معرفی و دانلود رایگان کتاب همه چیز درباره آرامگاه کوروش بزرگ
برای دانلود قانونی کتاب همه چیز درباره آرامگاه کوروش بزرگ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب همه چیز درباره آرامگاه کوروش بزرگ
کتاب همه چیز درباره آرامگاه کوروش بزرگ به قلم کوروش شهرکی به تحریر در آمده است. در این کتاب نگاهی میاندازیم به تواریخ اسلامی و سفرنامهها، بررسی میکنیم که نام این مکان طبق تصورات مردم در دوره اسلامی چه بوده است و چگونه این مکان نام آرامگاه کوروش به خود گرفت.
با توجه به شواهد گوناگون تاریخی و آثار باستانی امروزه میتوان قاطعانه از تعلق آرامگاه پاسارگاد به کوروش بزرگ سخن راند. اما در گذشته اشتباهاتی درباره این آرامگاه وجود داشته است به طوری که مدتی در دورههای پس از اسلام، مردم محلی تصور میکردند این آرامگاه، آرامگاه مادر حضرت سلیمان (ع) است در حالی که هیچ منبع باستانی و قابل اطمینانی وجود ندارد که نشان دهد آرامگاه پاسارگاد مربوط به حضرت سلیمان (ع) میباشد و حتی شواهد خلاف آن را نشان میدهند.
کتاب مقدس حدود پادشاهی سلیمان پیغمبر را مشخص کرده است: «و سلیمان بر تمامی ممالک از نهر (فرات) تا زمین فلسطینیان و تا سرحد مصر سلطنت مینمود». بر اساس این مرز بندی ایران و خصوصاً منطقه فارس در حدود سلطنت سلیمان پیامبر (ع) نمیگنجد.
این در حالی است که شواهد گوناگون نشان میدهند که آرامگاه کوروش بزرگ در پاسارگاد است از جمله اینکه گفتار مورخین عهد کهن بسیار با بنای آرامگاه پاسارگاد همخوانی دارد. برابری گفتار آریان با شکل کنونی آرامگاه کوروش اولین نکته قابل ذکر است. کاوشهای باستان شناسی نیز گواهی دیگر بر وجود پردیس (باغ) هایی در پاسارگاد است. به جز آرامگاه مورد بحث هیچ بنایی شبیه به آرامگاه کوروش که مورخین از آن یاد کردهاند نه تنها در استان فارس بلکه در کل ایران یافت نمیشود.
زمانی که تمام موارد گفته شده از جمله شباهتهای ساختاری، جغرافیایی و حتی فنی و معماری را که در مورد آرامگاه کوروش نام بردیم بگذاریم کنار این حقیقت که آرامگاه کوروش در پاسارگاد درست در 600 متری کاخهایی قرار دارد که کتیبهای به سه زبان پارسی باستان، ایلامی و بابلی آنها را از آن کوروش بزرگ شاه هخامنشی عنوان میکند: «من کوروش هستم، شاه هخامنشی». دیگر شکی باقی نمیماند که این آرامگاه با توجه به نزدیکی به کاخها و همچنین یکسانی فن حجاری و حتی یکسانی در سنگ و مصالح مصرفی متعلق به همان کسی است که صاحب این کتیبهها در کاخهای پاسارگاد است یعنی کوروش بزرگ.
متاسفانه امروزه برخی بدون داشتن اطلاعات کافی و یا با اهدافی غرض ورزانه در صدد هستند که به هر شکلی آرامگاه کوروش را در دشت پاسارگاد (دشت مرغاب) انکار کنند و میگویند این مکان متعلق به «مادر سلیمان» است. آنچه آنها ادعا میکنند، در حقیقت نه هویت واقعی آرامگاه کوروش بلکه تصورات مردم محلی آن هم تصوری که در مدت محدودی در دورههای پس از اسلام وجود داشته است را بازگو میکنند. بحث بر سر هویت آرامگاه از یک و نیم قرن پیش آغاز شد و ابتدا با استفاده از تواریخ یونانی سعی در پیدا کردن هویت آرامگاه انجام دادند بعدها کاوشهای باستان شناسی به کمک تواریخ باستانی آمده و باعث شد تا به طور قطع این آرامگاه را متعلق به شخص کوروش هخامنشی بدانیم.
فهرست مطالب کتاب
پیش گفتار
کوروش بزرگ کیست و چرا آرامگاه او مورد احترام بوده است؟
مروری بر نام آرامگاه کوروش در دوران پس از اسلام
کدامین سلیمان؟ (بررسی هویت سلیمان)
آیا حضرت سلیمان مادرش را در پاسارگاد به خاک سپرده است؟
علت این نامگذاریها چه بوده است؟
بررسی هویت سلیمانی که پیامبر نیست!
چرا آرامگاه پاسارگاد مربوط به کوروش بزرگ است؟
پاسخ به شبهات و پرسشها درباره آرامگاه و مرگ کوروش بزرگ
کوروش چگونه از دنیا رفت؟
نامگذاری آرامگاه کوروش بزرگ سالها پیش از حکومت پهلوی!!
کتیبههایی که بعدها نوشته شدند
نتیجهگیری
بن مایه ها و یاری نامهها
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب همه چیز درباره آرامگاه کوروش بزرگ |
نویسنده | کوروش شهرکی |
سال انتشار | ۱۳۹۶ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 52 |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای کوروش |