. برای نمونه صوفیگری در میان شیعه و سنی وجود دارد.
شیعیان بر این باورند که امام و جانشین پیامبر اسلام از راه حکم شرعی تعیین میشود و امامت علی، نخستین امام شیعیان و دیگر امامان شیعه نیز از راه حکم شرعی ثابت شده است. اصول دین در تشیّع پنجگانه است و علاوه بر سه اصل توحید، نبوت و معاد، به دو اصل دیگر یعنی عدل و امامت نیز باور دارند (عدل به معنای اعتقاد به عدالت خدا و امامت به معنای اعتقاد به ضرورت فرستادن امامان از سوی خدا برای راهنمایی بشر).
مهمترین مذاهب شیعه، عبارتند از دوازده امامی، اسماعیلیه، زیدیه، کیسانیه، واقفیه و فطحیه
در مقابل اهل سنت بر این باورند محمد، پیامبر اسلام، پس از خود جانشینی تعیین نکرد و پس از فوت محمد، مسلمانانِ آن زمان بر اساس شورا یک تن را بهعنوان خلیفهی مسلمین انتخاب کردهاند. در آغاز در خاندان بنی ساعده، ابوبکر را که از یاران و نزدیکان محمد بود و در میان مسلمانان محبوبیت و اعتبار زیادی داشت، برای خلافتِ پس از محمد، بر جامعه نوبنیاد مسلمانان انتخاب کردند. سنیان به چهار مکتب فقهی عمده که عبارتند از: حنفی، مالکی، شافعی و حنبلی تقسیم میگردند.
برخی ادعا دارند که پیامبر اسلام زمانی که در مدینه بود، برای سران امپراتوریهای جهان نامهنگاری کرده و آنها را به اسلام دعوت نمود. در واقع در دورهی رسالت محمد پیامبر، دین اسلام درگیر جنگهایی بود اما بیشتر حالت دفاعی داشت. مهمترین فتح آن زمان فتح مکه و گسترش اسلام (The spread of Islam) در سرزمین حجاز (نیمه غربی جزیرة العرب) بود. فتوحات اسلامی از زمان خلفای راشدین آغاز شد و تا دوره عثمانیان ادامه یافت. (مسلمانان در زمان خلیفهی دوم به فرمان عمر، به ایران حمله کردند و طی تقریباً ۱۰ سال تمام ایران جز نواحی گیلان و مازندران را تصرف کردند.)
شاید بتوان به جرات گفت که نقطهی افول فتوحات مسلمانان شکست در نبرد بلاط الشهدا یا نبرد تور در فرانسه است. نبردی که گویا نقطهی پایان نفوذ مسلمانان در اروپا است. اگرچه بعدها در عصر عثمانیان مسلمانان توانستند به وین و مجارستان هم دست پیدا کنند، ولی میتوان شکست در نبرد تور را نقطهی افول موج اول فتوحات اسلامی نامید.
البته رویکردی نیز در میان برخی از علمای شیعه وجود دارد که فتوحات اسلامی در این دوره را، با توجه به اینکه تحت جواز و امر ائمهی صالح و معصوم نبوده است مورد تأیید نمیداند. آنان در توجیه نظر خود به این گفتهی علی (ع) استناد میکنند که میگوید: «مسلمان نباید در رکاب کسی که به حکم خدا ایمان ندارد و دستور خداوند را دربارهی غنایم جنگی اجرا نمیکند، جهاد کند. اگر در چنین جهادی کشته شود، دشمن ما را در غصب حقوق ما و ریختن خون ما یاری نموده و مرگ او همانند مرگ دوران جاهلیت است.»
گفتنیست مسلمانان در نیمهی دوم قرن هفتم میلادی به فتح اسپانیا روی آوردند؛ عربها پس از فتح اسپانیا نام اندلس را بر آن نهادند. پس از فروپاشی حکومت امویان اندلس، پادشاهی مسیحی اسپانیا به وجود آمد. در زمان پادشاهی فیلیپ دوم، بسیاری از مسلمانان اسپانیا اخراج و تبعید شدند.
جدا از روزگاران گذشته که اسلام بهسرعت طرح اولیه و شالودهی حکومتی پهناور و قدرتمند را پیریزی کرد که از ساحل اقیانوس اطلس در شمال آفریقا تا چین و هند گسترش داشت، میتوان گفت در دنیای امروز نیز هیچ قلمرو دیگری بیش از اسلام چنین آمیزهی گوناگونی از انواع اقوام، نژادها و زبانها را در برنگرفته است. اسلام نسبت به ادیان اصلیِ پرجمعیتِ دنیا جدیدترین دین است و حدود یک میلیارد و هشتصد میلیون نفر پیرو دارد که دومین دین پرجمعیت دنیا پس از مسیحیت، به شمار میآید. این آمار طی برآوردی در سال 2017 به دست آمده که نشان میدهد چیزی در حدود 24% از جمعیت 7.6 میلیاردی ساکنان جهان را مسلمانان تشکیل میدهند. از این تعداد چیزی در حدود 200 میلیون نفر شیعه و بقیه سنی هستند. گفتنیست 60% از مسلمانان جهان در آسیا زندگی میکنند.
نکتهی جالب توجه اینکه این آمار در سال 2007 برابر با یک میلیارد و سیصد و بیست هزار نفر (یعنی چیزی در حدود 20% جمعیت 6.6 میلیاردی جهان در آن سال) بود. تحقیقات نشان میدهد که سرعت رشد اسلام با هیچکدام از ادیان دیگر برابری نمیکند و از همهی آنها بیشتر است. نرخ رشد اسلام در حدود دو برابر مسیحیت برآورد شده و پیشبینی میشود تا سال 2050 جمعیتی معادل یا بیشتر از آن داشته باشد.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی گسترش اسلام |
نویسنده | جان ام. دان |
مترجم | مهدی حقیقت خواه |
راوی | اکرم پریمون |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
ناشر صوتی | آوانامه |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۶ ساعت و ۶ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای صوتی تاریخ اسلام در ایران |
دوستان توجه داشته باشید تاریخ واسه گفتن حرف زیاد داره پس از کتابی با این حجم انتظار زیادی راجع به جزئیات و... نمیشه داشت و بنظر من با در نظر گرفتن حجم و اختصار و بی طرف بودن نویسنده کتاب خوبی بود