معرفی و دانلود کتاب کلاس آموزش فلسفه: بهبود مهارتهای تفکر و انگیزه یادگیری
برای دانلود قانونی کتاب کلاس آموزش فلسفه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب کلاس آموزش فلسفه: بهبود مهارتهای تفکر و انگیزه یادگیری
کتاب کلاس آموزش فلسفه، منبعی سودمند برای آموزش فلسفه به کودکان و نوجوانان بهحساب میآید. ران شاو، نویسندهی کتاب، روشهای بهبود مهارتهای تفکر و انگیزهی یادگیری را در این اثر به معلمان و والدین آموزش داده است. مفاهیم فلسفیِ این کتاب با زبانی ساده و قابلفهم برای خوانندگان مطرح شدهاند تا بهسادگی با اصول فلسفه آشنا شوند و روشهای تفکر نقاد و خلاقانه را فرا گیرند.
دربارهی کتاب کلاس آموزش فلسفه
کتاب کلاس آموزش فلسفه (Philosophy in the Classroom)، اثری برای آشنایی خوانندههای کودک و نوجوان با مفاهیم فلسفی است. ران شاو (Ron Shaw)، نویسندهی کتاب، بهجای آموزش آرای فلاسفه یا تاریخ فلسفه به کودکان، در این اثر از تقویت قدرت تفکر، استدلال و بحث کردن در زمینههای مختلف سخن رانده است. مطالعهی این آموزشها، اثربخشی چشمگیری در رشد اعتمادبهنفس، خودباوری، ایجاد روحیهی همکاری و شناخت ارزشهای زندگی دارد. کودکان و نوجوانان در کنار مفاهیمی که به آنها اشاره شد، با نکتههای مهمی مانند احترام گذاشتن به نظرهای مخالف و گزینش اندیشههای صحیح، آشنا میشوند تا این مهارتها را در زندگی واقعی به کار بندند.
کتاب کلاس آموزش فلسفه، روایتهایی داستانی را با آموزههای فلسفی در خود گنجانده است. در هر داستان، پرسشهایی گنجانده شده است. پاسخ به این پرسشها، کودکان را به تفکر وا میدارد تا به استقلال فکری برسند. پیامِ اخلاقیِ هر داستان نیز در انتهای آن مطرح شده است. ران شاو، در این اثر به طیف گستردهای از مفاهیم فلسفی پرداخته است. تنوعِ این مفاهیم، باعث میشود تا مهارت جستجوگری در خواننده افزایش پیدا کند.
نویسنده، توجه ویژهای به آموزش ارزشهای انسانی مانند احترام به دیگران، مهربانی و کمک به همنوع در این اثر مبذول داشته است. این رویکرد، کتاب کلاس آموزش فلسفه را به اثری تبدیل کرده که در دورههای آموزش فلسفه به نوجوانان نیز میتوان از آن استفاده کرد. مربی یا تسهیلگرِ دورههای آموزش فلسفه به کودکان و نوجوانان، میتواند پس از خواندن داستانهای کتاب سر کلاس، پرسشهایی از این داستانها را از شرکتکنندهها بپرسد. سپس حاضرین در کلاس با پاسخ به این پرسشها، دیدگاههای یکدیگر را نقد میکنند تا مهارت تبادل نظر در خوانندههای این اثر تقویت شود.
مطالب کتاب کلاس آموزش فلسفه با داستانی دربارهی پدر و دو دخترش آغاز میشود. با مطالعهی این داستان، پرسشهایی در ذهن خواننده ایجاد میشود که پیرِمردِ قصه، چه کارِ درستی را باید انجام میداد. نویسنده، در توضیحِ داستان، این نکته را با علاقهمندان به یادگیری فلسفه در میان میگذارد که نمیتوان همهی افراد را راضی نگه داشت. مفاهیمی از این دست، در دلِ قصههای فلسفیِ کتاب کلاس آموزش فلسفه نهفته است.
«مهربانی: خرگوشها و قورباغهها»، «قضاوت: مورچه و شفیره»، «قدرت: باد شمالی و خورشید»، «همکاری: یک دسته چوب»، «تکبر: درخت صنوبر و بوتهی جنگلی»، «لذت و درد: پسر بچهها و قورباغهها»، «خرد و دانایی: مورچه و ملخ» و «دوستی: خرگوش و دوستانش»، نامِ برخی از قصههای پندآموزی است که در این کتاب پیش روی مخاطب قرار میگیرد. مفهوم و پیام اصلیِ هر کدام از این قصهها، در واژهی نخستِ نامِ قصه نهفته است. داستانِ «خویشتنپذیری: میمون و شتر»، اهمیت پذیرش را به خواننده آموزش میدهد و داستان «خوداتکایی: چکاوک و جوجههایش»، به خواننده یاد میدهد تا شخصیتی متکی به خود داشته باشد.
کتاب کلاس آموزش فلسفه را انتشارات ابوعطا، چاپ و روانهی بازار کرده است. داریوش هفت برادران، پریوش میرزایی تشنیزی و احسان کاظمی، مترجمهای این اثر هستند.
کتاب کلاس آموزش فلسفه برای چه کسانی مناسب است؟
نوجوانان و کودکان علاقهمند به آشنایی با تفکر خلاق و فلسفی، مخاطبهای اصلی کتاب کلاس آموزش فلسفه بهحساب میآیند. این اثر برای استفادهی تسهیلگران در دورههای آموزش فلسفه به کودکان و نوجوانان نیز مناسب به نظر میرسد.
در بخشی از کتاب کلاس آموزش فلسفه: بهبود مهارتهای تفکر و انگیزه یادگیری میخوانیم
روزی، روزگاری در یک شهر مردی زندگی میکرد که بسیار خسیس بود. یک روز تصمیم گرفت همهی دارایی خود را بفروشد و با پول آن مقدار زیادی طلا بخرد. مرد خسیس پس از خریدن طلاها، آنها را کنار دیوار قدیمی در زیر خاک پنهان کرد. او هر روز به سراغ آنها میرفت تا مطمئن شود طلاهایش سر جایش هستند. کم کم یکی از کارگرانش متوجه شد که او همیشه به مکان خاصی میرود، به همین خاطر تصمیم گرفت رفتوآمدهای او را زیر نظر بگیرد. طولی نکشید که راز پنهان کردن گنج برای کارگر آشکار شد و در یک فرصت مناسب به سراغ طلاهای مرد خسیس رفت و آنها را دزدید.
فردای آن روز، مرد خسیس وقتی به محل گنج خود رفت، با کمال تعجب دید که طلاهایش به سرقت رفته است و اثری از آنها نیست. او با ناراحتی شروع به چنگ زدن موهایش کرد و با صدای بلند گریست. یکی از همسایگانش که از آن نزدیکی میگذشت، با شنیدن صدای گریه به سمت مرد رفت و از او علت ناراحتیاش را پرسید. مرد خسیس با ناراحتی گفت: «تمام دار و ندارم را بردند، طلاهای عزیزم را دزدیدند.» مرد همسایه گفت: «بهتر است این قدر ناراحت نباشی و به جای سرزنش کردن خودت، یک تکه سنگ درون حفره بگذاری و فکر کنی که مثل روز اول، طلاها هنوز زیر خاک است. در واقع تو هیچ طلایی نداشتی، چون کوچکترین استفادهای از آنها نمیکردی.»
سؤالاتی براساس دستاوردهای آزمونهای بینالمللی جهت بهبود سواد خواندن (درک مطلب و کاربرد آموختهها)
1- مرد خسیس سکههای طلا را چگونه به دست آورده بود؟
2- مرد کارگر چگونه متوجه شد که مرد خسیس سکههای طلای زیادی دارد؟
3- با توجه به رفتارهای مرد همسایه او چگونه فردی است؟ چرا؟
4- نویسندهی داستان ناراحتی مرد خسیس را با کدام جملهها به شما نشان میدهد؟
وقتی داستان را خواندیم تنها چیزی که به ذهنمان رسید این بود که مرد علاوه بر خسیس بودن بسیار نادان هم بود. این همه طلا به چه درد او میخورد؟ داشتن یا نداشتن آن برایش چه فایدهای داشت؟
این داستان در واقع قصد دارد به ما بیاموزد: وقتی ثروت یا امکاناتی که در اختیار داریم قابل استفاده باشد میتواند باعث بهبود زندگیمان شود ولی اگر نتوانیم یا نخواهیم از آن بهرهای ببریم، چیزی جز نگرانی و اضطراب برایمان به همراه نخواهد داشت و ممکن است خیلی زود آن را از دست بدهیم.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
پیشگفتار نویسنده
شادمانی: پدر و دو دخترش
مهربانی: خرگوشها و قورباغهها
قضاوت: مورچه و شفیره
قدرت: باد شمالی و خورشید
همکاری: یک دسته چوب
تکبر: درخت صنوبر و بوتهی جنگلی
لذت و درد: پسر بچهها و قورباغهها
خرد و دانایی: مورچه و ملخ
دوستی: خرگوش و دوستانش
نیکی: شیر و موش
ثروت: مرد خسیس و طلاهایش
خویشتن پذیری: میمون و شتر
رویا پردازی: دختر شیرفروش و سطلش
خود اتکایی: چکاوک و جوجههایش
زیبایی: طاووس و فرشته
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب کلاس آموزش فلسفه: بهبود مهارتهای تفکر و انگیزه یادگیری |
نویسنده | ران شاو |
مترجم | پریوش میرزایی تشنیزی، احسان کاظمی |
ناشر چاپی | انتشارات ابوعطا |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 112 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-170-117-0 |
موضوع کتاب | کتابهای آموزش کودکان |